Onderzoek: Lesbische moeders zijn de beste!

Onderzoek: Lesbische moeders zijn de beste!
  • in Moeder
  • 2
  • 3445
  • 26/09/2016

Een gezin bestaande uit ouders van hetzelfde geslacht is tegenwoordig niet echt zeldzaam meer. En gelukkig maar, zo blijkt uit Australisch onderzoek. De kwaliteit van ouderschap binnen gezinnen met twee moeders is namelijk het grootst.

Het ‘Australian Insitute of Family Studies’ deed onderzoek naar de opvoeding van verschillende soorten gezinnen. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen van lesbische ouders beter omgaan met problemen rondom gelijkheid en verschillen. Bovendien heerst onder ouders van hetzelfde geslacht geen ingesleten rolverdeling van de man die het geld verdient en de vrouw die voor de kinderen zorgt. Het verdelen van de rollen is automatisch al gelijkwaardiger.

Volgens lesbische moeder van twee kinderen Zann Michaels hebben kinderen van lesbische ouders het geluk dat ze opgroeien binnen een gezin waarbij beide ouders een automatisch moederinstinct hebben. “Maar,” zegt ze, “de makkelijkste manier om een goede ouder te zijn, is om dat gewoonweg te willen zijn. Of je nu hetero, homo, lesbisch of iets anders bent.”

Nadeel
Opgroeien binnen een gezin met ouders van hetzelfde geslacht heeft echter ook wel een nadeel. Deze kinderen moeten namelijk heel vroeg al leren omgaan met de kritische vragen van anderen. Aan de taak van lesbische moeders dus om hun kinderen hier al snel over in te lichten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50