Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

vds_charlotte (52 minuten geleden)
Na een nacht met veel wakker worden mag ik me vandaag ook melden in week 37... T begint nu echt wel spannend te worden en had vannacht voor het eerst wat menstruatiekrampen... Had wel een beetje het gevoel dat het meer op mijn darmen sloeg als echt op de baby, maar kon wel niet naar het groot toilet gaan... De gynea was er vorige week van overtuigd dat ik over tijd zou gaan, maar ik zie me zelf toch niet nog 5 weken zo rondwaggelen hoor... Ik mag niet klagen want heb geen last van BI of harde buiken, maar toch... Ik kijk er zo naar uit om mijn kleine meid bij me te hebben :)


cheyenne26 (2.6 uur geleden)
@Femke- - “@jady77 - “@femke helaas hie...„
Dat is nog een redelijk nachtje toch? Ik mag ook niet klagen. Paar keer naar de toilet, maar heb weer een beetje bij kunnen slapen na een vorige nacht van nog geen 2 uur slaap. De verloskundige was ook zo aardig om te zeggen dat ik er slecht uitzag haha. Ze gaf ook gelijk toe dat ze er zelf ook niet opperbest uitzag na een drukke nachtcheyenne26 (2.7 uur geleden)
@november16 - “, hallo week 37! spannend! de...„
Ik hoop voor je dat de keuken snel af is en dat de kleine nog ff blijft zitten tot het af is. Ik denk inderdaad dat je een van de weinige bent.....;-)cheyenne26 (2.7 uur geleden)
@jady77 - “@november16 haha denk idd dat ...„
Ik kijk het gewoon aan. Dinsdag heb ik toch weer een afspraak en dan denk ik dat ik toch weer terug wil naar de verloskundige. Er was besloten om het niet te doen omdat er dan teveel wisseling was, maar ze hebben in principe geen reden om me daar te blijven behandelen.

Femke- (2.8 uur geleden)
@jady77 - “@femke helaas hier halve nacht...„
Geweldig, t is toch wat met ons. ik vanaf 2 uur naar dromenlandsugababegirl (3.7 uur geleden)
Vandaag 37 weken hopelyk laat de babygirl niet lang meer opzich wachten zo nieuwsgierig hihi :-D


jady77 (4.8 uur geleden)
@femke helaas hier halve nacht wakker gelegen... Vannacht maar weer een nieuwe poging doenjady77 (4.8 uur geleden)
@november16 haha denk idd dat je een van de weinige bent haha.
Maar is begrijpelijk met de verbouwing.
@cheyenne26 wat is nu het plan vandaag of kijk je het nog even aan?
Hier een rustig dagje hoop ikcheyenne26 (5.7 uur geleden)
@aya-12 - “@cheyenne26 - “@Femke- - “...„
Nee, ze doen daar blijkbaar geen varentest. Toevallig kwam mijn verloskundige even langs om te vragen hoe het ging. Zij was ook in het ziekenhuis en had mijn naam zien staan. Maar die zei dus dat ze dat daar niet doen. Toen bij mijn zoontje wel, maar dat was ook een ander ziekenhuis.november16 (5.8 uur geleden)
, hallo week 37! spannend! de keuken is nog niet af.. hahahahha... ik hoop ( als een van de weinige hier denk ik) dat ie nog ff ( lees een week of 3 minimaal) blijft zitten


Femke- (16 uur geleden)
Nou dames op een rustig nachtje, dat we met zijn allen xtje echt lekker kunnen slapen


aya-12 (17.5 uur geleden)
@cheyenne26 - “@Femke- - “@cheyenne26 - “...„
hebben ze dat niet gestest met zo een stokje dat ze even inbrengen ? dat hebben ze bij mij gedaan omdat ik niet zeker was .cheyenne26 (19.4 uur geleden)
@Femke- - “@cheyenne26 - “@Femke- - “...„
Ik moest ook daar op mijn hand blazen en kuchen en toen kwam er dus niks. Helaas kunnen we nu niet meer doen dan afwachten.cheyenne26 (19.5 uur geleden)
Bij mijn 1e zijn ook spontaan mijn vliezen gebroken. En ook nu voelde dat weer precies hetzelfde. Kwam ook net van de wc af (voor de zoveelste keer die nacht). Het liep langs mijn benen omlaag. Maar nu alweer een hele tijd niks. Weet ook zeker dat het vanacht geen urine of iets anders was want dat verschil ruik en zie je duidelijk. Bij mijn zoontje heb ik ook na het breken een hele tijd niks meer gevloeid.


jady77 (21.2 uur geleden)
Hier begon de 1e bevalling ook met t breken van mijn vliezen. Ik stond op uit bed, voelde echt `knap` en verloor echt een bak vruchtwater (ik had ook heel veel vruchtwater). Maar ik heb ook gehoord dat je kleine beetjes kan verliezen. Vervelend als het onduidelijk blijft wat het nu is. Ik zou het nog even aankijken, maar als het blijft zou ik nog een keer bellen... Je wil ook niet te lang met gebroken/gescheurde vliezen rondlopen of risico lopen voor je kleintje succes


wendy_28 (21.4 uur geleden)
Ik weet nog bij me eerste bevalling hebben ze me vliezen gebroken ik had wel weeen maar me vliezen waren nog niet gebroken dus dat hebben ze in het ziekenhuis gedaan. Maar ook ik voelde een plopje alsof er een ballon kapot gemaakt werd en toen werd et erg warm langs me benen. alvast voor alle meiden die gaan bevallen heeeel veel succes en sterkte WE ZIJN ER BIJNA VANAF :D:D:D


Veen (21.4 uur geleden)
Bij mijn eerste is de bevalling ook begonnen met het breken van de vliezen. Ik voelde niks, alleen veel vocht langs mijn benen. Aangezien ik net naar de wc was geweest, dacht ik dit kan niet kloppen.
Maar verder van het breken zelf niets gevoeld.
Denk dat het ook maar net is waar de vliezen breken, wil je wat voelen.


Femke- (21.6 uur geleden)
@aya-12 - “@Femke- - “@cheyenne26 - “...„
Ik kan me niet meer herinneren dat ik iets voelde dan behalve een hoop nattigheid van onderaya-12 (21.8 uur geleden)
@Femke- - “@cheyenne26 - “@Femke- - “...„
als ze jou vliezen breken voel je toch ook zo een soort klap in je buik ? mijn vliezen waren een beetje gebroken uit zich zelf en voelde echt wel een soort klap . maar ze hebben deze verder gebroken in het ziekenhuis en voelde ik het weer maar wel een stuk minder als er voor .Femke- (21.9 uur geleden)
@cheyenne26 - “@Femke- - “@cheyenne26 - “...„
Ja dat geloof ik. we willen volgens mij allemaal heel graag mij hebben ze ooit gezegd dat als je op je hand blaast en er komt dan vocht uit dat het vruchtwater zou kunnen zijn...bij mij 1 ste x vliezen in ziekenhuis gebroken dus kan je niet vertellen hoe t voeltaya-12 (22.3 uur geleden)
@cheyenne26 - “@Femke- - “@cheyenne26 - “...„
weet je zeker dat het vocht is en niet utra dun witverlies ?
want ik heb er ook last van hoor dat ik soms denk zijn mijn vliezen nu gebroken of niet ?
heb je gisteren een soort klap of mega harde ` stamp ` gevoelt ? want dat komt heeeel vaak voor als je vliezen gebroken zijn zelf als je maar vruchtwater druppeldcheyenne26 (22.3 uur geleden)
@jady77 - “Spannend cheyenne26... Hoop da...„
Wat fijn dat ze je niet te lang door laten lopen. Hopen dat het strippen effect heeftcheyenne26 (22.4 uur geleden)
@Femke- - “@cheyenne26 - “@Femke- - “...„
Ja, was wel een domper, ben net weer vocht verloren, maar heb geen zin om te bellen en weer te horen dat het niks is. Je verheugd je er toch stiekem op.....jady77 (23.5 uur geleden)
Spannend cheyenne26... Hoop dat t snel gaat beginnen.

Hier vandaag naar vk geweest. Kindje mooi gemiddeld, ligt nog steeds hetzelfde. Wel lange benen (of lang bot?) maar ja die floepen er wel achteraan . Nogmaals besproken dat ik niet over tijd wil gaan. Vk wil (als het nodig en mogelijk is) vanaf 39 weken gaan strippen. Zij zei dat het bij een 2e kindje al iets eerder mogelijk is dan bij 1e. Dus ik heb goede hoop. Nou meiden fijne dag nog vandaag


Femke- (1.1 dagen geleden)
@cheyenne26 - “@Femke- - “@cheyenne26 - “...„
Shipsie nou dat word dus ook weer afwachten ...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. Anne Britt - 09 Nov 2014
 2. Aya-12 - een meisje! - 09 Nov 2014
 3. bestfriends - 09 Nov 2014
 4. Karlien34 - 09 Nov 2014
 5. lytske - 09 Nov 2014
 6. mamavan1prins... - 09 Nov 2014
 7. rozetheewolkj... - een jongen! - 09 Nov 2014
 8. Sousou85 - 09 Nov 2014
 9. veen - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2014
 10. amanda262716 - een meisje! - 10 Nov 2014
 11. jsn - een jongen! - 10 Nov 2014
 12. myangels - een jongen! - 10 Nov 2014
 13. novembermam - een meisje! - 10 Nov 2014
 14. Royal Couple - een jongen! - 10 Nov 2014
 15. Tulpblaadje - een meisje! - 10 Nov 2014
 16. biancabeeb - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 17. dotje27 - 11 Nov 2014
 18. juudje79 - 11 Nov 2014
 19. Konijntjes - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 20. Lilly79 - een jongen! - 11 Nov 2014
 21. Madita - een meisje! - 11 Nov 2014
 22. mama As - een meisje! - 11 Nov 2014
 23. mama-3-boys - een jongen! - 11 Nov 2014
 24. QueenyS - een jongen! - 11 Nov 2014
 25. Nu online roval - 11 Nov 2014
 26. Nu online wendy_28 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 27. angel93 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 28. eerste22 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2014
 29. Femke- - een meisje! - 12 Nov 2014
 30. jady77 - 12 Nov 2014
 31. Jessica0312 - Weet het wel maar zeg het niet! - 12 Nov 2014
 32. lollifant - een meisje! - 12 Nov 2014
 33. mammie23 - een jongen! - 12 Nov 2014
 34. Sara83 - 12 Nov 2014
 35. Seven - een jongen! - 12 Nov 2014
 36. Soon To Be, M... - een meisje! - 12 Nov 2014
 37. vlinder86 - 12 Nov 2014
 38. word-mamii - 12 Nov 2014
 39. Amama... - een jongen! - 13 Nov 2014
 40. Cheyenne26 - een meisje! - 13 Nov 2014
 41. Chybou - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 13 Nov 2014
 42. forever mom - 13 Nov 2014
 43. Hope1981 - een meisje! - 13 Nov 2014
 44. Mama2be1988 - 13 Nov 2014
 45. Suus76 - een meisje! - 13 Nov 2014
 46. heppy78 - een meisje! - 14 Nov 2014
 47. ikkuh01 - 14 Nov 2014
 48. Nu online mamaFINN - een tweeling!een tweeling! - 14 Nov 2014
 49. ROBINNN2107 - een meisje! - 14 Nov 2014
 50. esdaa - een meisje! - 15 Nov 2014
 51. huisjeboompje... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 52. Liesj - 15 Nov 2014
 53. Lil- leef - een meisje! - 15 Nov 2014
 54. mar550 - een jongen! - 15 Nov 2014
 55. november16 - een jongen! - 15 Nov 2014
 56. ons1stewonder... - een jongen! - 15 Nov 2014
 57. Petroesca - een jongen! - 15 Nov 2014
 58. PH - een jongen! - 15 Nov 2014
 59. samenzwanger1 - Weet het wel maar zeg het niet! - 15 Nov 2014
 60. Sugababegirl - een meisje! - 15 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van zondag 9 November 2014 tot en met zaterdag 15 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014