Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

zee (23 minuten geleden)
@bakkerin - “@Solane75 - “@bakkerin - “...„
Hier nog een stel die echt geen 2e wilde, gek genoeg had ik bijna alles nog... kamertje vond ik te mooi om weg te doen, veel was naar mn broer en ook zo weer terug gekomen. Toch heb ik veel nieuw aangeschaft, vooral eigenlijk (aan) kleding enz. ...lovezwitsal (35 minuten geleden)
@caro81 - “@lovezwitsal - “@saartje1982...„
Ik heb er een van Little Frog, is een geweven doek. Die zijn in de zomer een stuk minder warm dan de rekbare tricotdoeken. Via hier terecht gekomen bij Draagpraat op faceboek. En via daar een hele hoop informatie opgedaan en dingen geleerd over dragen en draagdoeken.
Mijn man kwam met het idee, dus ik ben het verder gaan uitzoeken, ben benieuwd hoe en of het straks bevalt en of het bij ons past.bakkerin (1.5 uur geleden)
@caro81 - “@lovezwitsal - “@saartje1982...„
Ik heb er 1 van Bykay, van draagdoek.nl
Mijn man zal het gerust redden na een keertje oefenen maar ik weet ook dat hij het maar niks vind. Dus dan komt die baby bjorn weer uit de kastbakkerin (1.6 uur geleden)
@Solane75 - “@bakkerin - “@saartje1982 - ...„
Hier ook, ik geloof dat we alleen de kinderwagen nog hadden en een voedingskussen. De rest weg gegeven, verkocht etc. Maar goed, nu alles weer in huis Hier en daar wat `terug gebietst` Die beco is ook erg leuk en handig.

bakkerin (1.7 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
Succes hoor!caro81 (1.8 uur geleden)
@lovezwitsal - “@saartje1982 - “@bakkerin - ...„
Z`n doek lijkt mij ook wel handig. Welke heb je aan geschaft?lovezwitsal (2 uur geleden)
@saartje1982 - “@bakkerin - “@saartje1982 - ...„
Wij hebben ook een draagdoek aangeschaft! Mijn man heeft 1x het boekje doorgekeken, en 2dagen later toen ik doek gewassen en droog had zegtie: zo moest dat toch schat? En hij knoopt zo in een handomdraai die doek om zoals het hoort. Trots op mijn mancaro81 (3.9 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
Veel succes morgen! Je kan het en dan is jullie kleine beebje lekker bij julliefrancisca1976 (4.3 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
heel veel suc6 morgensaartje1982 (4.6 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
O wat spannend. Succes morgen!saartje1982 (4.6 uur geleden)
@bakkerin - “@saartje1982 - “@bakkerin - ...„
Dan heb je er al ervaring mee
En voor mannen misschien wel handiger idd, dat knopen gaat ze vast niet lukkenLewi (4.7 uur geleden)
Ik ben net terug van controle bij de vk. Waardes zijn nog even hoog als vorige week. Krijg dinsdag wel een extra groeiecho, maar vind ik alleen maar geruststellend. Vandaag de hele garage en schuur opgeruimd. Mijn man is meteen uit zijn werk alles gaan afvoeren naar de vuilstort, nog weer iets klaar!


Lewi (4.8 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
Spannend hoor, geeft een heerlijk gevoel waarschijnlijk!!lovezwitsal (5.2 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
Kijk das mooi dat je dat ook weer kan afstrepen! Goed dat je er klaar voor bent, geniet vandaag idd nog even met je meisje. En morgen grote dag!!Solane75 (5.3 uur geleden)
@zee - “Zoooo geboorte kaartjes ook kl...„
Spannend!!!Solane75 (5.3 uur geleden)
@bakkerin - “@saartje1982 - “@bakkerin - ...„
He, dat dachten wij ook (bij 1 houden). Had alles al verkocht oh, oh... Ik heb een beco butterfly, die had ik aan vriendin gegeven en nu weer terug gekregen.zee (5.9 uur geleden)
Zoooo geboorte kaartjes ook klaar, als de New born fotograaf is geweest kunnen ze gedrukt worden en gelijk verstuurd! Ik ben er klaar voor om morgen te bevallen, vandaag nog even cupcakes bakken met mijn grote kleine meid hoef ik me gedachten niet met morgen bezig te houden!


