Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
5

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 5 begint bij dag 35 en loopt tot dag 42.
Het is je 6e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?


De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.


Baby


De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

2e_beeb (11 minuten geleden)
Lieve allemaal, ik ga toch de stap zetten en mij vandaag bij jullie voegen!Volgens de berekening (en een snelle clearblue test met indicatie) ben ik nu 5 weken en 2 dagen. Dit is mn 5e zwangerschap, maar hopelijk ons 2e kindje. Na mn dochter heb ik 2 spontane mk`s gehad en 1 curretage. We duimen dus nu heel hard voor een broertje of zusje. Hopelijk mag ik nu wel blijven en meeschrijven...

Iedereen met een positieve test wens ik een hele fijne en probleemloze zwangerschap. En degene die nog even in spanning zitten: heel veel geduld en hopelijk mogen jullie je ook snel bij de gelukkigen voegen!


Our-little-miracles (58 minuten geleden)
@ikke11 - “Ik blijf nog steeds piekeren g...„
Nou met die pokkels van ons is het nu al lastig stilhouden Wij gaan na 8 weken onze beste vrienden inlichten en na termijnecho iedereen (bij 10/11 wkn). Just to be sure.yummie (1.1 uur geleden)
@moedertje van d - “Vandaag weer een negatieve tes...„
kan best zijn dat het nog te vroegbis hoor. Had zelf ook pas na 5.5 week een positieve test en dan nog een heel licht streepje. nog een week later knalde de streep er echt uit. Niet ongesteld is gewoon nog akans dat je zwanger bent... succes morgen!ikke11 (2.2 uur geleden)
Ik blijf nog steeds piekeren gaan we bij de 8 weken echo of bij de 2de echo het vertellen aan iedereen
ikke11 (2.2 uur geleden)
Mijn zoon is 3,5 we hadden het verteld omdat ik pappa op zijn verjaardag positieve zwangerschap test gaf soms zegt hij wel: baby buik en raakt mijn buik aan proberen nog niet te veel verder er in te gaan omdat wij nog niemand verteld hebben.


ikke11 (2.2 uur geleden)
@Our-little-miracles - “@Baissie - “Our Little Mirac...„
Dan heb jij de eerste prijs gewonnen dikke buikCynni010 (2.5 uur geleden)
Okee bedankt voor jullie reacties !! ??


Our-little-miracles (3.1 uur geleden)
@Baissie - “Our Little Miracles, dat is ee...„
Ik was ner lekker bezig met afvallen door gezond te eten.. Ruim 7 kilo kwijt in 6 weken hahaha en nu weer zwanger Ik draag al positie kleding hoor. Alles zit me te strak en helemaal omdat ik voor mijn werk hele tijd zitlilsan (4.5 uur geleden)
Onze meid van 2.5 hebben we het ook verteld. Haar reactie, neeee en dan kei hard lachen. Met andere woorden mama vertel niet iets geks, dat kan toch niet een baby in de buik?!?


nog even! (5.2 uur geleden)
Wij hebben het al verteld aan onze jongens van 3 en 6... Ze vinden het geweldig en de hele school weet het dus ook al :-)


Cynni010 (6.6 uur geleden)
Wat zouden jullie doen, wij hebben een zoontje van 3,5 jaar. Die heeeeel graag een broertje/zusje wil.
Volgende week donderdag vroege echo met 6 weken en 4 dagen. Als alles er dan goed uit ziet. Zouden jullie het dan vertellen? Of wachtten met de volgende echo?? Zit zo te twijfelen


Mauci (6.8 uur geleden)
Ik weeg 68 kg en 1.78m geen grammetje vet
Maar mijn dienstbroek staat nu al op spanning.
Moet ik zeggen hij paste precies.
Zal een foto proberen te plaatsen zo, heb helaas wel eczeem gekregen 2 dagen voor NOD morgen 2de x naar de HA
Jeuk is niet te houden :-/


Baissie (6.8 uur geleden)
Our Little Miracles, dat is een beste buik idd! Bij mij is er nog niets zichtbaar. Wel ben ik al vrij zwaar van mezelf (93 kilo, 1.80 lang). Die heb ik mogen overhouden van mijn eerste zwangerschap en een niet-functionerende schildklier. Ik heb dus al een buikje van mezelf maar mijn broeken zitten nu niet strakker dan normaal.


Ch89 (8.3 uur geleden)
Ben blij dat ik lees dat meer mensen al een buikje krijgen :)
Bij mij is mn buik ook al bezig, gelukkig al een buikje van mezelf dus kan t op t werk nog wel redelijk goed verbergen :)


