De beste ik-drink-niet-smoezen als je net zwanger bent

De beste ik-drink-niet-smoezen als je net zwanger bent

Je bent zwanger, maar eigenlijk mag niemand het nog weten. Dat wordt lastig als je tijdens oud & nieuw een glaasje bubbels moet weigeren, terwijl iedereen weet dat je een liefhebber bent... Hoe pak je dat aan? Wij hebben de beste ik-drink-niet-smoezen als je net zwanger bent!

Geen-champagne-voor-mij-smoes #1

"Ik ben de Bob!" Simpel doch effectief, althans...het wordt wat lastiger als het oud & nieuw feestjes op loop op fietsafstand is, maar als je moet rijden: ga dan ook echt met de auto!

Geen-champagne-voor-mij-smoes #2

Zeg dat je aan het detoxen of aan het diëten bent. Dit detoxsmoes is vooral geloofwaardig als je al bekend staat als health freak, of als je al een tijdje minder energiek bent of andere klachten hebt. De afvalsmoes is eigenlijk altijd wel geloofwaardig. (Ahoewel afvallen en zwanger willen worden niet echt samengaat, maar als men niet van je kinderwens afweet, is dit zeker een goede.)

Geen-champagne-voor-mij-smoes #3

Feestje in een kroeg? Zorg dat je wat eerder bent en vraag aan de barman of hij een cocktail voor je wil maken zonder alcohol. Niemand die het ziet en jij zegt dat je veel te vroeg en dorstig was, dus maar vast mojito besteld hebt.

Geen-champagne-voor-mij-smoes #4

Zeg dat je aan de antibiotica zit in verband met een blaasontsteking, en dat je hierdoor geen alcohol mag. Makkelijk en ze zullen niet zo snel doorvragen, overkomt iedere vrouw weleens toch?

Geen-champagne-voor-mij-smoes #5

Zeg dat je vorig jaar zo'n last had van al die champagne, dat je nu liever een ander drankje neemt.

Geen-champagne-voor-mij-smoes #6

Heb je mensen thuis uitgenodigd? Haal dan gewoon een fles alcoholvrije champagne in huis. Er zijn echt hele lekkere varianten verkrijgbaar. Schenk dit in jouw eigen glas. Niemand die het doorheeft. Of wat ook kan: ginger ale. Ziet er bijna uit als een echte Moët;-)

Geen-champagne-voor-mij-smoes #7

Neem het glas champagne aan, maar drink niks. Breng de drank wel naar je mond, maar houd je lippen gewoon stijf tegen het glas aan. Vervolgens loop je even een rondje en laat je het ergens staan.

Lees ook:

Beetje alcohol voor zwangerschap kan wipneus kind veroorzaken
Trimbos: 'Meer voorlichting risico's alcohol tijdens zwangerschap hard nodig'

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50