Bijzonder: wel een tweeling, maar geboren in een ander jaar

Bijzonder: wel een tweeling, maar geboren in een ander jaar

Met de jaarwisseling kan het raar verlopen. Zo kun je ineens bevallen van een tweeling, maar zijn ze geboren in een ander jaar! Dat overkwam de Amerikaanse Maria Ontiveros.

Maria was eigenlijk 27 januari uitgerekend, maar de geboorte van haar tweeling kondigde zich iets eerder aan dan verwacht, namelijk tijdens oudjaar, meldt de DailyMail. Om 19 uur ‘s avonds begonnen de weeën en om iets voor 12 uur ‘s nachts werd haar zoon Joaquin geboren. Twintig minuten later in 2018 kwam zijn zusje Aitana ter wereld. En zo heb je dus een tweeling waarbij de een op 31 december 2017 werd geboren en de ander op 1 januari 2018!

Lees ook:
11 slimme parenting hacks voor ouders met een tweeling

Donaties

Maria en haar man, die ook Joaquin heet, kregen via verschillende organisaties die het ziekenhuis steunt met donaties, voor meer dan 3.000 dollar aan babyspullen mee. Het stel heeft al drie dochters.

Heb jij een tweeling die op een verschillende datum is geboren? Ik wil graag je verhaal horen! Mail naar chantal@babybytes.nl.

Beeld: Delano Regional Medical Center

Chantal is online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Ready

    Hopelijk mogen ze dan in hetzelfde kleuterklasje zitten. Want hier word je per jaar ingedeeld. Mijn zoontje is van eind november 2013 en hij zit al in het 2de kleuterklas. Kindje van iemand dat ik ken is van januari 2014 en zit in het 1ste kleuterklasje

  • liefdevolleBAM

    Zo werkt het hier bij ons dan weer niet haha, maar los daarvan dit is Nederland, Amerika zal vast weer hun manieren hebben,

  • Rlyblue

    Lol lekker verwarrend. Of juist verhelderend?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50