Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 36

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

peet88 (57.3 dagen geleden)
@alegria1985 - “@silliegirl26 - “@alegria198...„
Dat is mooi..!alegria1985 (57.3 dagen geleden)
@silliegirl26 - “@alegria1985 - “@marjo1981 -...„
Dank je! T heeft geholpen! bloeddruk was 110/70. Dus ben gerustgesteld!jelfamke (57.4 dagen geleden)
@marjo1981 - “@jelfamke - “@Shietje - “@...„
Alles nog rustig... Weet niet of ik er blij mee mag zijn of juist niet... Vruchtwater druppelt door en dat maakt mij erg onzeker..silliegirl26 (57.5 dagen geleden)
@alegria1985 - “@marjo1981 - “@alegria1985 -...„
Ik duim voor je..

alegria1985 (57.5 dagen geleden)
@marjo1981 - “@alegria1985 - “Hallo week 3...„
Dat hoop ik wel ja. Bij mijn eerste hoopte ik t ook, maar niet gelukt (dametje had in t vruchtwater gepoeopt) Nou heb ik echt een positieve ervaring met t ziekenhuis hoor, maar het lijkt me zo relaxt thuis...
Maar eerst maar duimen dat m`n bloeddruk goed is...silliegirl26 (57.5 dagen geleden)
@marjo1981 - “@silliegirl26 - “Over een uu...„
Jups! Heb even mogen kijken.
Alles was helemaal goed. De baby zit nog niet helemaal vast. Genoeg vruchtwater.. niet gemeten ofzo alleen even gekeken of alles goed was.linneke (57.5 dagen geleden)
Zo wij zijn weer door de keuring heen. Bloeddruk nog helemaal keurig, kindje ligt toch ingedaald (ondanks dat ik opeens weer vanalles bovenin voel en m.n maagzuur twrug is) en ze dacht dat het hoofdje ook al vast lag in het bekken, hartje klopte keurig. Stond dus zo weer buiten, het flinke aankomen (2 kilo in 5 dagen) vond ze niet verontrustend, gebeurde soms gewoon en kon ook vocht zijn door het warme weer) was de laatste controle voor de bevalling. Dus nu maar af gaan tellen


marjo1981 (57.5 dagen geleden)
@jelfamke - “@Shietje - “@jelfamke - “O...„
hoe gaat t nu?marjo1981 (57.5 dagen geleden)
@alegria1985 - “Hallo week 36!!! Nog een weekj...„
hier weer een medische indicatie, en zou ook niet anders willen! heb door mn vorige bevalling heel veel vertrouwen in daar en kom er ook `graag`, voel me veilig daar! Jij dus sterke voorkeur voor thuis lees ik tussen de regels door?marjo1981 (57.5 dagen geleden)
@alegria1985 - “Pff, net gebeld voor de uitsla...„
ow bah... ik duim met je mee dat t geen zwangerschapsvergiftiging is!marjo1981 (57.5 dagen geleden)
@silliegirl26 - “Over een uurtje de eerste keer...„
en heb je een kijkje mogen nemen? hier kijken en meten ze elk bezoekje even! en hoe ging het verder?alegria1985 (57.6 dagen geleden)
Pff, net gebeld voor de uitslag van m.n urine (voor blaasontsteking). Ze hebben eiwitten gevonden. Moet ik morgen weer opnieuw urine inleveren. En vanmiddag bloeddruk opmeten. Zekf toch wel ongerust op zwangerschapsvergiftiging... hopelijk word ik vanmiddag gerustgesteld.


alegria1985 (57.6 dagen geleden)
@silliegirl26 - “Over een uurtje de eerste keer...„
Succes!! Hopelijk een goede positieve controle!Meykie (57.6 dagen geleden)
@marjo1981 - “hebben jullie ook zo`n zeurend...„
nee, heb dan vaak meer steken in mijn vagina en of schaambeen.
Heb er ook wel eens iets over gehoord, dacht dat dat in je lies te maken kan hebben met bandenpijn. maar misschien was dat eerder in de zwangerschap vooral, als ik er nu naar zoek zie ik: bekkenpijn, bekken instabiliteit, indalen en blaasontstekingMeykie (57.6 dagen geleden)
@silliegirl26 - “Over een uurtje de eerste keer...„
liggingsecho maken ze neem ik aan een aparte afspraak voor. Als dat via het ziekenhuis is doet als het goed is de echoscopist het en niet de gynaecoloog. Hoop voor je dat je een fijn gesprek hebt gehad meid!!Meykie (57.6 dagen geleden)
@Shietje - “@silliegirl26 - “@Meykie - ?...„
Ja, ben wel blij met die schat van mij.
inderdaad soms zo onduidelijk wat er in je lijf gebeurt en dan weet je soms ook niet of je er nou wel iets van moet denken of niet. maar goed. Ik ben altijd iemand die veel te laat wat van zich laat horen als het gaat om pijntjes en klachten. Kom uit een ondernemers gezin en ben gewend door te lopen tot je er bij neervalt zeg maar. Maar heb in de loop der jaren ook wel geleerd dat dat niet werkt en heb met mijn zwangerschap ook wel begrepen dat je toch wel alert moet blijven op wat er met je lijf gebeurt. Soms is het dan wel even fijn om hier even te zeuren en te vragen en een paar andere meningen te horen.Meykie (57.6 dagen geleden)
@peet88 - “Hey meiden, ik heb het idee da...„
nee, een vriendin van mij heeft de kleine ook al wel voor een deel ingedaald en heeft er ook nooit wat van gevoeld. Is bij iedereen gewoon anders, daarom is het op dat moment zelf ook zo onduidelijk soms. Maar weet nu wel zeker dat het verder is ingedaald. Viel mijn moeder wel op dat mn buik toch nog weer iets lager was en voel de kleine nu anders en iets lager in de buik.marjo1981 (57.6 dagen geleden)
hebben jullie ook zo`n zeurende pijn in je lies? volgens mij heb ik daar wat over gehoord..


silliegirl26 (57.6 dagen geleden)
Over een uurtje de eerste keer op controle bij de gynaecoloog. Vind het eigenlijk best wel spannend hihi..
Weet eigenlijk niet of ik nu ook de liggingsecho krijg..


alegria1985 (57.6 dagen geleden)
Hallo week 36!!! Nog een weekje en dan is een thuisbevalling mogelijk! Waar zouden jullie willen bevallen?


marjo1981 (58 dagen geleden)
daar zitten we weer, afbouwen van de slaapmedicatie en dan in week 38 ingeleid worden dus we werken in ieder geval naar de bevalling toe nu! maar goed, die nachten zijn wel booooring op de bank. Gelukkig heb ik een idioot trouw hondje die elke nacht uit zn mandje naast t bed kruipt om te kijken wat ik aan het doen ben en dan gezellig bij me komt liggen tv kijken... Nog even en we kunnen er snachts uit met een reden!


Shietje (58.1 dagen geleden)
@silliegirl26 - “@Meykie - “@Shietje - “@Me...„
@Meykie, wat lief van jouw man en wat fijn dat de klachten alweer over zijn! Het is ook lastig he dat we alles maar moeten gissen wat dit of dat pijntje zal zijnShietje (58.1 dagen geleden)
@jelfamke - “@Shietje - “@jelfamke - “O...„
Ja ik kan me voorstellen, dan is de kleine net iets meer gereed voor de wereld. Wel spannend allemaal. Veel succes!alegria1985 (58.2 dagen geleden)
@peet88 - “Hey meiden, ik heb het idee da...„
Volgens mij hoef je t niet te voelen. Bovendirn kan je kindje al vroeg indalen en dat er dan een poos niks gebeurt. Kan ook zijn dat je kindje indaalt als de weeën beginnen... dus maak je geen zorgen als je kindje nog niet is ingedaald. Mijn eerste daalde pas na 40 weken in...peet88 (58.2 dagen geleden)
Hey meiden, ik heb het idee dat onze smurf nog niet is ingedaald, tenminste ik heb er nog geen last van. Hij ligt wel goed. Zou je dit altijd voelen? Nu is het ook een klein mannetje. As woensdag weer naar gyneaceloog en dan zal ik het ook vragen. Het wordt wel spannend allemaal nu er sommige al bevallen zijn
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. foreverlove - een meisje! - 29 Okt 2015
 2. I82 - een jongen! - 29 Okt 2015
 3. joyce;; - 29 Okt 2015
 4. OumBayan - een meisje! - 29 Okt 2015
 5. Pixel87 - een jongen! - 29 Okt 2015
 6. en1985 - 30 Okt 2015
 7. Joisa - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Okt 2015
 8. meisjer1991 - een meisje! - 30 Okt 2015
 9. Our-little-mi... - een jongen! - 30 Okt 2015
 10. Didi87 - 31 Okt 2015
 11. Jcb-2013 - een jongen! - 31 Okt 2015
 12. jstmyself - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2015
 13. LilSan - een meisje! - 31 Okt 2015
 14. Lin32 - een meisje! - 31 Okt 2015
 15. marloesxs - 31 Okt 2015
 16. melmops - een meisje! - 31 Okt 2015
 17. RayenAmin - 31 Okt 2015
 18. Tuuttuut - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2015
 19. ahvdn - 01 Nov 2015
 20. Fien29 - 01 Nov 2015
 21. Jeann - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 01 Nov 2015
 22. Livelaughlove... - een meisje! - 01 Nov 2015
 23. nog even! - 01 Nov 2015
 24. ~ Happy ~ - een jongen! - 01 Nov 2015
 25. Ester1984 - een tweeling!een tweeling! - 02 Nov 2015
 26. Kamawish - 02 Nov 2015
 27. Misssharleen - 02 Nov 2015
 28. sam0304 - 02 Nov 2015
 29. tweestreepjes - een meisje! - 02 Nov 2015
 30. wiegeranna - een meisje! - 02 Nov 2015
 31. BooDelicious - een meisje! - 03 Nov 2015
 32. DST - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2015
 33. Fieke1984 - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2015
 34. Francis74 - 03 Nov 2015
 35. liefbeebje - 03 Nov 2015
 36. mama van casj... - 03 Nov 2015
 37. maminouche - 03 Nov 2015
 38. Marie- - een meisje! - 03 Nov 2015
 39. Newmom_ - een jongen! - 03 Nov 2015
 40. rromana - een jongen! - 03 Nov 2015
 41. SandyRL - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 03 Nov 2015
 42. Sjattiepops - een meisje! - 03 Nov 2015
 43. chantie172 - 04 Nov 2015
 44. IllieK - 04 Nov 2015
 45. Kim198 - een jongen! - 04 Nov 2015
 46. malou81 - een jongen! - 04 Nov 2015
 47. mama893 - een jongen! - 04 Nov 2015
 48. moos22 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 04 Nov 2015
 49. Nog eentje - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2015
 50. Rubel - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2015
 51. Ryanne29 - een meisje! - 04 Nov 2015
 52. secret2011 - 04 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 36 is van donderdag 29 oktober 2015 tot en met woensdag 4 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015