Deze voedingsboeken wil iedere moeder hebben! (+WIN!)

Deze voedingsboeken wil iedere moeder hebben! (+WIN!)
  • in Voeding
  • 12
  • 7053
  • 20/12/2016

Toen mijn eerste kindje de leeftijd van vier maanden had bereikt, ging er voor mij een wereld open: die van de bijvoeding. Ik verslond alle informatiebronnen die ik kon vinden over het introduceren van gezonde voeding voor mijn kindje en ging voortvarend aan de slag. Met succes: mijn - inmiddels tweejarige - zoon eet als een bootwerker! En toch weet ik zeker dat ik aan deze boeken, van Francesca van Berk, destijds heel veel had gehad!

Francesca van Berk - bekend als kok van televisie én moeder van haar vijfjarige zoon - heeft zich namelijk gespecialiseerd in het koken voor kinderen. Zelf zegt ze hierover: "Vijf jaar geleden werd ik zelf moeder. Een nieuwe fase in mijn leven waarin iedereen goedbedoelde adviezen gaf over voeding en ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zag. Ik merkte dat ik hier heel onzeker van werd en besloot zelf op ontdekkingstocht te gaan, samen met mijn kind." Het resultaat van Francesca's zoektocht is het boek 'Mag ik nog een hapje?': het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen. 

Gezonde voeding mét af en toe iets lekkers!

Het is een prachtig vormgegeven boek geworden met mooie foto's van lekkere recepten en vrolijk etende kinderen. En het leukste: Francesca's opvatting over voeding, is précies hoe ik over voeding denk. Het belangrijkste is dat kinderen leren wat gezonde voeding is, maar hier en daar iets lekkers is ook absoluut een must! 

Het boek 'Mag ik nog een hapje?' is een must voor iedere (aankomende) moeder van baby's die zoekende is in de wereld der babyvoeding. Ben je van plan om zelf voor je kindje te koken, maar weet je niet heel goed hoe je dit aan moet pakken? Hoe ziet een gezond dagmenu voor een baby, een dreumes en een peuter eruit? Hoe kan je je kindje toch iets lekkers geven, zonder dat het meteen heel ongezond is? En hoe zorg je ervoor dat ook je peuter voldoende groente en fruit binnenkrijgt? Alles komt - begeleid met mooie foto's en handige recepten - aan bod. 

Eetkalender

Ook de Eetkalender 2017 van Francesca is wat mij betreft een must have voor iedere moeder die van gezond en lekker koken houdt én die wel wat inspiratie kan gebruiken voor nieuwe gerechten. Iedere week staat op de Eetkalender weergegeven welke boodschappen er in huis gehaald moeten worden. Dit zijn allemaal herkenbare, 'gewone' ingrediënten, die gewoon bij iedere supermarkt te krijgen zijn. Iedere week telt een viertal lekkere, makkelijk te maken recepten én een suggestie voor een kliekjesdag op vrijdag. Op die manier hoeft er dus nooit eten weggegooid te worden. Daarnaast heeft de Eetkalender ruimte om afspraken op te schrijven voor het hele gezin. Hij is aan een haakje te hangen, dus wat mij betreft wordt er vanmiddag nog een spijker in onze keukenmuur geslagen om deze nieuwe eetbijbel aan op te hangen!

Win win win!

Ik ben oprecht heel erg enthousiast over beide boeken van Francesca en om die reden lijkt het me dan ook heel leuk om hier meerdere moeders blij mee te maken. Wat je moet doen om een setje van beide boeken te winnen? Like onze Facebook-pagina en laat onder dit artikel (op Facebook, of hieronder in de comments) even achter waarom je denkt goed gebruik te gaan maken van beide boeken. We nemen voor de Kerst nog contact op met drie winnaressen! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (12) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50