Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby

Boterhamzakje redt leven van te vroeg geboren baby
  • in Baby
  • 0
  • 37181
  • 06/04/2017

Een boterhamzakje dat het leven van je baby kan redden: wie had dat ooit gedacht. Baby Isaac Derwent overkwam het. Het jongetje werd tien weken te vroeg geboren en heeft zijn leven te danken aan een boterhamzakje.

Moeder Jennifer (32) was met haar man Jonathan (38) aan het winkelen in het Engelse Plymouth, volgens de Britse krant The Mirror. De mommy to be was op dat moment dertig weken zwanger en kreeg plots buikpijn. Jennifer dacht dat het niks ernstigs was, maar haar man wilde geen risico's nemen en bracht haar meteen naar het ziekenhuis.

Tien weken te vroeg
Daar werd baby Isaac geboren, tien weken te vroeg. De dokters wikkelden het kindje van amper 1,7 kilo, meteen in een boterhamzakje. Jennifer: ‘Dat was een hele schok voor ons. Het is geen prettig gezicht om je baby in een plastic zakje gestopt te zien worden.’

De dokters wilden met de merkwaardige handeling de lichaamstemperatuur van de baby op peil houden. Tevens was het de bedoeling om de omgeving van de baarmoeder na te bootsen. Vervolgens werd Isaac naar een 'echte' couveuse overgebracht. ‘Ik was zó opgelucht toen ik mijn baby voor de eerste keer hoorde huilen’, vervolgt Jennifer. ‘Een onbeschrijflijk moment.’

Thuis bij zijn ouders
De kleine Isaac verbleef vijf weken ter observatie in het Derriford Hospital in Plymouth. Het jongetje is inmiddels lekker thuis bij zijn ouders en het gaat hartstikke goed met ‘m. Zijn ouders hebben niets dan lof over de goede zorgen van het ziekenhuis.

Het koppel uit Avonwick heeft blijkbaar iets met opvallende bevallingen. In 2013 hielp Jonathan zijn vrouw alleen thuis bevallen van hun dochter Holly. De weeën van Jennifer waren te pijnlijk om haar naar het ziekenhuis te brengen. Pas na veertig minuten kwamen de hulpdiensten aan om de geboorte in goede banen te leiden.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50