Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Tests voor de zwangerschap - Vaginale-infecties


· Candida-infectie
· Chlamydia
· Hemoglobine
· Hepatitis-B
· HIV-en-AIDS
· Irregulaire-antistoffen
· Rodehond
· Toxoplasmose
· Vaginale-infecties
· Waterpokken
Tests voor de zwangerschap Vaginale-infecties (996994847)

Normaal is de vaginale afscheiding wittig of ietwat doorzichtig van kleur en voelt het slijmerig en plakkerig aan. In de zwangerschap is het normaal dat de hoeveelheid en de dikte van de afscheiding sterk variëren. De meeste vrouwen hebben meer afscheiding tijdens de zwangerschap dan normaal. Wel hoort de afscheiding wit of doorzichtig te blijven en moet het slijmerig en plakkerig blijven aanvoelen.

Het kan voorkomen dat de afscheiding zo dun is dat je vermoedt dat het om vruchtwater gaat. Het kan soms moeilijk zijn om goed onderscheid te maken tussen afscheiding en vruchtwater. Zelf kan je het verschil proberen te merken door aan de afscheiding te voelen. Het maakt niet uit hoe dun de afscheiding is, het moet altijd (min of meer) plakkerig of slijmerig aanvoelen. Neem wat afscheiding op je vingers en duim, houdt deze tegen elkaar en haal de duim langzaam los van de vingers. Bij afscheiding zie je dat het licht blijft plakken. Dit is iets dat vruchtwater zeker niet doet. Normale afscheiding ruikt eigenlijk niet, vruchtwater heeft wel een geur, die wordt omschreven als zoet en een beetje weeïg. Nog een verschil is dat vruchtwater vaak witte vlokjes bevat, voornamelijk als je nog niet bent uitgerekend (als je over tijd loopt, zijn deze vlokjes meestal verdwenen).

Naast het feit dat je dus meer afscheiding kunt hebben tijdens je zwangerschap, ben je ook vatbaarder voor vaginale infecties. Doordat de hoeveelheid glycogeen van je vagina verandert tijdens de zwangerschap kunnen de bacteriën, die normaal in je baarmoeder leven, minder goed hun werk doen, hierdoor wordt de zuurgraad van de vagina lager. De normale, niet-schadelijke, bacteriën zorgen ervoor dat andere, schadelijke, bacteriën en schimmels minder goed kunnen overleven. Door de verminderde werking van deze bacteriën wordt je vagina dus vatbaarder voor schadelijke bacteriën en schimmels.


Tekenen van een infectie 
Een vaginale infectie gaat niet altijd gepaard met duidelijke klachten. Bij onderstaande klachten is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts, omdat je mogelijk een infectie hebt.


Het onderzoek
Door onderzoek van de afscheiding kan de arts vrijwel direct vertellen of je een vaginale infectie hebt en welke vorm het is. Zo kan je gelijk de juiste medicijnen voorgeschreven krijgen en kan de infectie worden behandeld. Niet iedere vrouw vindt het prettig om met dergelijk klachten naar de huisarts te gaan. Toch ziet een arts dagelijks vrouwen met een vaginale infectie. Een vaginale infectie gaat niet vanzelf over en kan schadelijk zijn voor de zwangerschap of voor de baby als hij geboren wordt. Het is daarom belangrijk om de infectie zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe gek het mag klinken, het is aan te raden om je niet te (grondig) te wassen voordat je naar de arts gaat. Wanneer je alle afscheiding weg wast, is het veel moeilijker om de juiste diagnose te stellen.

De arts zal kijken of hij tekenen ziet van een infectie. Hij bekijkt de schaamlippen en de vagina of er roodheid of uitslag aanwezig is. Vervolgens zal de arts met een speculum (eendenbek) in de vagina gaan om te zien of er sprake is van abnormale afscheiding. Soms neemt de arts met een spatel wat afscheiding weg en onderzoekt dit onder een microscoop. Door microscopisch onderzoek en het bepalen van de zuurtegraad kan meestal al gezegd worden welke vorm van infectie het is. In een enkel geval is het nodig om een kweek te maken. In dat geval duurt het een aantal dagen, voordat de uitslag bekend is. Mogelijke infecties zijn:

Schimmelinfectie (Candida) - Een schimmelinfectie is de meest voorkomende vaginale infectie. Zowel de vagina als de schaamlippen kunnen geïrriteerd zijn. Kijk bij 'Schimmelinfectie (candida)' voor meer informatie.

Chlamydia - Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). De infectie wordt veroorzaakt door een bacterie die zich in de slijmvliezen nestelt. Bijvoorbeeld in de baarmoedermond of de urinebuis, maar bij orale seks kunnen dus ook de slijmvliezen van de mond worden geïnfecteerd. Klachten kunnen zijn: grijze afscheiding, pijn of branderig gevoel bij het plassen, pijn bij het vrijen of onderbuikspijn, tussentijds bloedverlies. Kijk bij 'Chlamydia' voor meer informatie.

Gonorroe - Gonorroe is een SOA die minder vaak voorkomt dan Chlamydia. Gonorroe veroorzaakt een ontsteking van de slijmvliezen, dus de baarmoedermond of de urinebuis. Gonorroe is vaak symptoomloos. Bij een herhaald terugkerende blaasontsteking moet onderzocht worden of Gonorroe de boosdoener is.


Trichomonas-infectie - Een trichomonas-infectie is een SOA (seksueel overdraagbare aandoening), die niet ernstig is. Het is goed te behandelen. Vrouwen hebben vaker klachten van een trichomonas-infectie dan mannen. Je kunt lange tijd een trichomonas-infectie hebben, zonder dat je duidelijke klachten hebt.

Voorkomen van een infectie
Het is heel belangrijk de vagina niet met zeep te wassen. Door zeep te gebruiken verminderd de zuurtegraad in de vagina. Zodra dit gebeurd, is het voor de schadelijke bacteriën mogelijk om heel makkelijk te overleven. Was je van onderen alleen met lauw water. Het gebruik van inlegkruisjes zorgt ervoor dat het van onderen erg gaat broeien, waardoor er een ideaal klimaat ontstaat voor bacteriën. Probeer deze dus zo min mogelijk te vermijden. Ditzelfde geld voor strak ondergoed. Gebruik bij voorkeur katoenen ondergoed en slaap in loszittende kleding.Word lid om te reageren.

9 reacties op dit onderwerp


bintu Jan (325.7 dagen geleden)

Foodieaphrodite (892.8 dagen geleden)
ik heb al een aantal jaar last van vaginale schimmelinfectie, waarschijnlijk door dat de ph niet stabiel is. nu heb ik het ook weer, normaal gesproken heb ik hier midden in de zomer last van maar zo erg als nu heb ik het nog nooit gehad, zaterdag naar de hap geweest. mijn binnenste schaamlippen waren zo dik en opgezwollen echt niet normaal, ook bloedde het en kon er niet door lopen. toen was het wel weer wat minder geworden heb een kuurtje gehad en ging gister ff boodschappen doen op de fiets nou dat was niet zo'n goed idee heb t wel geweten :( weer helemaal dik en jeukerig/branden pff is echt niks, het vervelende is dat je er niks aan kan doen en het lijkt net een taboe te zijn maar heel veel vrouwen hebben hier last van, ik ben blij dat ik deze topic vonnd. ik ben nu 30 weken zwanger en godzijdank is het niet schadelijk voor de kleine.

gravida (1125.4 dagen geleden)
Ik zat te zoeken of er een topic over bestond en wel dus. Ik heb ook, voor mijn zwangerschap, veel witte afscheiding. Nu met de zwangerschap is het iets meer geworden. Het stinkt niet, het is een licht, soms donkere witte subsantie zeg maar. Lekker onderwerp, maar vroeg me toch af of andere vrouwen daar ook last van hebben. Ik heb me al laten testen voor mijn zwangerschap al en ik heb geen infectie of een eng iets gelukkig.

J0712 (1184.3 dagen geleden)
Ik heb zelf een aantal jaar last gehad van bacteriële vaginose. Heb er veel informatie over opgezocht, in Nederland is er niet veel over bekend maar ik Amerika wel. Waarschijnlijk ontstaat het door antibiotica (tegen blaasontsteking). De behandeling, nog meer antibiotica, werkt voor geen meter. Ik heb een aantal kuren gehad en elke keer kwam het sneller terug. Op het laatst was ik alleen nog klachtenvrij tijdens de kuur en de dag erna al niet meer. Dit is ergens wel logisch omdat antibiotica ALLE goede bacteriën ook doodt. Dus ben ik verder gaan zoeken en het de oplossing gevonden. Fem Dophilus van Jarrow. Het is niet goedkoop maar het is het eerste middel wat mij volledig klachtenvrij heeft gekregen! Ik weet uit ervaring hoe vervelend BV is en wil andere vrouwen helpen dit t egenezen. Mocht je meer willen weten kun je me een berichtje sturen!El (1260.8 dagen geleden)
Lactacyd is altijd af te raden...hebben we voor niks nodig, brengt alleen maar schade toe. De vagina is een zelfreinigend orgaan. Water...water en water.....

babydolll18 (1312.5 dagen geleden)
lactacyd mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap!

Kroontje (1384.7 dagen geleden)
ik zie staan van lootjuh dat lactacyd goed is maar wat ik zo raar vind is dat in lactacyd parfum zit lijkt mij niet goed ik haal dan ook altijd eigen merk geen parfum en goed zuurgraad

Renata (1385 dagen geleden)
Hallo Ik heb nu ik zwanger ben meer vaginale afscheiding wat wit van kleur is, maar soms zit er een gele/ groene gloed overheen. Verder heb ik geen klachten, geen jeuk pijn of iets dergelijks. Herkent iemand dit, of ervaring.

lootjuh (1724.9 dagen geleden)
Hallo hier wil ik even op reageren omdat ik laatst een bacteriele vaginose had.Ik wil even zeggen wat het is want er zijn veel meer vrouwen die er last van hebben maar eigenlijk niet weten wat ze er mee aan moeten. BACTERIELE VAGINOSE: bacteriele vaginose is geen soa,maar berust op een verstoring van het bacteriele evenwicht in de vagina.Onder gewone omstandigheden is de zuurgraad in de vagina in balans.De meeste ziektekiemen kunnen in dat evenwicht niet leven.Bepaalde situaties kunnen het evenwicht verstoren.Bijv: vagina wassen met zeep ,douches met een te laag ph waarde,antibiotica,tampons (te lang inhouden),inlegkruisjes,viezetoiletten etc.Daardoor krijgen bacterien meer kans overmatig te groeien.verschijnselen zijn:grijswitte afscheiding,ruikt zurig en kan zelfs een vislucht hebben.De hoeveelheid afscheiding is wisselend,soms veel soms weinig.Als de afscheiding met sperma in aanraking komt word de geur nog sterker tot ondragelijk toe waardoor je je enorm schaamt als vrouw zijnde hoor.ook jeukt het soms en kun je meer vaginale windjes laten.Het zijn geen lekkere details maar goed is niet anders.Oplossing is :metronazol tabletten 2 keer per dag 1 tablet dus rond 10:00 en 22:00 moet 12 uur tussen zitten.Geen alcohol daar kun je heel ziek van worden en dan al bij een klein beetje alcohol ,en je mag de hele kuur geen sex dus 7 dagen niks en liever 12 uur daarna ook nog niet :(.Zo geef je je lichaam tijd om te herstellen .Daarna is het probleem helemaal weg en zo niet opnieuw en dan ook je partner.Zo dus dit is geen soa of schimmel.En voor vrouwen die zwanger willen worden doe eerst een soa test zodat je weet dat je je baby ed niet kunt besmetten met iets vreemds.en ps lactacyd gebruiken daar is de ph waarde goed van.ik gebruikte bioclin maar schijnt ook niet geweldig te zijn. gr LoSpring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 11 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap 8 nieuw
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur 1 nieuw
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester 8 nieuw
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 2 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties 1 nieuw
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 1 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom 1 nieuw
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte 3 nieuw
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam 1 nieuw
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies 4 nieuw
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland 1 nieuw
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 17 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 4 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen 1 nieuw
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014