Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Dit herken jij ook als je héél graag zwanger wilt worden

Proberen een kindje te krijgen: het is een van de meest spannende periodes in je leven. Soms is je kinderwens alleen zó sterk, dat je jezelf helemaal gek kunt maken als je probeert zwanger te worden. Dikke kans dat je jezelf bijvoorbeeld in de volgende situaties herkent.

Zwanger proberen te worden heeft iets heel moois, maar als je het heel graag wilt, of misschien een beetje te graag, komt het volgende je waarschijnlijk bekend voor. Sorry.

Ongesteld? Echt niet!
Domper der dompers als je probeert zwanger te raken: ongesteld worden. Het betekent gewoon maar één ding: je bent niet preggers. En dat kan je brein soms gewoon niet aan. Dus ga je tegen beter weten in op zoek naar 10.000 andere verklaringen hoe het nu toch in godsnaam komt dat je precies op de dag dat je ongesteld moest worden, bloedt als een rund. Wacht, je weet het: je hebt een innestelingsbloeding. Ja, een heftige weliswaar, maar het kan. Of nee! Misschien ben je gewoon een van die vrouwen die wel zwanger is, maar ongesteld blijft, ook al komt dat niet voor. Ja, dat moet het zijn. Over een week test je gewoon weer, hoor.

Hé, weer een krampje
Welke symptomen er bij een zwangerschap horen? Heb je even? Je weet ze namelijk allemaal. En dat niet alleen: je hebt ze ook. Echt. Vanochtend voelde je nog een krampje rechtsonder, dat uitstraalde naar je been. En gisteren had je helemaal geen trek in bami terwijl je het normaal nog van een dakloze zou jatten. Trouwens, die hoofdpijn van eergisteren: niet te harden. Zo erg heb je het echt nog nooit gehad. Dus. Wat anders kan het zijn dan gewoon niet zo lekker zijn, wat na-weeën van stoppen met de pil of bijna ongesteld worden?


Foto: Shutterstock
Streepjeturen
Normaal moet je ‘s ochtends tien keer met je ogen knipperen voor je überhaupt ziet waar je bent, maar als het om het aflezen van zwangerschapstesten gaat, ben je allesbehalve kippig. Dat tweede streepje, dat staat er toch? Of… Huh, wacht, je houdt ‘m wel even tegen het licht. Ja, zie je wel?! Of ben jij nou gek? Weet je wat, je fotografeert ‘m wel even en dan maak je ‘m zwart-wit op de computer. Dan wordt het wel duidelijk, of anders laat je wat mensen op internet er wel naar kijken. Twee zien meer dan één, tenslotte.

Wel of niet testen?
Je moet nog een week wachten tot je ongesteld zou moeten worden. Je bent dus eigenlijk al zo goed als overtijd en daarom besluit je dat je prima kunt testen. Even wat extra gevoelige tests in je online winkelmand swipen, dagje wachten en daarna: plassen maar. Of heb je nog even geduld? Straks test je toch te vroeg en dan kun je een paar dagen erna weer een stick besproeien. Of hij zegt dat je zwanger bent en dan gaat het alsnog mis en word je blij gemaakt met niks. Maar je wilt het zo graag weten. Keuzes, keuzes. Hé. Weer een krampje. Oké doei, je gaat het nu uitvinden.

Het gaat nooit lukken
Je bent nu vier maanden bezig met zwanger worden en tot nu toe zegt geen enkele test dat je jezelf mag feliciteren. Stel nou hè, stel nou… dat het nooit lukt? Hoe kan het namelijk dat je seks hebt op je meest vruchtbare dagen en nog steeds niet zwanger bent? Dat gebeurde Shirley van hiernaast ook en die heeft dus PCOS. O mijn god, wat zijn de symptomen van PCOS? Straks heb je dat en gaat het niet op de natuurlijke manier werken. Nee, wacht. Adem in, adem uit. Met te veel stress erbij gaat ‘t ‘m helemáál niet worden.

Welke gedachten zijn voor jou herkenbaar?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • Quen89

  Vreselijk herkenbaar.. Ik heb 7,5 jaar moeten wachten totdat wij eindelijk de goeie (financiele) situatie hadden waarin die vreselijke rubbers eindelijk af mochten.. Nu gaan we ronde 5 in en ik weet wel dat het gemiddelde ergens op een jaar ligt, maar had gehoopt dat t universum vond dat ik al braaf en lang genoeg had gewacht.. Aja.. Nu maar weer wachten tot T weer weg is en dan weer aan de bak

