Het is een nacht, die je normaal alleen in horrorfilms ziet

Het is een nacht, die je normaal alleen in horrorfilms ziet

Als je zwanger bent lijkt het wel alsof je wordt voorbereid op de nachten die je over enkele maanden te wachten staan. Elke nacht naar de wc is toch wel de ultieme nachtwekker bijvoorbeeld. Ik ging er soms wel drie keer uit en het leek alsof ik liters water had ingenomen voor het slapen gaan.

Ook kreeg ik met regelmaat in de ochtend te horen dat ik het regenwoud had omgezaagd (lees: snurken). Of ik werd wakker doordat onze zoon een soort houseparty hield om drie uur in de nacht. Lekker raven in de baarmoeder terwijl ik lag te slapen. Bovendien zat het omhulsel van de houseparty, ook wel buik genoemd, gruwelijk in de weg.

Lees ook:
Vrouwen slapen minder dan mannen na krijgen kind

Gekke dromen

O ja, en ik droomde de raarste dingen: dat onze baby een ander geslacht bleek te hebben dan voorspeld, dat onze geboortekaartjes alleen in Engeland waren bezorgd (waar ik totaal geen connectie mee heb), dat de kinderwagen steeds uit elkaar viel, dat ik de baby liet vallen of dat het kamertje ‘kwijt’ was….

Gevolg was dat ik overdag als een soort zombie door het huis liep en alleen maar dacht aan slapen. De bank leek wel een soort magnetische straling te hebben waardoor ik ernaartoe werd getrokken.

'Geef maar lekker toe'

Tips van de deskundigen: geef maar lekker toe aan je vermoeidheid en ga gewoon even liggen. Yeah right. Er bestaat ook nog zoiets als werken en ik kon op mijn werk moeilijk in een hoekje gaan liggen dutten. Zodra ik thuis kwam plofte ik op de bank en keek reikhalzend uit naar mijn bed, waar de slapeloze nachten weer opnieuw begonnen. Ikzelf en mijn man, die ook wakker werd van mijn gesnurk, gedraai en toiletbezoekjes, zagen eruit alsof we de chronische griep hadden.

Alvast wennen aan gebroken nachten

Toch heeft het moeilijk slapen een voordeel, want zoals gezegd is het met de komst van de baby gedaan met de nachtrust. Een paar keer per nacht voeden of helemaal in het begin wakker worden van een zacht kreuntje vanuit het bedje is geen probleem. Ik was al gewend aan onderbroken nachten. En hoewel pittig is het ook (zeker in het begin) heerlijk om te knuffelen met je pasgeboren baby.



Ik was trouwens gezegend met twee kinderen die doorsliepen bij zes weken en eindelijk, eindelijk na maanden van gebroken nachten sliepen we weer door. Als nieuwbakken ouders ben je blij/trots/euforisch als je zes uur achter elkaar doorslaapt. Als ik een formule had zou ik hem delen, maar misschien is het gewoon geluk? Er zijn ook verhalen van moeders die een peuter hebben en die al twee jaar elke nacht uit hun warme bed moeten. Botte pech?

Nu mijn kinderen wat ouder zijn en geen last meer hebben van tandjes of dat soort zaken moet ik er heel soms uit voor een enge droom of om even een monster onder een bed te killen, maar dames het komt uiteindelijk goed. Hang in there!

Toch goeie tips om een kindje te laten doorslapen? Like, share en win eeuwige liefde en 30000 karmapunten van vaders en moeders (en kinderen) die dankzij jouw tip weer slapen als een roos.
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Carolijn, 37 jaar. Getrouwd en moeder van Mats en Kaat. 
Jarenlang gewerkt in de zorg voor kinderen met ernstige gedragsproblemen, en sinds een jaar werkzaam als freelance schrijver journalist zo u wilt. 
Je kunt mijn teksten lezen op Babybytes, in Fabulous Mama, Telegraaf Vrouw, en bij een hoop zakelijke opdrachtgevers waar je niets aan hebt. 
Twee keer per maand zal ik een bijdrage leveren aan het vernieuwde Babybytes. Een column, een artikel of een ander soort tekst. 
Wil je graag dat ik over een bepaald onderwerp schrijf? Jij vraagt, ik schrijf. Onder het mom van 'vertel nog eens over...' 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50