Belangrijk: geef kind een strikte bedtijd voor voldoende slaap

Belangrijk: geef kind een strikte bedtijd voor voldoende slaap
  • in Peuter
  • 2
  • 16874
  • 10/06/2017

Wil je als moeder je kans op voldoende slaap zo groot mogelijk maken? Dan doe je er goed aan een strikte bedtijd voor je kind te handhaven. Uit Canadees onderzoek blijkt dit namelijk!

BMC Public Health onderzocht namelijk het slaapritme van 1622 Canadese ouders door middel van een aantal vragen. Deze ouders hebben tenminste één een kind tussen de vijf en zeventien jaar oud.

Strikte bedtijd

Uit dit onderzoek bleek dus dat ouders die een strikte bedtijd hanteren en regels in de avondroutine aanhouden meer slapen dan ouders die lossere regels en bedtijden hanteren. Bovendien kwam uit het onderzoek naar voren dat kinderen die slechts gewezen worden op een bedtijd, zonder dat er druk op uit wordt geoefend, 71% minder kans hadden om de benodigde slaap per nacht te halen. Dit in tegenstelling tot de kinderen die wel op een vaste tijd naar bed worden gebracht/gestuurd. 

Hoofdonderzoeker dr. Heather Manson vertelt Reuters"Een bedtijdhandhaving helpt doordeweeks beter dan je kind slechts aan te moedigen om op tijd naar bed te gaan." 

Vervolgonderzoek nodig

Enige minpuntje aan het onderzoek: het berust zich slechts op de bevindingen van de ouders en níet op objectieve metingen waarin de kwaliteit en duur van de slaap wordt getoetst. Dit zou in vervolgonderzoek dus moeten worden meegenomen. 

Hoe dan ook: Stipt om 19.30 gaan mijn kinderen naar bed! ;-)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50