6 soorten speelkameraadjes die je over de vloer kunt krijgen

6 soorten speelkameraadjes die je over de vloer kunt krijgen

Als je kind ouder wordt en naar school gaat, krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met het fenomeen 'vriendjes en vriendinnetjes'. Die willen om de haverklap mee naar huis of jouw grut wil elders vermaakt worden. Om je vast voor te bereiden OF om diegene die dit herkennen te vermaken, een lijstje met zes type kinderen die je over de vloer kunt krijgen als speelkameraadjes.

1. Het kind zonder grenzen

Dit zijn de kinderen die thuis geen regels voorgeschoteld krijgen. Zogenaamde ongeleide projectielen. Ze gaan ervan uit dat dit principe ook bij jou thuis geldt. Ze laveren door het verdere leven denkend dat de regels niet voor hen gelden. Dit zijn ook de kinderen waar jouw kinderen op school tegenop kijken, de 'cool kids'. Jij weet dat ze dat niet zijn en je kinderen komen daar vroeg of laat ook achter. Tot die tijd; "haal je voeten VAN MIJN TAFEL!"

2. Het vriendelijke kind (jouw kind als 'ie bij anderen thuis is, althans, dat is wat je jezelf wijsmaakt)

Dit zijn de kinderen waardoor je aan je eigen opvoeding begint te twijfelen. Hoe hard je ook je best doet, jouw kids zullen nooit zo vriendelijk en netjes zijn als deze kids. Laatst was er hier een kindje over de vloer dat voor ze ging spelen eerst naar mij toe kwam om te vragen HOE MIJN WEEK WAS GEWEEST! 
Man, zelfs IK wil vrienden zijn met dit kind.

 

 

3. De herrieschopper

De kinderen die je aan het eind van de middag sissend gedag zegt. Ze springen op je bed en je hoort ze jouw kind proberen over te halen dingen te doen niet niet ok zijn. Zoals hun eigen scheet aansteken met een aansteker bijvoorbeeld. Sorry bij voorbaat aan de ouders van deze kinderen. Als jullie weer vragen of je kind mag komen spelen hebben wij het voortaan echt te druk ;).

4. Het 'ik-kan-altijd-alles-een-beetje-beter' kind

We kennen allemaal wel een volwassene met deze mentaliteit en deze CHARMING persoonlijkheid begint dus al vrij vroeg. Ik was laatst in het park met mijn dochtertje en een vriendinnetje. Mijn dochtertje klom op de schommel en riep trots "kijk hoe hoog ik kan mama!" Waarop het vriendinnetje zei; "Ik kan echt veel hoger". Toen schopte ik het kind tegen de schenen en we leefden nog lang en gelukkig. Grapje, zoiets zou ik natuurlijk nooit doen, waarschijnlijk.

5. De veroordeler

Een iets verder ontwikkelde versie van het 'ik-kan-alles-net-een-beetje-beter' kind is de veroordeler. Dit kind komt je huis binnen en start direct met veroordelen. "Mijn moeder gebruikt alleen biologische producten om mee te koken", "van mijn moeder mogen we niet op de iPad of tv-kijken voor het avondeten", "Mijn moeder heeft al in geen maanden meer in bed bij mijn vader geslapen", oh wacht, die laatste zit misschien alleen in mijn hoofd...

6. Het kind dat ook net zo goed jouw kind had kunnen zijn

Dit zijn meestal de kinderen die al een hele tijd bij jullie thuis komen (als je kids al wat ouder zijn). Ze vallen niet eens meer echt op en kennen de regels van jullie huishouden. Onopgemerkt zet je een extra bord op tafel als dit kind er is. Je voelt je vertrouwd genoeg met dit kind om streng te zijn waar nodig. Het enige verschil is dat dit kind ook echt naar je luistert. Daarom houd je van hem of haar.

Zit jij al in de vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis fase met je kind(eren)?

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Trotse mama van Michel

    Hier de slecht luisterende herrieschoppers, die me of negeren wanneer ik ze streng ergens op aan spreek, of niks van aan trekken. De kinderen die mijn kind ook overhaalde om slecht gedrag te vertonen. of gemeen spelen. maar ook een kind die langskwam. me zoontje ontzettend zin had om samen te spelen, en het kind alleen maar zeurde dat hij tv wilden kijken.. kind dat bleef zeuren om snoep en koek. maar gelukkig ook gewoon leuk spelende kinderen !

  • Shrimp

    Jup tot nu toe alleen nog maar herrieschoppers of vriendelijke jochies gehad.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50