Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

nies013 (3.1 uur geleden)
Hoop je op een verhelderend bezoek aan de arts. Spreken ze elkaar allemaal tegen! Voel me totaal niet serieus genomen. Ik krijg hoofdpijn van de artsen. Vandaag kreeg ik verkeersles. Want mijn bevalling had met zoveel risico`s als een verkeersongeluk. Ik ben nog meer door de war


mijnmooiekindjes (22.3 uur geleden)
@fiorah - “Net te horen gekregen dat ik 2...„
Geen tips.. maar ik wens je succes!UmmBeebje (23.8 uur geleden)
@fiorah - “Net te horen gekregen dat ik 2...„
Succes!Knuffolskoap (1 dagen geleden)
@fiorah - “Net te horen gekregen dat ik 2...„
Succes

fiorah (1 dagen geleden)
Net te horen gekregen dat ik 2 cm ontsluiting heb
woehoe zit dus al actie in
iemand tips om het sneller te laten gaan :P hahaha


fiorah (1.3 dagen geleden)
Gisteren in het ziekenhuis opgenomen jeej
nu is het zover
Vanmorgen aan het ctg gelegen en had in een half uur 3 pieken tot de 60
ik voel wel iets dat er wat gebeurt maar voel geen pijn.... maar ja dat zal niet de eerste keer zijn hahaha

We wachten het even af
van mij mag het vandaag wel :)


zonnebloemen (1.8 dagen geleden)
Hier gaat opzich alles heel erg goed alleen drinken ze nog niet goed genoeg en vallen daardoor te veel af en de borstvoeding kwam maar langzaam op gang. Nu dus erbij kolven en een beetje bijvoeding met bekertje. Hopelijk maar een paar dagen en dan zal het wel beter gaan. Verder doen ze het super! En keizersnede valt me gelukkig nog steeds heel mee! Helaas dus wel nog even in het ziekenhuis blijven totdat de gewichten beter zijn.


klerkje1 (1.8 dagen geleden)
@zonnebloemen - “Bij ons zijn de meisjes gister...„
Proficiat!josie88 (2 dagen geleden)
@nies013 - “@josie88 - “@nies013 - “Ne...„
Dat is wel lastig ja. .. ik nog geen natuurlijke bevalling gehad dus de kans zou groot zijn dat het weer een ks zou worden. ..nummer-2 (2 dagen geleden)
Vervelend... ik weet het nu juist beter. Maar jij moet het lichamelijk doen. En wel van overtuigd zijn dat je het wil en kan!


nies013 (2.1 dagen geleden)
@nummer-2 - “@nies013 - “Net terug van he...„
Normaal gesproken was ik heel zeker van me zaak. Door de hormonen zie ik alles niet helder ben ik bang.nies013 (2.1 dagen geleden)
@josie88 - “@nies013 - “Net terug van he...„
Ja ik heb 2 snelle bevallingen gehad en ziekenhuis staat eigenlijk op natuurlijke versie. Me man en ouders willen perce een keizersnee. Ik heb totaal geen rust. Mijn vorige bevalling was snel maar voor mij best traumatisch verlopen. En ik baar geen kleine kinderen. Andere kant mag ik niet zeuren met een een bevalling van een uur. Ik weet het egt niet meerweegschaaltje (2.3 dagen geleden)
Heeft iemand ervaring met geboorte raam stickers bestellen? Wij weten het geslacht niet dus kunnen we niet vooraf bestellen en vroeg me tevens af of ze makkelijk aan te brengen zijn.


weegschaaltje (2.3 dagen geleden)
@josie88 - “@nies013 - “Net terug van he...„
Ik snap je ongerustheid en het herstel zal langer zijn. Ikzelf heb met een dubbele longonsteking en een man die 8 weken weg was thuis gezeten deze zwangerschap met 2 kindjes van 4 en 5 jaar. Kinderen zijn zo vreselijk flexibel! Ze waren apetrots dat ze mama overal bij mochten helpen en op hun manier voor mij konden zorgen. Het komt vast goed! Blijf je oudste op een leuke manier overal bij betrekken en helpen durf te wedden dat ie dat geweldig gaat vinden! Komt allemaal goed herken je mama schuldgevoel maar denk dat he achteraf zegt maakte me druk om niks alvast heel veel succesjosie88 (2.4 dagen geleden)
@nies013 - “Net terug van het ziekenhuis. ...„
Hier ook een baby in stuit. .. heb heel veel gehuild over wat ik moet doen. .. vorige zoontje lag ook in stuit en is ook met ks geboren omdat ik toen al heel lang met gebroken vliezen in het zh lag. .. maar omdat ik nu dus al een kindje heb lopen vond ik de keuze heel moeilijk. Nu samen met vriend en gynaecoloog besloten dat het weer een ks word. 4 juni is de dag. Nu dat het besluit genomen is geeft me dat heel veel rust! !!Knuffolskoap (2.9 dagen geleden)
Hier is madame nu ook 2 weken ingedaald maar ze word steeds
actiever, lijkt het wel ...hele buik gaat de hele dag door alle kanten op


nummer-2 (2.9 dagen geleden)
@weegschaaltje - “@nummer-2 - “@moossie80 - ??...„
Ja alleen deze kleine man moet veel moeite doen om nog te draaien (om zijn as) en dat doet hij ook gewoon. Mijn hele buik beweegt nogweegschaaltje (3 dagen geleden)
@nummer-2 - “@moossie80 - “@nummer-2 - ??...„
Ik heb precies hetzelfde maar soms als ik van bovenaf kijk is de ene kant van mijn buik iets dikker dan de andere. Dat is dan de rug en volgens de VK kun je het verschil voelen voel je kleine hobbels dan zijn dat voeten , knieën e.d. Voel je een groter vlak dan is het de rugweegschaaltje (3 dagen geleden)
@moossie80 - “@nummer-2 - “@weegschaaltje ...„
Volgens de VK is de baby nu wel ingedaald en ligt ie vast in mijn bekken wellicht dat dit de mindere beweging verklaard zolang ik het maar een paar keer per dag voel is het goed de bewegingen zullen vanaf nu wat subtieler zijn.moossie80 (3.1 dagen geleden)
@zonnebloemen - “Bij ons zijn de meisjes gister...„
Gefeliciteerd! Mooi gewicht ook iddnummer-2 (3.1 dagen geleden)
@moossie80 - “@nummer-2 - “@weegschaaltje ...„
Ik wist ook hoe de baby lag maar nu geen idee meer. Meneertje laat zich niks vertellen en naar mijn idee ligt die met z`n rug en vullen naar voren. Heb de angelsound gekocht Toen mijn vriend nog niet thuis was. Niemand om te luisterenmoossie80 (3.1 dagen geleden)
@nummer-2 - “@weegschaaltje - “Morgen 38 ...„
Deze baby snachts ook heel rustig, hetzelfde word tegen mij gezegd van mag je blij mee zijn. Kan ook zomaar veranderen straks bij de geboorte al denk ik zelf dat hij best rustig blijft. Vandaag wat meer adrenaline voor de bevalling morgen en de baby is ook wat drukker, jij kan het dus wel, hihi. Mijn vriend kan trouwens heel goed het hartje luisteren door mijn buik heen. Ik pak dan de telefoon erbij, stopwatch, en tel dan mee in 20 sec dat X 3 en dat klopt vaak precies als op ctg scan. Ik weet wel hoe de baby ligt dat is wel handig.nummer-2 (3.1 dagen geleden)
@nies013 - “Net terug van het ziekenhuis. ...„
Doen waar je zelf het beste gevoel bij hebt!nies013 (3.2 dagen geleden)
Net terug van het ziekenhuis. Nog steeds stuitligging. Vrijdag kiezen wat we gaan doen. Wat een twijfels


nummer-2 (3.2 dagen geleden)
@weegschaaltje - “Morgen 38 weken en vannacht ee...„
Ja heel erg. Heb daarom nu nog een angelsound gekocht. Dan kan ik op elk tijdstip zelf even het hartje luisteren Ik ben gisteren geweest en toen zei ik ook dat de baby snachts Zo rustig is. Zei ze daar mag je blij mee zijn. Ja dat ben ik ook wel maar nam niet mijn bezorgdheid weg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. Bibi74 - 06 Jun 2015
 2. Eleonoora - een jongen! - 06 Jun 2015
 3. Esmeetjuh00 - 06 Jun 2015
 4. Knuffolskoap - een meisje! - 06 Jun 2015
 5. Mamamarley - 06 Jun 2015
 6. Mamavanluuk1 - een jongen! - 06 Jun 2015
 7. Wensel - 06 Jun 2015
 8. Nu online AS234 - een jongen! - 07 Jun 2015
 9. boontje91 - een jongen! - 07 Jun 2015
 10. Deeu - Dat is nog een verrassing! - 07 Jun 2015
 11. Elines30 - 07 Jun 2015
 12. jenniferenjip - Dat is nog een verrassing! - 07 Jun 2015
 13. mamavanravi - 07 Jun 2015
 14. mar 1990 - 07 Jun 2015
 15. Ninasonadora - Weet het wel maar zeg het niet! - 07 Jun 2015
 16. Rose88 - 07 Jun 2015
 17. Baby3-2015 - een jongen! - 08 Jun 2015
 18. Drie-Jongetje... - een jongen! - 08 Jun 2015
 19. jo1990 - 08 Jun 2015
 20. lauramaas - een meisje! - 08 Jun 2015
 21. mamavaniris - Dat is nog een verrassing! - 08 Jun 2015
 22. Nies013 - een meisje! - 08 Jun 2015
 23. sassert - 08 Jun 2015
 24. Tanjavdg - een meisje! - 08 Jun 2015
 25. trots zwanger... - 08 Jun 2015
 26. VeraB3479 - Dat is nog een verrassing! - 08 Jun 2015
 27. _Buket_ - 08 Jun 2015
 28. 2dewonder2015 - een jongen! - 09 Jun 2015
 29. BeauFleur - een meisje! - 09 Jun 2015
 30. Larisa - 09 Jun 2015
 31. mama van 3 wo... - 09 Jun 2015
 32. marleentje - een meisje! - 09 Jun 2015
 33. Miracle80 - Dat is nog een verrassing! - 09 Jun 2015
 34. mupskes - een meisje! - 09 Jun 2015
 35. Ramels - een meisje! - 09 Jun 2015
 36. romi.dd - een jongen! - 09 Jun 2015
 37. Sharsi - 09 Jun 2015
 38. shiir - een meisje! - 09 Jun 2015
 39. angie85 - een meisje! - 10 Jun 2015
 40. Carool84 - een jongen! - 10 Jun 2015
 41. Fiorah - een jongen! - 10 Jun 2015
 42. jes-dan-babyb... - een jongen! - 10 Jun 2015
 43. josie88 - een jongen! - 10 Jun 2015
 44. Nu online Katja123 - Dat is nog een verrassing! - 10 Jun 2015
 45. Kokkie123 - een tweeling!een tweeling! - 10 Jun 2015
 46. Mama.R. - Weet het wel maar zeg het niet! - 10 Jun 2015
 47. MIertje1983 - 10 Jun 2015
 48. mijnmooiekind... - een meisje! - 10 Jun 2015
 49. SJG - een jongen! - 10 Jun 2015
 50. 4nn4 - een jongen! - 11 Jun 2015
 51. Clarcha - een meisje! - 11 Jun 2015
 52. gabster84 - een jongen! - 11 Jun 2015
 53. Lilou87 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 11 Jun 2015
 54. mama v j - een meisje! - 11 Jun 2015
 55. Marjoleinnn - 11 Jun 2015
 56. michaela24 - 11 Jun 2015
 57. Piekje78 - een meisje! - 11 Jun 2015
 58. TamaraaW - Dat is nog een verrassing! - 11 Jun 2015
 59. Blessing-2 - een jongen! - 12 Jun 2015
 60. Daphje - 12 Jun 2015
 61. kindjeopkomst... - 12 Jun 2015
 62. PEBBLESJE - een meisje! - 12 Jun 2015
 63. sappie82 - 12 Jun 2015
 64. Sidu1985 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 37 is van zaterdag 6 juni 2015 tot en met vrijdag 12 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014