ikke11 (10 uur geleden)
@Our-little-miracles - “@ikke11 - “@Our-little-mirac...„
Hoi ik had met 5 weken precies een foto gemaakt hij staat nu ook op mijn profiel bij foto`s. Ik heb meestal een beetje hangbuikje `vetschot`je`maar nu is het meer omhoog gekomen. Hahahaha moeilijk uit te leggenOur-little-miracles (10.6 uur geleden)
@ikke11 - “@Our-little-miracles - “@ikk...„
Ben van mezelf `normaal` maat 42 hahaha.. Ben 1.80 dus heel lang en die buik valt op.. Mijn manager zat gisteren al te kijken De echo is pas 23/3 dus dat duurt nog ruim 2 weken... Lastig verborgen houden zo.ikke11 (11.4 uur geleden)
@Our-little-miracles - “@ikke11 - “Aangezien ik echt...„
Oe jeetje je hebt idd ook al een zwangerschapsdarmenbuik. Ben je van jezelf gewoon slank? Ik ben van me zelf stevig dus bij mij kan het ook gelijk goed meereken doordat ik al een beetje verschot heb van veel afvallen naar dikke en weer terugOur-little-miracles (11.5 uur geleden)
@moedertje van d - “Vandaag weer een negatieve tes...„
Dan is er vast wat met je cyclus en ben je gewoon nirt zwanger. Wel heel lastig die onzekErheErheid. Je hebt nog geen 1 positieve test gehad dus dan is er ook geen HCG aanmaak meis.moedertje van d (11.7 uur geleden)
Vandaag weer een negatieve test gehad. Vandaag de ha gebeld en morgen een afspraak... wel het advies gekregen om morgen ochtend nog met een digitale clearblue te testen.


Our-little-miracles (12.2 uur geleden)
@ikke11 - “Aangezien ik echt al een buik ...„
Ja joh. Ik ook hoor, zie mn foto in fotoboek maar.. Hoort er allemaal bij meid!Mamavandina (17.2 uur geleden)
Spannend allemaal


ikke11 (21.8 uur geleden)
@LiveLaughlove86 - “@ikke11 - “Aangezien ik echt...„
Ik ben zelf bang dat de omgeving het nu al ziet mijn collega zag ik wel even naar mijn buik kijkenLiveLaughlove86 (22 uur geleden)
@ikke11 - “Aangezien ik echt al een buik ...„
Ja, maar van de Overstimulatie haha dus niet echt betrouwbaar maar wel rommelende darmen!ikke11 (22.2 uur geleden)
Aangezien ik echt al een buik heb, vast vol darmen ben ik toch gaan kijken naar mij. Laatste menstruatie en viel me om dat ik 1 dag minder ongesteld was dan normaal en dat ik als notie had gemaakt, weinig bloed verlies. Hmmm nu ben ik helemaal. Nieuwsgierig naar de eerste echo. Niemand die hier al opgezette buik heeft???


elske89 (1.1 dagen geleden)
Gefeliciteerd alle nieuwe moeders hier in week 5! Vandaag moeders voor moeders langsgeweest weer een mooie test en een mooie doek rijker! (Zie foto op m`n profiel) een aanrader voor iedereen. Wat is er mooier dan andere mensen te helpen? Ze komen nog mensen te kort! Verder is hier vanmorgen het kwaaltje misselijk echt aanwezig! Ik begin het steeds meer te bevatten. Wat een wonder! Dankbaar!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 5:

 1. Beebje - 30 Okt 2015
 2. Didi87 - 30 Okt 2015
 3. Eempje - 30 Okt 2015
 4. meisjer1991 - 30 Okt 2015
 5. Ch89 - 31 Okt 2015
 6. foreverlove - 31 Okt 2015
 7. Klein2 - 31 Okt 2015
 8. koko - 31 Okt 2015
 9. Kuona - 31 Okt 2015
 10. Lin32 - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2015
 11. mamavnm - 31 Okt 2015
 12. Mimi-14 - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2015
 13. Our-little-mi... - 31 Okt 2015
 14. Tadoh - 31 Okt 2015
 15. Nu online Undercovertje... - 31 Okt 2015
 16. Melissa1995 - 00 Nov 2015
 17. ahvdn - 01 Nov 2015
 18. Akoes - 01 Nov 2015
 19. Chanti1610 - 01 Nov 2015
 20. Cynni010 - 01 Nov 2015
 21. ikke11 - 01 Nov 2015
 22. jstmyself - 01 Nov 2015
 23. kellyliam - 01 Nov 2015
 24. Livelaughlove... - 01 Nov 2015
 25. Maddie76 - 01 Nov 2015
 26. monica90 - 01 Nov 2015
 27. Roshaily - 01 Nov 2015
 28. baby - 02 Nov 2015
 29. Babygoossen2 - 02 Nov 2015
 30. Chloev - 02 Nov 2015
 31. LilSan - 02 Nov 2015
 32. malou81 - 02 Nov 2015
 33. mami03 - 02 Nov 2015
 34. Rose2014 - 02 Nov 2015
 35. san29 - 02 Nov 2015
 36. wiegeranna - 02 Nov 2015
 37. xwish - 02 Nov 2015
 38. ~ Happy ~ - 02 Nov 2015
 39. Aquagirl - 03 Nov 2015
 40. elske89 - 03 Nov 2015
 41. Francis74 - 03 Nov 2015
 42. Mauci - 03 Nov 2015
 43. nog even! - 03 Nov 2015
 44. potjeappelstr... - 03 Nov 2015
 45. Rhea - 03 Nov 2015
 46. Rian - 03 Nov 2015
 47. Robex - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2015
 48. Rubel - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2015
 49. BertxBirgit - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2015
 50. Kleintje-op-k... - 04 Nov 2015
 51. secret2011 - 04 Nov 2015
 52. BooDelicious - 05 Nov 2015
 53. chilse - 05 Nov 2015
 54. M.V.N - 05 Nov 2015
 55. moedertje20 - 05 Nov 2015
 56. Petra~P - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2015
 57. ProudMom25 - 05 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 5 is van vrijdag 30 oktober 2015 tot en met donderdag 5 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014