Deze dingen ga je als moeder nog meer waarderen

Deze dingen ga je als moeder nog meer waarderen
  • in Moeder
  • 1
  • 2927
  • 04/02/2018

Er zijn van die dingen die je als moeder nog meer gaat waarderen dan voor het moederschap. Van die dingen die je voor het moederschap zo vanzelfsprekend vond…

Nu je moeder bent, verbaas je jezelf over hoe trots je kunt zijn op je kind als hij bijvoorbeeld voor het eerst kan lopen, het woord ‘mama’ zegt of als je je beseft dat je het allermooiste kind hebt van de hele wereld.

Maar er is nog veel meer waarover je je verbaast als je moeder bent geworden. Want er zijn van die dingen die je voor het moederschap zo vanzelfsprekend vond, maar nu wel héél speciaal vindt.

Lees ook:
7 dingen die je niet begreep voordat je moeder werd

1. Alleen thuis zijn, ook als is het maar voor eventjes

Nu je een kleine hebt, lijkt het eeuwen geleden dat je alleen thuis was. Iets wat voorheen heel normaal was, is nu een hoge uitzondering. Hoe speciaal is het als je partner, de oppas of je ouders je kind even mee naar buiten neemt voor een wandelingetje en jij helemaal alleen thuis bent! Die rust, die stilte, het gevoel dat je even niets moet doen voor je kind… Hoe heerlijk is dat!

2. Je vervelen

Luiers verschonen, eten maken, de was doen, het huis schoonmaken en ga zo maar door. Er is altijd wel wat in huis te doen, vooral als je kinderen hebt. Een moment waarop je je verveelt, is moeilijk voor te stellen. Toch kan het je zomaar ineens overkomen, als je kind een speelafspraak heeft of uit logeren is. Wat is dat toch een fijn gevoel, als je je ineens verveelt;-)

3. File!

Zat je je vroeger groen en geel te ergeren als je weer eens in de file stond, nu je moeder bent kun je het ook zien als een heerlijk momentje voor jezelf. Lekker meezingen met de hits die jij leuk vindt in plaats van hits van Sesamstraat, de podcasts luisteren die jij interessant vindt, zonder dat je wordt onderbroken. File is soms helemaal niet vervelend (behalve als het ernaar uitziet dat je het niet gaat redden om er voor sluitingstijd van de crèche te zijn…)

4. Voor jezelf koken

Je wilt je kind het goede voorbeeld geven, dus die eetgewoontes die je je vroeger toen je net uit huis was, had aangeleerd, die laat je nu achterwege. Of misschien vindt jouw gezin jouw lievelingskostje helemaal niet lekker, want te pittig, of er zitten te veel rode dingetjes in of te veel saus op. Als je kind dan een keertje bij je ouders gaat slapen en je partner moet overwerken, dan is het natuurlijk hét moment om voor jezelf dat ene potje te koken, dat je sinds tijden niet meer voor jezelf hebt gemaakt. Eet smakelijk!

5. Alleen op reis

Je bent niet alleen moeder, je bent ook nog jezelf. Door elk jaar een tripje met vriendinnen te maken en een weekendje weg met mijn man, voel ik me juist op die momenten compleet mezelf. Even geen snotneuzen die schoongemaakt moeten worden, geen gezeur over wagenziekte, geen gedoe over het eten in een vliegtuig dat niet lekker is, want er zitten rode dingetjes in… Maar heerlijk genieten zonder al dat gedoe, dat is op zijn tijd zó fijn!

6. Uitslapen

Uitslapen? Wat is dat? Wat eerst de normaalste zaak van de wereld was, is nu iets wat zelden tot nooit voorkomt. Zorg dat je je kind af en toe laat logeren bij bijvoorbeeld oma en opa om even bij te kunnen tanken wat betreft slaap. Wat een genot om ’s ochtends wakker te worden wanneer je zelf (en dus niet door anderen) wakker wordt, en in je eigen tempo op te starten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50