De leukste dingen om te doen in de kerstvakantie

De leukste dingen om te doen in de kerstvakantie

De drukke kerstdagen zijn achter de rug, maar de kerstvakantie duurt nog tot 8 januari. Heb je nog leuke activiteiten in je agenda staan om te doen samen met je kids? BabyBytes zette de leukste dingen om te doen op een rijtje!

Heb je zin om eropuit te gaan maar weet je even niet wat leuk is om te doen. Misschien zijn deze activiteiten iets voor jou en je gezin?

Gek op LEGO?

In het Veiligheidsmuseum PIT in Almere kun je de Brandweer LEGO tentoonstelling bewonderen met een nieuwe puzzeltocht. Op een interactieve manier kun je ontdekken wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken. Verder kun je er schaatsen en serveert het museum erwtensoep en warme chocolademelk voor een compleet winterse dagje uit.

Kijk voor meer informatie op pitveiligheid.nl/kerstvakantie.

Sprookjeswonderland wordt Sprookjeswinterland

Het ontzettend leuke pretpark voor jonge kinderen van 2 tot 9 jaar, Sprookjeswonderland in Enkhuizen, is omgetoverd tot Sprookjeswinterland. Zo kun je uit volle borst meezingen met de bewoners van Berenwinterland. Bij de ingang staat een 15 meter hoge kerstboom en iedere middag om 16.00 uur komt de heks om samen met jou de boom te betoveren zodat de lichtjes ontbranden.

Kijk voor meer informatie op Sprookjeswonderland.nl.

Lekker laten voorlezen!

Kom naar Museum Speelklok in Utrecht en luister naar het spannende voorleessprookje van Gerda en de Sneeuwkoninging met liedjes uit Frozen. Het sprookje is een bewerking van De Sneeuwkoningin, een verhaal uit de 19e eeuw van Hans Christian Andersen.

En wat zo leuk is: kom in je mooiste prinsessenkleding of prinsenpak en krijg een mooie poster mee naar huis!

Meer informatie is te vinden op Museumspeelklok.nl.

Winterland in Den Bosch

Gezellig met het hele gezin een dagje op pad? Ga naar Winterland in Den Bosch! Er is een overdekte ijsbaan en veel vertier voor kinderen. Zo kun je er allerlei kerstspelletjes doen, is er een overdekte kerstmarkt en kun je een tochtje maken met de kindertrein.

Neem een kijkje op Winterlanddenbosch.nl.

Schilpad Sammy in het Omniversum

Je kunt van een uitje naar de bioscoop iets heel bijzonders maken door een bezoekje te brengen aan het Omniversum in Den Haag. Daar wordt een film kijken een unieke ervaring. Geniet met je gezin van de familiefilm Sammys Avonturen.

Kijk op Omniversum.nl voor meer informatie.

Heb jij nog leuke tips voor de kerstvakantie? Deel ze hieronder!

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50