Deze video moet elke moeder van een dochter even zien

  • in Moeder
  • 1
  • 19999
  • 08/04/2017

“Dit is Ellie. Ze is vijf jaar oud.” Dat is hoe deze video begint. Maar als je de naam en de leeftijd vervangt door de naam en leeftijd van je eigen dochter(s), is het alsof komende video speciaal voor jou is gemaakt.

Want, net zoals Ellie, zijn er bepaalde dingen die je kind weet en dingen die ze niet weet. Ze weet dat ze slim, snel en sterk is. Ze weet dat alles mogelijk is. Ze weet echter niet dat de wereld een moeilijke plek kan zijn voor meisjes. Ze weet bijvoorbeeld niet dat:

Slechts 11% van de ingenieursberoepen en een vijfde van chef-koks vrouwen zijn.

Slechts 5% van de moderne kunstwerken in het New York Metropolitan Museum, door vrouwen worden vertenwoordigd.

Op de middelbare school halen meisjes hogere cijfers voor wetenschapsvakken, maar voelen zich minder zelfverzekerd dan jongens.

Op de leeftijd van 11 jaar, zal 30% van de meisjes een dieet gaan proberen.

60% van de meisjes geeft iets op wat ze graag doet, omdat ze het niet leuk vindt hoe ze eruit ziet.

Voordat je je verslagen voelt, onthoud… Ze weet deze dingen nog niet, en misschien zal ze dit ook nooit hoeven te weten.

De video zou verplicht moeten zijn voor iedere ouder met een dochter, omdat het ons eraan herinnert in deze steeds veranderende wereld, dat de mogelijkheden eindeloos zijn als we dat zo houden.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50