Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kubi (34 minuten geleden)
@trotsemamaAnnelies - “Pff lig al heel de nacht recht...„
Wat lastig seg! ik had ook last van maagzuur maar zo erg was het niet drinl je voldoende water ?? Of probeer es melk te drinken en minder eten voor het slpen probeer toch goed te rusten ik kon een paar dagen geleden ook nie slapen ik werd zo zwak maar nu probeer ik niet te veel denken kalm blijven kwaaltjes negeren en zo slapen want anders kan mn lichaam het niet aan, hopen dat je beter gaat wordentrotsemamaAnnelies (44 minuten geleden)
Pff lig al heel de nacht rechtop in men bed ik verslok om kwart na 1 in men eigen maagzuur.. Zo eng!! sindsdien lig ik al heel de nacht rechtop en het betert niet.. .. Pff kvind het echt zwaar worden damens zoveel pijn bij het stappen en bewegen met men benen in men buik en nu dit maagzuur dat erger word.. Het doet ook meestal verschrikkelijk veel pijn als ze beweegt.. Ik hoop dat men dochtertje niet te lang meer op zich laat wachten want heb schrik.dat ik door de vermoeidheid.en weinig slaap de bevalling niet zal aankunnen.. Heeft iemand hier ook zhon last van?


trotsemamaAnnelies (49 minuten geleden)
@melliemama - “nou meiden nog ff een laatste ...„
amai, veel sterkte! Het zal hopelijk sbel beter gaan met jou en kleine figo. wacht even af en ook jullie mogen samen lekker naar huis.
Nog eens dikke profisiat ehmelliemama (1.6 uur geleden)
nou meiden nog ff een laatste bericht van mij. ik zal de weken nog wel blijven volgen omdat ik benieuwd ben naar jullie verhalen!

allereerst bedankt voor de lieve felicitaties! ik ben van deze groep ws de eerste maar wees toch maar blij om nog ff zwanger te zijn hoor! ik mis dat getrappel in mn buik nu al .
hihi.
ook heeft hij toch wat ademhalings ondersteuning nodig en ligt hij helaas niet bij me.

ik had verwacht dat hij eerder zou komen! (mn 1e kwam met 33 weken) maar dat het zo heftig zou zijn... Pff
ik ging zondag avond met 0cm ontsluiting voor een ctg! op de ctg zagen ze dat ik wel erg veel harde buiken had. na 2 uur ontsluiting gemeten en had ik 6cm! beeb was niet ingedaald dus ik moest plat gaan liggen en mocht mn bed niet meer uit. ik kreeg een infuus met weeën opwekkers om hem in te laten dalen! maar de weeën werden te onregelmatig. mn ontsluiting was 8cm maar de kleine deed niks!
ik wilde per se niet in augustus bevallen en het was de 31e. blijkbaar blokkeerde mijn lijf het zelf want na 00.00 belandde ik in een heel heftige weeën storm. maar de kleine lag nog te hoog bij 10cm! dus werd het duwen en trekken! toen kwamen de persweeen! poeh dat was hard werken! de kleine kwam klem te liggen in het geboorte kanaal! hij kreeg moeilijkheden dus moest er echt uit.
mijn grote angst kwam uit! ik werd weer ingeknipt! !?Mja alles voor je kleine. .het moest.
nu kan ik niet slapen van de pijn. ik mis mn dochtertje van bijna 2 en de kleine beeb.
maar alles komt goed!

meiden ik hoop dat jullie ondanks de kwaaltjes je kleine echt tot iig 38 weken bij je mag dragen! dan is de start vaak veel beter. jullie geduld wordt beloond! !!
PJ19783 (3.8 uur geleden)
@lievekind - “@PJ19783 - “Ik krijg mijn ge...„
Ik duim voor je, dat je niet gedraaid is en gewoon juist ligtPJ19783 (4 uur geleden)
@lievekind - “hoi allemaal.. ik heb al de he...„
ik denk voorweeen, houd wel in de gaten dat je ze niet regelmatig hebt met harde buiken erbij. Het kunnen echte of oefen weeën zijnPJ19783 (4 uur geleden)
@lievekind - “@PJ19783 - “Ik krijg mijn ge...„
Ik vind het heel jammer, want ik had gewoon aan bevallen gedacht? jammer dat ik het niet mee ga maken, vooral omdat ik weet dat zij enigs kind blijft. Ik wou het gewoon meegemaakt hebben, maar ja... beter safe dan spijt tochPJ19783 (4.1 uur geleden)
@kubi - “@PJ19783 - “Ik krijg mijn ge...„
steken en als menstruatiepijn in rug, buik,heupen etc. ik heb het zelfs in boven benen.lievekind (5.2 uur geleden)
hoi allemaal.. ik heb al de hele avond een soort `krampjes` helemaal onderin.. t komt en gaat.. is maar erg kort steeds! net achter schaambot en in vagina.. wat zou dit kunnen zijn?? zou het blaasontsteking zijn of voorweeën of... ??


floraenfauna (5.6 uur geleden)
Fotootje staat op zwangerschaps foto boek


floraenfauna (5.7 uur geleden)
Vanavond bij vk geweest. Baby al goed ingedaald. Nog een mooie foto van het gezichtje gekregen!


lievekind (5.7 uur geleden)
@PJ19783 - “Ik krijg mijn geplande keizers...„
het zou trouwens best jammer zijn als je kleintje al voor die tijd komt, want dan word het dus een spoedkeizersnede..lievekind (5.8 uur geleden)
@PJ19783 - “Ik krijg mijn geplande keizers...„
nouja zeg dat vind ik wel heel raar!! om je zo bang te maken! als je internet raadpleegt lees je niet zulke nare verhalen.. maar je keuze voor een ks snap ik wel, had ik ook voor gekozen! vind je het jammer?
morgen krijg ik te horen of ie nog goed ligt en niet terug is gedraaid! ben benieuwd...kubi (5.8 uur geleden)
@PJ19783 - “Ik krijg mijn geplande keizers...„
OMG ZO ENG !!! Pak maar een gewoone keizersnee ! , mijn meisje is ook nog niet ingedaald morgen naar de gyni es luisteren wa ze gaat zeggen ben echt benieuwd, en een klein vraagje ik krijg vaak harde buikn maar hoe voelen jou voor weeen ? zijn dat net als steken?PJ19783 (6.1 uur geleden)
Ik krijg mijn geplande keizersnede op 26 september, gyn wou het niet eens proberen haar te draaien. omdat ze met haar billetjes al helemaal was ingedaald en stevig in mijn bekken vast zat. Mijn meisje weegt al ongeveer 6 1/2 pond Stuit was ook geen optie, omdat dat het hoofdje vast kon komen te zitten? Ze vertelde mij dat ze in dat geval 3 dingen konden doen en daarbij grote risico`s waren.1)Het hoofdje eruit trekken met gevolg beschadiging nekspierenen/of zenuwen.2) overlijden door verstikking. 3) Hier had ik dus nog nooit van gehoord???? Na dat het lijfje en beentjes geboren zijn... en ze het hoofdje er niet uit krijgen.... alles terug duwen, en dan een spoed keizersnede Ik heb dat nog nooit gehoord hoor! net zo`n horrorfilm pppffff!!!! Zij zelf had dat nog nooit gedaan, maar het was een optie zei ze? UUUhhhhh dat is dus GEEN optie voor mij!!! Dus het wordt hoe dan ook een keizersnede, de keuze was HELEMAAL NIET MOEILIJK. Ik zelf geloof niet dat ik 26 sept haal.Ik viel pas vanmorgen om 06.30 uur in slaap, na de hele nacht voorweeen en harde buiken. en had ik geen harde buiken en voorweeen was zij zo druk en wild echt niet normaal! en dan dat zuurbranden, echt niets helpt ertegen!


PJ19783 (6.3 uur geleden)
@lievekind - “ik heb nog geen slaapzakje voo...„
Volgens mij wel hoor, want de kraamhulp heeft me er de vorige keer op gewezen. Ik heb die wel zonder mouwen gekocht. Het moet maar goed zijn!kubi (6.4 uur geleden)
Pf ik begin het echt zat te worden :( overal jeuk overal steken pf bahhhhh


lievekind (7.7 uur geleden)
ik heb nog geen slaapzakje voor de beeb.. heb je die echt nodig?


maria32 (8.9 uur geleden)
@melliemama - “dank jullie allemaal! vannac...„
Gefeliciteerd met je prachtige zoontje! Onwerkelijk om ineens geen buik meer te hebben he?! Zo ineens niet meer zwanger. Wat een intens verhaal en bevalling; hopelijk komen jullie gauw samen thuis. Even dit goed verwerken...Heel bijzonder!! Veel geluk!maria32 (8.9 uur geleden)
Net naar VS geweest, baby ingedaald en bevalling komt .dichtbij....iiiieeeeeehhhh. Opeens gaat het mij te snel


Zonnebloem81 (14.1 uur geleden)
Dat klinkt als goed alternatief!


ongeduldige (14.8 uur geleden)
@Zonnebloem81 - “Gefeliciteerd melliemama! Dat ...„
Ik heb zelf bij de wehkamp proefverpakkingen poeder gekocht: 6x3 zakjes voor 100 ml per zakje. Kon ook niets anders kleins vinden en hiermee hoef je niet gelijk een heel pak aan te breken als je maar een beetje nodig hebt.Zonnebloem81 (16.3 uur geleden)
Toch bedankt voor het kijken roma!


roma2012 (16.3 uur geleden)
@Zonnebloem81 - “Ik wil geen poeder nog, hoop ...„
Jammer, niks anders gevonden dan drogisterij.NL

