De borstvoedingsmaffia

De borstvoedingsmaffia
  • in Voeding
  • 4
  • 8356
  • 09/03/2016

Afgelopen week had ik een borstvoedingsconsult bij een moeder die erg veel problemen ondervond bij het geven van borstvoeding. Ze had haar best gedaan maar wilde toch eigenlijk graag stoppen met borstvoeding.

Na haar verhaal gehoord te hebben zei ik dat ik haar keuze goed begreep. Verbaasd keek ze me aan. 'Vind jij dat écht? Jij bent toch van de borstvoedingsmaffia?'
‘Jazeker’, zei ik. 'Sterker nog… ik ben zelfs bestuurslid geweest van die maffiaclub, ook wel Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen genoemd.'
We moesten erg lachen om de situatie en ik legde daarna uit hoe ze het best de productie af kon bouwen. Ik liet een tevreden moeder achter die zich gehoord en gesteund voelde.

Het klopt... borstvoeding is nou eenmaal beter dan kunstvoeding. Dat komt doordat moedermelk een levend product is met antistoffen en allerlei andere mooie ingrediënten die de baby beschermen.

Ik moet dat toch eerlijk vertellen lijkt me, net als dat roken tijdens de zwangerschap niet goed is voor de gezondheid van een baby. Maar maakt mij dat een maffioos? Wat mij betreft groeit een baby nog steeds het allerbest op liefde en aandacht.

Wie borstvoeding geeft zal ik zo goed mogelijk helpen. 
Wie kunstvoeding geeft trouwens ook.
Wat dat betreft vind ik alle moeders even lief.

Lees HIER de vorige artikelen van Simone.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Simone Compier is moeder van twee kinderen en naast lactatiekundige ook eigenaresse van kraambureau Mammae Mia in Amsterdam. Ze heeft op vrij jonge leeftijd twee kinderen gekregen en weet (mede door haar ervaring in de kraamzorg) hoe ontzettend leuk, maar ook intensief de babytijd kan zijn. 
  
Naast het runnen van een kraambureau geeft Simone ook nog cursussen aan aanstaande ouders en scholingen aan zorgverleners. 
  
Haar missie is om ouders zo goed en eerlijk mogelijk voor te bereiden op het ouderschap.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50