 • Mel34

  Wat herkenbaar zeg

 • ma flodder

  ik herken er niet zo heel veel in eigenlijk hahah ik ben mischien ook wel een beetje een simpele ziel hoor daar kan het ook wel aan liggen haha. nee als ik ovuleer(die ik vrijwel altijd voel) dan klus ik gewoon verder let ik eigenlijk niet eens echt op symptomen. bij mijn oudste zoon had ik eigenlijk niks door en wist ook niet precies wanneer ik nou ongsteld moest worden...tot ik naar mijn idee wel erg lang niet ongesteld was geweest en geen zin meer had in koffie(verder totaal geen symptomen gehad) dacht ik van hmmm toch maar eff testen...en die was zo goed als negatief er leek iets te staan maar ik let niet zo op die tuurlijntjes. week later nog niks toen de huisarts maar gebeld aangezien de test die ik die ochtend deed hetzelfde resultaat liet zien. uit bloedonderzoek bleek dus dat ik wel degelijk hartstikke zwanger was! bij me tweede zoon ook niet echt bezig gehouden die maand trouwens ook mijn eisprong helemaal niet opgemerkt maar ik lag ineens savonds in bed en voelde me grieperig...branderige ogen en had het bloedheet en was 4 dagen te laat met mijn menstruatie die dag erop toch maar getest en positief! Bij mijn jongste zoon toch een beetje een ander verhaal ik was hormonaal nogal ontregeld en kon ook totaal geen eisprong lokaliseren gevoel durfde ik niet vanuit te gaan omdat de ontpil klachten erg leken op die van normaal mijn eisprong en ovulatietesten bleven ook negatief (dit vond ik overigens wel frustererend) maar ik dacht nog nou ik wacht mij menstruatie wel af en dan probeer ik toch eens op tijd met ovulatietesten te starten en wat langer doortesten maar. maar ik werd dus niet ongesteld...en de test was positief! nu ben ik gestopt met de prikpil want mijn vriend en ik willen graag een 4e van ons samen en nu betrap ik mezelf er wel op dat ik gefrustreerd ben omdat heel mijn cyclus niet klopt...2 weken terug wel een menstruatie gehad (eerste na december toen liet ik de laatste prik zetten) maar zo vreselijk veel kwalen van het ontpillen dat ik het ook allemaal niet meer weet! dus ik wacht nu me aankomende menstruatie af en dan wil ik eens gaan kijken met ovulatiestesten

 • Strelitzia

  Alleen de 'het gaat nooit lukken'-gedachte. Het duurde ook ruim twee jaar en medische molen gedoen voordat ik eindelijk zwanger was. Desondanks heb ik het nooit in mijn hoofd gehaald om voor NOD te testen. Ik snap ook echt nog steeds niet waarom vrouwen daar toch in trappen. Beetje de kas spekken van de fabrikant, no way! Kans op negatief is groot en dan weet je nog niets. Als ik dan ongesteld werd, maakte ik er echt niets anders van. Ongesteld = ongesteld. Vage klachten voor NOD kunnen ook worden toegeschreven aan PMS dus ik maakte mij geen illusies. Pas als ik echt overtijd was, ging ik testen. Dat was ik twee keer en die twee keer was ik da ook echt zwanger.

 • seilram

  Bij het zwanger raken van de eerste was het echt wel zo ja. Zelfs deprimerend. Uiteindelijk wel gelukt na 3 miskramen om een gezond kind te krijgen. Nu zijn wel meer dan een jaar bezig voor de 2e en door mijn bbbz en miskraam wordt er van mij verwacht alles bij te houden om een nieuwe bbz scherp in de gaten te houden. Ik werd gisteren een week te vroeg ongesteld., ik ik dacht nog even als het niet weer een miskraam js. . Maar heb totaal geen zin om te testen. Dan maar eigenwijs

 • keizerswensje

  niet herkenbaar, eisprong = zwanger hier... de paniek en onzekerheid is er pas als ik eenmaal zwanger ben. tjah de ene moeite met zwanger worden, de ander met zwanger blijven en zo heeft iedereen wel iets zeker?

 • Bees83

  Mogen hier echt niet klagen en zijn zeer dankbaar voor feit dat we eigenlijk maar 2x in spanning zaten en nu nr 3 op komst! Een heel groot geschenk mag ik wel zeggen, zeker als ik sommige verhalen lees. Ondanks de zware zwangerschappen en heftige bevalling, het is niets vergeleken met wat sommige stellen moeten doorgaan. Ik wens dan ook ieder die dat willen op een snel geluk van een

 • ES-83

  Heel herkenbaar, haha. Ik hoop over twee weken een positieve test in handen te hebben. Ik kan soms ook van alles voelen en denken. En zelfs als ik wat bloed verlies maar het is korter dan normaal en minder hevig ga ik al twijfelen. We wachten het nu maar rustig af :)

 • MaaikeT2

  Guilty-as-charged! Allemaal! Nou ja, die eerste had ik niet bij hevig bloeden hoor. Maar toch wel als het begon met een veegje bloed. Vroeg testen heb ik door schade en schande (met moeite!) afgeleerd. Maar ik heb er dan ook 10 jaar over gedaan om zwanger te raken van mijn oudste. En nog een jaar over de jongste. Ons gezin is klaar, ik ben dolgelukkig met mijn twee wonders. Heel eerlijk? Ik ben blij dat ik bovenstaande periode achter me heb gelaten. Ondanks twee zware zwangerschappen vond ik de periode van proberen zwanger te raken het zwaarst van allemaal. Iedereen die nog in dat schuitje zit: en hopelijk snel een

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50