Hoe komt je kind van de speen af?

Hoe komt je kind van de speen af?

“IK-WIL-MIJN-SPEEHEEN!!!” Ik hoor het mijn oudste nog roepen, toen wij hadden besloten dat het nu genoeg was met dat ding. Hij was er nog lang niet klaar voor. Hier wat tips van ervaringsdeskundigen om je kind van de speen af te krijgen.

Eigenlijk moet je er al heel vroeg aan beginnen: dat afbouwen met de speen. Maar ja, het is soms wel heel makkelijk. Hij werd er rustig van, vond er troost bij. Maar toen hij twee was, was het wat on betreft tijd om te stoppen met de speen. Dat deden we natuurlijk niet cold turkey, maar we bouwden het langzaam af. Met veel pijn en moeite lukte het, maar misschien is het handig om toch even een paar tips van ervaringsdeskundigen op een rijtje te zetten.

Lees ook:
Alles over duimzuigen en fopspenen

Sinterklaas

Het is al voorbij, maar dit is natuurlijk dé ideale gelegenheid om de speen mee te geven aan Sint & Piet. Dat kan met schoen zetten, maar ook Pakjesavond is het moment om de speen mee te geven in ruil voor cadeaus. En mocht je daar net niet even aan hebben gedacht: opsturen naar Sint en Piet kan altijd. Dus hup in een envelop richting Madrid en misschien dat er een klein cadeautje voor terugkomt?

De spenenfee

Je hebt naast de tandenfee ook een spenenfee. De tandenfee laat het tandje meestal onder het kussen liggen, maar de spenenfee neemt de speen mee voor andere kleine kindjes. En natuurlijk is dit wel een ruil. Dus speen weg, dan staat daar een kleine beloning tegenover.

Tandpasta

Deze tip kwam van moeder Josh. Zij deed een heel klein beetje van haar tandpasta op de speen. “De speen is heet,” zei haar kindje. “O, dan is ‘ie vast niet meer goed,” zei Josh. “Laten we de andere spenen eens proberen.” Helaas smaakten ze allemaal niet meer goed en moesten de spenen worden weggegooid.

Kunstwerk

Moeder Kim, besloot de speentjes te gebruiken als kwasten. Samen met haar kind doopte ze de spenen in kindvriendelijke verf en maakte er een heus kunstwerk van op papier. Toen ze waren uitgeverfd, waren alle spenen jakkie-bah en besloten ze ze maar weg te gooien.

Knip er wat van af

Deze tip komt van moeder Bethany. Zij knipte een stukje van de speen af. Toen zij haar zoontje dat de speen stuk was. En dat bleek ook zo bij de overige spenen te zijn. Reden dus om ze allemaal weg te gooien, want die wilde hij niet meer…

Hoe heb jij je kind van de speen gekregen? Wij zijn benieuwd naar jouw tips!

Tags: Tips

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Mommy04

    Onze meisje wordt bijna 2 maar had 2 weken geleden hele mond vol aften (blaren) en wou geen eten drinken of speen dus toen ze weer begon te eten en drinken normaal naar 4/5 dagen hebben we de Speen weg gelaten en gaat goed ze liggen op de kast en ze vraagt er ook niet om aan begin zei ik is voor de baby (baby in me buik) haha aleen overdag wilt ze nu steeds njet slapen terwijl ze ervoor 2,5 uur sliep in de middag haha nu is alles nee maar savonds gaat ze normaa naar bed zonder gezeur

  • 2edruifje

    Hihi toevallig is hij hier sinds dinsdag de deur uit..... vanaf juni hebben we het er af en toe over gehad met ons.zoontje om hem aan Sinterklaas te geven voor de babypieten. En ja hoor dinsdag was het zo ver..... hij heeft hem live aan de Sint gegeven en kreeg er een cadeautje voor terug.... alleen tijdens zn middagslaapje nog gevraagd maar daarna was het klaar.

    Laatst las ik een artikel dat tot 7 maanden de speen.is voor.zuigbehoefte en dat het daarna gewenning wordt. Ik had al met mijn man afgesproken als onze tweede zoon een speel wilde dat we die na 7 maanden gewoon niet meer zouden geven..... maar hij heeft de speen nooit gewild..... over 2 jaar dus graag het artikel.hoe krijg je je kind van de.duim af hihi

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50