Eerste hulp bij kinderen verlenen: dit filmpje leert het!

Eerste hulp bij kinderen verlenen: dit filmpje leert het!
  • in Kinderen
  • 0
  • 4736
  • 28/02/2017

Vlak nadat ik mijn eerste kind op de wereld had gezet, voelde ik dat overweldigende verantwoordelijkheidsgevoel, zoals alleen moeders dat kunnen voelen. Ik móest van mezelf zo snel mogelijk een EHBO-cursus gaan volgen, zodat ik adequaat kon handelen als hem iets zou overkomen. 

Toen ik van de bevalling en daarop volgende slapeloze weken was bekomen, schreef ik me dan ook in voor een cursus die deels online en deels in de praktijk plaatsvond. Ik vond het allemaal enorm leerzaam om te leren hoe je als ouder moest handelen bij verschillende ongelukken of ziektes. Omdat ik het belangrijk vind dat elke ouder iets leert over eerste hulp verlenen aan kinderen, was ik al langere tijd aan het nadenken over hoe ik daarover kon schrijven, zonder de gehele cursusstof op te lepelen. 

MUST SEE!

Het antwoord daarop, zag ik vanmorgen. Er is namelijk een super handig filmpje gemaakt waarin in een recordtempo de basishandelingen bij de meest voorkomende ziektes en ongevallen worden uitgelegd. Súper handig én echt een filmpje dat iedere ouder even móet bekijken! 

Na het filmpje ben je natuurlijk nog niet handig genoeg in de EHBO om mee te kunnen rijden op de ambulance, maar je zal er ongetwijfeld iets van oppikken. En wie weet prikkelt het je om toch ook een cursus EHBO bij kinderen te gaan volgen. Een absolute aanrader, wat mij betreft. Want hopelijk heb je de kennis nooit nodig, maar je kunt hem maar beter toch paraat hebben...

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50