Hoe is het mogelijk: twee keer zwanger in drie dagen

Hoe is het mogelijk: twee keer zwanger in drie dagen

Het klinkt heel onwaarschijnlijk dat je twee keer zwanger kunt worden in drie dagen, en toch is het mogelijk. Een Belgische vrouw verwacht namelijk een kind via kunstmatige inseminatie én een kindje via de natuurlijke weg.

Het stel, dat anoniem wenst te blijven, zat vorige zomer nog in zak en as, meldt de Vlaamse nieuwssite DeMorgen.be. Via ICSI probeerden ze zwanger te worden, maar alle vier de pogingen liepen helaas op niets uit. “Een keer nestelde het vruchtje zich niet, lukte dat wel, dan verloor ik het even later.” In enkele maanden kreeg ze drie miskramen.

Lees ook:
Zwanger worden, terwijl je al zwanger bent. Het kan!

Even geen hormonen en stress meer

Deze intense periode bracht veel stress en verdriet met zich mee. Toen er van de zes nog twee vruchtjes in de diepvries overbleven, gooiden ze het roer om. De hormonen en de stress werden even opzij geschoven. Het stel wilde het ook op de natuurlijke manier proberen. de artsen geloofden er niet echt in.

Vruchtbaarheidsbehandeling

Afgelopen oktober vond er toch nog een vruchtbaarheidsbehandeling plaats. In november verloor ze wat bloed en vreesden ze het ergste. Toch stelde de arts hen gerust. Het zag er goed uit. Sterker nog: er bleken twee vruchtjes te zien te zijn. Waren er dan misschien twee vruchtjes terug geplaatst? Dat bleek dus niet zo te zijn. Ook via de natuurlijke weg bleek het gelukt te zijn om zwanger te worden!

Volgens de gynaecoloog zitten er drie dagen verschil tussen de vruchtjes. Over zes maanden zijn ze uitgerekend.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden