10 struggles waar elke ouder ‘s ochtends tegenaan loopt

10 struggles waar elke ouder ‘s ochtends tegenaan loopt

’s Ochtends op tijd je huis verlaten als je kinderen hebt, of je ze nu naar school moet brengen of naar de opvang, is eigenlijk een mission impossible. Het is al een drukke baan op zich om dat voor elkaar te krijgen. En dan moet je nog.

Veel ouders vragen zich tijdens het zwangerschapsverlof al af hoe ze in godsnaam ooit nog op tijd op werk moeten arriveren als het weer tijd is om naar kantoor te gaan. Deze tien struggles zul je elke ochtend moeten overwinnen. Succes, joe!

1. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes 

Beslis hoeveel tijd je nodig hebt om zonder kinderen het huis te verlaten. Tel bij deze tijd ongeveer twee uur op. Dat moet wel lukken. 

Lees ook
Dé perfecte life hack om je kid 's ochtends op tijd in de kleren te krijgen

2. De ontbrekende schoen

Elke ochtend beloof je jezelf weer dat je de schoenen van je kinderen op een plaats zet die je kunt onthouden. En elke ochtend weer ben je op zoek naar die ene schoen.

3. Aan en uit. Aan en uit.

Je kinderen die vragen om hun jas aan te doen gebeurt meer dan eens. En vervolgens gaat-ie weer uit. En dan weer aan. Het beste is om bij de deur te wachten en het dán te vragen.

4. Vergeet niet...

Als je de deur op slot hebt gedaan, en je zit in de auto of in de trein, zul je je geheid iets herinneren wat je bent vergeten. Of het nu een lunchtrommel is, een teddybeer, een boek of een laptop.

5. Het is niet de tijd voor een demonstratie van de onafhankelijkheid

Natuurlijk zul je het altijd aanmoedigen als je kinderen dingen zelf willen doen, maar NIET ’s ochtends! Veters strikken, zelf de jas aandoen of de knopen dichtdoen… Het is allemaal geweldig, je bent hartstikke trots en je wilt ze echt wel steunen en alles, maar als je tien minuten achterloopt op schema niet.


6. Ontbijttijd

Eenvoud is key. Denk: cornflakes en bananen. Pap, boterhammen en appels duren te lang. Bewaar die maar tot het weekend.

7. Net wanneer je denkt dat je er klaar voor bent - tanden!

Net wanneer je denkt dat je klaar bent, herinner je je ineens weer dat je nog de tanden van de kinderen moet poetsen. Shit, zul je ze anders gewoon wegsturen zonder…? Nee kak, dat kan echt niet. Oké jassen weer uit, naar boven en go!

8. Verbergen van verleidingen

Het laatste wat je ’s ochtends kunt gebruiken zijn driftbuien. De dagelijkste strijd van het afpakken van de iPad en het onderhandelen over wanneer ze die weer mogen gebruiken wil je niet. Verstop alle verleidingen.

9. Elke dag voelt als de langste dag

Tegen de tijd dat je je kinderen hebt afgezet waar ze moeten zijn, heb je het gevoel alsof er al een halve dag op zit. Je vraag jezelf af waarom je niet gewoon rustig kunt opstaan om even naar de sportschool te gaan ofzo.

10. Voorrang

Eerst jij in de steigers en met een bak koffie en daarna zij. Want zonder koffie kun jij de ochtendrace niet aan. Coffee. Now!
 

Bron: Metro

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Vond het wel meevallen. Ik stond om 6:15 op. Eerst zelf douchen en aankleden. Daarna de kinderen wakker maken, aankleden, ontbijten (gewoon boterhammen) en rond 7:30 uur klaar om naar de VSO te gaan.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50