Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
5

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 5 begint bij dag 35 en loopt tot dag 42.
Het is je 6e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?


De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.


Baby


De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mama-van-twee-schatten (1.3 uur geleden)
@nr3onverwachts - “Hey dames, nau ik ben zelf ne...„
Gefeliciteerd! Hier zit er ook maar 15 maand tussen de eerste twee en ik vind het echt heerlijk! Had het graag weer zo gedaan maar mocht helaas niet zo snel zwanger worden na een keizersnede. Nu zal er 20 maanden tussen zitten. Jongste is 11 maanden en oudste net 2 jaarJck (1.3 uur geleden)
Vandaag alweer laatste dag in week 5. Begint nu eindelijk door te dringen dat t dan toch echt gelukt is en t mss dan ook wel 9 maanden blijft zitten!


MaaikeT2 (3.5 uur geleden)
Ik verhuis naar week 6. Tot daar!


MamMadee (5.7 uur geleden)
@nr3onverwachts - “Hey dames, nau ik ben zelf ne...„
dat is wel heel onverwachts...! desalnietemin van harte gefeliciteerd!

MamMadee (6 uur geleden)
Welkom week 5!!!


super trotse mama (6.8 uur geleden)
@nr3onverwachts - “Hey dames, nau ik ben zelf ne...„
Gefeliciteerdsuper trotse mama (6.8 uur geleden)
@MaaikeT2 - “Slaap Maaike slaap, je kussen ...„
Jaaaa ik ook precies hetzelfde pff ik geraak ook niet meer in slaapMaaikeT2 (7.8 uur geleden)
@nr3onverwachts - “Hey dames, nau ik ben zelf ne...„
Gefeliciteerd! Wat een onverwacht cadeautje!MaaikeT2 (8 uur geleden)
Slaap Maaike slaap, je kussen is een schaap, je bedje is een olifant, die brengt jou gauw naar dromenland, slaap Maaike slaap, je kussen is een sch... sch... gaaaap!

Pff... het werkt niet! Was ik lekker op tijd naar bed gegaan (meteen knock-out), nu ben ik alweer ruim een uur klaarwakker. Zijn er nog meer nachtbrakers onder jullie?


nr3onverwachts (14.3 uur geleden)
Hey dames, nau ik ben zelf net 7 maanden geleden bevallen en ben vandaag achter gekomen dat ik dus weer zwanger ben.... Pppfff echt zo`n slechte timing maja. Vandaag 2 tests gedaan en waren ook meteen positief! ( zie album) dus vandaag meteen ook de doc gebeld omdat ik en gezakte baarmoeder heb van men jongste.... Ben benieuwd morgen wat ze zegt en dan zullen we ma eens weer na de vk... Here we go again!!


AnneliesHoorelbeke (15.6 uur geleden)
@MaaikeT2 - “@AnneliesHoorelbeke - “Go me...„
Oei das minder ik had zondag zo een dag. Maar gelukkig is het niet elke dag zoMaaikeT2 (21.1 uur geleden)
@AnneliesHoorelbeke - “Go meiden ik doe nieks liever ...„
Pff, kom je bij mij kuisen, dan? Bij mij is het een troep in huis en ik lig al heel de dag op de bank. Voel me zo slap vandaag. Het moet schoon, want morgen 1e bezoek doula. Maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar.Cootje2 (21.4 uur geleden)
@oldie - “iedereen dankjewel voor de rea...
Ik heb dat bij mn vorige zwangerschap ook gehad. Volgens de verloskundige was dat een innestelingsbloeding. Als het bij een beetje bloed blijft en je geen krampen hebt valt het hopelijk mee.AnneliesHoorelbeke (21.4 uur geleden)
Go meiden ik doe nieks liever dan kuisen kan geen vuiltje niet meer verdragen ben wel heel moe maar tergelijk ook energiek heel raar die hormonen


Estherelle88 (21.8 uur geleden)
@mama-van-twee-schatten - “@Estherelle88 - “hi dames......„
Ja ben zelf ook erg onzeker maar ik zou zelfs al in week 6 moeten zitten:) ik heb namelijk ovitrelle gespoten 22 augustus en 24 augustus duidelijk de eisprong kunnen voelen.. 3 dagen na nod was de test nog omo wit en een week later licht positief.. het kan alle kanten op maar ik calculeer een miskraam zeker inLadyEss (23.2 uur geleden)
Ik mag naar week 5, ben 5.1 of 5 week precies, maaaaar, zekerheid heb ik niet :/ testen mono wit/ heeeeeeeeeel lichtje streepje in mijn optiek... wat raden jullie mij aan dames?Dokter of nog afwachten?


mama-van-twee-schatten (23.6 uur geleden)
Wij houden het ook nog stil. Eerst de echo en dan mijn moeder vertellen. Rest van de familie pas als ik mijn buikje niet meer geheim kan houden


mama-van-twee-schatten (23.7 uur geleden)
@Riverdale - “Zojuist een afspraak gemaakt b...„
Spannend! Nu aftellen!Riverdale (1 dagen geleden)
Zojuist een afspraak gemaakt bij de verloskundige voor de eerste echo, 20 Oktober!


