Huwelijksgasten die borstvoeding geven: alleen op het toilet graag

Huwelijksgasten die borstvoeding geven: alleen op het toilet graag

“Ik eet niet op het toilet, dus mijn kind ook niet.” Dit was de reactie van een moeder die door een vriendin was uitgenodigd voor haar huwelijksfeest. Op de uitnodiging werd haar vriendelijk verzocht om op het toilet borstvoeding te geven en niet in de feestzaal zelf.

De anonieme moeder plaatste een foto van de ruimte waar ze borstvoeding zou moeten geven met de tekst van de uitnodiging met het ‘vriendelijke verzoek’ op de Facebookpagina Breastfeeding Mama Talk.

Lees ook:
Waarom borstvoeden in het openbaar wél moet kunnen en soms niet anders kan

Borstvoeding graag op het toilet

Op de uitnodiging staat: “Aan alle mama’s die borstvoeding geven. We hebben ook aan jullie gedacht. Het kan dat je tijdens onze huwelijk je kind borstvoeding moet geven. Daarom hebben we een ruimte gecreëerd waar je dit kunt doen zodat je dat niet in het zicht van onze familie en vrienden hoeft te doen. Voor jullie comfort hebben we in het damestoilet een ruimte gecreëerd met stoelen en babydoekjes. We verzoeken jullie om deze ruimte te gebruiken als jullie borstvoeding geven. Bedankt.”

Zoals je kunt lezen zijn de reacties onder de post niet mals:

Wij begrijpen beide kanten. De mama die geen zin heeft om op een klapstoeltje de baby te voeden, maar ook de bruid die een rustig plekje inricht om een kind te voeden. Het lijkt ons in ieder geval niet heel veel moeite om 'gewoon' aan de vraag van het bruidspaar te voldoen.  

Wat zou jij doen?

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Isobel85

  Deze vrouw wilde de kinderen bij een oppas laten, maar dat mocht niet van het bruidspaar. In dat geval vind ik niet dat je iemand dit kan verplichten. De vrouw was al bezig met oplossingen zoeken, dus zoek dan een middenweg.

  Zoals op deze foto lijkt me ook niet fijn op een klapstoeltje en zonder mogelijkheid te verschonen en constant afleiding van mensen die naar de wc moeten (naast dat het niet hygiënisch is). Het schiet daarmee ook het doel voorbij om andere gasten er niet mee 'lastig' te vallen, lijkt me.

  Ik zou in dit geval gewoon besproken hebben dat als ze de kinderen erbij willen, ik best wat achteraf wil voeden. Maar zodra ze eisen dat het op deze plek moet, dat ik er dan voor kies om ze thuis te laten. Ik zou het niet op fb hebben gezet.

 • Shrimp

  Ik zou denken duss....maar wel gehoor geven aan het verzoek om niet in de feestzaal te voeden. Of ik echt op het toilet zou gaan zitten..al die parfum gemixed met onaangename geuren ielg. Vaak ruik ik ook nog liever stront eigenlijk dan die gore verfrissers die je de adem ontnemen. Maar vanaf mn tweede weiger ik suffe BV vriendelijke kleren te dragen, zeker niet op een bruiloft, dus ik moet ook nogal wat fratsen uithalen die zelfs zo op een toilet misschien vreemd zijn haha

 • mama van A-M-Z-R

  Wel lief als er gedacht wordt aan de kleintjes tijdens een bruiloftsfeest. Een hoekje om te verschonen en te voeden. Maar voeden in een toilet... nee

  Kan je soms zo een uur mee bezig zijn.

  Ene borst, andere borst, poepluier met poep tot aan de nek, nog een keer voeden... ik ken dat. Zal je altijd overkomen wanneer het niet handig is haha

  Dan wil je niet al die tijd doorbrengen op een toilet.

  Ik zou dan even een rustig hoekje opzoeken of een doek meenemen die over de baby kan tijdens het drinken als ik van huis was. Zou daar vrolijker van worden dan midden in een toilet :p de baby denk ik ook ;)

 • nog-even!

  Ik zou lekker in mijn auto gaan voeden, denk ik.... Of bij de receptie vragen of er ergens een leeg kamertje is

 • strelitzia

  In Nederland hoef je de borstvoedingsgevende mama's niet eens naar het toilet te sturen. Aangezien een locatie vaak (eigenlijk altijd) een werkplek is, is het bij wet verplicht om daar een kolfruimte beschikbaar te stellen voor de werkneemsters. Je zou als bruidspaar van te voren al kunnen afspreken dat gasten (en dat zijn er toch slechts enkelen) daarvan gebruik mogen maken.

  Ik heb zelf het idee dat het bruidspaar het allemaal goed bedoeld heeft. Anders maak je niet zoveel werk van.

 • mama-van-E

  Bv of Fv , het hoort gewoon niet in een toilet! Gatverdamme zeg , mij maakt het niet uit waarop ik moet zitten, maar ik ga mijn kind echt niet in een toilet voeden hoor.

 • Barbamammie79

  Als je beter leest staat er dat het de uitnodiging was van een vriend van haar man.

  Dat is wat anders dan de bruiloft van een vriendin van haar.

 • Barbamammie79

  Sjonge. .. wat een reactie van de gast. Die vriendschap was blijkbaar niet zoveel. Snel op haar teentjes getrapt. Kom niet aan haar " borstvoeding" ..... want dan heb je oorlog blijkbaar. Mens.. ga op die avond trots en tevreden op dat klapstoeltje zitten.... doe het voor je vriendin... zij trouwt die dag.

  Trouwens, wat ik me wel afvraag: maakt het bruidspaar die voedingsruimte omdat ze er van uit gaan dat de bv moeders dat zelf graag willen, die aparte ruimte?

  Of maken ze dat zithoekje voor de bv moeders omdat ze bv in het openbaar heel raar/stom/ongewenst vinden??

  Misschien is het juist heel goed bedoeld.

 • nog-even!

  Of zit er in hun kennissenkring misschien iemand die het liefst pontificaal op een podium wil voeden, en is dit een best wel nette manier om te zeggen: wij willen jouw blote bovenlijf niet zien op onze trouwdag

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50