Dan denk ik dat je qua prijs beter richting kruidvat /etos kan gaan.roma2012 (16.8 uur geleden)
@Zonnebloem81 - “Ik wil geen poeder nog, hoop ...„
Ik zal ff online voor hè speuren, heb caleb nu toch op de psz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. Annemaijke - een jongen! - 24 Sep 2014
 2. bienimini - 24 Sep 2014
 3. jetadm - 24 Sep 2014
 4. Kmbrl - een meisje! - 24 Sep 2014
 5. KS - 24 Sep 2014
 6. madelonenliek... - 24 Sep 2014
 7. Mmik1980 - 24 Sep 2014
 8. Severine26 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2014
 9. tina36 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2014
 10. Babyquirilao - Dat is nog een verrassing! - 25 Sep 2014
 11. Beeb-3 - een meisje! - 25 Sep 2014
 12. Carenw - een jongen! - 25 Sep 2014
 13. gianna - een meisje! - 25 Sep 2014
 14. Izzyb - 25 Sep 2014
 15. Lassi85 - een jongen! - 25 Sep 2014
 16. liefdevoor3 - 25 Sep 2014
 17. Lievekind - een jongen! - 25 Sep 2014
 18. MamavNaim - een jongen! - 25 Sep 2014
 19. maria32 - 25 Sep 2014
 20. SVR - 25 Sep 2014
 21. AnSimon - 26 Sep 2014
 22. dansmariekje - 26 Sep 2014
 23. ellen vs - een jongen! - 26 Sep 2014
 24. Floraenfauna - 26 Sep 2014
 25. kayle - een jongen! - 26 Sep 2014
 26. Laila.z - een jongen! - 26 Sep 2014
 27. Liefie2014 - 26 Sep 2014
 28. Lijd - 26 Sep 2014
 29. Linn_ - 26 Sep 2014
 30. Little Mommy - een jongen! - 26 Sep 2014
 31. lovemybaby198... - een meisje! - 26 Sep 2014
 32. Marcella83 - 26 Sep 2014
 33. ongeduldige - een jongen! - 26 Sep 2014
 34. Roma2012 - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Sep 2014
 35. rubiyaarend - een meisje! - 26 Sep 2014
 36. Stefken - 26 Sep 2014
 37. trotsemamaAnn... - een meisje! - 26 Sep 2014
 38. Vanes80rr - een jongen! - 26 Sep 2014
 39. Zonnebloem81 - een jongen! - 26 Sep 2014
 40. ~SabR~ - 26 Sep 2014
 41. Britt.H - een jongen! - 27 Sep 2014
 42. chelsneaera - een jongen! - 27 Sep 2014
 43. Femmy1978 - een jongen! - 27 Sep 2014
 44. lizaaaa - een jongen! - 27 Sep 2014
 45. Lucyra - een jongen! - 27 Sep 2014
 46. Mamawendy6 - Dat is nog een verrassing! - 27 Sep 2014
 47. marloesboom - een jongen! - 27 Sep 2014
 48. Miszcatharina - Dat is nog een verrassing! - 27 Sep 2014
 49. Vale13 - een jongen! - 27 Sep 2014
 50. brigithjuh - Dat is nog een verrassing! - 28 Sep 2014
 51. Buddha9 - een jongen! - 28 Sep 2014
 52. Ea - een jongen! - 28 Sep 2014
 53. lievet - een jongen! - 28 Sep 2014
 54. Linda-1986 - Weet het wel maar zeg het niet! - 28 Sep 2014
 55. Lonneke-83 - 28 Sep 2014
 56. mamacarrie - een meisje! - 28 Sep 2014
 57. mamavanloren - een meisje! - 28 Sep 2014
 58. Mango2511 - 28 Sep 2014
 59. Muisje-g - een meisje! - 28 Sep 2014
 60. Nicii8 - een jongen! - 28 Sep 2014
 61. PJ19783 - een meisje! - 28 Sep 2014
 62. taatje - 28 Sep 2014
 63. UkjevK - een meisje! - 28 Sep 2014
 64. AmyvST - een jongen! - 29 Sep 2014
 65. Arubamama - 29 Sep 2014
 66. biniwini-baby - 29 Sep 2014
 67. daisy1234 - een meisje! - 29 Sep 2014
 68. davina80 - 29 Sep 2014
 69. groovyjody - een jongen! - 29 Sep 2014
 70. JQMS - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Sep 2014
 71. kimmetje4u - 29 Sep 2014
 72. Nu online littlebee - een jongen! - 29 Sep 2014
 73. Meis1981 - een jongen! - 29 Sep 2014
 74. MilouKara - Dat is nog een verrassing! - 29 Sep 2014
 75. sandra1986 - Dat is nog een verrassing! - 29 Sep 2014
 76. TrotseMamaVan... - een jongen! - 29 Sep 2014
 77. Veralinn - een jongen! - 29 Sep 2014
 78. 2beautifulgir... - een tweeling!een tweeling! - 30 Sep 2014
 79. anneheer - een meisje! - 30 Sep 2014
 80. Fiori4 - een meisje! - 30 Sep 2014
 81. kamam - 30 Sep 2014
 82. NEZZ - een meisje! - 30 Sep 2014
 83. RRM - een meisje! - 30 Sep 2014
 84. sardientje - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Sep 2014
 85. zebrapaard - 30 Sep 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van woensdag 24 September 2014 tot en met dinsdag 30 September 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014