Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

de 2e (0 minuten geleden)
Hier valt het kwartje ook opeens hihi. Komt ook doordat ik vorige week nog 2 opleidingen heb behaald en nu dus sommige dingen moeten gebeuren terwijl het al overmorgen officieel geboren mag worden. Aaaahhh heellpp. Mogen we de bevalling skippen???? Hier ook eindelijk weer beetje een stem 4 dagen niet gepraat. Bleek dus keelontsteking te hebben. Moeten nog even laatste dingen in huis halen en de tas aanvullen. Verder puinruimen in huis hihi. Ben nu afgelopen week al wel echt elk uur wakker snachts, hebben meer mensen hier last van? En overdag kan ik mn ogen soms niet open houden. Niet erg handig met nog een 2,5 jarige thuis te hebben banjeren.


Nyala (1.7 uur geleden)
@chris1982 - “@Nyala - “wiegje eindelijk k...„
jaja, ze kraakten, en ik dacht echt , neeee niet nu!!! ik wil nu nog niet bevallen!chris1982 (2.6 uur geleden)
@Nyala - “wiegje eindelijk klaar gezet v...„
ohh.. kraakten ze? leuk he wiegje klaarzettenNyala (3.4 uur geleden)
wiegje eindelijk klaar gezet vanmorgen, matrasbescherming en zo.. bijna alles klaar!
Vannacht heeft ze wel flink gestampt, mijn ribben maakten maar een raar geluid!

btw nog nooit zo verkouden geweest als nu, echt miserabel. neus-keel-oor pijn. Kan bijna niet meer praten. Hopelijk gaat het snel over zodat ik gezond aan de bevalling kan beginnen!
chris1982 (7.3 uur geleden)
ik heb nu met 36 wel opeens een schok dat het er echt aan zit te komen! tot nu toe voelde het ver weg maar volgende week kan het er zomaar echt zijn! spannend vind ik het!


jo2 (15.7 uur geleden)
@mir84 - “@jo2 - “@mir84 - “Ik kom e...„
Ja mijn dochter wil ook graag alles met mama doen. Maar gelukkig gaat ze wel begrijpen dat papa nu veel meer dingen doen moet voor haar. Mijn man ligt nu ziek op de bank... niet ideaal Nu nog visite ervaar ik wel als pittig. Wil je alles gezellig en netjes hebben en dat vind ik zwaar worden. Succes he, nog even doorzetten.jo2 (15.8 uur geleden)
@amy- - “Hallo iedereen ik kom even kla...„
Balen zeg! Het wil niet echt starten begrijp ik. Sterkte daar!ikke24 (17.6 uur geleden)
@chris1982 - “@ikke24 - “@mir84 - “@ikke...„
Dat is het zeker! En super leuk! En mun beste vriendin is ook zwanger! Dus allemaal baby`s haha! Andere vriendin van me is ook zwanger:p dus aankomende tijd allemaal baby`s hahahaikke24 (17.6 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@ikke24 - “@mir84 - “@ikke...„
Mun nichtje word in januari 1. En mun zus was precies 2 week voor mij uitgerekend. Ze is vandaag precies 38 week zwanger en ik 36 week. En zal idd heel mooi zijn als ik maandag beval! Lig nu heerlijk in een warm bad hopen dat het een beetje helpt:)ikke24 (17.7 uur geleden)
@chris1982 - “@ikke24 - “@mir84 - “@ikke...„
Haha als ze net zoveel mazzel heeft als met mun zoontje wel ja haha.. vergeet die dag nooit meer.. mun vliezen braken om half 5 smorgens zeg tegen mun vriend welke datum is het? Hij zegt 1 augustus ik zeg bel je moeder maar en zeg maar dat ze gelijk heeft gehad hahaha:p vond het wel heel grappig haha!amy- (18.1 uur geleden)
Hallo iedereen ik kom even klagen. Na meer als 3weken in het zh zijn ze gisteren begonnen met de baarmoederhals rijp maken dan stoppen ze er een tablet in. Gisteravond om 02.45 en dan nog een half uur aan de monitor dan s.ochtends onderzocht geweest en wss nog niets gebeurt weer een tablet onderzocht om14.00 ja het is niet voor vandaag.


chris1982 (20.4 uur geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
wel speciaal lijkt me, zo tegelijk met je zus zwanger zijn!missmarjoleintjuh (20.6 uur geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
Haha, nou zal mooi zijn, maandag bevallen :-)
Hopelijk nemen alsnog de klachten in de komende dagen wat af! Hoe oud is je nichtje? En wanneer was je zus dan uitgerekend?chris1982 (20.8 uur geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
Als ik je zo lees zou maandag niet slecht zijn? Wel ideaal als je schoonmoeder inderdaad zo goed kan voorspellen ;) Sterkte iig!ikke24 (21.3 uur geleden)
@mir84 - “@ikke24 - “@mir84 - “@ikke...„
Net ff rondje gelopen met mun nichtje.. maar het wil echt niet heb nu weer beste harde buik met steken.. word er zo moe van.. hoop ook dat er betere dagen komen want dit is zwaar vermoeiend.. en dat is gelukkig waar! Als ik mun schoonmoeder weer moet geloven beval ik maandag haha! Ze had met mun zoontje ook gelijk:pmir84 (21.4 uur geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
Nee snap ik dat je het niet trekt, het schiet nu wel op maar elke dag is wel weer een beproeving dan. Hopelijk heb je gauw wat betere dagen zodat je het weer vol kan houden. Over 2 maanden zijn we sowieso een kindje rijkerikke24 (22 uur geleden)
@mir84 - “@ikke24 - “@mir84 - “@ikke...„
Nee ze hebben geen oorzaak van de klachten.. en moet gewoon afwachten wanneer de kleine man zich meld.. tot dan hou ik dit gewoon. Heb al vanaf 6 uur een onrustige buik. En het is zeker pittig.. trek het ook niet zo goed merk ik wel.. zo even mun nichtje jn de buggy en aan de wandel.. :) kijken of ik dat trek.. beter als deze drukte denk ik hahamir84 (22.1 uur geleden)
@jo2 - “@mir84 - “Ik kom even klagen...„
Haha ja precies, hij wil ook alles samen doen. Hij slaapt niet meer overdag en afgelopen dagen al vanalles gedaan dus een dagje niks krijgt hij niks van maar het is vandaag gewoon allemaal even vermoeiend hihi. Krijg zo visite en daarna etentje dus nog even lui op de bank;)mir84 (22.1 uur geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
Hè das niet fijn, als ze je pijn gaan doen... Is er een verklaring voor je klachten? Ja snap je jaloezie, dat zou ik ook hebben... Spannend hoor maar wel pittig dagje voor je! Pak wel je rustmomentje hoor!mir84 (22.1 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@mir84 - “@ikke24 - “@mir8...„
Ja het gaat wel, doe weinig, zoontje is daardoor wel wat vervelend maar heb echt even de puf niet. Zit lekker in een goed boek, heerlijk zo op zn tijd. Normaal lees ik nauwelijks hihi. Dank je wel voor je lieve berichtje!jo2 (22.9 uur geleden)
@mir84 - “Ik kom even klagen... Ben vres...„
Ach wat vervelend zeg. Ik heb ook een driejarige rondlopen en dat valt inderdaad niet mee. Ze willen continue wat te doen hebben Is er niet iemand waar je vanmiddag even je zoontje kan brengen en zelf even je bedje in? Of slaapt hij nog? Dan heb je misschien vanavond weer zin om te gaan. Sterkte!!ikke24 (23.1 uur geleden)
@mir84 - “@ikke24 - “@mir84 - “Ik ko...„
Haha een lekkere luie dag is ook niet erg! En waarom ook niet! En dat is ook 2eer waar er 3ven lekk er tussen uit gaan is ook lekker:) het gaat redelijk de verloskundige heeft me aardig veel pijn gedaan. En best veel last van harde buiken en buikkrampen:) komt ook wel weer goed haha! Wou ook we l een rustig dagje maar moet op de kids passen van mun zus. Die word vandaag geholpen:) eerst alles week laten maken en dan inleiding. Ben best een beetje jaloers hahaha wou wel even met haar ruilen hihimissmarjoleintjuh (23.1 uur geleden)
@mir84 - “@ikke24 - “@mir84 - “Ik ko...„
Voel je je alweer iets beter? Heerlijk hoor, gewoon ff een dagje pyjama! Lekker aan jezelf denken!mir84 (1.1 dagen geleden)
@ikke24 - “@mir84 - “Ik kom even klagen...„
Ik loop nog steeds in ochtendkleding rond, zoontje ook nog on pjyama hihi. Vind het wel best, morgen heb ik dagje voor mezelf dus hou me vandaag rustig en kijk morgen wel of ik overdag nog even kan slapen tussen de herrie van hiernaast door. Ga wel naar het etentje vanavond, afleiding, eindelijk eens een uitje voor mezelf;). Hoe gaat het nu met jou? Nog steeds last van je buik? Sterkte en succes bij verloskundige!!ikke24 (1.1 dagen geleden)
@mir84 - “Ik kom even klagen... Ben vres...„
Hoop dat het snel wat beter gaat! Het lijkt me niet bepaalt fijn om je zo te voelen! Ik zal thuis blijven als je je nog zo voelt! En lekker rusten vanavond.. weet hoe het is als je nog een lindje hebt rondl op en en je voelt je zo..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. addpv - een jongen! - 20 Dec 2014
 2. babydecember - 20 Dec 2014
 3. Jo2 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 4. knuffeltje198... - een jongen! - 20 Dec 2014
 5. Lied88 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 6. Lindavk - een jongen! - 20 Dec 2014
 7. Madame89 - een jongen! - 20 Dec 2014
 8. Maria87 - een jongen! - 20 Dec 2014
 9. Melsje - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 10. Nyala - 20 Dec 2014
 11. tweede-ukkie - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 12. Nu online de 2e - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Dec 2014
 13. Deedee_m - een jongen! - 21 Dec 2014
 14. Nu online Eagle-Linda - een meisje! - 21 Dec 2014
 15. jacketje - een jongen! - 21 Dec 2014
 16. LauraZ - een meisje! - 21 Dec 2014
 17. Mamavan2jonge... - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 21 Dec 2014
 18. manoontje93 - 21 Dec 2014
 19. Novalie - een jongen! - 21 Dec 2014
 20. Quendi - 21 Dec 2014
 21. Roosie25 - Dat is nog een verrassing! - 21 Dec 2014
 22. Roxy81 - 21 Dec 2014
 23. Vlindertje12 - een meisje! - 21 Dec 2014
 24. AnnetvD - 22 Dec 2014
 25. Assie28 - een jongen! - 22 Dec 2014
 26. babylove25 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Dec 2014
 27. Nu online Chablis247 - een jongen! - 22 Dec 2014
 28. Nu online frogfairy - 22 Dec 2014
 29. Grean - 22 Dec 2014
 30. iny0 - een meisje! - 22 Dec 2014
 31. Juudjeuhh - een jongen! - 22 Dec 2014
 32. Manon87 - Dat is nog een verrassing! - 22 Dec 2014
 33. MissMarjolein... - 22 Dec 2014
 34. natasja176 - 22 Dec 2014
 35. rickenchantal - 22 Dec 2014
 36. Sheila88 - een jongen! - 22 Dec 2014
 37. aardbeirood - 23 Dec 2014
 38. esmata - 23 Dec 2014
 39. Guppy2 - 23 Dec 2014
 40. nynkepynk - 23 Dec 2014
 41. ralletje - een meisje! - 23 Dec 2014
 42. Yasemin - Dat is nog een verrassing! - 23 Dec 2014
 43. amy- - 24 Dec 2014
 44. Irisss7 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 45. mardys - 24 Dec 2014
 46. Mir84 - 24 Dec 2014
 47. Peertje32 - een tweeling!een tweeling! - 24 Dec 2014
 48. xxxRivaxxx - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 49. ~ProudMamma - een jongen! - 24 Dec 2014
 50. Annew1985 - 25 Dec 2014
 51. Blessedmommyx - een meisje! - 25 Dec 2014
 52. Caramba - 25 Dec 2014
 53. ikke24 - een jongen! - 25 Dec 2014
 54. Jessicaatje - 25 Dec 2014
 55. Jko - een jongen! - 25 Dec 2014
 56. Kleine28 - 25 Dec 2014
 57. lievelientje - een meisje! - 25 Dec 2014
 58. made@tunesia2... - een jongen! - 25 Dec 2014
 59. Mama-van-NF - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2014
 60. Mireille82 - 25 Dec 2014
 61. Niek7 - een meisje! - 25 Dec 2014
 62. Nyana1988 - 25 Dec 2014
 63. VeroniqueA - 25 Dec 2014
 64. wendyroovers - een meisje! - 25 Dec 2014
 65. 2edroppie - 26 Dec 2014
 66. Angelgirl - een meisje! - 26 Dec 2014
 67. Caitlintje - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 68. chris1982 - een jongen! - 26 Dec 2014
 69. dvr - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 70. Lotte90 - 26 Dec 2014
 71. Lynn en Babyb... - een jongen! - 26 Dec 2014
 72. MamaVanMAM - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 73. Memnune - een meisje! - 26 Dec 2014
 74. Miertjuh - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 75. Nona Debora - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 76. Rooooom6 - een meisje! - 26 Dec 2014
 77. sabje2 - 26 Dec 2014
 78. xlrnestcey - een meisje! - 26 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van zaterdag 20 December 2014 tot en met vrijdag 26 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014