Ging jij weg uit de stad toen je kinderen kreeg?

Ging jij weg uit de stad toen je kinderen kreeg?

Van de week was het in het nieuws: jonge gezinnen trekken steeds vaker weg uit de grote stad. Volgens het CBS is de hoofdreden dat deze gezinnen vaak een huurhuis hebben en dus flexibeler zijn, maar voor mij golden er heel andere regels. Hoe zit dat bij jou?

We hadden een prachtig appartement in de hoofdstad en om eerlijk te zijn dacht ik dat ik daar nog heel lang zou wonen. Ook met kinderen. Maar toch… als je eenmaal kinderen hebt in de grote stad zie je ook steeds meer nadelen die je eerder niet waren opgevallen. Althans: ik spreek voor mezelf hoor!

Lees ook:
Zo maak je je huis babyproof

Nadelen stad

Zo vond ik het eigenlijk steeds vervelender om met de boodschappen en kinderwagen twee etages omhoog te sjouwen. Mopperde ik heel wat af als ik na een uur zoeken eindelijk een parkeerplek vond tien minuten lopen van mijn huis af. En werd ik witheet toen ik al vijf trams voorbij moest laten gaan, omdat de plek waar kinderwagens mogen staan, constant bezet was, mijn kind ondertussen honger kreeg en het steeds later in de avond werd. Dit en meer, werden voor ons steeds meer reden om toch buiten de stad te kijken. Want, het zou toch wel erg fijn zijn als we een tuin hadden, meer ruimte, en dat ons kind als het wat ouder zou zijn lekker buiten kon spelen, zonder dat je er constant bij zou moeten zijn.

Uiteindelijk kwamen we in een andere stad terecht, maar in een rustige wijk dat aan een dorp doet denken, maar we zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Voordelen stad

Ook al hebben wij er een goed gevoel over dat we deze stap hebben gemaakt, de stad heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Want wat is het er altijd gezellig en veel te doen en te zien. En alle voorzieningen heb je bij de hand. Dat is natuurlijk ook heel fijn!

Hoe zit dat bij jou? Heb jij de stad achter je gelaten toen kinderen kreeg? Of vind je het juist heel fijn om in de stad te wonen met kinderen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50