Basisschool in Canada schaft viering Vader- en Moederdag af

Basisschool in Canada schaft viering Vader- en Moederdag af
  • in Moeder
  • 4
  • 8358
  • 14/05/2017

Hecht je heel veel waarde aan dat zelf geknoopte armbandje, of die stokpoppetjes-tekening die je kleuter op moederdag bij je op bed legt? Wees dan maar blij dat je niet in Canada woont! De Albert McCahen-basisschool heeft daar namelijk het vieren van Vader- en Moederdag afgeschaft. 

De school heeft een duidelijke verklaring: "steeds meer kinderen groeien op in niet-traditionele gezinnen," stellen ze. "Lang niet iedereen heeft meer een vader- én een moeder, dus om diversiteit toe te juichen en kinderen die uit niet-traditionele gezinnen komen te ondersteunen, vieren we geen Moeder- en vaderdag meer. We vertrouwen erop dat ouders dit thuis zelf vieren met de kinderen."

Ontevreden vader

Er was veel begrip voor het besluit van de school, al was één vader het er zó mee oneens, dat hij een Facebook-bericht schreef. De strekking van zijn verhaal: hoezo moeten we deze feestdagen nu ook afschaffen? Het heeft niets te maken met religie of wat dan ook. Kunnen we onze ouders niet eens meer dankbaar zijn? Vader Roy kon rekenen op veel bijval van ouders die het besluit van de school ook niet begrepen. 

Wat vinden jullie? Is het tijd om inderdaad in het kader van diversiteit Vader- en Moederdag af te schaffen? Of kunnen ook kinderen in niet-traditionele gezinnen zelfs iets leuks van deze dagen maken?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50