Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Donorschap

Donorschap  (702130265)Kinderen krijgen is niet voor iedereen een keuze. Door verschillende oorzaken kan het gebeuren dat je geen kinderen kunt krijgen. Er bestaat een groot verschil tussen een donor en een verwekker.

Een donor doneert zijn sperma; dit sperma wordt ná de donatie door de vrouw gebruikt met de bedoeling een kind te verwekken. De donor heeft met de daadwerkelijke verwekking niets van doen.
Een verwekker is een man die langs natuurlijke weg een kind verwekt. Door deze daad is hij vanzelf de juridische vader van het kind, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan een onderhoudsplicht voor het kind (alimentatie) en het recht op een omgangsregeling.

Je kunt op veel manieren een donor zoeken. Je kunt naar een donorkliniek gaan, maar je kunt ook zelf op zoek gaan. Bijvoorbeeld via een oproep/advertentie of kijken binnen de vriendenkring.

Er zijn veel spermadonoren nodig in Nederland. Ten eerste om de kans op een halfbroer of halfzus zo klein mogelijk te maken en houden. Ten tweede omdat er relatief veel sperma nodig is per behandeling. Vele inseminaties zijn niet succesvol. Een uitgebreide medische keuring behoort ook tot de selectieprocedure. Het is van belang dat de donor volledig gezond is. Denk hierbij aan dat er geen erfelijke ziektes in de familie mogen zijn of sprake van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook wordt er gekeken naar leeftijd. Bij een eigen gezochte donor is echter altijd het risico van het overbrengen van een SOA en erfelijke ziekten.

Sinds 1 juni 2004 is de wet ‘donorgegevens kunstmatige bevruchting’ van kracht. Je kunt niet meer anoniem doneren. De donoren worden geregistreerd zodat een kind later kennis kan nemen van zijn eigen afstamming. Vanaf je zestiende verjaardag mag je persoonsgegevens opvragen bij de Stichting Donorgegevens Kunstmatige bevruchting. Hoewel een donor kan weigeren dat zijn fysieke en sociale gegevens worden verstrekt, bepaalt de Stichting welk belang het zwaarste weegt. En dat zal meestal dat van het kind zijn. Ben je voor 1 juni 2004 verwekt via een donor, dan moet je contact opnemen met de kliniek in kwestie.

Bedenk goed wat je je kind later gaat vertellen. Eerlijkheid duurt het langst en vertel wat je kind aankan op dat moment.

Word lid om te reageren.

35 reacties op dit onderwerp

1 Volgende

guppie1987 (3.2 dagen geleden)
Mijn schoonzus kan ook moeilijk zwanger worden. Nu heb ik aangeboden om eiceldonor te zijn. Ze is er zielsgelukkig mee na de baarmoederkanker. Blij dat ik zo kan helpen

jeaninedvtc (4.1 dagen geleden)
@Liene5 - “Hey, is hier nog iem...„
Zwanger van nummer 2... Zelfde donor... Nu 19 + 2

Liene5 (26.7 dagen geleden)
Hey, is hier nog iemand die zwanger is geworden via donor? Ik ben nu ongeveer 6 weken zwanger dmv IUI met donorzaad!

Sanneossie (185.8 dagen geleden)
Wie wil ons helpen aan een eicel donor en een draagmoeder? Gelieve contact op te nemen???? Onze wens voor een tweede kindje is zo groot maar helaas kan ik zelf niet meer zwanger worden of zijn me eitjes bruikbaar???? Wie wil ons helpen???Sanneossie (188.4 dagen geleden)
Hallo,

Iemand meer informatie hoe dat gaat en bij wie je moet zijn als je opzoek bent naar een eiceldonor/bank? Mvg

hh1982 (214.5 dagen geleden)
@diving82angel, je mag me toevoegen als je wilt dan kan je me alles vragen wat je wilt weten

diving82angel (215.3 dagen geleden)
@harmke, ik ben (nog) geen mama, maar wij gaan wel voor eiceldonatie. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

hh1982 (225.4 dagen geleden)
raar dat hier het kopje donorschap staat en het alleen over spermadonoren gaat wij zijn nu zwanger mbv een eiceldonor ik hoopte dat hier meer mama`s zouden zitten die ook op deze manier zwanger zijn geworden.

lemby (384.2 dagen geleden)
@Vlindersvrij - “@lemby - “Wij zijn...„
hoi, beetje late reactie. De eerste keer is het niet gelukt. Nu vandaag net getest na 2e keer en bingo..kan het nog moeilijk geloven eigenlijk

Vlindersvrij (420.7 dagen geleden)
@lemby - “Wij zijn net begonne...„
Hey lemby, Spannend is het zeker. Hoe voel je je? Wij zijn net weer begonnen voor een 2de kindje. Eerste IUI-d gehad. Het blijft spannend!

lemby (421.1 dagen geleden)
Wij zijn net begonnen aan onze eerste keer kid, lange en spannende weg.

diving82angel (643.5 dagen geleden)
Even een oproepje: zijn er hier ook dames die ervaring hebben met eiceldonatie of het overwegen hiervan? Zou graag in contact komen met dames die deze overweging moeten maken of hebben gemaakt. Heb wel gezien dat het hier eigenlijk zaaddonatie gaat, maar kan geen plaats vinden over eiceldonatie dus heb mijn oproepje op verschillende forums hier geplaatst. Kan me niet voorstellen dat wij de enigste hier zijn die dit moeten overwegen.

mootje88 (672.3 dagen geleden)
hallo allemaal, wat leuk om een topic te zien over donorschap. Ik en mijn vriendin zijn op dit moment in verwachting van ons eerste kindje samen. Onze kleine is ook van een donor. Wij hebben na 1 maand insemineren een positieve test gehad afgelopen weekend.

Jolanmv4 (704.6 dagen geleden)
Wat fijn mommylittleb! Mijn kinderen zijn ook van dezelfde donor, het kindje in mijn buik ook, dat vond ik zelf erg fijn!

Binimi (722.4 dagen geleden)
Rupsie, Onze oudste dochter was bij de 2de inseminatie, de miskraam (met 8weken) bij de 1ste inseminatie, 2de dochter bij de 4de inseminatie, en onze zoon bij de 2de inseminatie. Achteraf heeft het bij onze 2de dochter iets langer geduurt omdat mijn darmen niet in orde waren, die zaten helemaal verstopt. Waardoor het insemineren ook pijn deed, en mijn cyclus ook niet helemaal klopte. zijn toen na 3 keer gestopt, kwam er toen achter wat er aan de hand was, met mijn buik, waarom hij zo'n zeer deed enz. en toen even gestopt tot dat verholpen was. Keer erna gelijk zwanger. Hoop voor je dat het bij je snel lukt.

Jolanmv4 (722.4 dagen geleden)
Rupsie, ik ben bij mijn eerste 3 kindjes snel zwanger geraakt, tussen de 2 en 8 maanden. Bij mijn huidige zwangerschap heb ik er 16 pogingen voor gedaan. Niet meer verwacht dat het zou lukken maar tijdens de verhuizing dan toch raak haha. Succes!!

Jolanmv4 (724.5 dagen geleden)
Hier ook een bekende donor en zelfinseminatie. Inmiddels zwanger van mijn 4e kindje (bam moeder).

Redacteur (782.4 dagen geleden)
Ervaringen met Deense spermabank? Hallo, ik ben redacteur voor EenVandaag. Momenteel werk ik aan een verhaal over het tekort aan spermadonoren in ons land en het feit dat steeds meer vrouwen/ stellen uitwijken naar Denemarken voor een donor. Heel graag kom ik in contact met ervaringsdeskundigen die kort hun verhaal willen doen. Mail me op: barbara.van.gool@eenvandaag.nl

MoedervanPinda (797.3 dagen geleden)
Hoi dames. Ik weet niet zeker of ik nu op de juiste forum zit.... Ik wil graag een eicel doneren aan goede vrienden van ons. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben alvast informatie aan het zoeken ter voorbereiding. We zijn nog niet gestart - ik ben in april bevallen van onze derde kindje en onze gezin is nu compleet.

blok1909 (844 dagen geleden)
Balen rupsie. Ik had op vrijdag de iui gehad en 2 weken later op zaterdag de test gedaan. Ik had amper over de test geplast of hij was al positief, dus ik vertrouwde de test niet en heb een tweede van ander merk gekocht en die was ook positief. Ik had 'gelukkig' geen hormoonspuiten nodig, maar denk dat het belangrijk is dat je naar jezelf luistert, wat zegt je gevoel? Sterkte in ieder geval

azahara (845.9 dagen geleden)
Wij hebben een bekende donor en gebruiken zelfinseminatie.

tjitsie2 (847.9 dagen geleden)
Hoi hoi, Ik zou graag in contact komen met meiden die een kindje hebben gekregen d.m.v. KID en die een mannelijke partner hebben, maar ook die in verwachting zijn van een KID-kindje of die op een wachtlijst staan om een KID-behandeling te ondergaan!! Ik zou graag willen weten hoe men hiermee omgaat en hoe je dit wel of niet later tegen jullie kindje gaat vertellen dat zijn/haar papa niet de biologische vader is! En nog meer van dit soort vragen en gevoelens!! Wij staan sinds Augustus 2011 op de wachtlijst voor KID en hebben 29 Mei een gesprek waarin alles word besproken voor de daarop volgende inseminatie(s). De reden van het bewandelen van deze weg is omdat dit onze enige mogelijkheid is om samen onze droom te kunnen verwezenlijken, omdat vorig jaar is gebleken dat mijn vriend helaas steriel is! En ondanks het feit dat we het er beiden nog enorm moeilijk mee hebben verheugen we ons wel op de vooruitzichten. Allemaal enorm dubbel en daarom zou ik graag in contact komen met deze meiden die ik hierboven genoemd heb! Men mag mij gerust benaderen via mijn eigen pagina! Heel veel liefs!

lindaaaa (847.9 dagen geleden)
Inderdaad erg fijn om een item over donorschap te vinden. Dit hoort toch ook gewoon thuis op babybytes! Wij krijgen over een paar weekjes de spannendste dag uit ons leven tot nu toe: Pesa/Tesa dag... Hopelijk pakt dit positief uit, maar anders staan wij open voor donorschap! Ik ben alleen zo bang dat het voor de papa moeilijk wordt omdat het niet zijn 'eigen' kind is. Heeft iemand hier ervaring mee? Liefs

Sweetlin (857.3 dagen geleden)
Hihi....Ik moest na mijn inseminatie ook zo plassen. Zegt die vrouw ''zo je bent klaar hoor, ja mag nu plassen'' waarop ik natuurlijk zeg. Dat ik niet durf! Ze moest wel een beetje lachen. Maar ben toch echt niet wezen plassen hoor. Eerst maar eens met gekruiste beentjes een milkshake gehaald. Toen moest ik toch echt...

blok1909 (857.3 dagen geleden)
Had ik ook, ik durfde ook niet te plassen, bang dat ze eruit zouden vallen.Spring naar · Boven · Vorige pagina · Reacties

Zoek een forumonderwerp

Meer forums:


Aambeien
Aangeboren-afwijkingen
Aangeven-bij-de-burgerlijke-stand
Acupunctuur-en-zwangerschap
Adoptie
Alcohol
Alleenstaande-ouders 1 nieuw
Allergie
     Koemelkallergie
Alpha-fetoprotein-(Afp)
Amandelontsteking 1 nieuw
Autisme
Babybenodigdheden
Babyhuisjes
Babykostencalculator
Babymatrassen
Babynamen
Babyverzorging
     In-bad
     Luier-verschonen
     Luieruitslag
     Nagelverzorging
     Navelstompje
     Oogverzorging
     Voorhuidje
Babyvoeding
BAM-Bewust-Alleenstaand-Moederschap
Bandenpijn 2 nieuw
Basale-Lichaamstemperatuur
Bedrust
Bekkeninstabiliteit
Berg-(huidaandoening)
Bevallen
     Bevallingshoudingen
     Braxton-Hicks
     Doula
     Inleiden
     Keizersnede
     Pijn 1 nieuw
     Voorbereidingen
     Waterbevalling
     Ziekenhuisbevalling
     Acupunctuur
Blaasontsteking
Bloeddruk
     Hoge-bloeddruk-(hypertensie)
     Lage-bloeddruk-(hypotensie)
Bloedingen-en-wonden-bij-je-kind
Bloedneus
Bloedverlies
     1e-trimester
     2e-trimester
     3e-trimester
Boeren-en-luchthappen
Borsten
Borstvoeding
     Aanleggen
     Borstvoeding-op-het-werk-(BE)
     Borstvoeding-op-het-werk-(NL)
     Borstvoedingsluiers
     Clusteren
     Duratie
     Fysieke-gevolgen
     Kolven
     Langvoeden
     Melkkanalen-en-Borstontsteking
     Melkproductie
     Menstruatie
     Redenen-om-te-stoppen
     Regeldagen
     Snel-stoppen-met-kolven
     Spruw
     Tandemvoeden
     Tepelkloven
     Toeschietreflex
     Voordelen
     Wisselvoeden
Breath-Holding-Spells
Buidelen
Buikgriep
Buikkrampjes
Carpale-Tunnel-Syndroom
Chinese-geslachtskalender
Chromosomen
Crohn-en-Zwangerschap
CTG-(Hartfilmpje)
Curettage
Cyclus-herkennen
Dag-en-nachtritme
De-achternaam-van-je-kind
Depressie-na-de-zwangerschap
Depressie-tijdens-de-zwangerschap
Diarree
Donorschap
Draagmoeders-en-Leenmoeders
Draagzakken-en-draagdoeken
Dromen-Tijdens-De-Zwangerschap
Drugs-en-zwangerschap
Duimzuigen-en-fopspenen
     Duimen-afleren
Echo
Een-broertje-of-zusje
Eetstoornissen
Endometriose
Epilepsie-van-pasgeborenen-(BINE)
Erbse-Parese
Erfelijke-aandoeningen
     PGD
Erkennen-van-je-baby
Flauwvallen
Flesvoeding
Fluxus
Fontanellen
Gaatjes-prikken-(oren)
Geelzucht
Gewicht
     Gewicht-na-de-zwangerschap 1 nieuw
     Gewicht-zwangerschap
     Gewichtsverlies-baby
     Groeiachterstand-baby
     Groeiboekje-baby
     Obesitas
     Ondergewicht-moeder
     Overgewicht-moeder
Glutenovergevoeligheid-(Coeliakie)
Grote-gezinnen
Haarzorg
Heupdysplasie
Hielprik
Hoofdluis-en-neten
Hoofdpijn
Huidveranderingen
Huilbaby
Inbakeren
Insectenbeten
Kiezen-van-het-geslacht
     Chinese-geslachtstabel
Kinderbijslag
Kinderen-en-seksualiteit
Kinderziektes
     De-Bof
     Hersenvliesontsteking
     Kinkhoest
     Krentenbaard-(Kinderzeer)
     Mazelen
     Rodehond
     Roodvonk
     Vijfde-ziekte
     Waterpokken
     Zesde-ziekte
Kindsbewegingen
KISS-en-KIDD
Klompvoetjes
Koffie
Koorts
     Koortsstuipen
Kraamperiode
     De-1ste-Kraamdag
     De-1ste-nacht
     De-2de-Kraamdag
     De-3de-Kraamdag
     De-4de-Kraamdag
     De-5de-Kraamdag
     De-6de-Kraamdag
     De-7de-Kraamdag
     De-8ste-Kraamdag
     De-Kraamman
     Tradities-na-geboorte
Liesbreuk
Listeriose
Lui-oog-(Ambylopie)
Maagzuur
Meemoeders
Misselijkheid
     Hyperemesis-gravidarum-(HG)
     Uitdroging
Mond-op-mond-beademing
Morning-afterpil
Naar-de-chiropractor
Natuurlijk-ouderschap
Navels
Obstipatie-(verstopping)
Ontpillen
Ontwikkeling-van-de-foetus
Ontwikkelingsstoornissen
Ontzwangeren
Oorpijn
     Oorontsteking
Ouderlijk-gezag
Overgang
Ovulatiekalender 1 nieuw
Pasfoto-voor-baby-of-kind
PCOS 2 nieuw
