De drie beste manieren om je baby een boertje te laten doen

De drie beste manieren om je baby een boertje te laten doen

Na het voeden, speciaal na het geven van een flesjes omdat er dan extra lucht wordt ingenomen, is het belangrijk dat je baby een goede boer kan laten. Dit zijn de drie beste manieren om je baby een boertje te laten doen.

Niets is vervelender als je voelt dat je een boer moet laten en het lukt niet. Baby’s hebben wat dat betreft een beetje hulp nodig, omdat ze niet de kracht hebben om het zelf te doen. Even kloppen op de rug is dan noodzakelijk. Niet te hard natuurlijk, maar ook niet te zacht. Want als het boeren niet lukt dan is de kans groot dat de voeding weer eruit komt. Hoe kun je je baby helpen met het laten van een boertje. Dit zijn de drie beste manieren:

1. Op schoot met een hand onder de kin

Zet je baby op je schoot en ondersteun de kin met je hand. Zorg dat je niet je hand in zijn hals plaatst. Laat je baby iets naar voren leunen en wrijf of klop op zijn rug. Het is belangrijk om je kind iets naar voren te laten leunen omdat hierdoor de lucht beter kan ontsnappen.

2. De linkerkant

Leg je baby op zijn linkerzijde. Waarom links? Omdat de maag aan de linkerkant zit. Als je maag naar beneden wordt gericht, dan zal de overtollige lucht naar boven gaan.

3. De klassieker

Dit is een klassieker. Leg je baby half over je schouder en wrijf over of klop op zijn rug. Dit is wel de moeilijkste houding om een baby een boer te laten doen. Maar sommige ouders zijn er ware specialisten in.

Video: even een boertje laten!

Tags: Baby, Tips

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • my-all

    Hmm. Ik heb van het CB te horen gekregen dat je vooral niet op zijn rug moet kloppen! Schijnt ergens niet goed voor te zijn.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

10 leden zijn nu online
Aanmelden