Grappig of misplaatst? Dubieuze afbeelding in tekenfilm Maya de Bij

Grappig of misplaatst? Dubieuze afbeelding in tekenfilm Maya de Bij

Mijn zoon was twee toen hij wel eens met de iPad mocht rommelen. Met zijn kleine garnalenvingertjes klikte hij een eind weg op Youtube en al snel belandde hij van lieve afleveringen van Peppa Big bij filmpjes die ik het best kan beschrijven als iemands rare fetish. Ik noem: iemand in een lycra Spiderman-pak die in een leeg bad ballonnen aan het lek prikken was. Ok...?

Al snel besloot ik dus dat Youtube niet het meest geschikte medium was voor hem om even een tekenfilmpje te kijken. Hij mocht - en ja, ik hield schermtijd in acht - wel eens filmpjes op de NPO-app kijken of los gaan op de kinderafdeling van Netflix. En toen kwam mij vanmorgen een bericht onder ogen waar ik vooral om moest gniffelen.

Lees ook:
Geef je kind toegang tot Youtube en je komt al snel in DIT afvoerputje terecht

Facebook

Een Amerikaanse moeder had namelijk een verbaasd bericht op Facebook geplaatst. Ze zag in een aflevering van Maya de Bij een overduidelijk getekende piemel in een holle boom. Waarschijnlijk een grapje van de tekenaars. Moeder Chey Robinson was iets minder geamuseerd: 'Dit hoort niet thuis in een tekenfilm. Walgelijk! Dit hoeven kinderen niet te zien.' Haar bericht ging al snel viraal. Ze kreeg bijval van sommige ouders, terwijl anderen er hard om moesten lachen. 

Reactie CEO

De producent achter het programma heeft inmiddels gereageerd op het incident. "Dit is een misplaatste grap van een tekenaar. We zullen er helaas waarschijnlijk nooit achterkomen wie dit heeft getekend..." Wel heeft producent, Studio 100, de afbeelding vervangen voor een herziene versie. 

Wat zie jij?

Ik moest zelf vooral denken aan de afbeelding van een vaas. Als volwassene zie ik hier een stelletje 'het erg gezellig' hebben. Maar vraag aan kinderen wat ze zien, en ze zeggen dat het een vaas is met allemaal dolfijnen. Kinderen die nog nooit geconfronteerd zijn met seks, zíen er dus ook niets in wat daarmee te maken heeft. Ik denk dat we ons dus niet echt zorgen hoeven te maken om het lolletje van de Maya-tekenaars. 


Bron afbeelding

Wat denken jullie? Toch wel grappig, of heel erg ongepast?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50