Deze vervelende opmerkingen over onze kinderen herken je vast

Deze vervelende opmerkingen over onze kinderen herken je vast

Als je zwanger bent, heb je het waarschijnlijk al wel gemerkt: jij en je pens zijn publiekelijk bezig geworden. Iedereen - van de serveerster in je lievelingsrestaurant tot de dakloze die altijd voor de supermarkt staat - heeft een mening over je buik.

Dat verandert niet zodra die buik plaats heeft gemaakt voor een mini-mensje. Sterker nog: het wordt waarschijnlijk alleen maar erger. Vaak zijn het lieve, leuke reacties. Over de mooie ogen van je zoon, of het prachtige bolletje haar van je dochter. Van die opmerkingen waar je als moeder rood van aanloopt en met een glimlach je weg vervolgt.

Lees ook:
Deze opmerkingen horen jonge moeders echt te vaak

Maar er zijn ook opmerkingen die we allemaal wel herkennen, waar we nogal moe van worden. Wij zetten, met behulp van alle moeders die ons op Facebook volgen, een aantal veelvoorkomende en tenenkrommende opmerkingen van vreemden voor je op een rijtje.

- “En? Slaapt hij al door?” als je zoon net drie dagen oud is. “Nee.”

- “Is het een jongen of een meisje?” leuk die interesse, maar trek zelf even een conclusie als je een baby met roze strikje in het haar ziet.

- “Haha, zit er nog één in ofzo?” terwijl er semi-liefdevol op je post-zwangerschapsbuikje wordt geklopt. Niet cool.

- “Wat een leuke naam, Quinny!” eh nee, dat is het merk van de kinderwagen.

- “Oh meid, ben je nóg zwanger?” als je inderdaad met 41 weken en 3 dagen nog rondloopt. Wat moet je dan zeggen? “Nee, ik heb de baby thuisgelaten en wandel nu lekker met een skippybal onder mijn shirt rond!”

- Aan je dochter van zes maanden: “Hoe heet jij dan, liefje?” Alsof ze antwoord kan geven.

- Bij m’n derde dochter: “had je niet liever een jongen gehad?” Tja, ik zal het bonnetje even zoeken, dan ruil ik haar volgende week in voor een zoon…

- Mijn dochters lijken totaal niet op elkaar, en blijkbaar lokt dat wel eens de vraag uit of ze wel dezelfde vader hebben.

- Mijn twee kinderen (vier maanden en twee jaar) zitten in een duo-buggy. Zegt een voorbijganger: “Oh wat leuk, een tweeling!”

- Ik zat met mijn zoontje in de bus toen een oude dame naast me kwam zitten en zei: “oooh... je kan wel zien dat hij op zijn vader lijkt!” Dus ik antwoordde: “ooh kent u die dan?” “Nee, maar hij lijkt gewoon niet op jou!” Toen stond ze op en liep ze weg, haha!

- Wij hebben vier jongens en we krijgen best regelmatig de vraag of we soms doorgaan tot we een meisje krijgen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: “nee, wij wilden vier kinderen, ongeacht of het jongens of meisjes zijn.”

​Van welke opmerking word jij inmiddels doodmoe?

Reageer op dit artikel

reacties (12) Stuur een bedankje


 • Lispeltuut

  Ik liep eens met mijn dochter (roze kleding, roze poppenwagen, roze speldje, roze jas) zegt een meneer: 'je hebt echt een lief zoontje!' Mijn antwoord: 'ja, we hopen dat hij homo wordt'.

  En een keer in de supermarkt: 'wat een mooi meisje zeg, ze lijkt zeker op haar vader?' Eeeeh... en bedankt???

  Maar ik moest er beide keren eigenlijk ook gewoon heel erg om lachen. Net als bovenstaande. Mensen verwachten waarschijnlijk dat mensen met kinderen alleen nog maar over hun kinderen kunnen/ willen praten waardoor ze geen idee hebben wat ze nu moeten vragen, toch een beetje interesse proberen te tonen en ja, dan komen dit soort vragen.

 • Strelitzia

  Ik weet niet met wat voor negatief volk jij omgaat maar niemand heeft ooit dit soort opmerkingen naar mij toe gemaakt. Ik kan dit soort artikelen dan ook echt niet plaatsen.

 • mama van A-M-Z-R

  Mensen proberen vaak gewoon een leuk gesprekje aan te knopen... Soms met een wat onhandige opening, maar is tenminste goed bedoeld.

  Vervelend is pas als anderen hun mening gaan geven over opvoeding, waar ze niks mee te maken hebben.

 • Baarsje1

  Ik vind dit allemaal niet erg. Zolang mensen me maar niet vertellen wat ik allemaal anders zou moeten doen in de opvoeding (eten, slapen etc)!

 • nog-even!

  Wat een zeurartikel zeg!

 • Charlotte8

  Heel erg herkenbaar. Ik ben zelf nu in verwachting van derde kindje (3 en 1,5) 23 weken zwanger. Hoeveel mensen vragen ' hoe ga je dat doen met drie kids' . Haha, tja dat zien we wel is meestal mijn antwoord. ..

 • SammyElmo

  Jep, bijna allemaal gehad!

 • dedriejees

  Is het een tweeling? Nee ach er is onweer op komst...is ie altijd zo druk? Ja nou en? Is het echt geen tweeling? Nee Hoeveel jaar schelen ze? 11 maanden. oooooh meiske toch je zult het wel druk hebben. Valt wel mee was de tweede dan een ongelukje? Nee

 • Mamavandriedametjes

  Buurvrouw, een paar uur na mijn bevalling: 'die kleine wil er maar niet uitkomen he?' Nou... Ehhhh, die is er eigenlijk al uit........ En leen me nou alsjeblieft een doosje pijnstillers want ik verrek van de naweeën

 • anpenewi

  Een paar vrouwen in mijn omgeving hebben veel respect voor me omdat ik nu 35week van de 2e ben.. ze zeggen dat ze dat niet aandurven nog omdat het dan zoooo stressig word onze dochters zijn nu 4 en heel veel zeggen: nou nu heb je wat te doen met 2 kleintjes en die mensen met 3..4 of meer dan?? Zo overdreven altijd

 • one wish

  Roze maxi cosi, roze jurkje, roze maillot en roze dooky. Is het een meisje? Nee een jongetje maar ik wou graag een meisje dus doen we heen alleen maar meisjeskleding aan. Dame wist niet hoe snel ze weg moest wezen

 • Shrimp

  Naja moe ..ik geef geduldig antwoord want vaak willen mensen gewoon ff babbelen. Maar met drie kleintjes (0,2,4) hoor ik heeeeeel vaak " je zal het wel druk hebben" naja..ik vind het wel meevallen alleen het huishoudelijk werk is meer. Vind het reuze gezellig

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50