Grootste Australische baby ooit geboren

Grootste Australische baby ooit geboren

In Australie is afgelopen week de grootste baby geboren die ooit in dat land ter wereld kwam. Het jongetje weegt ruim zes kilo en is 56 centimeter lang. Dat is ongeveer twee keer een gemiddelde baby. Het meest bizarre van dit alles is misschien nog wel dat het jongetje via de natuurlijke weg ter wereld kwam met maar minimale pijnstilling. Wat een powerwoman die mama!!

Liefde voor chubby baby

Natasha is eigenlijk hartstikke blij met haar chubby  baby, ze heeft altijd gezegd wel een lekkere mollige baby te willen omdat ze zelf ook niet de slankste is. Haar vriend vond de bevalling wel een beetje eng, maar is blij dat alles goed verlopen is. Natasha en haar vriend hebben nog drie andere kinderen.

Bron foto: The Sun

Ironische naam

Het stel heeft hun baby Brian Liddle genoemd. Humoristisch en ironisch tegelijk, gezien Brian de grootste baby is die ooit in Australie geboren werd. Tijdens ze zwangerschap wisten artsen overigens al te vertellen dat Natashia een forse baby in haar buik had. Toch was de schrok nog vrij groot toen Brian ter wereld kwam. ZO groot hadden ze niet verwacht.

Niet de grootste ter wereld

Waar we meteen nieuwsgierig naar zijn is of Brian ook behoort tot een van de grootste baby's ter wereld. Dat is niet zo. Volgens het Guinnes Book of Records woog de zwaarste baby ooit, net iets minder dan elf kilo en was ongeveer 71 centimeter lang. Deze baby is in 1879 geboren in Canada en zijn moeder leed aan gigantisme. Hij stierf elf uur na zijn geboorte.

Bron foto: The Sun

Wat is nou eigenlijk gemiddeld?

Het gewicht en lengte van een pasgeboren baby is meestal het tweede of derde wat gevraagd wordt door familie en bekenden na een bevalling. Mensen zijn daar altijd benieuwd naar. Het geboortegewicht en de lengte willen echter absoluut niets zeggen over hoe een kind zich in zijn of haar verdere leven lichamelijk zal ontwikkelen. Een hele dikke baby kan een lange slanke den worden en andersom. Maar wat is nou het gemiddelde gewicht bij kindjes die (in Nederland) geboren worden?

Gemiddelde geboortegewicht:
Jongens: ronde de 3400 gram
Meisjes: rond de 3300 gram

Gemiddelde geboortelengte:
50 centimeter
Jongetjes zijn gemiddeld ruim 50 centimeter en meisjes een paar millimeter kleiner dan 50 centimeter bij de geboorte.

Wat woog jouw kleintje bij de geboorte?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50