Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Pseudo kroep

Pseudo kroep  (201186)Pseudo-kroep (laryngitis subglottica) is een virale ontsteking van het strottenhoofd en de keel (stembanden, luchtpijp, grote luchtwegen). Het wordt meestal veroorzaakt door een virus. Kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 5 á 6 jaar zijn er het meest vatbaar voor. Bovendien komt het vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Doordat de symptomen lijken op die van difterie - de echte kroep - is de naam pseudo-kroep ontstaan.

Mogelijke verschijnselen  De diagnose 
De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten Tijdens zijn onderzoek zal de arts vooral een potentieel levensbedreigende ontsteking van het strotklepje (epiglottitis) willen uitsluiten.

Een kind kan ook de op pseudo-kroep of epiglottis lijkende symptomen krijgen, als er een voorwerp vast is komen te zitten in het strottenhoofd, de luchtpijp of in de borstkas. Vaak is dit ook een voor de hand liggende verklaring als er zich plotseling verschijnselen voordoen bij een kind dat enkele minuten daarvoor nog helemaal in orde leek. Dit is te voorkomen, door je kind nooit te laten spelen met te kleine voorwerpen. Zorg er altijd voor dat er geen gevaarlijk voorwerpen binnen handbereik zijn van je kind.

Je kind kan zich ook verslikken in bijvoorbeeld voedsel. Mocht dit gebeuren, dan moet je het volgende doen. Welke methode je ook toepast, het is de bedoeling dat je voldoende druk uitoefent om het voorwerp uit de mond te laten schieten. Als je kind na een verslikking, hoe onschuldig die ook leek, een hardnekkige hoest, of een gierende of hijgende ademhaling krijgt, ga dan zo snel mogelijk naar een eerste hulp afdeling van een ziekenhuis. Het is namelijk mogelijk dat een gedeelte van het voorwerp in de luchtpijp of borstkas van het kind is achtergebleven, en het is van groot belang dit eruit te halen.

Behandeling 
Meestal kan de behandeling gewoon thuis plaatsvinden. Als uw kind verschijnselen heeft die lijken op die van pseudo-kroep, kunt u een aantal dingen doen. In eerste instantie is het belangrijkste dat het kind gerust wordt gesteld. Blijf daarom zelf rustig en stel het kind op zijn gemak door tijdens de aanval bij hem te blijven. Het idee dat de zwelling in de keel kan worden verminderd door vochtige lucht is door recent onderzoek niet bevestigd. Het advies om met het kind in de badkamer te gaan zitten, terwijl de hete kraan van douche of bad loopt, moet als verouderd worden beschouwd. Niettemin kun je het toch proberen als je denkt dat je kind er baat bij heeft.

Warm, helder drinken kan het slijm in de luchtwegen een beetje oplossen, wat mogelijk de klachten verder verlicht.

Medicatie en ziekenhuis
De huisarts kan het kind medicatie voorschrijven die de luchtwegen verwijden. Hierdoor wordt het ademhalen gemakkelijker. Vaak worden ze toegediend via een vernevelaar. Dit is een hulpmiddel dat een fijne nevel vormt met daarin het medicijn. Het kind ademt de nevel in via een maskertje. De medicatie komt op die manier precies daar terecht waar het nodig is.

Soms vind er een opname in het ziekenhuis plaats en worden corticosteroïden (ontstekingsremmers) gegeven om de zwelling te doen verminderen.

In de meeste gevallen gaat de ziekte echter binnen een paar dagen vanzelf over. Er zijn kinderen die bij elke virusinfectie pseudo-kroep lijken te ontwikkelen.

Word lid om te reageren.

19 reacties op dit onderwerp

1

sofiew (10/06/2013)
Mijn dochtertje had dit ook de eerste keer op 9 maand, en het is inderdaad schrikken! Nu is ze 6 en weet ik telkens wanneer het wat mistig weer is, ze dit kan hebben, en neem ik voorzorgen. groetjes, Sofie

caatje0404 (24/11/2012)
Mijn dochter van 5.5 maand heeft het deze week gehad. Direct naar de huisartsenpost. Daar Dexamatheson gehad. (pretnison) het is een paardemiddel maar werkt het beste als het dusdanig heftig is. Sophie raakte namelijk alleen maar in paniek.

prachtigzwanger (07/12/2011)
Mij dochter heeft ook pseudo-kroep aanvallen (schrok me lam de 1e x dat het gebeurde). Verandering van temperatuur was het advies (ofwel buiten ofwel met stoom) Mij was verzekerd dat het absoluut onschuldig was... Als ik dit zo lees dan is het minder onschuldig. Mijn dochter raakt er ook goed van in paniek. Stomen heeft de laastste keer goed geholpen. Drinken of vernevelaar wil ze niet in zo'n geval. Voordeel van dat mij was gezegd dat het volledig onschuldig was is dat ik wel rustig blijf tijdens haar aanvallen.

l3onor3 (18/11/2011)
Stomen kan goed helpen hoor. Vanavond hier Luuk ook pseudokroep. Het was net een zeehondje. Maar na 20 min. met een hete kraan aan op de badkamer (met de deuren dicht natuurlijk) was het over. Hij ligt alweer lekker te slapen. Binnen een uur opgelost. Ik hou het wel in de gaten, gezien wat anderen hier schrijven. Maar stomen heeft hier wel geholpen.mamajason (04/11/2011)
aan iedereen zou ik willen verwittigen pseudo kroep is even gevaarlijk als een asma aanval mijn zoontje heeft elke jaar 5-6 keer een aanval van de pseudo kroep(valse kroep) per jaar

lovemy8kids (14/10/2011)
Mijn zoontje is nu bijna 5 en heeft al pseudokroep aanvallen vsnaf zijn eerste jaar, krijgt dan dexametason is ontstekingsremmer en dat werkt goed ook 1 x prednisom gehad dat werkt echt super maar is een paardemiddel, succes allemaal

Mama Prescilla (06/10/2011)
Mijn zoontje is 1,5 en hoest al 3 dagen heel erg vooral savonds en snachts heeft hij het erg benauwd en hoest hij echt als een zeehondje naar de huisarts geweest en blijkt pseudo kroep te hebben, hij heeft nu voor 3 dagen prednison gekregen en dat werkt erg goed!

Annee (30/05/2011)
ben vandaag met zoontje van 11 wken naar huisarts geweest, neefje heeft vorige week pseudo kroep gehad, en finn hoeste nu hetzelfde.. leek steeds te stikken.. Nu heeft hij het ook.. germ.. moet m nu 3 keer per dag vernevelen met 2 verschillende medicijnen.. ben benieuwd.. echt zo zielig..

lautjuh6 (21/05/2011)
De huisarts dacht dat Sander pseudokroep had wat bleek later hij had een longontsteking.

puffy (04/03/2011)
mijn dochtr 10w en 4d had gister haar eerste aanval en hoop echt dat het niet te vaak gebeurd

mloeska (12/02/2011)
mijn zoontje van 6 maand heeft gisternacht zn eerste pseudokroep aanval gehad! Wat schrikken zeg!!!!

MamaInWording85 (04/01/2011)
Heb dit zelf ook als klein kind gehad, mijn moeder legde dan een vochtige handdoek op de verwarming. Dit hielp toen goed. Had dit blijkbaar vaker, heb dus ook een tijdje een vis op mijn kamertje gehad ( klinkt erg vreemd ik weet het haha, maar dat was zo'n 23 jaar geleden ).

Myfirst (15/11/2010)
Mijn zoontje heeft er nu weer last van. Vorig jaar moest hij worden opgenomen en veel medicatie sloeg niet aan. Uiteindelijk de 2de keer vernevelen met weer een ander medicijn werkte. Maar hij moest wel een nacht blijven, omdat het veels te lang duude voordat het aansloeg. Nu is hij een jaar ouder en kan ik hem wat beter afleiden zodat hij wat rustiger blijft. Maar het blijft een vreselijk gehoor die benauwde ademhaling en schorre stem.

mamavan2wonders (08/11/2010)
Mijn zoontje heeft hier ook al meerdere malen last van gehad, stomen en vetolin met babyinhaler werkt hier goed. en idd het belangrijkste rustig blijven. mijn zoontje heeft het dus al een paar keer gehad maar iedere keer schrik ik er toch van het is zo naar gezicht om je kleintje het zo benauwd zien hebben (weet hoe het is heb namelijk zelf astma)

mellisa1985 (06/02/2010)
hallo ik heb een vraagje aan julie mijn zoon van 5 jaar heeft inmiddels 11 keer pseudokroep gehad waarvan 7 keer opnamen in het ziekenhuis herkent iemand dit dat jou zoon of dochter het ook zoveel heeft me zoon loop inmiddels in het juliankinderziekenhuis in de den haag je staat met je handen in je haren stomen help niet verneveling helpt weer wel gisternacht ook weer in het zh gezeten het sloop je gewoon om je kind o tezien. groetjes melissa

Ailila (02/12/2009)
Mijn Dochter heeft dat ook, maar stomen helpt heel erg goed, gewoon voor het slapen onder de douche doet al wonderen, al blijft het wel een naar gezicht.

roos82 (28/03/2008)
mijn kleine Asia, van 3 en een halve maand, is ineens heel erg aan het hoesten, als ze aan het ademen is, lijkt ze wel een poes die aan het spinnen is, ik voel echt dat er veel slijm in de weg zit, wat kan ik het beste doen? het is zo zielig, ze heeft de kracht niet om het slijm op te hoesten, en dus gaat ze huilen, en dat maakt het alleen maar erger.

latoya (14/03/2008)
Ben zelf als de dood dat ons kindje dat zal krijgen heb t zelf gehad als kind van 8. God wat was dat eng zeg, er is niets engers dan geen lucht meer krijgen en dan duren die seconden lang hoor!!!En was t echt paniek!!! Laten we t hopen dat geen van onze kinderen t krijgen.

Boeliie (13/03/2008)
Hallo, 2 weken geleden had ceyden ook ineens een hoestje, ik dacht ik w8 nog een dagje want zo erg was het nog niet, 's avonds bij me moeder kreeg hij het ineens heel benauwd, en piepte met ademen toen zijn we naar de huisartsenpost geweest, bleek hij pseudo-kroepen te hebben,mocht het binnen een paar dagen niet overgaan toch even naar eigen huisarts, hij heeft toen ventolin gekregen met een babyhaler.Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen 1 nieuw
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap 1 nieuw
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
     Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
     Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Cyclus-herkennen
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
Geboortetradities
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS
PDS-en-Zwangerschap
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
     Tang-of-Vacuumverlossing
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitstrijkje
Plassen
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals
     Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
     Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland 2 nieuw
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte 2 nieuw
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 3 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Seks
     Slaap
     Schoonheidsbehandelingen
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
     Waterpokken
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
     Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests
Zwangerschapsvergiftiging
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Zwanger-worden
     Brandveiligheid
     NIPT-test
Te-koop-advertenties
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Curettage
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014