Eerste keer kind geboren in Verenigde Staten via getransplanteerde baarmoeder

Eerste keer kind geboren in Verenigde Staten via getransplanteerde baarmoeder

Het gebeurde al een paar jaar geleden in Zweden, maar nu is het ook voor het eerst gebeurd in de Verenigde Staten: er is een kindje geboren via een getransplanteerde baarmoeder.

De Amerikaanse primeur gebeurde in Dallas, Texas. De vrouw, die anoniem wordt gehouden, werd geboren zonder baarmoeder. Nu is ze moeder geworden in het Baylor Universitair Medisch Centrum in Dallas, meldt ABC News.

Lees ook:
De ontwikkeling van een jongen of meisje in de baarmoeder
 

Donor

Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de geboorte bevestigd maar verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Het Baylor is sinds een paar jaar bezig met een onderzoek waarbij bij tien vrouwen een donorbaarmoeder kregen. In oktober 2016 maakte het ziekenhuis bekend dat vier vrouwen een donorbaarmoeder hadden gekregen, maar dat bij drie vrouwen de baarmoeder werd afgestoten door een gebrekkige doorbloeding.

De Zweedse arts Mats Brannstrom was de eerste arts die een baby via een getransplanteerde baarmoeder ter wereld hielp. Sindsdien heeft hij nog vijf keer een baby via een getransplanteerde baarmoeder ter wereld geholpen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50