Enquête: en hoe zit het met de grootouders?

Enquête: en hoe zit het met de grootouders?

Welke rol spelen jouw (schoon)ouders in het leven van je kind? Passen ze wekelijks op, bemoeien ze zich teveel met de opvoeding, zijn ze juist een grote steun of zijn ze de grote afwezige in het leven van je kind? Wij zijn heel benieuwd!

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • keizerswensje

  ik vind het niet de beste enquete, ik heb overal 'valt mee' aangeduid omdat wij met 3 paar grootouders zitten waarvan mijn schoonouders weinig betrokkenheid tonen, mijn vader normaal (ziet ze vaak, verwent hen niet teveel maar geeft hen wel de volle aandacht) en mijn moeder eist hen op en verwent hen rot (eten hoeft niet, snoepen mag de hele dag door, breekt ons hele dagen af tegen hen...)

 • 2x.Mama

  Mijn moeder en mijn schoonouders (mijn vader leeft helaas niet meer) goede en lieve opa en oma's. En mijn vader was ook een zeer lieve opa. Onze ouders zijn altijd aanwezig bij belangrijke dagen zoals verjaardagen, doop, communie etc. Ze bemoeien zich niet met de opvoeding van onze kinderen.

  Mijn moeder past vast op, als wij moeten werken en hier zijn wij haar zeer dankbaar voor.

 • strelitzia

  Zowel mijn ouders als mijn schoonouders zijn gewoon opa en oma. Ze passen niet wekelijks op (dat besteden wij uit aan professionele opvang) maar wel sporadisch. Mijn schoonouders wonen dichtbij en komen af en toe kijken als onze kinderen moeten voetballen. Mijn ouders wonen verder weg en hebben de kinderen wel eens meerdere dagen te logeren gehad als wij een weekend weg gingen. Zowel mijn ouders als mijn schoonouders houden evenveel van al hun kleinkinderen en trekken niemand voor. Ze bemoeien zich ook niet met het opvoeden (dat scheelt enorm en ik denk dat dit mede komt omdat wij ze niet stelselmatig laten oppassen). Ze zijn aanwezig (geweest) bij belangrijke momenten zoals de verjaardagen, het afzwemmen, de kampioenswedstrijd van mijn oudste afgelopen seizoen etc. Wij als gezin boffen maar met onze ouders en onze kinderen boffen enorm met hun opa's en oma's.

 • Name it

  Ben benieuwd naar de uitkomst. Jammer dat ouders en schoonouders in één woord worden genoemd. Tussen de betrokkenheid van mijn ouders en de betrokkenheid van mijn schoonouders zit een heel groot verschil! En ik denk dat dat vaker/vaak zo is.

 • strelitzia

  Ik dacht eerst hoezo? Maar later zag ik pas de enquête staan. Door al die irritante pop-up reclames verdwijnt die enquête gewoon van mijn scherm.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50