AnneliesHoorelbeke (1 dagen geleden)
Wij willen het ook nog aan niemand vertellen we willen ook wachten tot 12 weken. Het is leuk om het voor de momment voor onzelf te houden. Men man geniet er nu al elke dag van hij kijkt er enorm naar uit. Ik ben wel heel erg moe en raak amper uit men bed smorgens. Maar alles is beter dan de hele dag boven de wc hangen.


MaMa-1986 (1.1 dagen geleden)
@miina - “???? af en toe besef ik het no...„
Ik heb de vk ook nog niet gebeld. Ga het deze week een keer doen. Wij hebben het ook nog niemand verteld. Proberen te wachten tot de 12 weken. Binnenkort bij m`n vriendin een bakkie doen en haar vertel ik het wel. Toch wel lekker om er met iemand anders over te kletsenMaMa-1986 (1.1 dagen geleden)
@mama-van-twee-schatten - “Hoe is het hier meiden= Waar z...„
Hierzo!! Hier geen klachten. Alleen m`n darmen zijn opgeblazen en traag. Bij de vorige zwangerschap erg last van gehad. Kreeg bijna om het uur een soort pijnaanval met hevige kramp, zweten, ineens heel slap worden. Dit ging weer weg rond de 12 weken. Ik hoop niet dat ik er nu weer last van krijg. Heb nog movicolon in huis, maar dat hielp de vorige keer ook niet echt. En met jou alles goed?miina (1.1 dagen geleden)
???? af en toe besef ik het nog niet... En soms wel alleen mn man en ik weten het en dat wil ik voorlopig zo houden is dat raar?
Ik noet mij ook nog aanmelden bij de vk maar deze week gaan we eerst op vakantie en als ik terug ben 7 oktober dan meld ik me aan.

Spannend zeg! Van 1 naar 2 kindjes ik hoop dat alles goed zal gaan. Vannacht droomde ik dat ik een miskraam had pfff heb het nog nooit gehad
Bij de eerste wa ik meteen zwanger en nu weer en als ik verhalen lees dan heb ik groot geluk maar nu ben ik toch wel bang dat het fout kan gaan ????

Hoe gaat het met de rest hebben jullie het al aan andere verteld?


mama-van-twee-schatten (1.1 dagen geleden)
Hoe is het hier meiden= Waar zijn jullie toch


Anoniiem (1.6 dagen geleden)
@mama-van-twee-schatten - “@Anoniiem - “Ik weet niet of...„
Nee dat verwacht ik ook niet maar kon zijn dat iemand het herkende ofzo vandaar

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 5:

 1. 2ewonderinmij... - 20 Mei 2015
 2. Estherelle88 - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 3. Giannina - 20 Mei 2015
 4. Jck - 20 Mei 2015
 5. Kirrie - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 6. o0ster0o - 20 Mei 2015
 7. Purplewoman - 20 Mei 2015
 8. SylK - 20 Mei 2015
 9. AnneliesHoore... - Dat is nog een verrassing! - 21 Mei 2015
 10. cathy-b - 21 Mei 2015
 11. CVH - 21 Mei 2015
 12. esther1986 - 21 Mei 2015
 13. FienW - Dat is nog een verrassing! - 21 Mei 2015
 14. Kellytje - 21 Mei 2015
 15. mireilleexx - 21 Mei 2015
 16. Miss-cherries - 21 Mei 2015
 17. nr3onverwacht... - 21 Mei 2015
 18. Saskiav - 21 Mei 2015
 19. Milou79 - 22 Mei 2015
 20. nana81 - 22 Mei 2015
 21. Nu online Ragazza - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 22. theshief - 22 Mei 2015
 23. ToveLoX - 22 Mei 2015
 24. veronique32 - 22 Mei 2015
 25. Wesabo - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 26. edmrfi9 - 23 Mei 2015
 27. Ingevd - 23 Mei 2015
 28. mamavanlievej... - 23 Mei 2015
 29. Nu online Super trotse ... - 23 Mei 2015
 30. ukkepuk2015 - 23 Mei 2015
 31. MaMa-1986 - 24 Mei 2015
 32. Nu online Mama-van-twee... - 24 Mei 2015
 33. mommy.of.chay... - Dat is nog een verrassing! - 24 Mei 2015
 34. Mounou - 24 Mei 2015
 35. our2ndwish - Dat is nog een verrassing! - 24 Mei 2015
 36. Renee79 - 24 Mei 2015
 37. snoes1984 - Dat is nog een verrassing! - 24 Mei 2015
 38. snoopy123 - 24 Mei 2015
 39. Kersje - 25 Mei 2015
 40. Kivos - 25 Mei 2015
 41. Lamootje - 25 Mei 2015
 42. LesGirls - Dat is nog een verrassing! - 25 Mei 2015
 43. mammiie - Dat is nog een verrassing! - 25 Mei 2015
 44. nien171 - 25 Mei 2015
 45. oldie - Dat is nog een verrassing! - 25 Mei 2015
 46. Nu online -kathy- - 26 Mei 2015
 47. ClaireS - Dat is nog een verrassing! - 26 Mei 2015
 48. Daisy Dee - 26 Mei 2015
 49. LiSeDon - 26 Mei 2015
 50. M3 - 26 Mei 2015
 51. MamMadee - Dat is nog een verrassing! - 26 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 5 is van woensdag 20 Mei 2015 tot en met dinsdag 26 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014