Britse baby jongste orgaandonor ooit

Britse baby jongste orgaandonor ooit
  • in Baby
  • 0
  • 7072
  • 08/01/2017

De ouders van Theo Omondi zijn ouders van de jongste orgaandonor van Engeland schrijft Daily Mail.  De jonge Theo was slechts 41 dagen oud toen hij zijn longen en nieren doneerde. Na een plotselinge ziekte overleed het kleine jochie. Bitterzoet is dan ook dat hij wel het leven van de vijf maanden oude Imogen Bolton mocht redden en het leven van een onbekende jongvolwassene. 

Spannende transplantatie

Imogen's verhaal is ook meteen bijzonder: ze is de jongste patiënt in het land die een dubbele longtransplantatie kreeg. De operatie duurde zeven uur. Ze heeft het zeldzame Alveolar Capillary Dysplasia (ACD), dat betekent dat de longen niet volledig ontwikkeld zijn. De spannende transplantatie die in oktober plaatsvond, was gelukkig een succes.

Dankbaar

Theo's ouders zijn blij dat ze deze donatie mochten doen. "We geloven dat Theo deze beslissing ook had gemaakt als hij volwassen was geworden en de beslissing zelf kon maken. We zijn trots op wat hij heeft gedaan voor Imogen en de jongvolwassene die zijn nieren heeft gekregen. We weten dat Imogen elke adem voor onze zoon neemt. Elke verjaardag van Imogen is ook een beetje de verjaardag van Theo.”

Imogen's ouders hopen ondertussen dat anderen hun organen ook willen doneren als ze komen te overlijden. "Er zijn geen woorden voor hoe dankbaar we zijn voor de beslissing die Theo's familie heeft gemaakt. Ze hebben het leven van onze prachtige Imogen gered. Zonder hun prachtige gift, was Imogen er niet meer geweest.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50