Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Daantje-81 (1.3 uur geleden)
@Pini-y-Pommi - “hallo meiden! hoe gaat het hie...„
Ik ben zwanger van de vierde.. wat leuk vijf.. Dan kan het idd weer snel gaan. Ik ben overigens nog niet gecheckt van onderen. Jij al wat voorwerk gedaan?Pini-y-Pommi (2 uur geleden)
hallo meiden! hoe gaat het hier? is er bij een van jullie al iets gecheckt van onderen door de verloskundige? bij mij wel. maar het is voor ons al de 5e. en we moeten een half uurtje rijden als de weeen beginnen. iemand ook zwanger hier van een vijfde? of vierde? :)


beachie78 (2.5 uur geleden)
@pril - “Ik ben 6 tot 8 keer per nacht ...„
Oh joh, ik ken dat niet hoor bij ons is doorslapen meer gewoonte dan wakker snachts. En dat na drie weken al doorslapen je begrijpt voor dat scenario ga ik nu ook weer.lovezwitsal (2.6 uur geleden)
Hier ook slecht slapen. Wakker omdat ik moet plassen, of wakker van pijn van de harde buiken of omdraaien. En eenmaal wakker is moeilijk weer in slaap komen:( Achja, ben t inmiddels wel gewend, haha
pril (3 uur geleden)
Ik ben 6 tot 8 keer per nacht wakker doordat ik moet plassen en mijn kleine kindjes slecht slapen door warmte en dromen. Marja wen er maar aan. Baby`tjes slapen ook echt niet door. Sinds de geboorte van mijn eerste dochter 3,5 jaar geleden misschien totaal 2 weken door kunnen slapen. De rest van de tijd kindjes troosten voeden geruststellen. Een taak die veel van je eist maar een moeder ben je 24/7


flower30 (5.2 uur geleden)
mh slecht slapen heb ik ook last van..lig elke nacht tussen 4 en 7 wakker of van het moment dat ik naar bed ga tot 3 of 4 uur...bah! word je niet vrolijk van hihi


pril (7.4 uur geleden)
Hier verloskundige weer tevreden. Ze schat de baby rond de 7 a 7,5 pond. Zelf nu 7 kg aangekomen!.

Bloeddruk weer primaondanks mijn weebertjes!

Nog 2,5 week wachten en dan eindelijk uitgerekend!


Daantje-81 (7.6 uur geleden)
@MammieMar - “@Daantje-81 - “@nathalie1989...„
Vandaag controle gehad bij gynaecoloog. Het was dus weer een ontsteking veroorzaakt door ecoli bacteriën. Helaas doet amoxi oraal niet veel, weer koorts, pijn nierstreek, kou rillingen en super misselijk. Volgende week extra controles en mogelijk een inleiding plannen.. ben ondertussen zo verzwakt na al die ontstekingen en kuren. Ben tot nu toe maar 6kg aangekomen, dus zelf al veel ingeleverd.mama-tess (13.3 uur geleden)
Ik slaap sinds een paar dagen weer heerlijk... Tot 11 uur in de ochtend als het ff kan haha... Kleine is lekker actief vanavond naar Zeeland lekker weekendje weg heeerlijk


C26 (13.4 uur geleden)
Kleine beetjes eten maar, ook al denk je dat je geen trek hebt door de misselijkheid. Meestal trekt t dan wel iets weg...


hannoniem (13.5 uur geleden)
Ik heb ook zo slecht geslapen en ben kotsmisselijk nu. Superzwaar met een peuter erbij, die dus ook niet meer naar bed wil `s middags. Help, hoe kom ik de dag door...?!


C26 (14.1 uur geleden)
Hier ook manlief op pad met mijn zoontje, kan ik even rustig aan doen. Helaas ook slechte nachten...veel last van m`n bekken. Wordt er de hele nacht wakker van als ik moet draaien (normaal doe je dat ongemerkt), ontelbaar vaak wakker dus :-(
Kleine overigens (nog) niet ingedaald, duwt lekker tegen de maag aan, hele ochtend al misselijk! Klaag....klaag...hihi


jol (14.6 uur geleden)
Heb zo gehuild vanochtend, van vermoeidheid. Heb gewoon helemaal niet geslapen vannacht. Lag er om 23 uur in, zat van 2 tot 3 beneden en heb de zon weer op zien komen. Rusteloos, veel tintelingen, veel zweten en een trappelaar in mijn buik. Dit ga ik echt niet nog 3 weken trekken. Iemand tips? De lol is er echt van af nu. Zou met dochter naar Monkey Town gaan, keek ze zo naar uit. De boel afblazen zou te zielig zijn voor haar. Nu heeft vriendlief vrij genomen en is met haar op pad. Kan ik bijtanken.


nathalie1989 (18.7 uur geleden)
@brino - “@nathalie1989 - “@brino - ??...„
Ja het scheeld dat het bij mij geen voornemen was maar een manier van leven... maar hoop dat ik het na de zwangerschap weer net zo makkelijk kan oppakken hihinathalie1989 (18.7 uur geleden)
@jsscaaaa - “@nathalie1989 - “@jsscaaaa -...„
Jaaa kan ook niet wachten tot ik mijn buik weer plat heb. Mijn kleren zijn zolang al niet gedragen alsof ik een heel nieuw garderobe heb.. hihinathalie1989 (18.7 uur geleden)
@brino - “@nathalie1989 - “@brino - ??...„
Ja het scheeld dat het bij mij geen voornemen was maar een manier van leven... maar hoop dat ik het na de zwangerschap weer net zo makkelijk kan oppakken hihijsscaaaa (1.1 dagen geleden)
@nathalie1989 - “@jsscaaaa - “Ik heb deze zwa...„
Shirts te kort heb ik ook wel, ik had nog wel wat van die langere t-shirts enzo, broeken nog net omdat hij ingedaald is nu moeilijkerbrino (1.1 dagen geleden)
@nathalie1989 - “@brino - “@nathalie1989 - ??...„
Had mezelf dat de vorige keer ook voorgenomen om veel te gaan trainen en gezond te eten. Kwam toen niet veel van terecht. Pas na twee jaar zat ik weer op het goede gewicht en Toen werd ik weer zwanger. Hihihi deze keer ga ik sneller mijn best doen om slank te worden en eet ik niet met al het bezoek een beschuitje mee :)nathalie1989 (1.1 dagen geleden)
@brino - “@nathalie1989 - “@brino - ??...„
Ja voor die kleine maat heb ik ook hard gewerkt hoor. Hele week trainen en gezond eten.. woog voorheen ook net zoveel als nu hoogzwangere...
Denk ook dat ik na de bevalling weer goed me best mag doen om dat lijf terug te winnennathalie1989 (1.1 dagen geleden)
@jsscaaaa - “Ik heb deze zwangerschap altij...„
Nou ik pas mijn eigen kleren echt niet met die buik.. shirts te kort, broeken knellen om de buik..jsscaaaa (1.1 dagen geleden)
Ik heb deze zwangerschap altijd m`n eigen kleren nog gedragen, wel 14 kilo bijgekomen maar hele buik naar voren waardoor broeken gewoon passen. Ik vind 15kilo ook erg netjes!


liesje32 (1.1 dagen geleden)
@brino - “Moest trouwens op de weegschaa...„
Vorige keer was ik 12 kg aangekomen en twee weken na de bevalling liep ik alweer in mijn gewone kleren. Het meeste gaat er bij de bevalling wel weer af... 15 kg is ook heel netjes volgens mij!krullie27 (1.3 dagen geleden)
@lovezwitsal - “@mama-tess - “@lovezwitsal -...„
Jaaa hier ook mega nieuwsgierig het blijft echt een wonder! Wachten is niet mijn sterkste kant helaasbrino (1.4 dagen geleden)
@nathalie1989 - “@brino - “Moest trouwens op ...„
Hihihi xs ben ik nog nooit geweest ben al blij als het gewoon weer een m wordcaro81 (1.4 dagen geleden)
@lovezwitsal - “@mama-tess - “@lovezwitsal -...„
Ja he vind ik ook hihi. Zo benieuwd hoe dat zal zijn

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. bam mam - 17 Aug 2014
 2. Brindy - 17 Aug 2014
 3. bultincksara - 17 Aug 2014
 4. Essje - een meisje! - 17 Aug 2014
 5. jumana - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Aug 2014
 6. LauraTerrence - 17 Aug 2014
 7. Mama-Tess - Dat is nog een verrassing! - 17 Aug 2014
 8. savannah84 - Dat is nog een verrassing! - 17 Aug 2014
 9. Vlinderkevant... - Dat is nog een verrassing! - 17 Aug 2014
 10. Daantje24 - een jongen! - 18 Aug 2014
 11. derdewonder38 - 18 Aug 2014
 12. Elinemie - een jongen! - 18 Aug 2014
 13. Hoop1983 - Dat is nog een verrassing! - 18 Aug 2014
 14. Jojojo78 - een jongen! - 18 Aug 2014
 15. Mika03 - 18 Aug 2014
 16. bloem77 - 19 Aug 2014
 17. Nu online Carlijn1980 - een jongen! - 19 Aug 2014
 18. flower30 - een meisje! - 19 Aug 2014
 19. Jasmijnk - een meisje! - 19 Aug 2014
 20. lovezwitsal - een meisje! - 19 Aug 2014
 21. Mama van D, S... - een meisje! - 19 Aug 2014
 22. mama van soph... - Dat is nog een verrassing! - 19 Aug 2014
 23. MenM4ever - Dat is nog een verrassing! - 19 Aug 2014
 24. MissBiancaatj... - een jongen! - 19 Aug 2014
 25. mjsmajela - een jongen! - 19 Aug 2014
 26. Nurdan - een jongen! - 19 Aug 2014
 27. she.is.my.eve... - een jongen! - 19 Aug 2014
 28. sjorsje81 - 19 Aug 2014
 29. Angel1989 - een jongen! - 20 Aug 2014
 30. beachie78 - 20 Aug 2014
 31. Bizou(k) - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 32. bloempje23 - 20 Aug 2014
 33. Brino - een meisje! - 20 Aug 2014
 34. caro81 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 35. Evikej - 20 Aug 2014
 36. grieties - een meisje! - 20 Aug 2014
 37. Krokus - 20 Aug 2014
 38. Lolaatje83 - 20 Aug 2014
 39. masje - een meisje! - 20 Aug 2014
 40. MotherToBe87 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 41. Noorvg - 20 Aug 2014
 42. zee - 20 Aug 2014
 43. Anelco - een meisje! - 21 Aug 2014
 44. Bebievier - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 45. DDD13 - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 46. Hannoniem - een jongen! - 21 Aug 2014
 47. hensam - een jongen! - 21 Aug 2014
 48. Jol - een jongen! - 21 Aug 2014
 49. KirstenR - 21 Aug 2014
 50. Kootsj - een jongen! - 21 Aug 2014
 51. mevrouwtje198... - 21 Aug 2014
 52. missblondie - een meisje! - 21 Aug 2014
 53. Proud2BeJMomm... - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 54. SoezieQ - een jongen! - 21 Aug 2014
 55. stiertje28 - 21 Aug 2014
 56. vienna81 - een jongen! - 21 Aug 2014
 57. bigangel - een meisje! - 22 Aug 2014
 58. Iloon1986 - een jongen! - 22 Aug 2014
 59. mamalaura84 - 22 Aug 2014
 60. MamAnja2012 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Aug 2014
 61. maria55555 - 22 Aug 2014
 62. Marietje32 - 22 Aug 2014
 63. Popje82 - 22 Aug 2014
 64. Quietus - Dat is nog een verrassing! - 22 Aug 2014
 65. sofie222 - een tweeling!een tweeling! - 22 Aug 2014
 66. sofieco - een meisje! - 22 Aug 2014
 67. SSAN91 - een meisje! - 22 Aug 2014
 68. Blije75 - een meisje! - 23 Aug 2014
 69. keekee - 23 Aug 2014
 70. lisette1980 - 23 Aug 2014
 71. Lungo - 23 Aug 2014
 72. Mama.van.Just... - een meisje! - 23 Aug 2014
 73. Mama~V~Lieff - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Aug 2014
 74. Mamoniempje - een meisje! - 23 Aug 2014
 75. mashaal - een jongen! - 23 Aug 2014
 76. Mm4 - 23 Aug 2014
 77. Noelle word g... - een jongen! - 23 Aug 2014
 78. Solane75 - een meisje! - 23 Aug 2014
 79. sunrisemom - een jongen! - 23 Aug 2014
 80. Tijgerbol1987 - Dat is nog een verrassing! - 23 Aug 2014
 81. Veronique78 - 23 Aug 2014
 82. wizke2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Aug 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van zondag 17 augustus 2014 tot en met zaterdag 23 augustus 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014