Beveiliging beeldbabyfoons is niet goed genoeg

Beveiliging beeldbabyfoons is niet goed genoeg

Heb jij er een? Zo’n babyfoon met een camera, waarop je precies kunt zien hoe je baby er in zijn wieg bij ligt? Uit Belgisch onderzoek blijkt dat deze babyfoons niet goed genoeg beveiligd zijn.

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft negen verschillende beeldbabyfoons onderzocht. Via deze babyfoons kun je je kind niet alleen horen maar ook zien. Dit gaat via een wifi-verbinding of mobiel internet.

Beveiliging niet goed

Het bleek dat het niet helemaal goed gaat wat betreft beveiliging van de babyfoons waardoor het mogelijk is om de apparaten te hacken, meldt de Belgische nieuwssite Nieuwsblad.be. Stel je voor: dat je niet de enige bent die naar je kindje kijkt…

Volgens Test-Aankoop is het risico op hacking niet heel groot, maar dat mag volgens de organisatie geen reden zijn voor fabrikanten om zo weinig oog te hebben voor de bescherming van de privacy.

Geen waarschuwing

Maar dat is niet het enige probleem waarop de consumentenorganisatie stuitte. De apparaten geven ook geen duidelijk signaal als de verbinding uitvalt, waardoor ouders niet goed genoeg worden gewaarschuwd als er geen beeld of geluid is.

De consumentenorganisatie vraagt de Belgische overheid om op te treden tegen slechte beveiliging van producten. Zo blijkt interactief speelgoed, zoals poppen en speelgoedhorloges die een verbinding hebben met internet (via wifi), makkelijk te hacken zijn.

Heb jij een videobabyfoon en ben je er tevreden mee?

Tags: Babyfoon,

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Dromenvanger1987

    Say whaaaat 🤔

    Nee even serieus. Dit is geen nieuws toch?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden