Bizar verhaal: tweeling is weken na elkaar jarig

Bizar verhaal: tweeling is weken na elkaar jarig

Zwanger zijn van een tweeling, waarvan er één geboren is en de ander - na vier weken! - nog in je buik rondzwemt? Het kan! En het overkwam de Australische moeder Danielle Paull.

Toen Danielle 19 weken zwanger was van haar zoon en dochter, kreeg ze weeën. Die konden gelukkig nog geremd worden tot het met 24 weken (op 26 oktober) echt tijd was voor dochter Sadie om ter wereld te komen. Het kleine meisje woog slechts 710 gram en werd direct opgenomen op de Insensive Care Unit van de afdeling neonatologie.

Donor-borstvoeding

Wonder boven wonder bleef Sadie’s tweelingbroertje zitten en iedere dag dat hij nog bij zijn moeder kan zijn, is mooi meegenomen. “Ik mocht geen borstvoeding geven, want tepelstimulatie zou de bevalling van mijn zoontje kunnen opwekken, en dat wilden we niet.” verklaart Danielle. Om toch van de voordelen van borstvoeding gebruik te maken, krijgt Sadie door andere moeders gedoneerde borstvoeding. 

Inmiddels heeft Danielle's tweede kindje al ruim vier weken langer in haar buik doorgebracht dan Sadie en nog steeds is hij niet geboren. Met Sadie gaat het, na de eerste spannende weken, erg goed.

De situatie van Danielle is extreem zeldzaam. Er zijn wereldwijd slechts tien gevallen bekend van tweelingen die niet op dezelfde dag jarig zijn.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50