Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

M.E. (33 minuten geleden)
@zwangervan3ekindje - “O ik heb ook eindelijk een kee...„
Gelukkig maar, zo lekker voelt het niet slaap lekker!vlinder02 (6.4 uur geleden)
Volgens mij is ons kindje eindelijk aan het indalen of tenminste zo voelt het veel steken achterelkaar en het constante gevoel dat ik moet plassen ! Ook af en toe wat beweginkjes die voelen als of er iets knapt (niet mijn vliezen hoor maar zo voelt het)


zwangervan3ekindje (7.5 uur geleden)
O ik heb ook eindelijk een keer zo heerlijk geslapen vannacht! Was lang geleden :) Maar vandaag nog meer moe dan normaal, dus vanavond maar lekker vroeg naar bed!
Ik heb ook wel last van mijn schaambot maar een knak heb ik nog nooit gevoeld geloofk!


Jo-29 (11.4 uur geleden)
Ik heb werkelijk heerlijk geslapen vannacht!! Zo dat heeft goed gedaan zeg alles is ook weer rustig in mn lijf, ik mag vandaag naar week 37... tot daar lieve mama`s!
M.E. (14 uur geleden)
Ik heb vaak `s nachts last van mijn schaambot. Als ik draai voel ik soms ook een knak. Herkent iemand dit?


proud-parents (17.3 uur geleden)
@Jo-29 - “@proud-parents - “@Jo-29 - ?...„
Hihi.... ja die steken zijn echt vervelend hihi... ik heb ze vooral als ik loop dat schiet er ffies zo`n steek voorbij maar ook nja bij me vaginaBarbamamma87 (1 dagen geleden)
@mAmA vAn J en L - “@Barbamamma87 - “@mAmA vAn J...„
Ooh haha dat is mijn voorkeursdatum, vl wil dit absoluut niet (vrijdag de 13e)... Vorige keer was het stom toevallig ook vrijdag de 13e de week ervoor..
Ben benieuwd!mAmA vAn J en L (1 dagen geleden)
@Barbamamma87 - “@mAmA vAn J en L - “Zijn er ...„
Ohw spannend!!! Ja mijn data staat op 13 februari dan ben ik 39+1, maar zou het zo graag een weekje eerder willen! Ben helemaal op! Maar ze zijn er niet happig op om het eerder te doen! Dus vroeg me af hoe dat bij jullie is? Wil natuurlijk wel dat het niet schadelijk is voor beebje!Barbamamma87 (1.1 dagen geleden)
@mAmA vAn J en L - “Zijn er ook dames met een gepl...„
Dat hoor ik woensdag dus ben benieuwd.. Vorige keer mochten we kiezen uit 3 data rond de 39 weken.
Weet jij het wel al?mAmA vAn J en L (1.2 dagen geleden)
Zijn er ook dames met een geplande keizersnee? En zo ja heb je die dan in week 38 of 39???


Jo-29 (1.2 dagen geleden)
@proud-parents - “@Jo-29 - “Oef dames... vanna...„
Wat fijn de herkenbaarheid! Het was vanmiddag wat rustiger maar nu weer steken onderin de buik... idd voel me ook anders. We wachten t samen maar afproud-parents (1.3 dagen geleden)
@Jo-29 - “Oef dames... vannacht al om 4u...„
Ik heb prc het zelfde... alleen dan geen last van de bekkenpijn wel voel ik me jah hoe zal ik het niet geheel rustig ofzo heb het ook heel warm terwijl het hier binnen kachel uit 16 graden is.... ik ben ook steeds rond 4 uur wakker bleghproud-parents (1.3 dagen geleden)
Best spannend me zoontje is met 36 weken en 2 dagen geboren en ben vandaag prc 36 weken en 1 dag hihi en voel me net zo onrustig als toen... de vluchtkoffer en de maxicosi staan klaar dus wie weet... ik maak iets langere wandelingen met de hond dat deed ik 6 jaar geleden ook alleen dan zonder hond.....liep ik met 36 weken en 1 dag op een oldtimer dag en die nacht kreeg weeen om 1 uur snacht en om 10 uur sochtends maar een keer gebeld en had dus al 4 cm ontsluiting hahaha dus we gaan het zien de kleine is wel heel rustig moet ik toegeven.... dus we gaan het afwachten de telefoonnummers liggen ook al klaar dus kan gelijk bellen haha


M.E. (1.4 dagen geleden)
@Jo-29 - “Oef dames... vannacht al om 4u...„
Spannend meid, wie weet...!!Jo-29 (1.5 dagen geleden)
Oef dames... vannacht al om 4u klaarwakker met veel menstruatie krampjes... niks zet nog door maar heb zo`n drang om te poepen steeds (sorry voor t taalgebruik) en echt heel veel dryk vanonder. Heb energie voor 10 maar helaas laat mn lichaam t afweten... rug en bekkenpijn na t boodschappen doen. Kindje is enorm druk en blijf steken en krampjes houden maar niets nog alarmerends t sudderd zo wat door.... spannend hoor!!!!


mamajokie (1.5 dagen geleden)
Hallo week 36! Het komt nu wel dichtbij! Morgen weer naar de gyn om te kijken hoe hij ligt en bespreken wat we gaan doen als hij nog in stuit ligt. Spannend!


M.E. (1.5 dagen geleden)
@leely - “@M.E. - “Juist doordat het ...„
Precies!
Van de week de klossen voor het bed maar eens halen. Stomme dingen moet ik mijn bed weer inspringen hahaleely (1.5 dagen geleden)
@M.E. - “Juist doordat het mijn tweede ...„
Ja ik begrijp je dat heb ik ook. Je weet nooit wanneer het gaat gebeuren dus elke dag is mooi meegenomen voor de dingen die nog gedaan moeten worden.M.E. (1.6 dagen geleden)
Juist doordat het mijn tweede is heb ik nu al zo veel klaar. Werd bij de eerste namelijk in week 36 ziek en had haar eind deze week in handen. Dus het is maar net wat je eerdere ervaring is
Zal super blij zijn als ik de grens van 37 weken heb behaald
Thuis zitten doe ik niet hoor, dan ren ik tegen de muur op lekker bezig zijn en de tijd laten vliegen


leely (2.2 dagen geleden)
@Mamawannabe - “Wow, wat zijn er al veel `klaa...„
Ja je moet wel bezig blijven anders let je op elke pijntje...Mamawannabe (2.5 dagen geleden)
Wow, wat zijn er al veel `klaar` voor zeg. Dat gevoel heb ik zelf helemaal nog niet. Nog een maand te gaan, als het goed is. Het is mijn 2e, misschien dat ik er daardoor iets nuchterder in sta. Ik ben nog volop aan het sporten en leuke dingen aan het doen. Als ik nu thuis ga zitten wachten tot ik iets voel, word ik gek.


Mamawannabe (2.5 dagen geleden)
@laurine - “Net weer op controle geweest b...„
Wat een onzin dat-ie niet nog gaat indalen, heeft ze een glazenbol ofzo. Je hebt nog 5 weken! Genoeg tijd om lekker te gaan zakken.cauri (3 dagen geleden)
Ik dacht even dat t vannacht begonnen was! Had 3 uur lang om ongeveer 4 minuten weeeen van bijna n minuut met menstruatie achtige pijn maar gelukkig zwakte het weer af! Vandaag toch met dochter van 4 naar de dierentuin gegaan (gratis kaartjes) maar pfff wat ben ik bek af nu ook al waren we maar 2 uurtjes daar. Ik heb trouwens ook het idee dat mijn baarmoedermond al is verstreken, het is helemaal zacht zegmaar.


Jo-29 (3.1 dagen geleden)
@zwangervan3ekindje - “Bah wat een baaldag vandaag, s...„
aaah t zit echt even tegen, zo herkenbaar! Maar er is licht aan het einde van de tunnel... nog eventjes volhouden hopelijk slaap je vanacht beter dan voel je je misschien morgen n ander mens!zwangervan3ekindje (3.2 dagen geleden)
Bah wat een baaldag vandaag, super slecht geslapen vannacht dus erg moe, veel last van maagzuur en pijnlijke ribben zodat ik niet meer weet hoe ik moet zitten/liggen. Heeft mn man net ook nog even aan zijn moeder verteld dat we een jongen krijgen, wat we dus niet zouden vertellen. Vanavond maar vroeg naar bed, hopelijk morgen weer een leukere dag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. bellabee - 18 Feb 2015
 2. mikmama - 18 Feb 2015
 3. NJK - 18 Feb 2015
 4. SamsieQ - een jongen! - 18 Feb 2015
 5. 3timesamiracl... - een meisje! - 19 Feb 2015
 6. Charjay90 - 19 Feb 2015
 7. een trotse mo... - Dat is nog een verrassing! - 19 Feb 2015
 8. esmeke - een meisje! - 19 Feb 2015
 9. MaMa vAn J en... - een jongen! - 19 Feb 2015
 10. MB17 - 19 Feb 2015
 11. Niel - een jongen! - 19 Feb 2015
 12. Nilta87 - een jongen! - 19 Feb 2015
 13. Noa85 - een meisje! - 19 Feb 2015
 14. Oumprinsesjes - een jongen! - 19 Feb 2015
 15. Saarrah - 19 Feb 2015
 16. Shallie - een jongen! - 19 Feb 2015
 17. Elis - een meisje! - 20 Feb 2015
 18. Irisbloem - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 19. Isastyle - 20 Feb 2015
 20. K0ekie - een meisje! - 20 Feb 2015
 21. mamavan-nils-... - een meisje! - 20 Feb 2015
 22. mvrs - een jongen! - 20 Feb 2015
 23. symfonie - een jongen! - 20 Feb 2015
 24. Vlinder02 - 20 Feb 2015
 25. Xeeby - een meisje! - 20 Feb 2015
 26. Boedda85 - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 27. chihuahua - een meisje! - 21 Feb 2015
 28. Kweetniej - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Feb 2015
 29. osewiesewose - een jongen! - 21 Feb 2015
 30. zeliss - een jongen! - 21 Feb 2015
 31. zwangervan3ek... - een jongen! - 21 Feb 2015
 32. Dora84 - een meisje! - 22 Feb 2015
 33. leely - 22 Feb 2015
 34. LeylaK - 22 Feb 2015
 35. Mamawannabe - een jongen! - 22 Feb 2015
 36. proud-parents - een meisje! - 22 Feb 2015
 37. urs1 - 22 Feb 2015
 38. __Emilie__ - 22 Feb 2015
 39. Anahit91 - een jongen! - 23 Feb 2015
 40. Berbeltje - 23 Feb 2015
 41. henger - 23 Feb 2015
 42. Ilse Monbaliu - 23 Feb 2015
 43. Jampoo - 23 Feb 2015
 44. M.E. - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 45. mama-marit - een meisje! - 23 Feb 2015
 46. mama-rayan - 23 Feb 2015
 47. mamajokie - een jongen! - 23 Feb 2015
 48. mammie1984 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 49. marieke2912 - een jongen! - 23 Feb 2015
 50. MariskaVk - een meisje! - 23 Feb 2015
 51. Natasjaj - een meisje! - 23 Feb 2015
 52. panakeia - 23 Feb 2015
 53. sterremunt - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 54. ~CoCo~ - 23 Feb 2015
 55. Barbamamma87 - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 56. Budisaa. - een jongen! - 24 Feb 2015
 57. iris-s - 24 Feb 2015
 58. LienVeys - 24 Feb 2015
 59. linny1987 - een meisje! - 24 Feb 2015
 60. Loesjeee - een jongen! - 24 Feb 2015
 61. MaidMarion - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 62. Rasjel - een meisje! - 24 Feb 2015
 63. Yvonne 25 - 24 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 36 is van woensdag 18 februari 2015 tot en met dinsdag 24 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014