Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

dianaa25 (2.5 uur geleden)
Mijlpaal!!!! Week 37!! Vanmiddag naar de vk... Hopelijk weer een groeiecho.. Ik word gek van die onzekerheid... Straks ligt ze droog .. Vandaag ook mijn bed maar omhoog zetten.. Heb een boxspring.. Dus leg eenluchtbed onder mijn matras... Benieuwd naar of ikontsluiting heb.... Hoe weten jullie dat eigenlijk? Voel je dat zelf? De babykamer is hier nu helemaal klaar op 2 plankjes na.. Dat gaat ml vanavond doen... Verder komt mijn schoonmoeder de komende dagen helpen met het schoonmaken van de keuken, badkamer e.d.. Heerlijk mens! Dan mag ze wat mij betreft komen..... Wij zijn er klaar voor :-)


loving-girl (2.8 uur geleden)
Pfff ja die warmte zo geen Zin meer in. .. moet zo weer naar het ziekenhuis. En donderdag nog even op de valreep naar de mondhygiëniste. Weet niet of ik dat ga redden met de warmte


bibi433 (3.5 uur geleden)
@maartje27 - “@ilro - “Zo stuk koeler gelu...„
Ja erg hè die hitte zie er tegen op vind t verschrikkelijk zal je altijd zien zijn we hoog zwanger en is t een super zomer hoop dat t volgend jaar ook zo is om ervan te kunnen genieten met de kids maar dan zal t wel weer een slechte zomer worden ha nou nu maar hopen dat we snel bevallen dan ben ik er van af kan ik misschien toch nog even prettig nazomeren hi hibibi433 (3.6 uur geleden)
@steenbok85 - “Yeahhhh eindelijk morgen ochte...„
Succes straks lekker de kleine in je armen hoop ook voor je dat t vlot gaat

loving-girl (3.7 uur geleden)
@steenbok85 - “Yeahhhh eindelijk morgen ochte...„
Succes vandaag meid hopelijk gaat het allemaal lekker vlot.maartje27 (5.7 uur geleden)
@ilro - “Zo stuk koeler gelukkig. Maar ...„
Hier ook nog dikke voeten, vandaag wordt het weer warm dus dat wordt weer wat.maartje27 (5.7 uur geleden)
@steenbok85 - “Yeahhhh eindelijk morgen ochte...„
Succes! Ik hoop ook het einde van deze week ingeleid te worden, maar alleen als er al wat ontsluiting is. Ik denk het niet.steenbok85 (13 uur geleden)
Yeahhhh eindelijk morgen ochtend mij melden bij de verloskamer om vervolgens ingeleid te worden heb gelukkig al 2,5 cm ontsluiting dus hoop dat deze snel komt en niet net als zijn broers er ook ff 24 uur over gaat doen!!!! Meiden die bevallen zijn gefeliciteerd meiden die nog moeten suc6 met de laatste loodjes xx


ilro (16.3 uur geleden)
Zo stuk koeler gelukkig. Maar nog steeds dikke voetjes! Ook steeds meer drukkend gevoel in de onderbuik. Volgens mij is borre echt aan het indalen. Hoe gaat het met jullie?


my,sweet,sugar,bees (1.1 dagen geleden)
@ilro - “@my,sweet,sugar,bees - “vand...„
bedanktloving-girl (2.1 dagen geleden)
Ik heb bij mijn zoontje ook een ruggeprik gekregen. Van het prikken heb ik helemaal niets gevoelt. Ik lag aan de wee opwekkers en had al mijn concentratie nodig die weg te puffen. Ik was al zo lang bezig dat het voor mij een verlichting was en zo de volledige ontsluiting snel tot stand kwam. Ik kon zelfs grapjes maken en lachen met ml en zus hihihi


ilro (2.5 dagen geleden)
@my,sweet,sugar,bees - “vandaag zijn wij de trotse oud...„
Gefeliciteerd met de kleine!KVDL (2.6 dagen geleden)
Mijn eerste bevalling heb ik ook zonder verdoving gehad! Had er niet eens over nagedacht.. Hopelijk nu weer zonder!


tantnana (2.6 dagen geleden)
@~MommyLovesYou~ - “Dames, kan hier iemand mijn an...„
aangezien mijn bevalling extreem traag vooruit ging, heb ik uiteindelijk ruggeprik gevraagd. Was er als de dood voor, maar het voelt als een elektrische schok door je lijf. Raar, niet pijnlijk. Nu had ik niet de indruk dat het bij mij 100% hielp, aangezien ik nog alle gevoel had in de benen en nog kon rondkruipen of lopen. Heb wel, na de prik een uurtje geslapen en dat deed deugd! Ook het naaien van de knip voelde ik. Mijn raad, twijfel er niet aan, als je te lang wacht, werkt ze niet te goei. Succes!lisette28 (2.6 dagen geleden)
Hier juist aangegeven dat ik liever geen
ruggenprik wil. Vorige keer ook zonder pijnbestrijding in een bevallingsbad bevallen. Nu ga ik naar het geboortehuis en pijnbestrijding kan alleen in het ziekenhuis. Mocht ik om een of andere reden toch in het ziekenhuis terechtkomen en ik zou vreselijke pijn hebben dan gebruik ik liever remifentanil. (pompje met morfine achtige stof) Maar dat doe ik alleen als ik het echt niet meer trek want ik realiseer me dat de baby dit ook allemaal binnenkrijgt, en dat heb ik liever niet. Bij mijn eerste bevallig viel het best mee. Tuurlijk is het pijnlijk, maar hoe rustiger je blijft hoe minder pijn het doet. Maar iedereen moet zelf beslissen. Het is heel fijn dat er hier zoveel mogelijkheden zijn! :)


Mireille91 (2.7 dagen geleden)
@littledutch - “@~MommyLovesYou~ - “@littled...„
ik heb ook tattooes.. dus ik denk dat het meer het idee van de pijn is.. als je hem eenmaal heb dan ben je `dood van onderen`peggy073 (2.7 dagen geleden)
Ik lees dat veel vrouwen ingeleid worden, is dit eigen keus of vanwege een complicatie zoals hoge bloeddruk of??


littledutch (2.7 dagen geleden)
@~MommyLovesYou~ - “@littledutch - “@~MommyLoves...„
Ik hou ook echt niet van naalden enzo.. maar ja als t moet even op de tanden bijten. . Het is vaak meer de gedachteMireille91 (2.8 dagen geleden)
ik heb ook om een ruggeprik gevraagd ivm extreem lage pijngrens. ze doen er bij ons totaal niet moeilijk over gelukkig.. zolang ik me maar goed voel is voor hun het belangrijkste.


~MommyLovesYou~ (2.8 dagen geleden)
@littledutch - “@~MommyLovesYou~ - “Dames, k...„
Ja...bibi433 (2.8 dagen geleden)
@~MommyLovesYou~ - “Dames, kan hier iemand mijn an...„
Heb bij m`n dochtertje een ruggesprik gehad ivm kz nou echt stelt niks voor een verdoving bij de tandarts is erger ja hoe t voelt je voelt je rug een warme gloed doorheen trekken en dan is t gepiept doet dus echt geen pijn maar t is wel spannend al die menen en toeters en bellen daar werd ik zenuwachtiger en bezorgder van achteraf was t nikslittledutch (2.9 dagen geleden)
@~MommyLovesYou~ - “Dames, kan hier iemand mijn an...„
Weet je nou al dat je die nodig hebt~MommyLovesYou~ (2.9 dagen geleden)
Dames, kan hier iemand mijn angst voor een ruggeprik wegnemen?


lisette28 (2.9 dagen geleden)
@my,sweet,sugar,bees - “vandaag zijn wij de trotse oud...„
Wow lees net dat je al bevallen bent. Gefeliciteerd meis! wat een verademing! Nu wij nog.. ;) liefsWalnoot (2.9 dagen geleden)
Bloeddruk ok en geen eiwit in urine. Nog steeds licht in hoofd. Mogelijk toch het weer maar rommelt ook wat... Voor de fan met pootjes in koud waterbad... Ff volhouden, hihi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. AndreaJ - Dat is nog een verrassing! - 06 Aug 2014
 2. Claro - 06 Aug 2014
 3. Engel5 - 06 Aug 2014
 4. loesvr - 06 Aug 2014
 5. mamamvana - een jongen! - 06 Aug 2014
 6. MXMBRN - een meisje! - 06 Aug 2014
 7. MyDusty89 - een meisje! - 06 Aug 2014
 8. Rozemama - een meisje! - 06 Aug 2014
 9. Walnoot - een meisje! - 06 Aug 2014
 10. wondertjeee - een jongen! - 06 Aug 2014
 11. Babs30 - een jongen! - 07 Aug 2014
 12. Chantal~ - 07 Aug 2014
 13. Charvi - Dat is nog een verrassing! - 07 Aug 2014
 14. gronlohw - een jongen! - 07 Aug 2014
 15. K.G. - een meisje! - 07 Aug 2014
 16. maartje27 - een jongen! - 07 Aug 2014
 17. Marga13 - Dat is nog een verrassing! - 07 Aug 2014
 18. Pken - 07 Aug 2014
 19. saartjesaar - 07 Aug 2014
 20. spruit-2 - een meisje! - 07 Aug 2014
 21. straksmoederv... - 07 Aug 2014
 22. Ukkietwee - een tweeling!een tweeling! - 07 Aug 2014
 23. ~Bianca~ - 07 Aug 2014
 24. annemarloes - een jongen! - 08 Aug 2014
 25. aplukkel - Dat is nog een verrassing! - 08 Aug 2014
 26. Ceacilia - een meisje! - 08 Aug 2014
 27. cynthiaa1 - een jongen! - 08 Aug 2014
 28. Ilro - een meisje! - 08 Aug 2014
 29. jill23 - een meisje! - 08 Aug 2014
 30. lampje123 - 08 Aug 2014
 31. Magalivdm - een jongen! - 08 Aug 2014
 32. Meq - Dat is nog een verrassing! - 08 Aug 2014
 33. mpostema - 08 Aug 2014
 34. ProudMom23 - een jongen! - 08 Aug 2014
 35. Stephanie2986 - een jongen! - 08 Aug 2014
 36. sumalie - een meisje! - 08 Aug 2014
 37. ThijsLucas201... - een meisje! - 08 Aug 2014
 38. yvonnem - een meisje! - 08 Aug 2014
 39. Zomertje - 08 Aug 2014
 40. A1986 - een jongen! - 09 Aug 2014
 41. danielle86 - 09 Aug 2014
 42. Eerste zw - 09 Aug 2014
 43. happy as a hi... - een jongen! - 09 Aug 2014
 44. Kelly3 - 09 Aug 2014
 45. Kisha - een jongen! - 09 Aug 2014
 46. LauraHr - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2014
 47. mardycha - een meisje! - 09 Aug 2014
 48. Mireille91 - een meisje! - 09 Aug 2014
 49. Peggy073 - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2014
 50. stefanie73 - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2014
 51. Vikki2328 - een meisje! - 09 Aug 2014
 52. Yf - een jongen! - 09 Aug 2014
 53. -lieve- - 10 Aug 2014
 54. Agnes_eddy - 10 Aug 2014
 55. anjo - een meisje! - 10 Aug 2014
 56. berendina - 10 Aug 2014
 57. Bibi433 - een jongen! - 10 Aug 2014
 58. Gulsun - 10 Aug 2014
 59. Lientje2010 - Dat is nog een verrassing! - 10 Aug 2014
 60. linnepin04 - 10 Aug 2014
 61. sylvanamilan2 - een jongen! - 10 Aug 2014
 62. UKmama - 10 Aug 2014
 63. Yaki - een jongen! - 10 Aug 2014
 64. crooijen - een meisje! - 11 Aug 2014
 65. Dotte - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 11 Aug 2014
 66. isa27 - een jongen! - 11 Aug 2014
 67. jenny12 - 11 Aug 2014
 68. jill1992 - een jongen! - 11 Aug 2014
 69. kleinwondertj... - 11 Aug 2014
 70. lee1985 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 71. liek83 - een meisje! - 11 Aug 2014
 72. Lore - 11 Aug 2014
 73. Loving-girl - een meisje! - 11 Aug 2014
 74. maaike-pols - een jongen! - 11 Aug 2014
 75. Maje - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 76. MammaLovesS~. - 11 Aug 2014
 77. Mar1008 - een jongen! - 11 Aug 2014
 78. Meta - 11 Aug 2014
 79. Mleen88 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 80. onze droom - een meisje! - 11 Aug 2014
 81. Tachake - 11 Aug 2014
 82. ukkiepuk - een jongen! - 11 Aug 2014
 83. Nu online XoXo85 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 84. brina86 - een jongen! - 12 Aug 2014
 85. cb89 - 12 Aug 2014
 86. Dianaa25 - een meisje! - 12 Aug 2014
 87. Esl2012 - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2014
 88. Fayeee22 - een meisje! - 12 Aug 2014
 89. FenI-the(.)(.... - 12 Aug 2014
 90. frida988 - een meisje! - 12 Aug 2014
 91. JLP - een jongen! - 12 Aug 2014
 92. Karoben - een meisje! - 12 Aug 2014
 93. Kim1404 - 12 Aug 2014
 94. Labebe - 12 Aug 2014
 95. Littledutch - een meisje! - 12 Aug 2014
 96. mar010 - 12 Aug 2014
 97. MTB29 - 12 Aug 2014
 98. PianoRose - een jongen! - 12 Aug 2014
 99. proud2be - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2014
 100. Sab01 - een meisje! - 12 Aug 2014
 101. sjuhninuhh - 12 Aug 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van woensdag 6 augustus 2014 tot en met dinsdag 12 augustus 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014