Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Din (50 minuten geleden)
@soem4 - “Komende donderdag wordt ik ing...„
Spannend! Fijn dat je zo snel al mag gaan bevallen!!! Hoop ook voor je dat je snel naar huis mag!soem4 (51 minuten geleden)
Komende donderdag wordt ik ingeleid hopelijk wordt het een volte bevalling en mag ik de zelfde dag weer naar huis net als bij me jongste


Din (52 minuten geleden)
@danielle1301 - “@Din - “@danielle1301 - “@...„
Mijn zoon was vanmorgen weer naar de peuterspeelzaal, ben ook blij dat ie daar even zijn energie kwijt kon :) Merk dat ik door de vermoeidheid en hormonen ook niet mezelf ben, veel ongeduldiger en voel me ook zo onmachtig als ie zit te peuter puberen... want als ie niet luistert.. en m ergens vandaan moet halen of mee moet krijgen ben ik meteen voor de rest van de dag gevloerd.

Vind het ook moeilijk dat onze zoon ziet dat ik t zwaar had. Gister wilde ie niet gaan slapen ( mijn man was m op bed aan t leggen). Ik lag op mijn bed even te rusten want had weer erg harde buik.. kwam hij bij me en zei ik ben de dokter en ga je buikje beter maken. Hij zei ik zie t al, de baby is aan t sporten en nu heeft ie honger, ging ie flesje geven en daarna een speen en kusje op mijn buik :) Zo lief he voelde me ondanks de pijn ineens stukken beter en hij ging rustig slapen :)danielle1301 (57 minuten geleden)
@Din - “@danielle1301 - “@Din - “@...„
Ja als ik snachts wakker schrik omdat me zoontje huilt dan schiet ik er ook zo uit en denk dan later shit!. Soms kun je er niet veel aan doen. Als je het weer gaat trainen dan kun je het beste van tevoren even vragen welke oefeningen je het beste kan doen, niet zelf gaan ondernemen. Ik ga ook weer hard me best doen om ze weer bij elkaar te krijgen;)

Din (58 minuten geleden)
@kubi - “37 WEKEN en nog steeds niet in...„
Bij mij ligt de kleine wel laag (maar kon volgens vk nog lager en bij een tweede gebeurd dat ook pas laat in de zwangerschap soms vlak voor de geboorte pas).

En voorween enzo zeggen helaas nog niks hoor.. tijdens vorige zwangerschap ook 2 weken flink last van gehad, en nu heb ik er al last van vanaf week 32..enneuhm..volgens mij zit mijn mannetje ook nog goed in mijn buik :) Dus maak je nog maar geen zorgen hoor, kan zo ineens beginnen :)danielle1301 (60 minuten geleden)
@Din - “@danielle1301 - “@Din - “@...„
Vreselijk he. Mijn bloeddruk is elke keer wat aan de hoge kant, en heb elke keer een snelle pols ondanks als ik plat lig. Moet donderdag weer heen. Ik ben er ook klaar mee. Die moeheid is vreselijk. Mijn zoontje heeft vanaf gisteren bij mijn ouders geslapen en moet toegeven dat ik het toch wel lekker vond, eventjes tijd voor mezelf en niks te moeten. Vanavond komt hij weer lekker thuis, kan dat niet afwachten!. Hoop voor je dat hij zich eerder aandient!;).Din (1 uur geleden)
@danielle1301 - “@Din - “@Plaatje007 - “Gro...„
Nee rechtop komen schijnt heel slecht te zijn indd.. maar soms heb je er ook geen erg in.. als mijn zoon ineens weer kattenkwaad uithaalt, of een keer valt spring je uit automatisme toch snel op zonder erbij na te denken.

Ik ga na mijn zwangerschap indd ook meteen aan de slag.. vind t er ook eng uit zien :( Een beetje een puntbuik als je opstaat brr.. dacht eerst dat t de baby was maar t zijn echt mijn spieren.. :( Fijn om te horen dat jij t weer normaal gekregen hebt na je eerste, toen had ik het helemaal niet..danielle1301 (1.1 uur geleden)
@kubi - “37 WEKEN en nog steeds niet in...„
Die van mij is ook.niet ingedaald.. Hij lag met zn hoofdje rechts en zn beentjes links, soort van zwervertje zei ze. Hij zwemt hier in het vruchtwater. Voor mij maakt het niet echt uit (ondanks het vele draaien van hem wat zeer doet) want ik krijg een geplande keizersnede. Hoop voor jou dat hij nog inhaalt, hij heeft nog even;)Din (1.1 uur geleden)
@danielle1301 - “@Din - “@danielle1301 - “H...„
Ik herken veel van je klachten, ben duizelig, zware hoofdpijn en zie ook sterretjes. Misselijkheid vaak alleen s morgens maar verder gewoon veel pijn in mijn lijf. Vk zei gister (was op de wekelijkse controle) dat t ook een virusje kon zijn of mijn lage bloeddruk maar t gekke was dat ik gister juist de hoogste bloedruk had van de hele zwangerschap.. was 100 over 60 terwijl tot vorige week was t 90 over 48 a 50..

