Dilemma: ga je als vader naar het heren- of damestoilet met je dochter?

Dilemma: ga je als vader naar het heren- of damestoilet met je dochter?

“Papa, ik moet plassen!” En dan net als je in een winkel staat. Je vindt een openbaar toilet. Maar nu de vraag: ga je naar het heren- of damestoilet? Deze vader deed wat hij dacht wat het beste was, maar maakte heel wat los.

Hij koos ervoor om met zijn 4-jarige dochter naar het damestoilet te gaan. Volgens zijn vrouw had hij dat niet moeten doen. Op Mumsnet.com plaatste ze haar mening.

“Help mijn man en mij alsjeblieft met een meningsverschil. Als onze dochter naar een openbaar toilet moet, dan gaat hij met haar naar het damestoilet. Ik heb tegen hem gezegd dat vrouwen dat niet prettig vinden en dat hij haar naar het herentoilet moet meenemen. Ben ik nu onredelijk of heeft hij gelijk?”

Lees ook:
Hilarisch: vader houdt verkleedpartijtjes met dochter

Reacties

De reacties waren uiteenlopend. Volgens de een zou hij dit niet moeten doen, een ander had een man dit nog nooit zien doen. Maar ook reacties als “bizar”, “niet gepast van hem” en “Ik vind het niet kunnen” kwamen voorbij.

Maar niet iedereen was het met de moeder eens. Veel mensen zouden hetzelfde doen als ze in de schoenen van haar man zouden staan. “Ik begrijp de moeilijke situatie, maar ik heb liever een vader in het damestoilet dan dat een 4-jarig meisje naar het herentoilet gaat en geen idee hebben wat ze daar allemaal ziet.”

Een ander zou het helemaal niet erg vinden als een vader met zijn dochtertje naar het damestoilet zou gaan. Ook opperen veel mensen het idee dat er meer familietoiletten moeten komen. Een prima idee lijkt me!

Dus vaders: wat zouden jullie doen als je dochter moet plassen en je zoekt een openbaar toilet op: ga je naar het heren- of het damestoilet?

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


 • Mama van A-M-Z-R

  Herentoilet is voor mannen, damestoilet is voor vrouwen. Lijkt me vrij simpel...

  Kinderen moeten gewoon mee ;)

  Als er plasbakken zijn en je niet wil dat je dochter daar iets van ziet moet ze de andere kant op kijken.

  Ik ben zelf een paar met mn zoontje naar het damestoilet gegaan en dat er dan een kind met de billen bloot stond, na een plas ongelukje bijv... Kijkt hij ook de andere kant op uit zichzelf, omdat hij van ons geleerd heeft dat het niet netjes is.

 • Rlyblue

  Ik vind een vader in het damestoilet prima kunnen. De deutjes zijn toch dicht wanneer de behoefte gedaan wordt? Papa ziet dus niets. Ik vind het als vrouw lastiger om met mijn zoon naar een herentoilet te gaan, want als er iemand bij een urinoir staat zie je wel wat. Kan me goed voorstellen dat mannen daar niet van zijn gediend dat er dan een vrouw binnenkomt.

 • keizerswensje

  eerste voorkeur: invalidentoiletten want daar kan een ouder met kind deftig in zonder ofwel de deur open te laten ofwel op elkaar gepropt te staan

  2e voorkeur: damestoiletten want daar heeft ieder zijn eigen afgezonderd plekje

  3e voorkeur: wanneer er file is aan de damestoiletten naar de herentoiletten want kinderen die moeten hun plas ophouden? dat is vragen om een natte broek

  en deze volgorde geldt voor zowel mijzelf als mijn man. Wat inhoudt dat hij al meerdere malen met onze dochter naar een damestoilet ging en ook ik al enkele keren naar de herentoiletten ben gelopen met haar

 • Nx4

  als mijn man alleen op pad zou zijn met dr kids dan zou hij opzoek naar een invalide wc gaan.. met onze zoon gaat hij gewoon naar de mannen wc , maar zijn dochter zou hij niet snel mee.nemen in een mannen wc, en een vrouwen wc zou hij ook niet snel in gaan denk ik. tenzij het niet anders kan.

  maar meestal was ik er wel bij als we echt weg gaan ergens heen oid en dan ca ik gewoon.

  ik zelf ga trouwens met mijn zoon naar dames wc, ik zou dan weer niet den mannen wc in gaan.

 • tweede83

  Als mijn zoontje moet plassen of handjes wassen, dan is het net hoe het uit komt. De ene keer met papa en de andere keer met mama. Nooit geen ding geweest of discussie, gewoon doen. En met een dochter zouden we hetzelfde doen. Je kan er zelf zo'n groot ding van maken als je wilt. Het blijft een toiletbezoek, wat een dagelijks ritueel is. Ben ook wel eens naar het herentoilet geweest omdat bij de vrouwen een enorme rij stond.. Uiteindelijk komen we er allemaal voor hetzelfde..

 • liefdevolleBAM

  Ik zou er denk ik niet over twijfelen ik bedoel als ik samen met mijn ouders op pad was ging ik met mijn moeder naar het damestoilet was ik alleen met mijn vader dan ging ik naar het heren toilet... waarom? heel simpel mijn vader vond het heel ongepast om als man zijnde een damestoilet in te stappen dus ging ik als kind met hem mee, en dan wachtte hij op mij voor een gesloten deur... ik had dus alle privacy maar mijn vader was wel in de buurt.. ik heb daar nooit moeite mee gehad als ik maar kon haha, en eerlijk ik zou het ook niet waarderen als er ineens een kerel een vrouwentoilet in wandelt... dus begrijp mijn vader daarin volkomen.

 • shrimp

  Nou kijk...ik vind herenwcs 9/10x een stuk smeriger dan dames wc. Dus heb liever dat hij de dameswc kiest. De zitwc bij de heren is toch een beetje gedoemd tot schijthok. Met mn zoon naar de herenwc deed ik ook niet vaak. Maar hij wil nu liever ( tenzij vies) naar de herenwc. Nu ging ik altijd mee. Tot bij de efteling. Daar loop je recht achterop een stel pisbakken...das toch beetje awkward. Die mannen omkijken hehe .... Meestal waren wcs leeg als ik er kwam met mn zoon maja efteling....druk bezocht

 • Nx4

  nou indd ik zou dus ook niet snel een mannen wc opzoeken , kan me dochter moeilijk boven die bak hangen en me zoon is nog te klein daar voor denk ik?? en een gewoon wc in de mannen wc vind ik smerig hahah.

 • china-dad

  Mijn dochter is 3. In principe moet ik haar leren naar de meisjeswc te gaan maar als ik daar binnen kom zitten de dames hier tegen het plafond denk ik. Mijn dochter met mij bij het herentoilet, daar kijkt niemand van op.

  Wat dat betreft zijn kleine kinderen toch een beetje 'genderloos', volwassenen volstrekt niet.

  Oh en ze ziet er niets raars ofzo hoor.

 • mtv

  Ik snap de discussie wel ... deze heb ik met mijn jongste zoon. Die wil niet naar de meisjes wc, want hij is een jongen. Toch heb ik hem gezegt dat als hij wil dat ik zijn billen poets dat hij toch mee naar de meisjes wc moet. Zodra hij het allemaal zelf kan dan kan hij naar de jongens wc.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50