13 x eerste keer Kerst met je kindje

13 x eerste keer Kerst met je kindje

De feestdagen zijn voor velen een fijne tijd in het jaar, maar als je voor het eerst moeder bent geworden, maakt dat Sinterklaas en Kerst toch extra speciaal. Vier jij dit jaar voor het eerst Kerstmis als moeder? (Of heb je voor het eerst Sinterklaas gevierd als moeder?) Dan herken je deze dingen vast!

Je geniet intens van het feit dat niet alleen de naam van je partner en eventueel je hond op de kerstkaart staat, maar nu ook van de kleine. 

Je hebt per ongeluk in november al allerlei kerstrompertjes en pyjamaatjes gekocht voor je baby. Inmiddels staat de teller op acht.

Ook maak je ineens van die corny foto’s van je baby met een kerstmuts op en zet ze op Facebook. Normaal ging je mensen altijd ontvrienden als ze dit soort dingen deden.

Je hele familie wil ineens Kerst met jullie vieren. Natuurlijk grotendeels vanwege jullie newborn, maar vooruit, het is ze vergeven.

Je hebt geen idee waar je nu de kerstboom neer moet zetten, aangezien de woonkamer nogal vol is met die box en babyspullen all over the place.

Ondanks dat jullie hadden afgesproken niks voor de kleine te kopen omdat hij of zij al zwaar verwend werd toen het geboren werd, kon je het niet laten en liggen er vijf pakketjes onder de boom voor Kareltje.En natuurlijk heb je ook cadeautjes gekocht voor je man, met als afzender Kareltje. Die jongen heeft gewoon al heel vroeg smaak en talent voor goede cadeaus!

De knipperende kerstlichtjes zorgen voor uren vermaak voor je baby. 

De kerstballen zijn dit jaar ineens van plastic in plaats van glas. En hangen een stuk hoger in de boom.

Vorig jaar toen je zwanger was tijdens Kerst, keek je uit naar deze Kerst waarin je weer kon drinken. Maar aangezien je de volgende ochtend weer 6 uur naast je bed staat, sla je de kater liever over en ga je wederom hard op Spa Citroen.

Het kerstdiner is dit jaar een stuk soberder, omdat je niet wist hoe je in godsnaam een heel kerstdiner moest bereiden tussen het voeden, wassen en wiegen door. En dat is oké.

Om 9 uur ’s avonds ben je bekaf en bonjour je je familie gewoon schaamteloos weg. En dat mag als kersverse moeder.

Je gaat ineens helemaal los op liedjes als Rudolph The Red Nosed Reindeer.

Wat was er voor jou anders en speciaal tijdens je eerste Kerst of Sinterklaas met een baby?

Meer leuke artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Meer kindjes voor oma om op te passen tijdens een kerkdienst. Want Jesus is the reason for the season .. De enige rudolf die wij zien is mn zwager xd. We hebben wel de ballen hoog hangen de kerstboom staat zelfs op en tafel omdat onze jongste een wildebras is van 9 mnd.

  • Strelitzia

    Eigenlijk was Kerst zoals altijd. Gewoon met familie en schoonfamilie veel te veel eten. We waren alleen met 1 extra persoon. De familie blijft groeien maar aan het feest zelf verandert niets.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden