Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
5

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 5 begint bij dag 35 en loopt tot dag 42.
Het is je 6e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?


De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.


Baby


De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Zeeuws babbelaartje (10 minuten geleden)
Zo ff drie dagen flinke hoofdpijn gehad.
bijna elke avond lig ik er al optijd in.
Lekker genieten van het weekend.


LadyEss (42 minuten geleden)
@Lizzie84 - “@LadyEss - “Hallo dames,na e...„
goed plan!mamajeanine (45 minuten geleden)
@Lizzie84 - “@mamajeanine - “@Lizzie84 - ...„
Ja klopt! Bij Zoë was ik al met 35 weken en 5 dagen bevallen, dus ik ben benieuwd of deze kleine uk wel wat langer wil blijven zitten. Ik heb in ieder geval besloten dat ik niet meer op vakantie ga, want Zoë is tijdens mijn zomervakantie in Frankrijk geboren!Lizzie84 (1.2 uur geleden)
@mamajeanine - “@Lizzie84 - “@mamajeanine - ...„
En straks 2 kindjes in juli jarig Dubbel groot feest! Ik zie dat je dochter in juli is geboren!

mamajeanine (1.5 uur geleden)
@Lizzie84 - “@mamajeanine - “Wat een beri...„
Ha Lizzie84; dat was zeker geen makkelijke periode. Alleenstaande moeder, opleiding, fulltime werken...Maar die tijd is gelukkig voorbij en inderdaad, gelukkig heb ik mijn liefde gevonden!Lizzie84 (1.5 uur geleden)
@LadyEss - “Hallo dames,na een maandje of...„
Joehooeeee....ach blijf gewoon in week 5 joh Wel zo gezellig! Samen van de proberen naar de weken!Lizzie84 (1.5 uur geleden)
@juno - “@horseloverc - “Meiden zijn ...„
Dit heb ik nou ook...terwijl ik bij mn zoontje zoooo moe was...dus ook overdag. Gek he...t lijkt wel of de natuur t zo regelt...ik moet nu toch door...want die kleine vent van bijna 2 houdt geen rekening met mamsie!!!Lizzie84 (1.6 uur geleden)
@mamajeanine - “Wat een berichten zijn er weer...„
Jeetje...na een relatie van 10 jaar en dan een dochtertje van 1 en dan uit elkaar... wat zwaar moet dat geweest zijn. Gelukkig heb je snel je liefde weer gevonden en verwachten jullie alweer een prachtig wonder!Lizzie84 (1.6 uur geleden)
@MommyLove3 - “@Dopey91 - “Ik heb 11 decemb...„
Leuke ideetjes zeg!!!!MommyLove3 (2.3 uur geleden)
@Dopey91 - “Ik heb 11 december echo en 22 ...„
Ik heb ook 11 december de echo. En op die datum vertellen we het aan oma en opa door middel van een kerstbal. Ik heb bij de action van die kerstballen gekocht waar je zelf een foto in kan doen. Dus daar gaat een echo foto in en die geven we dan. Ben zo benieuwd!! M`n zusje zal ik het telefonisch moeten laten weten want die woont een beetje ver. Schoonfamilie hebben we amper. Voor Facebook gaan we buiten een foto maken van de meiden, zetten 4 stoelen neer. De oudste met een 1 in haar handen, de tweede met een 2, de derde met een 3 en op de vierde stoel komt een 4!MommyLove3 (2.5 uur geleden)
@Rokito - “Meiden! Zojuist een echo gehad...„
Ooh toch goed nieuws! Wat fijn elke week een echo!! Geniet er van meid!mamajeanine (2.5 uur geleden)
Wat een berichten zijn er weer bijgekomen! Leuk om alles zo te lezen. Helaas ook minder leuke berichten, sterkte voor deze dames! Ik heb vandaag lekker een dagje vrij, mamadag met mijn dochter van ruim 2. Ruim een jaar geleden ben ik na een relatie van 10 jaar uit elkaar gegaan en ik ben dan ook niet meer samen met de vader van mijn dochter. Inmiddels heel gelukkig met een andere man en wij verwachten samen nu dus een kindje in juli. Zo spannend weer!


emg (3.7 uur geleden)
@linaa - “@emg - “@linaa - “@Lizzie8...„
aha vandaar..heelanoniem (3.9 uur geleden)
Zo heb even terug gelezen! veel leuke en ook minder leuke berichten Iig Gefeliciteerd aan alle zwangeren!
@kwaaltjes, mwah verschilt! Soms echt helemaal niks en dan doe ik van ellende weer een test en dan in ene toch een blaag van misselijkheid en dan denk ik: t zit wel goed! Bah zo onzeker!

Wat wel echt opvalt is dat ik mega moe ben! Zit de hele dag te gapen, ga al om 20.30 naar bed en om 7 gaat de wekker en dan kan ik er nog niet uitkomen. En heb sinds gisteren steeds steekjes in mijn (.)(.) rond mijn tepels enzo. heel irri. En af en toe echt een zeurende onderbuik.

Overdag nog 2 kids om me heen dus best pittig! en na 2 uur zijn dat er 4! dit wordt nml nummer 5.

@ onvruchtbaar- jeetje wat naar is dat. Snap dat het heel moeilijk is om het dan te vertellen. Hier idem gehad met onze overbuurvrouw! bij ons gaat t mega makkelijk en de 1 na de ander ( bewijze van) en bij haar wilde het ook niet! 8 jaar bezig geweest, ze was volkomen uitbehandeld. Toen zijn ze alsnog een traject in gegaan in Duitsland en wonder boven wonder in 1 keer raak! En heeft ze nu een prachtig mooi zoontje van 1 jaar. Heeft te maken met de tijd waarop ze terug plaatsen ofzo. Hier meestal zo vlug mogelijk, en daar wachten ze langer waardoor de Cryo sterker is ( of zo iets leek op klinkt als! ) Helaas niet voor iedereen weg gelegd want de kosten komen voor eigen rekening! maar het is wel een succes verhaal dat ik altijd even wil delen. Misschien is dat ooit nog een optie om te onderzoeken.juno (4.6 uur geleden)
@horseloverc - “Meiden zijn jullie ook zo moe?...„
ik ben verbazingwekkend energiek... ik fiets twee keer zo snel van en naar mijn werk. heb meer geduld met de kinderen. kuis meer dan anders (heel vroege nesteldrang of zo)
alleen, als ik dan `s avonds ga zitten gaat het licht direct uit. dus best op bed gaan zitten
heb mijn man al gezegd dat hij niet moet schrikken als hij mij op een avond slapend op de vloer in de keuken vindtjuno (4.7 uur geleden)
@iloontje84 - “Ik zit nog met een issue. Mijn...„
Dit is heel moeilijk. je voelt je schuldig dat je gelukkig bent... ik heb bij mijn eerste zwangerschap iets gelijkaardigs meegemaakt. mijn neef verwachtte zijn tweede, ik dus mijn eerste. maar ze zijn hun babytje bij iets meer dan 5m verloren. een maand later ben ik bevallen van een gezonde baby en had enorm veel moeite om hen dat te laten weten. heb het mijn meter (zijn moeder) laten doen. nu ja, dat kun jij hier moeilijk doen.
ik wens je veel sterkte.horseloverc (4.7 uur geleden)
Meiden zijn jullie ook zo moe?? Heb hetzelfde als bij de eerste... geen kaartjes verder maar wel moe moe moe het gevoelig alsof ik elke dag een marathon heb gel open! Vreselijk kan over al en elk moment wel slapen! Vind dit erg lastig met mijn zoontje erbij want die vraagt nog al veel aandacht ( bijna 4 ) dus toe aan school


horseloverc (4.7 uur geleden)
@iloontje84 - “Ik zit nog met een issue. Mijn...„
Gewoon eerlijk zijn... natuurlijk zal het moeilijk voor ze zijn... En natuurlijk zullen ze dit voelen aan komen. Maar als ze echt van je houden zullen ze alleen maar blij zijn voor jullie en kom je er met elkaar wel door heen! Je kan er natuurlijk ook bij zeggen dat je het moeilijk vind om het ter vertellen en dat je be grip toont voor hun situatie nujuno (5.2 uur geleden)
vertel: heb het mijn man laten weten door `s morgens in de keuken de schoenen van onze kinderen te zetten met een bordje met hun geboortejaar en daarnaast baby sloefkes met `2015`! hij heeft er een foto van gemaakt en gaan dat als wenskaart naar iedereen sturen met nieuwjaar. dichte familie vertellen we het met kerst, wsl met een echo voor peter/meter met vraag of ze peter/meter willen worden. echo pas 15december, vertellen het het liefst daarna pas. nu ja, als ik het aan mijn kant van de familie zo lang kan stilhouden want zijn een huwelijk aan het plannen voor augustus in Griekenland (mijn neef gaat daar trouwen) en ben er nog steeds niet uit of het een goed idee is om te gaan. mijn man ziet het helemaal niet zitten. ik heb er echt zin in...


dsvo (6.5 uur geleden)
Gister na het middag eten voor het eerst misselijk.. Dat hield aan tot halverwege de avond.. Nu vanmorgen de eerste ochtendmisselijkheid mogen ervaren.
Het gevoel van zwanger zijn begint nu dus te komen! Al hoop ik niet dat het te erg wordt.


Anno85 (9.3 uur geleden)
Bleeegh slaap nu al slecht :(


LadyEss (12.5 uur geleden)
Hallo dames,
na een maandje of 2 in zwanger worden gezeten te hebben mag ik me onder de zwangeren begeven, ik vermoed dat ik al tegen de 8 weken ben, morgen afspraak maken! onwijs spannend!


kubra92 (14.6 uur geleden)
@linaa ik ben sinds mei bij de gynaecoloog en allerlei onderzoeken gehad alles was goed, alleen omdat ik dus onregelmatig ongesteld ben Is het zo moeilijk... Nu maar op morgen vroeg wachten, hoop dat het positief Is!linaa (14.7 uur geleden)
@kubra92 - “Hallo dames,Ik ben hier nieuw...„
Hoi kubra,Wat een spanning allemaal he! Misschien had je te vroeg getest?

Want heb het zo berekent je hebt een cyclus van 35 dagen?

Ik hoop dat het morgen positief is! Als het negatief is, is het niet misschien een idee om een afspraak bij je huisarts te maken?

Want als je langer dan een jaar bezig bent, dan verwijzen ze jullie door, om te kijken waar het aan ligt. En misschien lukt het wel via de medische molen. maar dan kan je ook horen waarom het niet wilt lukken en hoe ze jullie verder gaan helpen. Nou heel veel succes !!kubra92 (15 uur geleden)
O ja ik moet ook heel vaak plassen, ik dacht eerst blaasontsteking maar dat heb ik eerder meegemaakt en dat voelt pijnlijk bij het plassen.. Dus dat zal hem niet zijn.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 5:

 1. -baby~ - 18 Jul 2015
 2. Nu online Anno85 - 18 Jul 2015
 3. Bootje91 - 18 Jul 2015
 4. JessicaB86 - 18 Jul 2015
 5. Nijntje2011 - 18 Jul 2015
 6. Rokito - 18 Jul 2015
 7. DaantjeW - 19 Jul 2015
 8. EllieB - 19 Jul 2015
 9. Iren - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2015
 10. josje84 - 19 Jul 2015
 11. Lizzie84 - 19 Jul 2015
 12. oneofakind - 19 Jul 2015
 13. ~Vlindertje~ - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2015
 14. elfje84 - 20 Jul 2015
 15. iloontje84 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jul 2015
 16. Mama201529 - 20 Jul 2015
 17. MamaKangaroo - 20 Jul 2015
 18. MommyLove3 - 20 Jul 2015
 19. horseloverc - 21 Jul 2015
 20. Joke Aerts - 21 Jul 2015
 21. kiwikiwi - 21 Jul 2015
 22. limefa - 21 Jul 2015
 23. mamajeanine - 21 Jul 2015
 24. revenna - 21 Jul 2015
 25. Anoukbaby - 22 Jul 2015
 26. DeniseDobbela... - 22 Jul 2015
 27. Esmeralda1 - 22 Jul 2015
 28. LadyEss - 22 Jul 2015
 29. Nu online Mama van Fleu... - Dat is nog een verrassing! - 22 Jul 2015
 30. Pasha1983 - 22 Jul 2015
 31. Thessa24 - 22 Jul 2015
 32. Verwonderd2 - 22 Jul 2015
 33. 2bemama - 23 Jul 2015
 34. Eind1985 - 23 Jul 2015
 35. enjoylife - 23 Jul 2015
 36. juno - Dat is nog een verrassing! - 23 Jul 2015
 37. Nu online Laurav24 - 23 Jul 2015
 38. mirandamace - Dat is nog een verrassing! - 23 Jul 2015
 39. Yasmyna - 23 Jul 2015
 40. dsvo - 24 Jul 2015
 41. ikke06 - 24 Jul 2015
 42. mama renee - 24 Jul 2015
 43. Monique.86 - 24 Jul 2015
 44. Niobe - 24 Jul 2015
 45. rchll - 24 Jul 2015
 46. SammyElmo - Dat is nog een verrassing! - 24 Jul 2015
 47. Second-Time-M... - 24 Jul 2015
 48. sjoukje32 - 24 Jul 2015

De bevaldatum van leden in week 5 is van zaterdag 18 juli 2015 tot en met vrijdag 24 juli 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014