'Eileider-spoeling met olie verhoogt kans op zwangerschap'

Gynaecologen van het VUmc vertellen in het AD dat uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden, hun kans hierop vergroten door hun eileiders te laten spoelen met papaverzaadolie. 

 

Om dode cellen en propjes in de eileiders op te ruimen, kregen 1.100 deelneemsters een spoeling van de eileiders aangeboden, om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. De helft van de vrouwen die meededen aan het onderzoek, kreeg een middel op waterbasis toegediend, terwijl de andere helft een spoeling met papaverzaadolie kreeg. Binnen een half jaar na de papaverzaad-spoeling was 40% van de vrouwen zwanger. Bij de groep die een spoeling op waterbasis had gekregen, was 29% binnen een half jaar zwanger.

Goedkoop

De onderzoekers denken dat de olie voor een betere innesteling van de bevruchte eitjes in de baarmoeder zorgt. De behandeling met papaverzaadolie is dus doeltreffend, maar bovendien ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld ivf. De spoeling kost zo'n 150 euro, terwijl ivf gemiddeld 3.000 euro kost! 

Bijzonder verhaal

 

Eén van de gynaecologen die meewerkte aan dit onderzoek, is Ben Willem Mol. Zijn moeder liet in 1960 zelf haar eileiders doorspoelen met papaverzaadolie. Vlak hierna raakte ze zwanger. Des te bijzonder dus dat haar zoon nu zijn eigen conceptie heeft kunnen bewijzen! 

Zouden jullie open staan voor een dergelijke behandeling?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50