caro81 (7.4 uur geleden)
@mannen bij bevalling. Ja ieder moet doen zoals ze het zelf het prettigst vinden. Wel een lieve bezorgbare nam Lewi! De mijne zie ik ook nog wel onderuit gaan en bij bespreken vh bevallingsplan vroeg ik al gekscherend of er een extra bed bij mocht hihi maar hij wilt er volgens mij wel graag bij zijn. Niet gehoord dat hij niet durft/wilt. Toch maar eens opgooien..bakkerin (7.9 uur geleden)
@saartje1982 - “@bakkerin - “@zee - “Nou.....„
Ik heb baby bjorn eerder gehad, maar weer doorverkocht omdat ik dacht dat we het bij 1 zouden houden. Ik vind het wel prettig, zeker voor papa, die anders verstrikt raakt in de draagdoek Nu een mooie appelgroene, mijn lievelingskleurzee (9.2 uur geleden)
@Lewi - “Mijn man is erg overbezorgd al...„
Je hebt een hele lieve en zorgzame man Hoe iedereen het doet is toch anders! Hoe je je voelt tijdens de bevalling is ook anders, ik weet nog goed dat ik me mateloos heb geërgerd tijdens de bevalling van mijn oudste aan mijn man, vraag me niet waarom. Wilde het liefst alleen zijn met de zusters en dokter lijkt me allemaal ook maar raar voor een man om er een beetje bij te hangenfrancisca1976 (11.3 uur geleden)
@Lewi - “@caro81 - “@Lewi - “@franc...„saartje1982 (11.3 uur geleden)
@bakkerin - “@zee - “Nou... mannen hebben...„
Ik heb bij mijn zoontje de baby bjorn gebruikt, maar vond het een ontzettend onding. Echt niet fijn voor je rug en schouders en volgens mij ook niet fijn voor je kindje.
Ik ga bij deze baby dragen met een doek, maar er zijn volgens mij ook hele goede ergonomische dragers, die voor jou en je kindje wel prettig zitten (ook tot oudere leeftijd).
Vind het zonde als je nu iets koopt en er straks spijt van hebtLewi (11.6 uur geleden)
@Solane75 - “@Lewi - “@caro81 - “@Lewi ...„
Nee hoor klinkt mij helemaal niet gek! Zon vk ziet iedere dag vrouwen als ons langskomen. Die weet wat ze kan verwachten, is daar op voorbereid en kan een stap vooruit denken. Een man kan dat helaas niet. En schaamte, tja, leuk is anders maar het moet er natuurlijk wel uit!Lewi (11.7 uur geleden)
@Denise-89 - “@Lewi - “@caro81 - “@Lewi ...„
Goede stap vooruit! ?nleiding zorgt denk ik inderdaad voor meer rust. ?k hoop het voor je dat hij het deze keer kan volhouden!Lewi (11.7 uur geleden)
Mijn man is erg overbezorgd als het op mij neerkomt. Zo hebben wij bijvoorbeeld boven geen toilet en omdat ik er per nacht zon drie keer uitmoet, loopt hij iedere keer voor mij de trap (erg stijle) af snachts. Nu moest ik vorige week kiezen van hem of een postoel boven of het logeerbed naar beneden om daar saampies te slapen. Toch maar gekozen voor de postoel en zelfs die mag ik niet legen omdat hij denkt dat ik de trapleuning dan niet kan vasthouden. Zo gaat het met vele dingetjes. Hij is niet opgewassen tegen bloed of pijn van zijn dierbaren, misscjirn deels door het verlies van zijn moeder. Hij voelt zich dan machteloos. Daarnaast is zijn NLs nog steeds niet voldoende om medische vragen te kunnen beantwoorden. Na meerdere malen vragen heb ik respect voor zijn keuze, hij zal tot de zware weeen beginnen toch wel bij mij zijn!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. Angel1989 - een jongen! - 20 Aug 2014
 2. beachie78 - 20 Aug 2014
 3. Bizou(k) - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 4. Brino - een meisje! - 20 Aug 2014
 5. caro81 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 6. Evikej - 20 Aug 2014
 7. grieties - een meisje! - 20 Aug 2014
 8. Krokus - 20 Aug 2014
 9. Lolaatje83 - 20 Aug 2014
 10. masje - een meisje! - 20 Aug 2014
 11. MotherToBe87 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2014
 12. Noorvg - 20 Aug 2014
 13. Nu online zee - 20 Aug 2014
 14. Bebievier - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 15. DDD13 - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 16. Hannoniem - een jongen! - 21 Aug 2014
 17. hensam - een jongen! - 21 Aug 2014
 18. jaleesa - 21 Aug 2014
 19. Jol - een jongen! - 21 Aug 2014
 20. Josje14 - een jongen! - 21 Aug 2014
 21. KirstenR - 21 Aug 2014
 22. Kootsj - een jongen! - 21 Aug 2014
 23. mevrouwtje198... - 21 Aug 2014
 24. missblondie - een meisje! - 21 Aug 2014
 25. pinda14 - 21 Aug 2014
 26. Proud2BeJMomm... - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2014
 27. stiertje28 - 21 Aug 2014
 28. vienna81 - een jongen! - 21 Aug 2014
 29. bigangel - een meisje! - 22 Aug 2014
 30. Danielle32 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Aug 2014
 31. Ebevi - Dat is nog een verrassing! - 22 Aug 2014
 32. Iloon1986 - een jongen! - 22 Aug 2014
 33. Kathoen - 22 Aug 2014
 34. mamalaura84 - 22 Aug 2014
 35. MamAnja2012 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Aug 2014
 36. MamavanBradle... - een jongen! - 22 Aug 2014
 37. maria55555 - 22 Aug 2014
 38. Marietje32 - 22 Aug 2014
 39. Popje82 - 22 Aug 2014
 40. Quietus - Dat is nog een verrassing! - 22 Aug 2014
 41. sofie222 - een tweeling!een tweeling! - 22 Aug 2014
 42. Nu online sofieco - een meisje! - 22 Aug 2014
 43. SSAN91 - een meisje! - 22 Aug 2014
 44. keekee - 23 Aug 2014
 45. lisette1980 - 23 Aug 2014
 46. Lungo - 23 Aug 2014
 47. Mama.van.Just... - een meisje! - 23 Aug 2014
 48. Mama~V~Lieff - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Aug 2014
 49. Mamoniempje - een meisje! - 23 Aug 2014
 50. mashaal - een jongen! - 23 Aug 2014
 51. Mm4 - 23 Aug 2014
 52. Noelle word g... - een jongen! - 23 Aug 2014
 53. Solane75 - een meisje! - 23 Aug 2014
 54. sunrisemom - een jongen! - 23 Aug 2014
 55. Tijgerbol1987 - Dat is nog een verrassing! - 23 Aug 2014
 56. Veronique78 - 23 Aug 2014
 57. wizke2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Aug 2014
 58. annelies1987 - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2014
 59. BabyBij - een meisje! - 24 Aug 2014
 60. Chrizzy911 - een jongen! - 24 Aug 2014
 61. Jippie27 - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2014
 62. kinderwens198... - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2014
 63. Lewi - een meisje! - 24 Aug 2014
 64. liesettee - 24 Aug 2014
 65. Marianne1975 - 24 Aug 2014
 66. marije06 - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2014
 67. MijnTrotsx - een meisje! - 24 Aug 2014
 68. Nikita~Magrie... - een meisje! - 24 Aug 2014
 69. saartje1982 - een jongen! - 24 Aug 2014
 70. TessjeR - Weet het wel maar zeg het niet! - 24 Aug 2014
 71. Yasss - een jongen! - 24 Aug 2014
 72. Erika1987 - een meisje! - 25 Aug 2014
 73. francisca1976 - een jongen! - 25 Aug 2014
 74. Jessie8 - een jongen! - 25 Aug 2014
 75. jsscaaaa - een jongen! - 25 Aug 2014
 76. mackenzie - een meisje! - 25 Aug 2014
 77. meidenmam - Dat is nog een verrassing! - 25 Aug 2014
 78. Missyyy - een jongen! - 25 Aug 2014
 79. Olli - 25 Aug 2014
 80. OnMyWay - een meisje! - 25 Aug 2014
 81. Rachvdlem - 25 Aug 2014
 82. Sabine2009 - 25 Aug 2014
 83. babs1986 - 26 Aug 2014
 84. beebiecrush - een jongen! - 26 Aug 2014
 85. Buikje86 - een jongen! - 26 Aug 2014
 86. Caroline1975 - een meisje! - 26 Aug 2014
 87. Kes86 - een meisje! - 26 Aug 2014
 88. Liesje32 - 26 Aug 2014
 89. Mama.2x - een meisje! - 26 Aug 2014
 90. marietje150 - een jongen! - 26 Aug 2014
 91. Maris- - een jongen! - 26 Aug 2014
 92. Mo-90 - Dat is nog een verrassing! - 26 Aug 2014
 93. Roses20 - een jongen! - 26 Aug 2014
 94. Tatjana89 - 26 Aug 2014
 95. wonder2014 - 26 Aug 2014
 96. Zeepaartje - een jongen! - 26 Aug 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van woensdag 20 augustus 2014 tot en met dinsdag 26 augustus 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014