Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
37

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 37 begint bij dag 259 en loopt tot dag 266.
Het is je 38e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. De meerderheid van de vrouwen in Nederland kiest voor een thuisbevalling Week 37 wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

aya-12 (4 uur geleden)
wat een nare ervaring heb ik gisteren meegemaakt .
ik en mijn man wilde intiem zijn maar bij het binnenkomen was het al heel gevoelig daarna geen probleem maar na een min of 3-4 kreeg ik heel veel pijn terhoogte van mijn clitoris echt een scherpe pijn alsof er naalden ofzo werden gestoken . heb men man dan maar laten stoppen en heb zeker nog een half uur erna dat gevoel gehad .
zijn er nog dames die dit hebben ervaren of dit hebben ?
nu ben ik bang dat dit voor de rest van de zwangerschap ga zijn ...
bij mijn zoontje had ik dit niet . en zulk gevoel heb ik nog nooit gehad


miep33 (5.2 uur geleden)
@rozetheewolkje - “Vanmiddag gaan ze kijken of ik...„
succes! ja vervelend als je geen opvang heb kunnen regelen. maar meestal hebben ze wel iets van speelgoed daar of zelf iets meenemen. ze heeft gelukkig de leeftijd dat het niet allemaal tot haar doordringt of bewust is van wat er gebeurt...rozetheewolkje (8.6 uur geleden)
Vanmiddag gaan ze kijken of ik al wat ontsluiting heb omdat ik aanstaande maandag ingeleid ga worden. Dit wordt alleen gedaan door een gyn die niet erg zachthandig is zeg maar en daar zie ik best tegenop! Ik heb ook geen opvang kunnen regelen voor mijn dochter dus die moet mee. Niet echt de ideale situatie, maar vooruit. Eerst om 13.30 een echo en daarna half uur aan het CTG.


duc-girl (10.3 uur geleden)
Doei ik ga weer een week verder.
duc-girl (10.3 uur geleden)
@miep33 - “@duc-girl - “morgen vk en we...„
Ik heb ze in Helmond bij `black&color` besteld. Ach ja zijn al besteld en ik heb ze toch nodig...panda-beer (13.9 uur geleden)
En hier ook weer wakker.... zit al weer een tijdje beneden in de kamer... wat zijn de nachten slecht zeg!
Pijnlijke harde buiken, zere heup... kan op gegeven moment echt niet meer liggen! Laat de kleine maar komen!


-YildiZ- (15.5 uur geleden)
@aya-12 - “@-YildiZ- - “Dames is het no...„
Ik hoop dat ik beval hahah stel je voor je perst ze ook alles makkelijk uit tijdens persen van je kind en tegelijk waterige drol hahahah ik moest even lachenaya-12 (19.1 uur geleden)
@-YildiZ- - “Dames is het normaal dat ik di...„
dat had ik vandaag ook die diaree .
ik was even aan het denken dat mijn darmen zich aan het leeg maken waren voor de bavalling maar toch niet . ik had ook diaree de dag voor mijn zoontje is geboren mss vandaar dat ik de link legdemamavanhaileyy (20.1 uur geleden)
@-YildiZ- - “Dames is het normaal dat ik di...„
Heb dit ook gehad toen ik 33 weken was dan enterol gekregen en nu ben ik er vanaf ben ook doodmoe slaap geen nacht door constant naar die Wc Pffmiep33 (20.9 uur geleden)
@-YildiZ- - “Dames is het normaal dat ik di...„
geen idee, maar heb het een paar weken geleden gehad... niet echt fijn... maar ja er heerst natuurlijk vanalles nu.. ik zou gewoon contact opnemen met je vk..-YildiZ- (21.8 uur geleden)
Dames is het normaal dat ik diarree ben met 37.6 trouwens morgen ben ik 38 weekjes oud. Al hele week heb ik last van mn maag die klem zit alsof er een steen in zit. En minder goed kan ademen. Ik gebruik mn puffertjes maar die helpen niet echt nee. Ik ben er helemaal klaar mee ben helemaaaal kapot dood moe.


Veen (23 uur geleden)
@duc-girl - “morgen vk en weer een week ver...„
Dat is wel erg veel zeg en idd. Volgens mij past het gewoon door de brievenbus.miep33 (23.4 uur geleden)
@duc-girl - “morgen vk en weer een week ver...„
uh dat klopt volgens mij niet... lijkt mij gewoon brievenbuspost toch.. ? ik zou er een mailtje achteraan sturen...

waar heb je ze trouwens besteld?duc-girl (1 dagen geleden)
morgen vk en weer een week verder. Vandaag laatste dingetjes gehaald zoals vitamine D en K. En ik heb nu net nog 10 extra geboorte kaartjes bestel. belachelijk dat ze daar 10,- extra verzendkosten voor rekenen.. oplichters


miep33 (1.1 dagen geleden)
@Veen - “@miep33 - “@Veen - “Bah. I...„
wat ik ook nog wel eens doe is warme melk drinken ( anijs). warme melk schijnt ook nog wel eens te helpen. hopelijk heeft de vk woensdag een oplossing voor je..Veen (1.3 dagen geleden)
@miep33 - “@Veen - “Bah. Inmiddels de 5...„
Dat deed ik eerst altijd wel, maar nu niet meer omdat ik dan inderdaad nog slechter slaap.
Afgelopen nacht 4 uurtjes geslapen. Nu ontzettend moe en hopen dat het vannacht beter gaat.
Woensdag weer naar de VK. Dan maar eens kijken wat zij voor mij kunnen betekeken. Anders heb ik straks helemaal geen energie meer voor de bevalling.miep33 (1.4 dagen geleden)
@Veen - “Bah. Inmiddels de 5de nacht op...„
slaap je overdag ook of rust je overdag..? ik deed dat eerst ook maar dan sliep ik ook `s nachts slecht en nu niet meer.... hopelijk slaap je vannacht betr?Veen (1.6 dagen geleden)
Bah. Inmiddels de 5de nacht op rij niet kunnen slapen. Na 1,5 uur te hebben geslapen alweer klaar wakker. En ik val bijna om zo moe ben ik.
net maar weer 2 paracetamol genomen. En nu maar hopen dat we snel in slaap vallen. Ik hou dit echt niet nog 3 weken vol.


mamavanhaileyy (2.1 dagen geleden)
Hier ook alles rustig en kalm morgen naar de gyn en aan de monitor


johalie (2.4 dagen geleden)
sedert gisteren namiddag is het heel kalm in de buik, het is ook weer soepel, toen het onrustig was, zat mijn buik heel hard en groot, nu weer een kleine buik, raar. valse start! hihi. vandaag zit ik in week 38! yes! de mijlpaal bereikt!


aya-12 (2.4 dagen geleden)
hallo week 37 . het komt steeds allemaal dichter en dichter bij . we kijken zo uit naar onze kleine prinsess . ik zou ze het liefst nu al in men armen hebben maar aan de andere kant denk ik dat zo nog maar lang blijft zitten want ik die woelingen in men buik weer zo missen !


duc-girl (2.5 dagen geleden)
godver klaar wakker en kan niet meer lekker liggen... dat beloofd wat voor de laatste weken.


duc-girl (2.5 dagen geleden)
@johalie - “@vds_charlotte - “@johalie -...„
enne??efie (3.1 dagen geleden)
@johalie - “@vds_charlotte - “@johalie -...„
Ohh wat spannend!!!! Succes ermee!johalie (3.1 dagen geleden)
@vds_charlotte - “@johalie - “pff, zo goed ik ...„
ben er nog, het begint weer erger te worden, gisteren begon het ook in de namiddag, rond 18 uur was het bijna niet te doen om te wandelen, nu heb ik het ook weer, als ik enkele stappen doe, dan krijg ik een harde wee, beetje pijnlijk, waarschijnlijk gaat het doorzetten vanavond, zo verwacht ik het toch, de 2 kids al weggedaan naar de oma en opa, dan ben ik toch gerust gelaten, want ik ga niet veel doen vandaag. echt lastig hoor!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 37:

 1. chan1231 - een jongen! - 05 Nov 2014
 2. eva... - een meisje! - 05 Nov 2014
 3. Evytjeuh - 05 Nov 2014
 4. kizba - een meisje! - 05 Nov 2014
 5. mamavannick - een jongen! - 05 Nov 2014
 6. miep33 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 7. Missfix - 05 Nov 2014
 8. Rebeccalam100 - 05 Nov 2014
 9. sheima - 05 Nov 2014
 10. TanjaR - 05 Nov 2014
 11. Vlinder-29 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 12. KimberleyHayl... - een jongen! - 06 Nov 2014
 13. loona79 - 06 Nov 2014
 14. mama montana - een jongen! - 06 Nov 2014
 15. mama van HJS - een jongen! - 06 Nov 2014
 16. Mama.as - een meisje! - 06 Nov 2014
 17. marielle2014 - een jongen! - 06 Nov 2014
 18. Onsmeidenhuis... - een meisje! - 06 Nov 2014
 19. Raadsel - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 20. Selisje - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 21. Nu online Valerie14 - een meisje! - 06 Nov 2014
 22. Zanne86 - 06 Nov 2014
 23. 86melissa - 07 Nov 2014
 24. Ger - 07 Nov 2014
 25. Gestante - een meisje! - 07 Nov 2014
 26. Hope19 - een jongen! - 07 Nov 2014
 27. NanAn - 07 Nov 2014
 28. panda-beer - Dat is nog een verrassing! - 07 Nov 2014
 29. sjaantje - 07 Nov 2014
 30. woesepip - 07 Nov 2014
 31. jesben07 - 08 Nov 2014
 32. Juuth86 - een jongen! - 08 Nov 2014
 33. keesjuh - 08 Nov 2014
 34. mary83 - een meisje! - 08 Nov 2014
 35. MGL - een jongen! - 08 Nov 2014
 36. MickeyK - 08 Nov 2014
 37. Nathanael - 08 Nov 2014
 38. neetjevd - een jongen! - 08 Nov 2014
 39. Saar85 - een jongen! - 08 Nov 2014
 40. Swan83 - een jongen! - 08 Nov 2014
 41. Anne Britt - 09 Nov 2014
 42. Aya-12 - een meisje! - 09 Nov 2014
 43. bestfriends - 09 Nov 2014
 44. Fiena - een meisje! - 09 Nov 2014
 45. Karlien34 - 09 Nov 2014
 46. lytske - 09 Nov 2014
 47. mamavan1prins... - 09 Nov 2014
 48. Ninih - 09 Nov 2014
 49. rozetheewolkj... - een jongen! - 09 Nov 2014
 50. Sousou85 - 09 Nov 2014
 51. veen - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2014
 52. amanda262716 - een meisje! - 10 Nov 2014
 53. jsn - een jongen! - 10 Nov 2014
 54. myangels - een jongen! - 10 Nov 2014
 55. Novemberfamil... - Dat is nog een verrassing! - 10 Nov 2014
 56. novembermam - een meisje! - 10 Nov 2014
 57. Royal Couple - een jongen! - 10 Nov 2014
 58. Tulpblaadje - een meisje! - 10 Nov 2014
 59. 3xM - een jongen! - 11 Nov 2014
 60. biancabeeb - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014
 61. dotje27 - 11 Nov 2014
 62. juudje79 - 11 Nov 2014
 63. Lilly79 - een jongen! - 11 Nov 2014
 64. Madita - een meisje! - 11 Nov 2014
 65. mama As - een meisje! - 11 Nov 2014
 66. mama-3-boys - een jongen! - 11 Nov 2014
 67. QueenyS - een jongen! - 11 Nov 2014
 68. roval - 11 Nov 2014
 69. wendy_28 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 37 is van woensdag 5 November 2014 tot en met dinsdag 11 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014