De mommy makeover: weg met je hangborsten en flubberbuik

De mommy makeover: weg met je hangborsten en flubberbuik
  • in Moeder
  • 8
  • 17254
  • 04/05/2017

Nadat ze in 2009 een drieling kreeg was het zelfvertrouwen van de 33-jarige Rachael Vilarinho op een dieptepunt. Ze besloot hier wat aan te doen: ze gaf zichzelf een mommy make-over cadeau. De resultaten deelt ze met het internet. Maar hoe werkt nu zoiets? 

Lees ook:
​Fitmom deelt 'imperfecte lichaam' na zwangerschap

“Mijn maag was waanzinnig uitgerekt, en hoewel ik 30 kilo na de bevalling verloor door een dieet, kon ik dat lelijke stuk vet rond de onderkant van mijn buik niet wegkrijgen”, zegt ze tegen Daily Mail Australië. En dus, in plaats van zich voor altijd ongemakkelijk erbij te voelen nam Rachael drastische maatregelen: ze besloot een ‘mommy makeover’ te ondergaan bij een kliniek voor cosmetische chirurgie.

Wat is een mommy makeover?
Het is de moderne term die gebruikt wordt voor de combinatie van een operatie aan de buik (buikwandcorrectie en soms ook liposuctie) en borstcorrectie. Het is een ‘trend’ die overgewaaid is uit Amerika en precies de gebieden aanpakt die door een zwangerschap helaas vaak veranderen. Een verslapte buik en hangende borsten kunnen namelijk niet verbeterd worden door middel van gezonden voeding en sporten. Anno 2016 zijn deze operaties populairder dan ooit. Een mommy makeover kost in Nederland gemiddeld zo’n € 7700. Na de operatie blijf je nog een aantal dagen in de kliniek waar je pijnstilling krijgt en wordt gekeken of alles goed gaat. 

Het resultaat is vaak niet alleen lichamelijk, veel moeders voelen zich geestelijk beter en krijgen hun zelfvertrouwen weer terug. De keerzijde is wel dat zoals bij elke operatie, ook deze operatie risico’s met zich meebrengt. En wil je deze risico’s lopen als je verder een gezond lichaam hebt?

Ervaring van Rachael
Rachael zegt over de operatie: “Ik was niet echt bang. Ik was meer enthousiast omdat ik m’n eigenwaarde-problemen die ik had vanaf dat moment achter me kon laten. Mijn familie en vrienden waren begrijpelijkerwijs nerveuzer, maar ze zien nu ook de voordelen omdat ik nu veel gelukkiger ben.” Hoewel er nog steeds een beetje een 'stigma' rond cosmetische chirurgie bestaat volgens Rachael, zegt ze dat de reactie van mensen positief is. 

“Als je tevreden bent over hoe je eruit ziet dan is dat veel gezonder. Ik kijk niet meer terug. Ik kan nu dragen wat ik wil en ineens ga ik leuke dingen doen. In mijn geval wogen de risico’s niet op tegen wat het me opgeleverd heeft. De veranderingen zijn veel groter dan de risico’s van de operatie. Mijn advies aan iedereen die worstelt met haar zelfvertrouwen na een bevalling is dat het zoveel beter is als je je leven weer terugkrijgt.” Maar goed, daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast Rachael ;-)

Hoe denk jij over dit onderwerp? Zou jij het overwegen? Snap jij dat als je ongelukkig wordt van je uiterlijk en je het geld hebt, je dit zou doen?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50