Donorkind steeds vaker op zoek naar vader

Donorkind steeds vaker op zoek naar vader
  • in Kinderen
  • 2
  • 5391
  • 19/12/2016

Het aantal kinderen dat op zoek gaat naar hun biologische vaders is dit jaar meer dan verdubbeld. Door DNA-onderzoek naar spermadonoren laten steeds meer kinderen uitzoeken wie hun donorvader is. Dit jaar in totaal al 214 kinderen. Zij meldden zich aan bij de Fiom KID_DNA databank. Dat is een forse verdubbeling met de jaren ervoor, meldt het AD.

Bekendheid KID-DNA Databank

Er is steeds meer bekendheid rondom het uitzoeken en analyseren van DNA. Omdat donorkinderen die van hun bestaansgeschiedenis afweten steeds vaker de publiciteit opzoeken om achter hun biologische achtergrond te komen, komt er meer en meer bekendheid rondom de KID-DNA Databank. Er is als het ware een taboe doorbroken. Toch zijn er ook veel kinderen in ons land die geen idee hebben dat ze verwekt zijn door een anonieme donor. Aldus beleidsmedewerker Hans van Hooff names de databank.

DNA-test

Sinds de oprichting van de databank in 2010 hebben zich ruim duizend kinderen ingeschreven die op zoek zijn naar de spermadonor. Donorkinderen en donoren staan dna af waarna het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen de profielen analyseert. 

Lees ook: Jessica en haar vriendin verwachten een kindje via een donor

Steeds meer donoren schrijven zich in voor de dna-test. "Ze realiseren zich hoe belangrijk het voor een donorkind is als ze met informatie komen." Tot 2004 doneerden mannen vaak anoniem bij spermabanken. Zo'n 40.000 kinderen weten daardoor niet wie hun verwekker is.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50