Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

savade (33 minuten geleden)
@Mam2015 - “Gisteren hebben we klossen ond...„
Ons bed is 65 cm geen klossen gehaald. Ben zelf niet zo groot en met me bekkeninstabiliteit kom ik nu al moeilijk me bed uit. Ik dacht dat gaat niet goedkomen anders haha.mommyinspe (2.2 uur geleden)
Wij hebben de klossen er eerder deze week ook onder gezet. De verloskundige vond dat Supergrappig en totaal niet nodig toen wij het haar vertelden. Wij vinden het zelf ook helemaal niks dus ze gaan er vandaag weer onder vandaan. Als het moet, staan ze er met 10min onder!


mummy91 (3.3 uur geleden)
@Mam2015 - “Gisteren hebben we klossen ond...„
Wij hebben de klossen gewoon klaarstaan, zetten ze eronder als de bevalling begint. Anders moet je misschien nog wel 4 a 5 weken je bed inhuppen ;-)Mam2015 (6.5 uur geleden)
Gisteren hebben we klossen onder het bed gezet. Ons bed was vrij hoog (60 cm) en thuiszorgwinkel heeft alleen klossen van 28 cm. Resultaat: bed wat echt heel hoog is en waar je alleen met een hupje in komt. Gelukkig ben ik vrij lang en mobiel en lukt het nog wel, maar vind het niet echt heel relaxed. Lijkt mij overigens alles behalve comfortabel na de bevalling. Bij jullie ook al de klosjes er onder?
moho (1.1 dagen geleden)
Hier gelukkig geen redenen om de bevalling eerder op gang te willen brengen dmv inleiden.
Lijkt me erg vervelend als ze niet naar je willen luisteren.


Megan87 (1.2 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “Jeeee wij hebben eindelijk goe...„
Fijn om te horen.
Geniet nog even van je weekendmarjon28 (1.3 dagen geleden)
@sanne31 - “@3xisscheepsrecht - “@Tonnet...„Tonnetjerond (1.7 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “Jeeee wij hebben eindelijk goe...„
klinkt als muziek in de oren! nu hopen dat dat je bevalling ook is!sanne31 (1.8 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “Jeeee wij hebben eindelijk goe...„
Wat een opluchting! Heerlijk vooruitzicht!sanne31 (1.8 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “@sanne31 - “@3xisscheepsrech...„sanne31 (1.8 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “@Tonnetjerond - “zojuist ter...„
Inderdaad..make up doet normaliter wonderen.
Als ik leuke kleding aan heb, sieraden om, haar netjes en een laag makeup op heb, roept jan en alleman hoe fantastisch en stralend ik eruit zie
Terwijl ik op zo`n zelfde dag niets aan mijn uiterlijk heb gedaan, naar de visboer ga en de eigenaar vraagt of er iets is, want ik zie er zo slecht en grauw uit3xisscheepsrecht (1.8 dagen geleden)
Jeeee wij hebben eindelijk goed nieuws!!! Na tegen wel tig muren aan gelopen te zijn nu eindelijk de verlossende verwijzing voor een inleiding!! Aanstaande maandag is het eindelijk zo ver!! Dus de aanhouder wint toch!! Dus nog even het weekend doorbijten maar als het allemaal goed gaat hebben we hopelijk maandag onze kleine meid in onze armen....


Tonnetjerond (1.8 dagen geleden)
@Mam2015 - “@Tonnetjerond - “zojuist ter...„
precies. dat ook zo ervaren. aan de ene kant fijn, want iedereen wenst zichzelf een `normale` bevalling, maar idd niet de reden waarom we bij de gyn. lopen.
Voor volgende week zetten we op papier wat mijn gedachten en gevoelens zijn. dan kynnen ze daar iig niet meer omheen en kan het beter bespreekbaar worden.3xisscheepsrecht (1.8 dagen geleden)
@sanne31 - “@3xisscheepsrecht - “@sanne3...„
Hahaha zie je wel!
Echt lekker genieten! ?:b3xisscheepsrecht (1.8 dagen geleden)
@Tonnetjerond - “zojuist terug van de gyn. wat ...„
Het helpt echt om nog meer je poot stijf te houden. Heb ik ook gedaan en met resultaat! Ik wordt maandagochtend ingeleid
Wel een tip; let er op hoe je eruit ziet... Ze kijken daar echt naar, ik had me vandaag (hoe erg ik dat ook vind) niet opgemaakt. Waardoor je veel meer zag hoe moe en op ik ben. Als ik make-up op heb zie ik er gelijk veel beter uit. En nu werd ik wel serieus genomen.

En ik zou als ik jou was terug bellen en je `klacht` daar neer leggen en vragen om zsm een nieuwe afspraak. Wij merken ook dat doordat wij dat hebben gedaan ze veel beter naar ons luisterde.
Hopelijk gaat dat voor jou ook gelden!!marjon28 (1.9 dagen geleden)
@Tonnetjerond - “zojuist terug van de gyn. wat ...„
jeetje, wat balen meid!! dan voel je je ook niet echt serieus genomen!! hopelijk gauw duidelijkheid en een mooi plan!Mam2015 (2 dagen geleden)
@Tonnetjerond - “zojuist terug van de gyn. wat ...„
Het klinkt een beetje alsof ze je behandelen als een `normale` zwangerschap en weigeren een uitzondering te maken. Maar volgens mij loop je met een goede reden bij de gynacoloog. Wel gewoon je gevoel blijven volgen en aan de bel trekken als je het er echt niet mee eens bent. Jij kent je lichaam het beste. En een `I told you so` situatie heb jij helemaal niks aan...Tonnetjerond (2.1 dagen geleden)
zojuist terug van de gyn. wat een domper.... we hadden het gevoel dat we werden bekeken als een blanco blaadje. eerdere wensen waren niet genoteerd en mijn bevalgeschiedenis voelde ook maar als een bijzaak.

gyn. en wij waren het over een ding eens: we willen proberen te streven naar een vaginale bevalling die vanzelf op gang komt. daarna begon de gyn over inleiden ergens tussen week 41 en 42.ik heb aangegeven dat ik vaginaal bevallen echt niet zie zittenna de 40e week. (wegens 5 kilo zoon eerdere zwangerschap en nu wederom weer een flink kind). is in het dossier gezet (al had ik dat al eerder aangegeven en was het ook in het dossier gezet, mar stond er nu dus niet meer in?). nu hopen dat ze er iets mee gaan doen.
strippen kon absoluut niet. pas in week 41.
voor volgende week weer een afspraak staan.... ben je 38 wkn zwanger, is er nog geen plan.


moho (2.3 dagen geleden)
Jeeeeeh 37 weken!
Hier nog geen tijd om mee te vervelen. Ik ben druk bezig met de sryling van het kamertje, dat kon eerst niet omdat mijn schoonvader niet wil weten wat het is en hij wel steeds in het kamertje kwam klussen. Dus nu kan ik eindelijk lekker los gaan!


savade (3 dagen geleden)
@mummy91 - “Hoi allemaal,Na een tijdje te...„
Welkom op de site, helaas kan ik je niet verder helpen. Geen ervaring hiermee.2everrassing (3.1 dagen geleden)
Gelukkig is de pijn flink gezakt en vanmorgen rond een uur of tien zijn de indalingsweeen gestopt,
Nu net mijn dochtertje op bed gelegd, en hopelijk lukt het zo om wat te slapen!


mummy91 (3.1 dagen geleden)
Hoi allemaal,
Na een tijdje te hebben meegelezen, nu toch maar lid geworden. Ben nu 37.2 dagen en vanmorgen gehoord dat de baby (tweede) opeens in een stuit is gaan liggen... Morgen draaipoging. Verloskundige had er hard hoofd in gezien dat het een flink kind is en ik al zover ben... Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?


sanne31 (3.2 dagen geleden)
@2everrassing - “Gistermiddag enorm veel pijn,...„
Hoe is het nu met je?sanne31 (3.2 dagen geleden)
@unknown_xx - “Wat een k*t dag! Onderweg met ...„
Oei...zwaar balen! Hopelijk heb je vandaag een fijnere dag!sanne31 (3.2 dagen geleden)
@3xisscheepsrecht - “@sanne31 - “Ik verveel me!!M...„
Heb niet echt hobby`s. Normaliter geen tijd voor
Koken en bakken vind ik wel leuk. Misschien is dat een optie! Ik denk dat ik voor zaterdag en lekkere uitgebreide maaltijd voor mijn gezin ga klaarmaken! Kan ik vandaag uitzoeken wat en boodschappen doen.

En het gekke is, normaliter vind ik lezen heerlijk, maar heb er nu totaal geen behoefte aan, series of films kijken, ook geen zin in.
Zo gek...

Oh! En ik was bezig een begin te maken met haken, een paar maand terug... optie om dat op te pakken!
Kijk.... gewoon even nadenken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. Beebielove- - een meisje! - 16 Maa 2015
 2. Bloempje-84 - 16 Maa 2015
 3. Frango - een jongen! - 16 Maa 2015
 4. KHff - 16 Maa 2015
 5. mama.van.spoo... - een meisje! - 16 Maa 2015
 6. Mandy-boon - Dat is nog een verrassing! - 16 Maa 2015
 7. Mommyinspe - een jongen! - 16 Maa 2015
 8. vijfopeenrij - Dat is nog een verrassing! - 16 Maa 2015
 9. cindy1987 - 17 Maa 2015
 10. karin2402 - 17 Maa 2015
 11. lanena - 17 Maa 2015
 12. savade - Dat is nog een verrassing! - 17 Maa 2015
 13. Ukkie-3 - een jongen! - 17 Maa 2015
 14. Ukkie2015 - een meisje! - 17 Maa 2015
 15. ---- - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 16. becky1983 - een jongen! - 18 Maa 2015
 17. Carolien (L) ... - 18 Maa 2015
 18. Dannii88 - 18 Maa 2015
 19. essie29 - een meisje! - 18 Maa 2015
 20. jessy1983 - een meisje! - 18 Maa 2015
 21. Lobita82 - een meisje! - 18 Maa 2015
 22. Lonn87 - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 23. Love4Five - een jongen! - 18 Maa 2015
 24. MaryJane79 - een jongen! - 18 Maa 2015
 25. NicDani - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 26. ook al was je... - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 27. Pinkelltje - een jongen! - 18 Maa 2015
 28. silkeb - een jongen! - 18 Maa 2015
 29. Tattie - 18 Maa 2015
 30. Didi1985 - 19 Maa 2015
 31. haneen - 19 Maa 2015
 32. LauraG28 - een meisje! - 19 Maa 2015
 33. Mama-VanT - 19 Maa 2015
 34. Patrice - een tweeling!een tweeling! - 19 Maa 2015
 35. 2ewonder_2015 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 36. jacolien2015 - 20 Maa 2015
 37. Joremu - een jongen! - 20 Maa 2015
 38. Jvk - 20 Maa 2015
 39. kuijtenbaby - 20 Maa 2015
 40. Maddieejj - een meisje! - 20 Maa 2015
 41. Mam2015 - 20 Maa 2015
 42. MamavT - 20 Maa 2015
 43. moho - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Maa 2015
 44. Our2born - 20 Maa 2015
 45. tweedemeibaby - 20 Maa 2015
 46. Yliekje - een meisje! - 20 Maa 2015
 47. bosbesjes - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 48. HelloNewOne - 21 Maa 2015
 49. JHN88 - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 50. julicaatje - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 51. kleine91 - een jongen! - 21 Maa 2015
 52. mama-vero - een jongen! - 21 Maa 2015
 53. mamsie1983 - 21 Maa 2015
 54. MoedervanC - 21 Maa 2015
 55. RJKB - een jongen! - 21 Maa 2015
 56. bollietje - een meisje! - 22 Maa 2015
 57. fruitje - 22 Maa 2015
 58. jop - 22 Maa 2015
 59. MWM - 22 Maa 2015
 60. Raponsje - 22 Maa 2015
 61. Sarah-Lyzz - een jongen! - 22 Maa 2015
 62. Tammie32 - 22 Maa 2015
 63. Yoshinoya - een meisje! - 22 Maa 2015
 64. Zyxot - 22 Maa 2015

De bevaldatum van leden in week 37 is van maandag 16 maart 2015 tot en met zondag 22 maart 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014