Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
5

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 5 begint bij dag 35 en loopt tot dag 42.
Het is je 6e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?


De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.


Baby


De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

gemm1980 (48 minuten geleden)
@sariootje - “@Lieke12345 - “helaas, sinds...„
He, das schrikken.. hoe gaat het nu?gemm1980 (50 minuten geleden)
@Memke2010 - “@Lieke12345 Hopelijk valt alle...„
Ik ben doktersassistente en klibkt meer als een bacteriële infectie, dusus beter dat de huisarts beslist wat je moet krijgensariootje (3 uur geleden)
@Lieke12345 - “helaas, sinds gisteravond bloe...„
Ik voel met je mee! Heb hetzelfde sinds vanmorgen... Ben inderdaad ook realistisch, maar het voelt toch verdrietig en leeg vind ik. Sterkte!Stievie (3.5 uur geleden)
bij mij is het nu 3 keer mis gegaan achter elkaar. 2 keer begon het met bloed verlies laatste keer bbz toen wist ik niet eens dat ik zwanger was. 1e keer toen het mis ging was ik op wintersport in oostenrijk was toen al 13 weken. ging toen goed mis met ambu naar zh 3 dagen in het ziekenhuis geweest 20 uur weeen en daarna hebben ze het op ok weg gehaald. vind nu alles zo spannend. controleer heel vaak of het nog goed gaat en ben blij dat mijn borsten zeer doen.

heel veel succes lieke het kan ook goed gaan. ik duim voor je. want ook al denk je dan was het misschien niet goed zo voelt dat op dat moment niet.
Moossie80 (3.8 uur geleden)
@3ewenskindje - “@Moossie80 - “Zijn er al men...„
Haha ik ben blij dat ik niet de enige ben! Veel zin in eten.... Ik herken het zo. Ik probeer toch op te letten met wat ik eet. Maar het lijkt wel inderdaad dat het in het begin van de zwangerschap best snel gaat, hopelijk valt het daarna ook wel mee. Ja vers fruit neem ik ook maar wat vakerRiverdale (4.7 uur geleden)
@Roos86 - “@Riverdale - “Wat duurt het ...„
Haha ik tel de dagen al afMemke2010 (5.2 uur geleden)
@Lieke12345 Hopelijk valt alles mee meid!!!
Ik vroeg me af, zijn hier meer meiden met een rare kleur afscheiding? ik heb groen/gelige afscheiding, en het ruikt ook niet fris... Heb hier gekeken en het kan gewoon een schimmelinfectie zijn. Huisarts al gebeld, en de assistente zou overleggen met de huisarts. moet tussen 13.00 en 14.30 even terug bellen. Maar hier meiden die hetzelfde hebben??3ewenskindje (5.3 uur geleden)
@Moossie80 - “Zijn er al mensen die wat zijn...„
Ik durf niet meer op de weegschaal te staan en vrees voor dinsdag haha want dan zal de vk wel willen dat ik erop ga staan.
Maar probeer het nu in de hand te houden maar de afgelopen 2 weken echt ongecontroleerd veel zin in eten gehad. En nu trouwens ook erg veel honger en als ik dan niet eet misselijk van de honger.

De vorige 2 keer kwam ik ook tot de 20 weken bijna 10 kilo aan. En de laatste 20 weken nog maar 2 erbij tot het eind.... dus de uiteindelijke schade viel reuze mee... maar het begin is wel erg. Wil dat nu toch echt proberen te minderen. Ligt hier nu ook alleen maar vers fruit in huis ;-)xaya (6.2 uur geleden)
@eefe - “@xaya - “@eefe - “@klerkje...„
spannend die dingen tijdens je zwangerschap, maar komt veel meer voor dan je zou denken. Hopen dat t nu allemaal wat rustiger voor je wordt.Djunake82 (6.8 uur geleden)
@Lieke12345 - “Dankjewel.....ik ga ook erg ho...„
Laat het eens nakijken door een verloskundige of gynaecoloog.Moossie80 (7.1 uur geleden)
Zijn er al mensen die wat zijn aangekomen? Of is dit wel erg vroeg


Roos86 (7.4 uur geleden)
@Lieke12345 - “helaas, sinds gisteravond bloe...„
Niet leuk! ik duim ook mee, en als dat niet meer baat duim ik voor jullie dat het snel weer raak mag zijn van een plakkertje!Lieke12345 (7.6 uur geleden)
Dankjewel.....ik ga ook erg hopen dat het snel voorbij is en dat alles goedkomt en anders is het hard maar had het niet zo mogen zijn.....


3ewenskindje (8 uur geleden)
@Lieke12345 - “hoe weet je nu zeker wat dat b...„
Volgens mij is helderrood geen goed teken... maar zolang het niet met erge buikkrampen is kan het nog goed gaan.

Een collega is in de eerste weken (geloof tot 14 weken) bijna leeg gebloed (das overdreven maar wel heel veel helderrood) en dat is toch een gezond kindje geworden.
De hoop nog niet opgeven!3ewenskindje (8 uur geleden)
@Lieke12345 - “helaas, sinds gisteravond bloe...„
Dat is schrikken! Ik ga heel hard voor je duimen dat het allemaal goed gaat!!!Lieke12345 (8.4 uur geleden)
hoe weet je nu zeker wat dat betekent??


Lieke12345 (8.4 uur geleden)
helaas, sinds gisteravond bloedverlies, helderrood....vrees met grote vrees......


Despina (8.5 uur geleden)
Tot snel nataz. 22 oktober eerste vk afspraak nog drie weekjes wachten!


nataz (9.6 uur geleden)
Lieve aanstaande mama`s, ik ga alvast naar week 6, tot snel!


Roos86 (19.3 uur geleden)
@Riverdale - “Wat duurt het toch lang.. Kan ...„
Ik 23 oktober....kan ook niet wachten hoor!Roos86 (19.3 uur geleden)
@Memke2010 - “@Roos86 - “@Memke2010 - “v...„
Dat lijkt me dan ook wel lekker idd...en handiger kwa opvang ook straks? Ik werk 18 uur in twee dagen, dus mijn kleintjes hoeven maar twee dagen naar de opvang...Memke2010 (19.7 uur geleden)
@Roos86 - “@Memke2010 - “vanmiddag soll...„
Hihi super ! Ja zij kon niet meer deze week geloof ik... of ik niet, dat weet ik niet meer. ik ben een zeef momenteel, echt vreselijk.. Maar het is ondersteuning van receptionistes eigenlijk.. haha. tis 25 uur, maar mag ook 20 uur. denk dat ik voor t laatste kies, dan werk ik 4 keer in de week en 1 dag thuis. met het uurloon moet ik toch aanvulling hebben tot het minimum, dus dan kan ik ook wel wat minder... klinkt stom misschien maar het is elke dag van 08.30-14.00, dus dan kom je net nergens meer aan toe... en als je dan niet volledig uit de uitkering bent, dan ben ik liever nog een dag thuis voor t huishouden e.d.Riverdale (19.7 uur geleden)
Wat duurt het toch lang.. Kan niet wachten tot het 20 oktober is, dan eindelijk de echo met hopelijk een kloppend hartje


Roos86 (19.9 uur geleden)
@Memke2010 - “vanmiddag sollicitatie gesprek...„
Yes! Van harte! Wat is het voor baan??
Hier ook moeders voor moeders deelname...intake al gehad, ik ga vanaf overmorgen in de kannetjes plassenMemke2010 (20.2 uur geleden)
vanmiddag sollicitatie gesprek gehad en ben aangenomen! Zo blij!!! Voelt nu allemaal zo goed!! ook meteen de VK gebeld en 22 oktober heb ik de eerste echo... whieehhh!!! en maandagavond komt MvM, dus de eerste stappen zijn gezet. t word steeds meer een feit...!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 5:

 1. Faye82 - Dat is nog een verrassing! - 29 Mei 2015
 2. FirstBaby86 - 29 Mei 2015
 3. Marretje - 29 Mei 2015
 4. D2014 - 30 Mei 2015
 5. Nu online Gemm1980 - Dat is nog een verrassing! - 30 Mei 2015
 6. mama-mei2015 - 30 Mei 2015
 7. beeb2015 - 31 Mei 2015
 8. Beebje4 - 31 Mei 2015
 9. bloem23 - 31 Mei 2015
 10. Hannah39 - 31 Mei 2015
 11. Margje30 - 31 Mei 2015
 12. Nu online Bloemp - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 13. Despina - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 14. Djunake82 - 01 Jun 2015
 15. KyraK - 01 Jun 2015
 16. Memke2010 - 01 Jun 2015
 17. raema - 01 Jun 2015
 18. Roos86 - 01 Jun 2015
 19. xandrahalderm... - 01 Jun 2015
 20. Zumra - 01 Jun 2015
 21. Nu online 3B0EFJES - 02 Jun 2015
 22. Daisy Dee - 02 Jun 2015
 23. Eleonoora - 02 Jun 2015
 24. jolijntje - 02 Jun 2015
 25. Klerkje1 - 02 Jun 2015
 26. miekiemuis - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 27. Nicole87 - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 28. Nu online xaya - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 29. Nu online 3ewenskindje - 03 Jun 2015
 30. camilaa - Dat is nog een verrassing! - 03 Jun 2015
 31. Lieke12345 - Dat is nog een verrassing! - 03 Jun 2015
 32. miek23 - 03 Jun 2015
 33. Nu online Moossie80 - 03 Jun 2015
 34. nummer-2 - 03 Jun 2015
 35. sxxi - 03 Jun 2015
 36. xbirdyx - 03 Jun 2015
 37. Eefje84 - 04 Jun 2015
 38. Jetske4 - 04 Jun 2015
 39. Lindavanplagg... - Dat is nog een verrassing! - 04 Jun 2015
 40. mamamaartie - Dat is nog een verrassing! - 04 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 5 is van vrijdag 29 Mei 2015 tot en met donderdag 4 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014