15 hartverwarmende foto's van recent geadopteerde kinderen

15 hartverwarmende foto
  • in Kinderen
  • 2
  • 8162
  • 28/04/2016

Vanaf de dag dat je geboren wordt, hoor je bij een gezin. Behalve in het geval van kindjes die ter adoptie worden afgestaan. Vaak komen deze kinderen via pleegzorg uiteindelijk terecht bij een adoptiegezin en daar gaat - vanwege allerlei procedures - veel tijd overheen.

In Nederland waren er in 2014 21.880 kinderen voor wie een plekje in een pleeggezin gezocht moest worden. Dit gaat dan om opvang voor de korte of lange termijn, lang niet altijd om een permanente plek dus. Toch zijn dat dus enorm veel kinderen die allemaal met enige vorm van pleegzorg te maken krijgen.

Er moet iets gebeuren
In Amerika liggen deze cijfers - vanzelfsprekend - nog veel hoger. Wel 12.000 kinderen komen dagelijks (!) terecht in de pleegzorg en veel van deze kinderen wacht een lang traject. Een groep studenten, die zichzelf TWR noemt - kwam hier in 2008 achter en dit feit greep ze dusdanig aan dat ze er iets mee wilden doen. Doordat deze groep jonger was dan 21 jaar (de leeftijd die je moet hebben om iets te kunnen betekenen in de pleeg- en adoptiezorg), liep ze tegen een bureaucratische muur.

TWR besloot het er echter niet bij te laten zitten en begon met het posten van foto’s van pasgeadopteerde kinderen op Facebook, in de hoop dat de zielsgelukkige gezichtjes van de kinderen mensen over de streep zou trekken ook pleeg- of adoptieouder te worden. Of de actie daadwerkelijk tot meer pleeg- en adoptiegezinnen heeft geleid, weten we eigenlijk niet. Maar de foto’s zijn wel te mooi om jullie te onthouden.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: BoredPanda

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50