Amerikaanse mama bevalt van baby van... ZEVEN KILO!!!

Amerikaanse mama bevalt van baby van... ZEVEN KILO!!!

Je hebt altijd baas boven baas. Zo schreven we vorige maand nog vol verbazing over een moeder die een baby van zes kilo had gebaard, dat lijkt met het nieuws van vandaag opeens een peulenschilletje. Amerikaanse mama Cindy Richmond beviel (met 39 weken!) van een baby van maar liefst ZEVEN kilo!

Baby Colin werd via een keizersnede op de wereld gezet en na zijn geboorte was het lastig passende kleding te vinden. Het kereltje is namelijk dubbel (!) zo groot als een gemiddelde pasgeboren uk. De kleertjes die zijn moede dan ook had ingepakt, paste hij niet. Het gezin moest er dus op uit om kleertjes voor baby's van drie tot zes maanden te scoren. Niet te geloven!

Ondanks de flinke zwangerschapsbuik, had moeder Cindy geen idee dat ze zou bevallen van zó'n enorme baby. 

Records

Volgens het Guiness Book of Records was de zwaarste baby ooit geboren 10 kilo! Het kindje is naar verluid geboren in Ohio in 1879. Helaas overleed het kindje 11 uur na zijn geboorte. 

Recenter werd in 2009 een Indonesische baby geboren. Het knulletje woog bij zijn geboorte 8,7 kilo. Je zal het maar op eigen kracht ter wereld moeten zetten...

Zeven kilo, kan je het je voorstellen?

Bron afbeeldingen: Arthur Keisler

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50