12 struggles die elke millennialmoeder zeker herkent

12 struggles die elke millennialmoeder zeker herkent
  • in Moeder
  • 0
  • 8306
  • 05/11/2021

Laatst schreven we al een herkenbaar 10-puntenlijstje voor millenialouders. Ben je namelijk geboren tussen 1981 en 2000? En ben je moeder? Dan hoor je bij de club en loop je tegen heel wat dingen aan waar de vorige generatie moeders niet mee te maken had. Het zijn first world problems natuurlijk, maar toch: the struggle is real. Wat we bedoelen? Nou...

- Altijd online moeten/willen zijn, terwijl er 928 dingen op je to do-list staan waar je niet aan toekomt omdat je druk bent met facebooken en whatsappen. Je, je doet het zelf, maar hallo: fear of missing out!

- Overal ongevraagde meningen en opvoedadviezen in je strot gedouwd krijgen. Niet alleen op het schoolplein, maar ook op Facebook, via WhatsApp, op fora. Information overload!

- Een overvloed aan mogelijkheden en keuzes: een borstvoedingscursus doen of niet? Zwangerschapsyoga? Een NIPT-test of niet? Een draagdoek of draagzak? Heeeeeeeeeelp!

- Thuisblijfmoeder zijn is anno nu niet meer zo gebruikelijk en vaak financieel niet haalbaar meer. En dus ben je doordeweeks retedruk met je kind naar de opvang/opa & oma brengen, naar je werk hollen, klokslag 5 uur weer naar de opvang, om vervolgens nog een jungletocht door de supermarkt te doen en dán eindelijk naar huis te gaan. Wáárom was je geen moeder in de jaren ’80?!

- De borstvoedingsmaffia: do we need to say more…?

- Net een nieuwe baan hebben, maar ook graag kinderen willen. Het eeuwige dilemma van een maatschappij waarin we steeds vaker van baan wisselen, maar wij als vrouwen ook niet te laat moeder kunnen worden.

- Een baan voor 40 uur in 32 uur proberen te proppen omdat je ook nog tijd met je kind wilt doorbrengen.

- Je kind die met internet en alle daarbij behorende gevaren opgroeit: héééélp!

- Het eeuwige iPad- en tv-kijk-dilemma: hoe lang mogen ze nou per dag erachter…?

- Waar je moeder zonder schuldgevoel elke avond een potje opentrok om jou te voeden, sta jij nu elke avond een halfuur in de keuken te prakken en te pureren in verband met dat geneuzel over E-nummers en suikers. *zucht*

- Pinterest: de eeuwige haat-liefde-verhouding want leuk: inspiratie, maar ook: kanonnen, wáárom zijn jouw knutsels altijd 938 keer lelijker dan op het plaatje?

- Het onvermijdelijke moment van het vragen aan je ouders of ze een vaste dag in de week willen oppassen en het schuldgevoel wat hiermee gepaard gaat. Want je weet dat zij óók druk zijn of juist van hun welverdiende pensioen willen genieten.

Wat zijn dingen waar jij mee struggelt en jouw moeder geen last van had?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50