5 dingen die je zeker herkent als je met kleine kinderen kampeert

5 dingen die je zeker herkent als je met kleine kinderen kampeert
  • in Kinderen
  • 4
  • 5519
  • 26/06/2017

De zomer is losgebarsten en de meeste ouders hebben hun vakantie al geboekt. Veel jonge ouders en hun kroost gaan met hun kinderen back to basic. Lekker een paar weken kamperen in een tent, slapen op een luchtbed en koken op een gasbrandertje. 

Wie als kind heeft gekampeerd, denkt hier waarschijnlijk met hele warme gevoelens aan terug. Qualitytime met paps en mams en heerlijk veel buiten spelen! Voor ouders is een kampeervakantie met jonge kinderen echter niet altijd even relaxt. Als je ervaring hebt met kamperen met jonge kinderen, herken je onderstaande punten zeker!

Lees ook:
Ga je met je kinderen op autovakantie? Dan staat dit je te wachten.

1. Kleintjes helpen graag mee met de tent opzetten.

Of het echt handig is, vragen we ons af, maar kleine kinderen houden ONTZETTEND van 'helpen' bij het opzetten van de tent. Dat houdt in: ze kruipen in de tent als die nog niet opgezet is, staan overal op en slaan haringen krom of op willekeurige plekken in de grond. 

2. Ze zijn minder hulpvaardig op andere vlakken.

Gaan je kleintjes normaal gesproken braaf hun middagdutje doen en om 19.00 uur naar bed? Dan kun je dat als je gaat kamperen echt vergeten. Je kunt niet zomaar het gordijn dichtdoen ("Zie je? Nacht!") of het raam sluiten om de geluiden van nog buitenspelende kinderen te dempen. 

3. Eten is anders (en dus niet lekker!)

Wat de boer niet kent... Het spreekwoord gaat vaak op voor kleine kinderen en geldt zeker ook voor kamperen. Al maak je hun favoriete eten klaar, zolang het op een eenpits-gasstel klaargemaakt is en wordt geserveerd op een plastic bord, ziet het er anders uit en willen ze het niet. 

4. Reken maar op vroege ochtenden.

Het wordt 's zomers vroeg licht en dat betekent dan ook dat je kinderen tijdens het kampeeravontuur waarschijnlijk vroeger dan thuis uit de veren gaan. Ze wekken je ongetwijfeld met "Mama, die mevrouw uit de tent hiernaast heeft een lange neus! Is ze een heks ofzo?" of een andere gênante belediging jegens buren op de camping.

5. Ze snappen niet waarom ze niet zomaar hun iPad kunnen opladen.

En dus ook niet waarom er geen internet is in het bos, om hun favoriete Youtube-video's te bekijken, waarin een Oost-Europese Spiderman met een wetsuit in een bad vol ballonnen 'Daddy Finger' zingt. 

Maar, daar tegenover staat dus de charme van het dicht bij elkaar slapen en de hele dag qualitytime met het gezin. Veel plezier! 

Ben jij wel eens gaan kamperen met je kinderen?

Bron: Metro.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50