Bijzonder: wel een tweeling, maar geboren in een ander jaar

Bijzonder: wel een tweeling, maar geboren in een ander jaar

Met de jaarwisseling kan het raar verlopen. Zo kun je ineens bevallen van een tweeling, maar zijn ze geboren in een ander jaar! Dat overkwam de Amerikaanse Maria Ontiveros.

Maria was eigenlijk 27 januari uitgerekend, maar de geboorte van haar tweeling kondigde zich iets eerder aan dan verwacht, namelijk tijdens oudjaar, meldt de DailyMail. Om 19 uur ‘s avonds begonnen de weeën en om iets voor 12 uur ‘s nachts werd haar zoon Joaquin geboren. Twintig minuten later in 2018 kwam zijn zusje Aitana ter wereld. En zo heb je dus een tweeling waarbij de een op 31 december 2017 werd geboren en de ander op 1 januari 2018!

Lees ook:
11 slimme parenting hacks voor ouders met een tweeling

Donaties

Maria en haar man, die ook Joaquin heet, kregen via verschillende organisaties die het ziekenhuis steunt met donaties, voor meer dan 3.000 dollar aan babyspullen mee. Het stel heeft al drie dochters.

Heb jij een tweeling die op een verschillende datum is geboren? Ik wil graag je verhaal horen! Mail naar chantal@babybytes.nl.

Beeld: Delano Regional Medical Center

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50