PDS-en-Zwangerschap
Plassen
Pleegouders
Positiekleding
Premenstrueel-syndroom-(PMS)
Pseudo-kroep
Rapley
Reanimatie-baby-en-klein-kind
Reflux-(Baby)
Reizen-tijdens-zwangerschap
     Autogordels
Resusfactor
Ringworm
Roken
Rota-Virus
Rugpijn
Rusteloze-benen 1 nieuw
Scheefgroeiend-hoofd
     Redressiehelm
Scheelzien
Schildklierafwijkingen-en-zwangerschap
Schoonmoeders
Shaken-baby-syndroom
Slijmprop
Spataderen
Spraakontwikkeling-bij-kinderen
Stiefgezinnen
Stuitligging
Tandjes
Tandverzorging
Tang-of-Vacuumverlossing
Te-koop-advertenties 1 nieuw
Tests-Tijdens-De-Zwangerschap
     De-Combinatietest
     Groep-B-streptokokken
     Hemoglobinegehalte
     Navelstrengpunctie
     Neurale-buis-defect
     Triple-test
     Vaderschapstest-(Thuis)
     Vlokkentest
     Vruchtwaterpunctie
     NIPT-test
Tests-voor-de-zwangerschap
     Candida-infectie
     Chlamydia
     Hemoglobine
     Hepatitis-B
     HIV-en-AIDS
     Irregulaire-antistoffen
     Rodehond
     Toxoplasmose
     Vaginale-infecties
     Waterpokken
Tienerzwangerschap
Tijgeren-en-kruipen
Tweelingen
     Bevalling-bij-tweelingen
     Complicaties
     Na-de-tweelingzwangerschap
     Routines-aanleren
     Tijdens-de-tweelingzwangerschap 9 nieuw
     Verdwijnende-Tweeling-Syndroom
Uitslag,-bultjes-en-vlekkenwijzer
Uitstrijkje
UV-straling-en-zwangerschap
Vaccinaties
     De-Bof
     Difterie
     Hepatitis-B
     Hib-ziekten
     Kinkhoest
     Mazelen
     Meningokokken
     Pneumokokken
     Polio
     Rodehond
     Tetanus
Vader-worden
Veilig-en-onveilig-tijdens-de-zwangerschap
     Carrière
     Eten
     Medisch
     Schoonheidsbehandelingen
     Seks
     Slaap
Veiligheid-voor-je-kind
     Autostoeltje
     Babykamer
     Badkamer
     Balkon
     Brandveiligheid
     Fietsstoeltje
     Keuken
     Op-reis
     Trap
     Vergiftiging
     Woonkamer
Ventriculomegalie
Verkorte-baarmoederhals 1 nieuw
Verkoudheid
Verlies
     Blighted-Ovum
     Buitenbaarmoederlijke-zwangerschap
     Doodgeboorte
     Herhaaldelijke-miskramen
     Miskraam
     Missed-abortion
     Molazwangerschap
     Vlinderpagina
     Zwanger-na-verlies
Verstikking-en-verslikken
Vijfde-ziekte
Vitamine-D
Vitamine-K
Vocht-vasthouden-(oedeem)
Voeding-tijdens-de-zwangerschap
Voeten:-Kwetsbare-kindervoeten
Voeten:-Pijn-tijdens-de-zwangerschap
Voorbehoedsmiddelen
     Voorbehoedsmiddelen-na-de-geboorte
Voorkeurshouding-adviezen
Vriendschappen
     Antwerpen
     Buitenland
     Drenthe 4 nieuw
     Flevoland
     Friesland
     Gelderland
     Gooi-en-Vechtstreken
     Groningen
     Limburg-(BE)
     Limburg-(NL)
     Noord-Brabant 1 nieuw
     Noord-Holland
     Oost-Vlaanderen
     Overijssel
     Utrecht
     Vlaams-Brabant
     West-Vlaanderen
     Zeeland
     Zuid-Holland
Vrije-dagen-voor-papa
Vroeggeboorte
Vruchtbaarheidsproblemen
     Medicatie
     Vruchtbaarheidsbehandelingen 52 nieuw
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-man
     Vruchtbaarheidsproblemen-bij-de-vrouw
Wachten-met-zwanger-worden
Wat-hoort-en-ziet-je-baby
Waterhoofd-(Hydrocefalie)
Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)
Werk:-Ouderschapsverlof-(Nederland)
Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland)
Wiegendood
Zesde-ziekte
Zindelijkheidstraining
Zwanger-worden
Zwanger-worden-30-tips
Zwanger,-snel-na-je-bevalling
Zwangerschap-boven-de-35 9 nieuw
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsfabels
Zwangerschapsstriemen-(Striae)
Zwangerschapssymptomen
Zwangerschapstests 2 nieuw
Zwangerschapsvergiftiging
Enig-kind


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014