De ALLERbeste (en alternatieve) cadeau's voor een éénjarige

De ALLERbeste (en alternatieve) cadeau
  • in Baby
  • 1
  • 24997
  • 06/01/2022

Vorige week vierden we de eerste verjaardag van mijn dochter. Met slingers, ballonnen, taart en natuurlijk cadeau's. In de weken voorafgaande aan haar Grote Dag, vroegen familieleden en vrienden al naar cadeausuggesties.

Dat is voor iedere éénjarige best lastig (de meeste kinderen hébben gewoon alles al!), maar mijn dochter is het tweede kind en speelt daarom naar hartelust met het speelgoed van haar grote broer. Samen hebben ze alles al, en meer. Maar wat zijn nu items waar mijn kleine pop het meest plezier aan beleeft? Waar maak je een éénjarige nu écht gelukkig mee? Hieronder een lijst met zeer goedkope opties!

- Een afstandsbediening. Of twee. Bij voorkeur één die het doet en met de batterijen er in. Gegarandeerd urenlang plezier!

- Stekkers en kabels. Uitermáte interessant voor een dreumes, al snap ik deze aantrekkingskracht niet. Zorg ervoor dat ze niet in de buurt zijn van een stopcontact! 

- Een legio aan flesjes en tupperware bakjes. Mijn dochter heeft ondertussen onze volgepropte kast met dit spul ontdekt en trekt de boel om de haverklap overhoop. Érg leuk speelgoed wel!

- Een emmer water. Ook zo'n grote hit met weinig inspanning: geef je dreumes een emmer water en een plastic bekertje. Zet ze in de tuin als het buiten 25+ graden is en plezier gegarandeerd. 

- Een verjaardagskaart waar muziek uit komt. Urenlang heeft ze deze kaart open en dicht gedaan en het hysterische Bumba-muziekje achtervolgt me nog in mijn dromen. Maar hee, ze vermaakt zich, en hóe! Overigens vindt ze al haar andere verjaardagskaarten ook fantastisch om te onderzoeken en op te kauwen. 

- Met helium gevulde ballon. Een dag voor haar daadwerkelijke verjaardag werd er een grote doos bezorgd met daarin een heliumballon. Het kleine meisje kan er geen genoeg van krijgen. Ze trekt enthousiast aan het bijgeleverde lintje en slaat graag tegen de ballon aan. Wederom urenlang speelplezier! 

- Alles wat mama, papa of grote broer vast heeft. Maakt haar niet echt uit wat het is: ze. wil. het. ook.

Mijn dochter heeft ALLES. Van vormenstoven tot knuffels in allerlei soorten en maten. Van tekenmateriaal tot houten blokken. Van ToetToet-auto's tot een eigen keukentje met een enorme hoeveelheid aan speelmateriaal erin. Van poppen tot houten treinen en van speelgoed-diertjes tot puzzels. Helaas heeft niets zo'n grote aantrekkingskracht als bovengenoemde, veel te simpele non-speelgoedopties. Ach, als ze maar zoet zijn...

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • eleonoortje

    Een doos tissues helemaal voor de jarige alleen om leeg te mogen trekken en in een berg papier te zitten was hier ook al twee keer een groot succes.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50