Week 37

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je 38e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram< Week 36Week 38 >

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

< Week 36Week 38 >


Reacties (56)  Verversen

1 2 3 4 5 6 Volgende • Sisii

  Slijmprop verloren met redelijk veel bloed! Lig momenteel aan een Ctg in het ziekenhuis.. Zo kijken of er ontsluiting is maar er zijn nog geen regelmatige weeën.. Spannend!!

 • Monjet

  Ik ben in week 37`bevallen van de twins vond het even leuk om terug te lezen ik wens jullie allemaal onwijs veel sterkte en succes toe en natuurlijk heel veel geluk

 • Sisii

  Spannend!! Wie begint het ook al een beetje zat te raken??

 • m4yow

  Ja, begin nu vooral heel nieuwsgierig te raken!

 • m4yow

  Vandaag 37 weken :-)

 • MAMADEBBY2009

  Hier 37.1 zwanger! Een hele mijpaal aangezien ik met mn zoon niet verder kwam dan 35 weken. Het is al behoorlijk aan het rommelen! Ik ben ontzettend benieuwd wanneer ze zich zal aankondigen!

 • MamaVan-Jadey

  Hier gaat alles prima! Ben er nog helemaal niet klaar mee.
  Heb behalve zuurbranden en s nachts slecht slapen nergens last van!!
  En dat slapen mis ik ook niet ben niet moe overdag en ga ook niet extra rusten.

 • anastasia28


  Morgen ben ik 37 week verlies al vaak vieze klonten witte slijm al weken. Word steeds meer. Af en toe lichte steekjes vooral.met bewegen. Harde buiken al weken. Nu heb ik ook dat bij me vaginale wat kan het niet uitleggen Brand Is het niet maar raar gevoel. Wie herkent dit gevoel?

 • mama-van-mo

  same here, heel moe, ik slaap als mijn dochtertje haar middagdutje doet, behalve vandaag dan, want ik verwacht een pakketje. Pijn in de onderrug die helemaal tot aan mijn voeten doorgaat als ik op moet staan uit de zetel. veel voorweeën. Vorige woensdag ook nog even langs geweest op de dienst verloskunde, extra monitor want ik had om de 10min weeën, maar die bleken niks te doen (heb wel al een maand iets van een 3cm ontsluiting). Vrijdag ook weer controle, ben benieuwd of de voorweeën van de afgelopen dagen nog iets gedaan hebben. Hij mag nu wel komen

 • piepje

  Zo we zijn in week 37 beland. Bij weerk 24.zat ik steeds o laat het maar week 28 zijn ivm.dat ik bloeding had gehad en nu al.weer 13 week verder. Heb nu kramp in benen snacht en.ben in middag moe aan worden dan ga ik slapen als.me.lukt. Verder harde buiken.en voorweeen maar het deed niks nu 2 week last van. Donderdag weer controle en dan zien we wel weer. Hoe gaat met jullie allemaal?

 • Jaytje

  Hallo Dames ik ben nu 37 weken en weet al 2 maanden wanneer onze zoon geboren wordt de datum was eerst 2 december maar omdat ik zwangerschapssuiker heb en de baby niet indaalt (mijn bekken zijn te smal) hebben ze het verzet naar 26 november.. Hij wordt geboren doormiddel van een keizersnede dat was bij mijn zoontje bijna 4 jaar geleden ook zo.. Maar ondanks dat ik de datum weet duren de dagen lang hoor hihi.. Ik slaap slecht en stukken lopen gaat bijna niet meer .. Ik wens jullie allemaal een spoedige bevalling toe en hoop dat jullie ook niet lang meer hoeven te wachten


1 2 3 4 5 6 Volgende