Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Linn22 (3 minuten geleden)
@Danielleee90 - “De gynaecoloog heeft de vlieze...„
veel succes! Ben benieuwd!overwinnaar (1.3 uur geleden)
Ik ben helemaal niet druk vandaag hoor 3e was hangt buiten aan de lijn, heb weer 3 kg tomaten uit eigen tuin tot spaghettisaus verwerkt en in potten gedaan, 2 eigen geborduurde wieglakentjes gestreken + wat extra (pokke klus gatsie) en nu eindelijk het wiegje opgemaakt , ik moet nog boontjes gaan blancheren zodat ik ze in de vriezer kan mikken (1e jaar dat dat überhaupt kan, want er is genoeg) ik kan nog een tweede pan saus maken van de tomaten die ik nog heb.

Gisteren ook al bezig geweest met ramen lappen, stoffen bed op klossen en schoon beddengoed ... zou de baby zich mogen gaan aandienen mijn man vreest dat dit de voortekenen zijn ... ik zie het wel ... eigenlijk ben ik gewoon moe en toch ga ik door .. dom dom dom, maar wat moet ik anders? tja datgene wat al langer moest gebeuren doe ik nu ...


stitchi (3.1 uur geleden)
@SamanthaMischa - “@stitchi - “@SamanthaMischa ...„
Dat kun je wel zeggen! jij ook veel succes volgende week!!yeemskie (4.6 uur geleden)
@SamanthaMischa - “@yeemskie - “@SamanthaMischa...„
Oh hier na 3 dagen wel moeilijk lopen en pijn, na een week kon ik pas alles zelf een beetje doen alleen. Daarvoor had ik wel hulp nodig. En wil heel graag een natuurlijke bevalling mee maken, is toch de natuurlijkste manier. maar ja helaas mag ik dit niet mee maken. Je moet inderdaad doen wat jij fijn vind;)

SamanthaMischa (5.1 uur geleden)
@stitchi - “@SamanthaMischa - “@stitchi ...„
Zo dat is pittig geweest zeg! kan me voorstellen dat je er nu zelf voor hebt gekozen. wel fijn dat je alles een keer hebt meegemaakt hoor! Succes alvast voor volgende week.SamanthaMischa (5.2 uur geleden)
@yeemskie - “@SamanthaMischa - “@yeemskie...„
Ik heb juist liever een ks omdat ik bij de vorige ks al met 3 dagen weer op de been was. Ik hoor juist veel enge verhalen van meiden die veel langer op het kraambed moesten blijven omdat ze van voor naar achter waren uitgescheurd of wat dan ook en die hadden een natuurlijke bevalling. dus ik vind allebei wat je kiest risicovol. ik ben juist best wel bang en zenuwachtig voor een natuurlijke maar wil het wel graag meemaken en zoals ik al zei dan heb ik allebei meegemaakt Succes alvast en het komt vast goed.Mamattt (5.5 uur geleden)
@Danielleee90 - “@Mamattt - “@Danielleee90 - ...„
Oh gelukkig maar! Bij mij doen ze het pas als ik 41 weken ga lopen omdat er geen inleiding gedaan mag worden. Dus als t ballonnetje niet werkt dat wordt t een keizersnede! Hoop dat t beide niet nodig is en dan de kleine zichzelf gaat melden!
Jij heeeeeeel veel succes!!! Wie weet is het vandaag de dag!!RedBeauty (5.9 uur geleden)
Ben zoooo MOEEEE en vreselijk misselijk... Pff nog even zeg ik dan, nog even en dan is ze er. Kan niet meer wachten!!!


yeemskie (6.2 uur geleden)
@PurpleRose - “Zijn jullie baby`s ook zo rust...„
Ja hier is ze ook stukken rustiger hoor, nooit echt SUPER druk geweest maar laatste weken helemaal rustig. Maar komt gewoon omdat ze minder ruimte krijgen. Mijn VK zegt altijd, als je haar maar af en toe voelt schuiven of zo is het goed.yeemskie (6.2 uur geleden)
.


PurpleRose (6.3 uur geleden)
Zijn jullie baby`s ook zo rustig in de buik? Hoevaak moet je de baby nu ong per dag voelen? Hij is sowieso al niet zo`n druktemakertje maar vind hem nu wel heel rustig...


marieke31 (7.9 uur geleden)
@Danielleee90 - “De gynaecoloog heeft de vlieze...„
Spannend! Heel veel succesMilaa (8.1 uur geleden)
K word gek van mijn peuter 3 jaar hier. K was met haar en mn 2e in de ah en k was de boodschappen in de kindeewagen aan t zetten. Rent ze ineens weg met een smile in dr gezicht. K had mn jongste achtergelaten om achter mn oudste aan te rennen. K gillen dat iemand dr tegen moet houden omdat k hoogzwanger ben. En niemand die hielp. En de ah grenst aan een drukke weg. Tot bij de uitgang hielt iemand dr tegen gelukkig. Ze huilt ook de hele dag. Ze is baldadadig en agressief. Luistert slecht. K weet me geen raad meer met haar.
K ben helemaal lichamelijk op. K trek t niet meer....


moitya (8.7 uur geleden)
@stitchi - “Nou over eerder bevallen, mijn...„
Nou, dat heeft het ziekenhuis zelf gezegd hoor! Dus het zal wel zo zijn dan dat te vroeg geboren baby`s meer problemen krijgen met dingen zoals voeding en drinken. Maar dat is ook niet altijd zo. Dat heb ik niet gezegd! Maar het komt vaker voor hebben ze gezegd!yeemskie (8.8 uur geleden)
@SamanthaMischa - “@yeemskie - “@SamanthaMischa...„
Ik zou 100% voor natuurlijk gaan! Ivm herstel en alles erom heen. Ik vind het zelf heel erg dat ik het niet natuurlijk mag/kan. Hier ook bij de eerste spoed keizersnede. En nu gepland, maar als ik het anders kon had ik het 100% gedaan....Danielleee90 (9.1 uur geleden)
De gynaecoloog heeft de vliezen kunnen breken.. Misschien wel mama vandaag als alles meezit! Jeej wat een spannende dag..


stitchi (10.2 uur geleden)
@SamanthaMischa - “@stitchi - “@SamanthaMischa ...„
Nee, mijn 2e bevalling is uitgelopen op een spoedkeizersnede, na 16u na volledige ontsluiting!! Dus nu heb ik er zelf voor gekozen, dan heb ik 1 ingeleide natuurlijke bevalling gehad 1 ingeleide met uiteindelijk ks en nu de 3e meteen ks!!proudmommyof3 (10.2 uur geleden)
@purplerose - “Wat een rommelende darmen hier...„
Mijn darmen zijn ook zeker meer aanwezig. Pfff ik ben zo moe Die afgebroken nachten iedere keer gaan me nu toch te parten spelen na maanden geloof ik3dewens (10.7 uur geleden)
Eindelijk week 37!!


purplerose (18.1 uur geleden)
Wat een rommelende darmen hier vandaag en heel veel plassen,hopelijk niet een virusje te pakken. Gaat er iets rond? Op dit moment in bed met voorweeen waar ik niet van kan slapen..


purplerose (18.3 uur geleden)
@Danielleee90 - “@Mamattt - “@Danielleee90 - ...„
Ohhh spannend meid!! Hopelijk heb je binnen 24u je kleine in je armen heel veel succes!!overwinnaar (18.3 uur geleden)
@Danielleee90 - “@Mamattt - “@Danielleee90 - ...„
Sterke en heel veel geluk toegewenst met jouw kleine meid. Hopelijk besluit jouw lichaam vannacht dat het tijd is om die kleine meid op de wereld te zetten!Danielleee90 (18.5 uur geleden)
@Mamattt - “@Danielleee90 - “Net weer te...„
Ja is zeker erg spannend.. Is heel goed gegaan! Was ook zo gebeurd.. De eendenbek is wel even pijnlijk, maar het ballonnetje is zo ingebracht.. Heeft hooguit 5 minuten geduurd! Probeer te ontspannen, is makkelijk gezegd natuurlijk.. Maar zo ervaar je wel de minste pijn.. Ik heb het eigenlijk niet eens zo vreselijk ervaren, het viel me nog reuze mee..anique87 (19.3 uur geleden)
Vandaag 37 weekjes! Verder alles nog rustig hier :)


SamanthaMischa (20.4 uur geleden)
@stitchi - “@SamanthaMischa - “Vanmiddag...„
Spannend he!? is het je eerste keizersnede?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. ARANKAAJC - een jongen! - 08 Okt 2014
 2. BBMarin - een jongen! - 08 Okt 2014
 3. DaisyM - een jongen! - 08 Okt 2014
 4. danitsja83 - Dat is nog een verrassing! - 08 Okt 2014
 5. elkee - een jongen! - 08 Okt 2014
 6. kuip - een jongen! - 08 Okt 2014
 7. Nu online Linn22 - 08 Okt 2014
 8. missy2nd - 08 Okt 2014
 9. SamanthaMisch... - een jongen! - 08 Okt 2014
 10. SanneennaS - een meisje! - 08 Okt 2014
 11. xkeetx - een meisje! - 08 Okt 2014
 12. Bloempje2788 - een meisje! - 09 Okt 2014
 13. Chrisss82 - een jongen! - 09 Okt 2014
 14. DagenNachtdro... - 09 Okt 2014
 15. ilona1982 - een jongen! - 09 Okt 2014
 16. jajessica - 09 Okt 2014
 17. juliette80 - een meisje! - 09 Okt 2014
 18. LauraYusupova - een meisje! - 09 Okt 2014
 19. Mama van Medi... - Weet het wel maar zeg het niet! - 09 Okt 2014
 20. Nu online Mampap - een jongen! - 09 Okt 2014
 21. Marieke31 - een jongen! - 09 Okt 2014
 22. MijnMoppie - 09 Okt 2014
 23. Nu online moedervanA - een meisje! - 09 Okt 2014
 24. Proud Mam - een jongen! - 09 Okt 2014
 25. shirly - 09 Okt 2014
 26. vleer86 - 09 Okt 2014
 27. Bamfroosje - 10 Okt 2014
 28. Butterfly1987 - een meisje! - 10 Okt 2014
 29. DD1990 - 10 Okt 2014
 30. EmilieSV - een jongen! - 10 Okt 2014
 31. FAVA - 10 Okt 2014
 32. leoniede - 10 Okt 2014
 33. loveeee - 10 Okt 2014
 34. marloes200 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 10 Okt 2014
 35. Msvs - 10 Okt 2014
 36. Pascaleke - 10 Okt 2014
 37. Vincianoenmar... - een meisje! - 10 Okt 2014
 38. xi - 10 Okt 2014
 39. ~goofy~ - 10 Okt 2014
 40. Chi2thenina - een meisje! - 11 Okt 2014
 41. kelle-belle - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 42. maaike111 - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 43. mama 2008 ~ 2... - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 44. mlok - 11 Okt 2014
 45. MommyE - een jongen! - 11 Okt 2014
 46. mvlas - een jongen! - 11 Okt 2014
 47. samenduvel - 11 Okt 2014
 48. Yeemskie - een meisje! - 11 Okt 2014
 49. Yp32 - een meisje! - 11 Okt 2014
 50. zwangervanons... - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 51. anique1 - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 52. Cassidy - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 53. Danielleee90 - een meisje! - 12 Okt 2014
 54. Ella08 - een jongen! - 12 Okt 2014
 55. JelskeD - 12 Okt 2014
 56. lovemybeeb - 12 Okt 2014
 57. mama van ya - 12 Okt 2014
 58. Marva77 - een jongen! - 12 Okt 2014
 59. mijnengeltjes - een meisje! - 12 Okt 2014
 60. milaa - een meisje! - 12 Okt 2014
 61. momof2boys - een jongen! - 12 Okt 2014
 62. pipjoly - een meisje! - 12 Okt 2014
 63. Stitchi - 12 Okt 2014
 64. -Peach- - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 65. 25 - een meisje! - 13 Okt 2014
 66. Anique87 - een meisje! - 13 Okt 2014
 67. Anne26 - 13 Okt 2014
 68. Denisboen - een jongen! - 13 Okt 2014
 69. Flori84 - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 70. proudmommyof3 - een meisje! - 13 Okt 2014
 71. PurpleRose - een jongen! - 13 Okt 2014
 72. RedBeauty - een meisje! - 13 Okt 2014
 73. Rizalin - een meisje! - 13 Okt 2014
 74. Tess81 - een jongen! - 13 Okt 2014
 75. toepske78 - een meisje! - 13 Okt 2014
 76. 3dewens - een jongen! - 14 Okt 2014
 77. isone - Dat is nog een verrassing! - 14 Okt 2014
 78. lystra - een meisje! - 14 Okt 2014
 79. Madeliefje87 - 14 Okt 2014
 80. moitya - een jongen! - 14 Okt 2014
 81. overwinnaar - Dat is nog een verrassing! - 14 Okt 2014
 82. Regina1981 - 14 Okt 2014
 83. Sim106 - 14 Okt 2014
 84. sweetsnoopytj... - een jongen! - 14 Okt 2014
 85. Yez - 14 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van woensdag 8 oktober 2014 tot en met dinsdag 14 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014