Hoe ik geïnterviewd werd voor &C Magazine

Hoe ik geïnterviewd werd voor &C Magazine

Vlak voor mijn bevalling, kreeg ik een mailtje van de redactie van de &Chantal, de talkshow van Chantal Janzen. Ze hadden mijn werk gezien en vroegen zich af of ik Chantal’s talkshow wilde komen. De opnames zouden plaatsvinden op de bevallingsdatum of de dag erna. Beide geen optie dus. Helaas!

Ik beviel op 27 oktober van ons prachtige meisje Emmi Lynn en was goed en wel twee weken thuis uit het ziekenhuis, toen de telefoon ging: ”Hai, met Nienke weer. Chantal vindt jouw verhaal zo bijzonder, ze wil je vragen of je mee wilt doen aan een interview in &C Magazine.”

Lees ook:
Van postnatale depressie naar roze wolk-momenten

Ik maakte een bescheiden sprongetje (want: verse hechtingen na een keizersnede) en zei dat dat me dat erg leuk leek. Ze vertelde me, dat ik nog gebeld zou worden door de redactie en dat ze mijn telefoonnummer door zou geven aan de hoofdredactrice. Zo geschiedde en binnen no time stond de leuke Tessa van &C Magazine bij me op de stoep.

Interview

We praatten ruim twee uur over alles wat er in mijn leven was gebeurd, de postnatale depressie na de geboorte van ons oudste dochtertje Livia en wat er daarna allemaal volgde. Deze vrouw wist wat ze aan het doen was. Integer, oprecht geïnteresseerd en geen sensatiezoeker. Het was een heel fijn gesprek. Ik had er meteen een goed gevoel over.

Na twee weken, had Tessa het interview uitgewerkt tot een mooi verhaal. Het blijft gek, om je eigen verhaal door de ogen van iemand anders te lezen. Alsof het over iemand anders gaat. Tegelijkertijd, is het zo ontzettend persoonlijk. Ik voegde mijn comments toe en deze werden nog verwerkt in het interview. Daarna was het voor mij klaar. Ik zou het interview teruglezen in maart. Als het nummer van &C in de winkels ligt.

Fotoshoot

Maar niks was minder waar. Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van de producer van &C, of ik een fotoshoot wilde doen voor bij mijn interview! Is dit een strikvraag? Ik bedoel, fotoshoot? Hallo! Dus ik antwoordde volmondig ja en voordat ik het wist, zat ik in het American Hotel in Amsterdam met een van Nederlands beste fotografen: Marjolijn van Damme!

We kregen de hele lounge tot onze beschikking. Ik ben als oud-stylist zijnde, gewend aan camera’s om me heen, maar destijds stond ik erachter. Nu was ik ineens degene die voor de camera moest verschijnen. Ietwat ongemakkelijk nam ik plaats op de sofa voor het raam. Terwijl we al kletsend, de foto’s namen, kwam ineens het besef: heel veel moeders gaan dit interview lezen. Heel veel mama’s, die na de bevalling ook niet op een roze wolk zitten, zien dat ze niet de enige zijn en dat het oké is om hierover te praten. Dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat je hier niet alleen doorheen hoeft te gaan.

Dankbaar

Het raakte me enorm. Wat ben ik dankbaar, dat ik dit mooie werk mag doen en zoveel moeders mag helpen. Wat ben ik dankbaar voor dit interview en dat ik nog meer moeders kan bereiken op deze manier. En wat ben ik dankbaar voor de ontmoeting met Marjolijn. Wat een leuke vrouw! Met wie ik in de toekomst weer allemaal mooie dingen mag gaan doen.

Stay tuned, medio maart ligt &C magazine in de winkels. Ik sta in de Babyspecial, die ongetwijfeld getimed is met Chantal Janzen’s bevalling. Ik houd jullie op de hoogte!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • eleah

    Oeh ik ben benieuwd! Een babynummer, in maart ligt hij in de winkels? Ik koop hem

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50