Barkrukken, strippen en ballonnen? Bevallen klinkt eigenlijk als een groot feest!

Barkrukken, strippen en ballonnen? Bevallen klinkt eigenlijk als een groot feest!

Plotseling zwanger zijn en dus plotseling in de toekomst ouders worden overviel mijn vriend en mij enorm. Het bleek uiteindelijk ontzettend de bedoeling maar door onze onwetendheid en naïviteit kwamen we een aantal maal voor hilarische situaties te staan.

Waar ik als een ware spons alle info vanaf dag één leek op te zuigen, bleef mijn verkering een beetje achter in het laten landen van de hele zwangerschap en door het missen van het hele lijfelijke feest wat ermee gepaard gaat, kan ik me dat ook wel een beetje voorstellen. Hij was, net als ik, ontzettend enthousiast maar bij mij, IN mij, gebeurde van alles. Door zijn nuchtere kijk en onwetendheid hebben we een aantal keer zo hard gelachen dat ik bijna spontaan beviel.

Baarkruk? Barkruk?

Halverwege de zwangerschap kwamen in de verloskundigenpraktijk termen van attributen boven tafel die de bevalling eventueel zouden kunnen vergemakkelijken. Ik noem bijvoorbeeld een baarkruk. Met carnaval nog vers in het geheugen en het Brabantse accent van mijn verloskundige kreeg mijn verkering zijn brein er maar niet omheen gewikkeld wat we in godsnaam met een BARKRUK zouden moeten tijdens de bevalling. Wellicht had het iets met Brabantse gezelligheid te maken?

Strippen

Tegen het eind van mijn zwangerschap brachten we een wekelijks bezoek aan de gynaecologe. Ze zou met haar vingers even “bekijken” of de bevalling niet stiekem al in gang was gezet en ik nam plaats op zo’n enorme martelstoel. Tussen neus en (schaam)lippen door vroeg ze en ik quote: “zal ik meteen even strippen?”. Alwetend als ik ben knikte ik gretig JA en zag bij mijn verkering het schaamrood op de kaken ontstaan. Eenmaal in de lift van het ziekenhuis na afloop zei hij “Toen ze zei dat ze ging strippen dacht ik; tja, je zit nu toch met je vingers IN mijn vriendin, trek dan ook je kleding maar uit…” Ik heb hier zo hard om gelachen dat ik in de lift van het ziekenhuis bijna plots al mijn vruchtwater verloor.

Lees ook: De rotste opmerkingen die je in je kraamtijd kunt krijgen!

Als er maar taart is

Toen dat bevallen zich niet zelf aandiende werd er gesproken over inleiden. Dat kon op verschillende manieren en de manier die ze voor ogen hadden klonk vooral heel feestelijk namelijk met een ballonnetje. Ik weet nog steeds niet helemaal precies wat daar nou de bedoeling van was want het bleek uiteindelijk niet nodig maar wat ik nooit meer vergeet is mijn vriend die zei: “dit klinkt heel feestelijk, alsof ze de baby naar buiten lokken door de kamer te versieren en te roepen; joehoe, kom maar naar de bewoonde wereld want hier is het feest en hier zijn ballonnen!” Ik dacht alleen maar als er ook taart is, vind ik alles prima.

Hebben jullie ook voor dit soort situaties gestaan? Waren er termen tijdens de zwangerschap of bevalling die jij niet 1,2,3 begreep? 

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • VaVaVoom

    Tijdens mijn bevalling in het ziekenhuis reden ze iets binnen waar ik toch echt op de sticker dacht te lezen: "Partykar" pas na 3 keer knipperen zag ik dat er stond "partuskar". Daar hebben we samen toen ook wel erg om moeten lachen.

  • Rlyblue

    Zo staat in mijn dossier bij de cardioloog: 'de partus mag vaginaal plaatsvinden'. Oftewel, ik mag op natuurlijke wijze bevallen 😅

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden