Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Out of the Box (6 minuten geleden)
@vds_charlotte - “Hihi vandaag de buggy gaan hal...„
Leuk! Wil ik ook dit weekend doen maar hik er tegenaan. Moet de hele bugaboo wer verbouwen, schoonmaken....word al.moe bij het ideenovember16 (3.4 uur geleden)
@Lalalove - “Veel dames die een keizersnede...„
hier ook natuurlijk hoor. zelfs gewoon thuis als alles ok gaat. vind ik wel heel spannend omdat de vorige 2 wel in het zh moesten... maar goed.. voor alles een 1e x. Ik ga ervan uit dat deze alles volgens het boekje doet hahahah en zo niet, staat alles voorbereid en klaar.vds_charlotte (4.2 uur geleden)
Hihi vandaag de buggy gaan halen en volledig in elkaar gezet :) Nu wel helemaal op, maar `t is toch weer een stapje dichter :)


Lilly30 (4.6 uur geleden)
@Out of the Box - “Ja hier kan het dit jaar nog m...„
eigen risico gaat niet op he bij sterilisatie. Sterilisatie zit immers niet in basispakket maar moet je extra verzekeren. En bij aanvullende pakketten geldt geen eigen risico.

Lalalove (5.9 uur geleden)
Veel dames die een keizersnede krijgen.
Ik ga op de natuurlijke manier bevallen. Was eerst nog een ? Omdat ze in stuit lag maar nu ligt ze weer goed. Gelukkig
De kleine werd hier niet heel groot geschat.

Pff net even de stad in geweest. Ben kapot. Echt een onderneming nu zeg. Kleine man ligt lekker op bed en ik op de bank.


Out of the Box (8.4 uur geleden)
Ja hier kan het dit jaar nog met verzekering en.eigen.risico al op dus vandaar eind november. Ja ben ook blij met deze keuze, had het anders wel gedaan denk ik maar dit voelt wel fijner!


Lilly30 (10.4 uur geleden)
@Out of the Box - “@Lilly30 - “@Out of the Box ...„
ja wij hebben gisteren de datum te horen gekregen, dus nu aftellen. Qua steriliseren moeten we wachten tot januari zodat we mijn man ervoor kunnen verzekeren (zijn we nu niet). Hier kon het wel onder de zelfde kosten weggeboekt worden vandaar ook het aanbod van de gyn. Maar idd dat viel ook rauw op mijn dak helemaal omdat we al een andere keuze hadden gemaakt. Dus we blijven bij onze keuze (maar heb gisteren nog even één en ander uitgezocht)Out of the Box (11.1 uur geleden)
@Dolfijntje1905 - “Hallo week 37, Net gebeld en i...„
Succes!!!Out of the Box (11.1 uur geleden)
@Lilly30 - “@Out of the Box - “@petroesc...„
November gepland. Hier ook 3e keizersnede en.vierde.kindje dus hierna houdt het ook echt op...Heb jij al een datum? Hier gelykkig wel, fijn om een.einddatum te hebben!Out of the Box (11.1 uur geleden)
@Lilly30 - “@Out of the Box - “@petroesc...„
Hier gaan we ook voor mijn man. Reden is allereerst kostentechnisch, het wordt niet onder dezelfde code weggeboekt en.het is best duur. Eigenlijk wel blij mee, vond het ook beetje bizar idee om eerst je kindjete halen en dan vervolgens direct te steriliseren. Dus eigenlijk.blij dat ik de keuze.niet hoef te maken. Afspraak voor.mijn man staat al eindmemie (12 uur geleden)
@Dolfijntje1905 - “Hallo week 37, Net gebeld en i...„
succesLilly30 (13 uur geleden)
hier werd de beeb met 36 weken op 2850 geschat.


Lilly30 (13 uur geleden)
@Out of the Box - “@petroesca - “@vrkh - “@pe...„
hey ik las net je vraag over steriliseren tijdens ks. Weet je al wat je gaat doen? Hier werd die optie ook besproken (tijdens ks en dan geen extra kosten) maar we gaan toch voor steriliseren van mijn man. Reden bij man is sowieso veiliger dan bij vrouw en tijdens de keizersnede is het nog minder betrouwbaar omdat je eileiders dan nog gezwollen zijn als ze worden afgebonden. Aangezien we echt niet meer zwanger willen/mogen worden (ivm 3 ks) kies ik toch liever voor de meest veilige methode en gaat manlief straks heen.Dolfijntje1905 (13.8 uur geleden)
Hallo week 37, Net gebeld en ik kan zo komen... Wordt ingeleid. Spannend!


Out of the Box (21.2 uur geleden)
@petroesca - “@vrkh - “@petroesca - “@ba...„
Hier ook 2500 gram bij 36.0 en.dat was prima vokgens de gyn!petroesca (21.3 uur geleden)
@vrkh - “@petroesca - “@babyloves - ?...„
Merk ook dat mijn beide verloskundigen er anders op reageren. De een maakte zich niet zo druk van de ander moest ik meteen meer rust nemen. Maandag heb ik weer controle. Dit keer bij collega nr 3 dus ben erg benieuwd naar haar visie.vrkh (1 dagen geleden)
@petroesca - “@babyloves - “Hoi even een v...„
mijn eerste was bij geboorte, 38.4 3165. hij is nou eenmaal niet heel groot, maar dat zijn mijn man en ik ook niet. Ik zou me echt geen zorgen maken. Ik heb na de 20weken echo helemaal geen echo gehad, zou geen idee hebben hoe groot hij is..vds_charlotte (1.1 dagen geleden)
@petroesca - “@babyloves - “Hoi even een v...„
Onze meid was op 36 weken 2,250 kilogram, maar dat was voor de gynea zeker voldoende... denk dus dat je je geen zorgen hoeft te maken... mss komt de baby er zo wel gemakkelijker door?november16 (1.1 dagen geleden)
@petroesca - “@babyloves - “Hoi even een v...„
hmm... geen ervaring met kleine kindjes. wel grote... P80 is zijn hoofd, bij 35 weken. daar schrok ik heel erg van (ligt gelijk aan 39,3 weken bij 35 weken en dan moet je dus nog 5 weken... ) maar ze maken zich er hier helemaal geen zorgen om. mja. er is 1 ding wat ik wel weet... hoe vreemd ook, ze reageren en meten overal andersnovember16 (1.1 dagen geleden)
@babyloves - “Hoi even een vraagje hoe hebbe...„
ik zou geen luchtbed pakken om de redenen die hier al zijn aangegeven. leegloop, of schuiven.. stel je voor hahah. dat ie eraf schuift op het moment van geboorte of zo. hahah. even zonder gein, ik denk kratjes.... denk ik . dat zal het uiteindelijk hier ook worden schat ik in,november16 (1.1 dagen geleden)
oh ja HET BED.pff. dat is hier ook een vorm van continue twijfel.. wij hebben ons bed zelf gemaakt. geweldig mooi geworden maar LOEIZWAAR. (steigerhout) tot op heden moet ik ook eerlijk bekennen dat ons bed nog niet omhoog staat. Ik zou ook niet weten hoe...


petroesca (1.1 dagen geleden)
@babyloves - “Hoi even een vraagje hoe hebbe...„
Hier ook bierkratjes met een plankje er over zodat de poten goed passen.
Dames.. nog wat anders. Vanochtend bij de VK gehoord dat ze de echo van 35 weken toch wat klein vond (Alles tussen P20 en P50 gewicht 2280 gr) Nu dus rustig aan doen.. Iemand ervaring met kleine kindjes? Op zich is een geboortegewicht van 6 pond geen ramp natuurlijk, maar ten opzichte van de 20 weken loop het buikje nu wel een week achter.. geen grammetje vet te bekennen!cheyenne26 (1.2 dagen geleden)
@babyloves - “@ons wondertje1 - “@babylove...„
Je bed moet minimaal 75 cm zijn. Bij mijn vorige bevalling hadden we er idd kratjes bier onder staan. Op iedere hoek en in het midden. Ik denk dat een luchtbed ook wel kan maar ligt er ook wel aan wat voor een je hebt. Maar ik kan je echt lege kratjes aanraden. Anders zou je misschien nog de poten van je bed eraf kunnen halen en dan wel de klossen eronder?Audrey_87 (1.2 dagen geleden)
@babyloves - “Hoi even een vraagje hoe hebbe...„
Een boxspring is toch al vrij hoog? Ik had nog gehoord van mensen die kratjes bier onder hun bed plaatsten, maar misschien wordt het dan wel te hoog? Heeft de kraamverzorgster je bed gezien?babyloves (1.2 dagen geleden)
@ons wondertje1 - “@babyloves - “Hoi even een v...„
Jah die heb ik ook maar daar kunnen onze poten van de boxspring dus niet in ik wou de luchtbed erop leggen als de bevalling begint en daarna voor de controles onder ons matras is geen oplossing is een dubbelmatras en heb een enkele luchtbed

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. esdaa - een meisje! - 15 Nov 2014
 2. huisjeboompje... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 3. Lil- leef - een meisje! - 15 Nov 2014
 4. mar550 - een jongen! - 15 Nov 2014
 5. Nu online november16 - een jongen! - 15 Nov 2014
 6. ons1stewonder... - een jongen! - 15 Nov 2014
 7. Petroesca - een jongen! - 15 Nov 2014
 8. PH - een jongen! - 15 Nov 2014
 9. Nu online samenzwanger1 - Weet het wel maar zeg het niet! - 15 Nov 2014
 10. Sugababegirl - een meisje! - 15 Nov 2014
 11. vds_charlotte - een meisje! - 15 Nov 2014
 12. An-O-Niem - een meisje! - 16 Nov 2014
 13. Cheriindaa - een meisje! - 16 Nov 2014
 14. Francoise1989 - 16 Nov 2014
 15. happyhappyhap... - 16 Nov 2014
 16. kirsten_bakke... - 16 Nov 2014
 17. Leeuwke - een jongen! - 16 Nov 2014
 18. Lola01 - 16 Nov 2014
 19. Nerdje - een jongen! - 16 Nov 2014
 20. smauser - Dat is nog een verrassing! - 16 Nov 2014
 21. work-in-progr... - 16 Nov 2014
 22. alexandra89 - een jongen! - 17 Nov 2014
 23. daffieduckiej - een jongen! - 17 Nov 2014
 24. daniquevd - een meisje! - 17 Nov 2014
 25. Es80 - 17 Nov 2014
 26. hodo - 17 Nov 2014
 27. Ilovekids - een jongen! - 17 Nov 2014
 28. jonne87 - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2014
 29. kel31 - 17 Nov 2014
 30. liannevanleeu... - een jongen! - 17 Nov 2014
 31. Nu online mamavannikkie... - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2014
 32. mirth - een meisje! - 17 Nov 2014
 33. mriek - 17 Nov 2014
 34. Nu online Out of the Bo... - een jongen! - 17 Nov 2014
 35. Ukkie-2 - een meisje! - 17 Nov 2014
 36. Willemke duss - een jongen! - 17 Nov 2014
 37. aapjhu - 18 Nov 2014
 38. deense - 18 Nov 2014
 39. Lexif - 18 Nov 2014
 40. Nu online Lilly30 - een meisje! - 18 Nov 2014
 41. MaMa van Dami... - een meisje! - 18 Nov 2014
 42. marielotte - 18 Nov 2014
 43. mommyF - een meisje! - 18 Nov 2014
 44. Secrett - 18 Nov 2014
 45. Seraicha - 18 Nov 2014
 46. suzy1979 - een jongen! - 18 Nov 2014
 47. Babylove1114 - 19 Nov 2014
 48. blauwewolk201... - een meisje! - 19 Nov 2014
 49. jedrotje - een jongen! - 19 Nov 2014
 50. justc31 - een meisje! - 19 Nov 2014
 51. mama866 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 52. Nov81 - 19 Nov 2014
 53. Yvette22 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 54. 1ebaby - een meisje! - 20 Nov 2014
 55. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 56. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 57. Mamaso - een meisje! - 20 Nov 2014
 58. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 59. vrkh - een jongen! - 20 Nov 2014
 60. 2demoppie - een meisje! - 21 Nov 2014
 61. Dolfijntje190... - een jongen! - 21 Nov 2014
 62. Fam.Jorissen - een jongen! - 21 Nov 2014
 63. Jojo87 - een jongen! - 21 Nov 2014
 64. Kayl93 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 65. Kerrie - 21 Nov 2014
 66. Lalalove - een meisje! - 21 Nov 2014
 67. mamavanjenf - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 68. memie - 21 Nov 2014
 69. Pip88 - een tweeling!een tweeling! - 21 Nov 2014
 70. Renate30 - 21 Nov 2014
 71. vlindertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 72. WENS2014 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 73. ~Mama van Kay... - een jongen! - 21 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van zaterdag 15 November 2014 tot en met vrijdag 21 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014