Bevallen en daarna even een kerstdiner in elkaar zetten

Bevallen en daarna even een kerstdiner in elkaar zetten

Je hebt powervrouwen en je hebt powerpowervrouwen. Dat de Engelse Candice Fuller in die laatste categorie valt is wel duidelijk. Deze supermoeder beviel twee jaar geleden op Eerste Kerstdag van haar zoon om 5.55 uur in de ochtend en stond om half 1 ’s middags weer een uitgebreide kerstlunch te koken. Say what?!

De 32-jarige Candice Fuller verwelkomde haar zoon Harvey in de vroege ochtend op 1e Kerstdag, maar ’s middags stond ze gewoon weer een feestelijke kerstlunch te bereiden tot groot genoegen van haar 4 jaar oude dochter Sienna. De moeder uit Northamptonshire was er zelfs in geslaagd om op 1e Kerstdag een halfuur na de geboorte cadeautjes uit te pakken met haar familie.

Van baren naar kalkoen bereiden
Tegen DailyMail zegt ze: ‘Ik kon het niet geloven toen mijn water brak op een van de drukste dagen van het jaar. Het ene moment was ik aan het baren en het volgende moment stond ik een kalkoen te bereiden.’ Ze vervolgt door te zeggen dat het 'een gekke dag' was, maar Harvey 'het perfecte cadeau' was en het niet beter getimed kon zijn. Ze voegt eraan toe: ‘M’n dochter Sienna was absoluut dolenthousiast - ze wist niet waar ze nog het meest enthousiast over moest zijn. Ze kwam ’s ochtends onze slaapkamer in maar we waren er niet. Dus toen ze naar beneden kwam om te kijken waar we waren, zat ik daar met Harvey en ze barstte gewoon van opwinding! Het was echt prachtig. Ze is jong genoeg om in de Kerstman te geloven, dus ze bleef hem bedanken voor haar nieuwe babybroertje en ze vertelde ons dat Harvey haar favoriete cadeautje was.'


Candice, die met haar 34-jarige echtgenoot Karl woont, belde haar verloskundige nadat haar water om 02:30 uur op Kerstochtend brak. Om 5 uur in de ochtend lag ze te persen in een zwembadje. ‘We konden het gewoon niet geloven! Karl belde mijn vader en moeder, want we waren bezorgd over wie op Sienna kon letten in de ochtend. Ze kwamen rond 06:30 uur maar toen was de bevalling al klaar. Tegen de tijd dat Sienna wakker werd, zaten we met z’n allen in de woonkamer.’

Kerstmaaltijd koken
Na een korte pauze stelde Candice voor om samen met haar moeder Brenda de kerstmaaltijd te koken, terwijl haar echtgenoot en vader voor de kinderen zorgden. 'Ik was uitgeput na de geboorte, maar ik wilde Sienna een leuke Kerst geven. Dus daar heb ik me overheen gezet en we hebben het diner gewoon gekookt. Terugkijkend was het een geweldige ervaring, we hebben het allemaal samen gedaan. Ik denk niet dat iemand van ons deze Kerst ooit zal vergeten. Het is vrij ongelooflijk, we hebben gehighfived toen we klaar waren met eten en zeiden: 'Hoe hebben we dit in godsnaam voor elkaar gekregen?'

Wow! Kun jij je voorstellen dat je na het bevallen ’s middags gewoon weer een kalkoen staat te bereiden…?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Facebook

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Lovis

  Waarom in hemelsnaam? Supermom? Ik vind het niet zo super. Ga lekker cocoonen met je kindje die net van de veilige baarmoeder in de grote wereld terecht gekomen is.. Wat een idee om al je energie in de adrenalinerush op te maken.

 • ohmamamia

  Waarom zou je?

  Neem lekker je rust want hoe je je ook voelt, dat heb je gewoon echt nodig voor een goed herstel. Bovendien heeft je baby je nodig. Laat anderen het werk maar doen.

 • Barbamammie79

  Mijn gedachten. .. bedankt voor het opschrijven

 • Mamababymeisje

  Nou dan heb je geluk gehad ik heb eerst een week met weeën gelopen en daarna een zware bevalling gehad van 26 uur met weeën storm geknipt en mijn kleine meisje met de vacuümpomp eruit gehaald.

  En na de bevalling 5 zakken bloed bij gehad.

  De eerste week kon ik helemaal niks. Ik kon niet eens zelf naar de wc lopen.

  Nou ik kan me dus niet voorstellen dat je een paar uurtjes later een kerstdiner staat te koken!

 • mijn~meisje

  Ik was helemaal gebroken na me bevalling en me onderkant deed zeer!!! Was al blij als ik een beetje kon op staan of schuifelen naar de wc... Ik dus dus gewoon lekker niets na me bevalling. Ik denk ook dat rust het beste is voor je lichaam.

 • susan-bjorn

  fantastisch, zelf beviel ik in sap tempo, en ik kon niet wachten om lekker buiten te gaan zitten, wel geteld 1 minuut nadat de vk weg was, stapte ik me bed uit, heerlijk zitten in de tuin met een kopje koffie alsof er niks gebeurd was...( natuurlijk is dat wel iets anders en gelijk staan te koken, maar ik voelde me goed) dus ja ik kan me voorstellen dat deze moeder zo de kerst heeft gevierd.

 • pindakaas99

  Ja dat kan ik mij wel voorstellen ik beviel 6 jaar geleden Op oudjaar om 13.07 heb savonds nog heerlijk gekookt en oud en nieuw gevierd Maar ik beviel in een uur waarvan ik 12 minuten echt besef Had dat ik aan het bevallen was

 • Babydoll724

  Nou, superbevalling of niet (mijn laatste bevalling duurde 2 uur en drie kwartier vanaf het moment dat mijn water brak), ik doe het deze mevrouw niet na.

 • elbereth

  tja, soms kan het. Als je water breek en een dikke twee uur later mag je al persen, dan heb je gewoon een superbevalling. Ik teken ervoor .

 • Babydoll724

  Nee dat kan ik me echt niet voorstellen. Ik ben afgelopen 5 december bevallen, maar we hebben pakjesavond toch maar een week uitgesteld. Ik kan me voorstellen dat je een paar uur na de bevalling nog helemaal stijf staat van de adrenaline en dat je dan denkt de hele wereld aan te kunnen, maar wat zal deze vrouw zich in de dagen erna zich beroerd hebben gevoeld. Tenminste, ik kan me niet voorstellen dat ze ook nog eens fluitend haar kraamtijd is doorgekomen. Ik denk dat de klap na de kerstdagen wel dubbel zo hard moet zijn aangekomen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden