7 dingen die je als meisjesmoeder moet weten (of herkent!)

7 dingen die je als meisjesmoeder moet weten (of herkent!)
  • in Kinderen
  • 8
  • 35831
  • 09/02/2018

Of je nu in verwachting bent van je eerste dochter of al lang breed moeder bent van één of meerdere dochters. Van uiterlijke problemen tot knutselen en met Barbies spelen: onderstaande lijst is óf heel herkenbaar als meisjesmoeder of alvast een ‘waarschuwing’ voor als je kleine prinses straks geboren is…

En jaha, we weten dat onderstaande dingen niet voor álle meisjes opgaan ;-)

Barbies & knutselen

Het voordeel van meisjes ten opzichte van jongens is vaak dat ze wat rustiger zijn. Veel kleine dametjes kunnen zich uren vermaken met een knutselset, een stel Barbie-poppen of een leuk boek. Als je niet zo’n fan bent van mitrailleurgeluiden, schietsessies en joelende kinderen door je huis, ben je vaker 'beter af' met een meisje dan een jongen. Ik vermaakte me vroeger úren met poppen, een poppenhuis en allerlei knutselpakketten. Geen kind aan.

Uiterlijk is al veel sneller ‘een ding’ dan je verwacht en hoopt

Meisjes zijn al heel jong bezig met hun uiterlijk, jonger dan je lief is. Op de basisschool komen helaas soms als de eerste ik-ben-dik-opmerkingen. Superjammer en belangrijk om hier goed mee om te gaan. Je wilt tenslotte dat je dochter zichzelf de moeite waard vindt en blij wordt van haar spiegelbeeld, ongeacht hoe ze eruitziet (of dat het haar niks kan schelen.) Bereid je hier op voor en laat haar duidelijk merken dat ze prachtig, leuk en goed is zoals ze is.

Kleding, make-up & haar

En als we het over uiterlijk hebben, hebben we het natuurlijk ook over alle attributen die daarbij horen. Kleding, make-up, haar: al veel eerder dan je denkt heeft je dochter een mening over wat ze wel en niet mooi vindt en heeft ze interesse in jouw 38-kleurige oogschaduwpalet. Ik weet nog heel erg goed dat mijn haar al vroeg belangrijk voor me was. Terwijl ik op de basisschool zat! Als m’n moeder een staart bij mij maakte, moest elk haartje goed zitten. Als de kapper het niet goed had geknipt, was ik verdrietig. Dat zal bij jouw dochter ook wellicht eerder belangrijk zijn dan je denkt. En je lippenstift? Voor je het weet is-ie weg uit je make-uptasje omdat miss Diva ‘mekup smereh’ wil.

Lullen als Brugman

Het vele praten zit er bij vrouwen al van kinds af aan in. Waar er bij jongetjes over het algemeen vrij weinig uitkomt (‘Hoe was het bij opa?’ ‘Leuk.’), kunnen kleine dametjes al urenlang praten over onzindingen. Over haar speelgoedpaard, het eten, het weer, konijn Koos en haar nieuwe pyjamabroek. Hartstikke gezellig, maar af en toe ook Best Wel Vermoeiend. 

De Pruillip

Dochters weten precies hoe ze iets voor elkaar moeten krijgen. Vooral bij papa. De grootste troef? De pruillip. Of het nu gaat om een extra snoepje, of ze bij Melanie mogen spelen of wanneer ze worden gestraft als ze stiekem een halve zak chips hebben ontvoerd naar hun kamer. Denk er nog stel grote, smekende, bruine ogen bij en je weet: je bezwijkt. En papa al helemaal.

Roze

Waarom weten we niet, maar de kleur roze heeft een magische aantrekkingskracht op meisjes. Het liefst willen meisjes hun hele garderobe roze, hun kamer, hun make-up en nou ja, eigenlijk ook hun eten. (Hallo kleurstoffen!) Hetzelfde geldt overigens voor de kleur paars, glitters, sterretjes en bloemetjes. Oh en laten we alle Frozen-merchandise niet vergeten! (Vermijd Intertoys waar het kan!)

Showtjes opvoeren

In vrijwel elk meisje zit een toekomstig model, actrice, zangeres of danseres. En ze zijn dan ook niet te beroerd om hun talent aan de buitenwereld te laten zien. Denk: zang- en dansoptredens, tv-showtjes en toneelstukjes voor opa, oma, papa en mama. Je bent uiteraard verplicht om een enthousiast publiek te vormen samen met je wederhelft en de sterren in de dop toe te juichen. Of het nu mooi was of knettervals, op de maat of lichtelijk a-ritmisch: enthousiasme wordt verwacht!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50