Baby van half jaar begrijpt al woordjes

Baby van half jaar begrijpt al woordjes
  • in Baby
  • 4
  • 3992
  • 30/11/2017

Altijd werd gedacht dat baby’s rond hun eerste verjaardag woordjes echt begrepen. Nu blijkt dat dat al veel eerder is!

Uit recent onderzoek aan de Duke University in de Verenigde Staten dat baby’s rond zes maanden oud al heel wat woordjes begrijpen. Zo kunnen ze al basiswoorden als ‘auto’, ‘appel’ of ‘voet’ begrijpen, meldt Nieuwsblad.be.

Lees ook:
Stem van vrouwen verandert onbewust als ze tegen baby praat

Blij verrast

Hoofdonderzoeker en professor Elika Bergelson is zeer verheugd over de uitkomsten van het onderzoek: “Het is duidelijk geworden dat het ontwikkelen van taal, veel vroeger dan eerst werd gedacht, al volop aan de oppervlakte woedt.”

Onderzoek

Voor het onderzoek werd bij de baby’s hun herkenningsvaardigheden getest met behulp van oogsensoren. Terwijl ze op een scherm afbeeldingen te zien kregen, praatte hun ouder met ze. Als ze bijvoorbeeld het woordje appel werd gezegd dan had de baby de neiging om naar de afbeelding van de appel te kijken.

Heb jij het idee dat jouw half jaar oude baby woorden begrijpt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50