Week 37

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je 38e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gramVanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 Admin: Wijzig deze tekst
´╗┐


Reacties uit de geboorteclub 37 Weken zwanger

Wat fijn!!!

18 dagen geleden van janski in de geboorteclub 37 Weken zwanger


Zo aan het eind van de zwangerschap, is de week tot week weer terug!!! Applaus voor babybytes!!!!!43 reacties

7 dagen geleden van Janski Zo gek, ineens nu er een datum is vind ik het ineens doodeng! Tot nu toe keek ik helemaal niet op tegen de bevalling. Klinkt alsof jouw mannetje goed ingedaald is, zo lang zal he...

7 dagen geleden van Janski Dat zijn fijne gedachtes!