Wel fijn dat je al weet wanneer je je kleintje mag verwelkomen :) Ik ben de 17e uitgerekend..maar hoop dat deze jongen ook een weekje eerder komt net zoals zijn broer :) Begin echt op te raken nu..danielle1301 (1.1 uur geleden)
@Din - “@Plaatje007 - “Grommmmmmmm.....„
Ik heb dat ook met die buikspieren. Ik mag ook niet rechtop zittend uiy bed gaan. Ik moet.ook echt op me zij en dan eruit. Het schijnt vaak erger te zijn met een 2de kindje. Mijn fysio had het erover dat je het na je zwangerschap met de goede buik oefeningen weer goed kan krijgen. Ik ga dat wel proberen. Had het bij de eerste ook en is toen ook weer weg gegaan Door het sporten en de buik oefeningen. Ziet er wel eng uit soms he.!danielle1301 (1.2 uur geleden)
@Din - “@danielle1301 - “Hele middag...„
Ja klopt er heerst wat. Maar ik heb vreselijke koppijn, en misselijk, zie af en toe sterretjes en is net of ik soms amper goed kan kijken. Ik krijg de kz 15 september. Nog even geduldkubi (1.2 uur geleden)
@Plaatje007 - “Grommmmmmmm... Die voorweeen m...„
Ik wil ook voorweeen des teken dat je binnenkort gaat bevallen
Hier is het zoooo rustig enkel last van harde buiken..kubi (1.3 uur geleden)
37 WEKEN en nog steeds niet ingedaald
Heb wel last van harde buiken en steken maar nog niks van ontsluiting of voorweeen!!!!!! Pff oke ik zaag mss maar ben bang dat ik tot 41w moet wachten ben er zooo klaar meee mn hormonen flippe, I miss myself


Din (1.3 uur geleden)
@fatemeh-irshia - “Ik zat zelf trouwens ook helem...„
Hier ook zoooo moe.. dus nee ga niks meer ondernemen nu, hooguit een bezoekje aan familie of vrienden of dichtbij uit eten, maar verder... pff moet er niet aan denken :)Din (1.3 uur geleden)
@Plaatje007 - “Grommmmmmmm... Die voorweeen m...„
Hier hetzelfde hoor, heb sinds gister zo`n harde pijnlijke buik en weer die steken vanonder.. pff elke keer dat t weer opkomt denk...zou t.. en paar dagen later lijkt er dan weer niks aan de hand. Voel me echt moe, heb veel hoofdpijn en pijn onder mijn ribben waar de kleine lekker met zijn bipsje/ beetjes/voetjes loopt te draaien en te schoppen :) Vanmiddag zo heftige druk vanbinnen dat ik echt helemaal plat moest van de pijn, ok zo benauwd..heb m even ernstig toegesproken dat ie wat lager moest gaan liggen Na wat buik massage/ verschillende houdingen aan nemen..ging ie wat lager liggen gelukkig :) Nu dus weer steken vanonder..maarja t went ondertussen

Zijn er hier ook dames die last hebben van hun buikspieren? Ben bang dat ze tijdens deze zwangerschap te ver uit elkaar gewijkt zijn, als ik op wil staan krijg ik echt zon punt buik, ook als ik opzij rol en opsta dus.. schijnt ook bij een 2e vaker voor te komen.. maak me er wel zorgen over..hoop dat t na de zwangerschap niet te erg blijkt..Din (1.4 uur geleden)
@danielle1301 - “Hele middag aan de ctg gelegen...„
Pf heftig zo`n middag vol spanning! Gelukkig heb je geen zwangerschapsvergiftiging. Hopelijk voel je je snel beter, mijn vk zei dat er ook weer van allelei virussen heersen op dit moment.. misschien dat je iets opgepikt hebt? Wanneer krijg je die kz?danielle1301 (2.6 uur geleden)
Hele middag aan de ctg gelegen en onderzocht of ik zwangerschaps vergiftiging had, ik heb alle symptomen maar kwam er niet uit. De harde buiken en voorweeën zijn ook bekeken en moet dat in de gaten houden. De kleine ligt totaal niet ingedaald, is niet erg gelukkig want krijg kz. Hij ligt met zn hoofdje rechts en zn beentje links. Mochten de klachten aanhouden of erger worden moet ik bellen. Ik ben helemaal op Door deze middag


Plaatje007 (3.2 uur geleden)
Grommmmmmmm... Die voorweeen maken me gekkk!!! Harde buiken, pijnlijker en pijnlijker, 2 uur lang... bel ik de vk met dit bericht en die komen langs... Blijkt er dus werkelijk niks te gebeuren meer... Ik ben geen onzeker typetje, alleen wordt ik dat dus wel van deze gekkigheid!
Dolblij dat m`n peuterzoon op de peuterspeelzaal was...


almira-yy (3.2 uur geleden)
ik hb ook veel last van moeheid overdag probeer toch wel wakker te blijven ben bang dat ik dan snachts niet goed slaap... ff liggen en een beetje lezen doet ook wonderen! verder heb ik niet zoveel op de planning staan ben ook een best aan huis gebonden heb nog geen rijbewijs en mn man is veel weg voor het werk.. vind het wel lekker zo hoor ben echt een huismuis... misschien nog ff een xtje naar de dierentuin en over twee weekjes komt mn moeder dus zien we dan wel... wel nog twee bruiloften deze twee weken... eentje vd buren zij zijn hindoestanen en die trouwen in 3 dagen pff ga wel maar zie mezelf echt niet de hele dag daar zitten hihihi


almira-yy (3.3 uur geleden)
@fatemeh-irshia - “Een hoeraatje voor mn zoontje ...„
ooh heerlijk he wanneer ze zelfstandiger worden!! scheelt ook weer veel energiefatemeh-irshia (3.4 uur geleden)
Ik zat zelf trouwens ook helemaak weg te dutten op die stoel. Ben zo moe steeds...
Kan ik mooi zelf ook nog even gaan liggen. Vannacht weer amper een oog dicht gedaan.

Gaan jullie nog leuke dingen doen in deze laatste weekjes of blijven jullie liever thuis?
Ik mis het zo om leuke dingen te doen, maar aan de andere kant... kom ik thuis al amper de dagen door. Dus blijf meestal maar binnen...


fatemeh-irshia (3.5 uur geleden)
Een hoeraatje voor mn zoontje =)
Hij slaapt smiddags meestal tussen 5 en 6 in.
Dus kwart voor 5 zn speentje gegeven, pakte hij mn hand en nam me mee naar zn bedje.
Hij kroop er zelf netjes en ik ging weer naast zn bed zitten op de klapstoel =p
Niet 1 keer heeft hij ook maar gevraagd om bij m te komen liggen.

Ik heb zelfs nog een boekje kunnen lezen met hem en daarna een filmpje opgezet. Nu is hij om kwart voor 6 in slaap gevallen.
Ben zo trots op m


almira-yy (3.9 uur geleden)
@ arie2014 ja dat weet je ook niet van te voren he gelukkig is alles goed.. beter 10 x teveel dan 1 x te weinigArie2014 (4.8 uur geleden)
Net terug van zh. Alles was gelukkig goed! Voor niets zorgen gemaakt. Maar weer gerustgesteld :D


Arie2014 (5.3 uur geleden)
Net terug van zh. Alles was gelukkig goed! Voor niets zorgen gemaakt. Maar weer gerustgesteld :D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. Arie2014 - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Sep 2014
 2. collekind - een meisje! - 17 Sep 2014
 3. DeniseDS - 17 Sep 2014
 4. Nu online Din - een jongen! - 17 Sep 2014
 5. giulia2011 - een jongen! - 17 Sep 2014
 6. Guusje36 - 17 Sep 2014
 7. Joycez - een meisje! - 17 Sep 2014
 8. listen to you... - 17 Sep 2014
 9. m84 - Dat is nog een verrassing! - 17 Sep 2014
 10. Madelief1986 - 17 Sep 2014
 11. mama_van_meis... - een meisje! - 17 Sep 2014
 12. mijn2meisjes - 17 Sep 2014
 13. mili81 - 17 Sep 2014
 14. moeder29 - een jongen! - 17 Sep 2014
 15. MYBOYS - een meisje! - 17 Sep 2014
 16. phormicola - een meisje! - 17 Sep 2014
 17. Sunnydenise - een meisje! - 17 Sep 2014
 18. tattoomama - 17 Sep 2014
 19. WendyLovesJor... - Dat is nog een verrassing! - 17 Sep 2014
 20. Wwwendy - een jongen! - 17 Sep 2014
 21. ~Mama van J e... - Dat is nog een verrassing! - 17 Sep 2014
 22. aliciaaa1 - Dat is nog een verrassing! - 18 Sep 2014
 23. almira-yy - een meisje! - 18 Sep 2014
 24. anne214 - 18 Sep 2014
 25. Annn - 18 Sep 2014
 26. ida b - 18 Sep 2014
 27. kimmiet - een meisje! - 18 Sep 2014
 28. merelmama - een jongen! - 18 Sep 2014
 29. panda87 - een jongen! - 18 Sep 2014
 30. soem4 - een meisje! - 18 Sep 2014
 31. Alix2011 - een meisje! - 19 Sep 2014
 32. breukelen - een jongen! - 19 Sep 2014
 33. danielle1301 - een jongen! - 19 Sep 2014
 34. dushi_baby - 19 Sep 2014
 35. Fatemeh-irShi... - een jongen! - 19 Sep 2014
 36. fleursmam - 19 Sep 2014
 37. Hannek3 - een meisje! - 19 Sep 2014
 38. Jukkie - een meisje! - 19 Sep 2014
 39. Karen30 - 19 Sep 2014
 40. Nikjee09 - een jongen! - 19 Sep 2014
 41. trotsepapa - Weet het wel maar zeg het niet! - 19 Sep 2014
 42. uptowngirl - Dat is nog een verrassing! - 19 Sep 2014
 43. xLittleone - 19 Sep 2014
 44. xLove.Life.Fa... - een jongen! - 19 Sep 2014
 45. Zwanger van e... - een meisje! - 19 Sep 2014
 46. Nu online astriddl - een jongen! - 20 Sep 2014
 47. Breenie - een meisje! - 20 Sep 2014
 48. chantal-26 - 20 Sep 2014
 49. Nu online Demi - 20 Sep 2014
 50. Jobertw - 20 Sep 2014
 51. julie-s - 20 Sep 2014
 52. leji - een meisje! - 20 Sep 2014
 53. MiniMii - 20 Sep 2014
 54. Momoftwo - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 55. mooc123 - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 56. Nathalieken - een meisje! - 20 Sep 2014
 57. Nu online Plaatje007 - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Sep 2014
 58. TanteNina - 20 Sep 2014
 59. x_michelex - een meisje! - 20 Sep 2014
 60. (J) - een meisje! - 21 Sep 2014
 61. 2010matteo-al... - een jongen! - 21 Sep 2014
 62. claudia86 - 21 Sep 2014
 63. katelijne - 21 Sep 2014
 64. Kim1919 - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2014
 65. Kimkimmie - een meisje! - 21 Sep 2014
 66. kristien aert... - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2014
 67. luna1982 - 21 Sep 2014
 68. timatje - een jongen! - 21 Sep 2014
 69. vinni - een jongen! - 21 Sep 2014
 70. Nu online Wen- - 21 Sep 2014
 71. ~wondertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2014
 72. AVtje - een meisje! - 22 Sep 2014
 73. deroos - een jongen! - 22 Sep 2014
 74. Happygirl1 - een jongen! - 22 Sep 2014
 75. henrietengel - 22 Sep 2014
 76. kimvoncken - 22 Sep 2014
 77. louise1985 - een meisje! - 22 Sep 2014
 78. Majomajo - een meisje! - 22 Sep 2014
 79. Nu online mam-elie - 22 Sep 2014
 80. Mama Conny - 22 Sep 2014
 81. Mama van Finn - een meisje! - 22 Sep 2014
 82. MamaCarola - 22 Sep 2014
 83. MamaNiese - een meisje! - 22 Sep 2014
 84. nathalieee23 - 22 Sep 2014
 85. pretsmoel - een meisje! - 22 Sep 2014
 86. Shatara - een jongen! - 22 Sep 2014
 87. snoepje0810 - een meisje! - 22 Sep 2014
 88. Superfly. - een jongen! - 22 Sep 2014
 89. vuurtoren4 - een jongen! - 22 Sep 2014
 90. W mum2b - 22 Sep 2014
 91. yokodepoko - Dat is nog een verrassing! - 22 Sep 2014
 92. fieke1 - een meisje! - 23 Sep 2014
 93. guppydo - een jongen! - 23 Sep 2014
 94. Izzi - 23 Sep 2014
 95. KALF - 23 Sep 2014
 96. Kym21 - Dat is nog een verrassing! - 23 Sep 2014
 97. luckyvlinder - 23 Sep 2014
 98. Mommy 2 B - een jongen! - 23 Sep 2014
 99. mommytobe1988 - een jongen! - 23 Sep 2014
 100. TTGirlie - 23 Sep 2014
 101. ~1985~ - Dat is nog een verrassing! - 23 Sep 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van woensdag 17 September 2014 tot en met dinsdag 23 September 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014