Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

cheyenne26 (4.9 uur geleden)
Wie weet hoe dat zit met de slijmprop? Ik heb sinds vanmiddag iedere keer als ik naar de toilet ga dat ik echt slijm verlies. Zou dat dan van de slijmprop zijn?


Lilly30 (6.5 uur geleden)
@jady77 - “@Lilly30 - “@jady77 - “Ik ...„
vandaag gehoord van de gyn dat het tussen 4 en 12 nov wordt (weekend uitgezonderd) dus nog max. 3 weken :-)jady77 (8.2 uur geleden)
@Lilly30 - “@jady77 - “Ik mag vrijdag na...„
Pff wat een gedoe...ik duim voor je dat er op tijd een plekje vrij is! Succesjustc31 (8.8 uur geleden)
Jeej week 36 alweer
november16 (9.5 uur geleden)
@jady77 - “Whoehoe vandaag 37 weken, mag ...„jady77 (10.1 uur geleden)
Whoehoe vandaag 37 weken, mag thuis bevallen...oh nee..oops dat mag ik niet haha. Maar ins kleintje kan komen, ben er klaar voor. Vrijdag naar de vk...


Lilly30 (1.3 dagen geleden)
@jady77 - “Ik mag vrijdag naar de vk. Dan...„
nee dat helpt niet :-) want ik moet volgende week donderdag eerst langs 5 verschillende hokjes en als laatste langs de opname. Daar gaan ze kijken waar ze je kunnen plannen en daarna krijg je daarover per post bericht. Hangt er dus echt vanaf waar nog plek is op de OK en welke gyn er beschikbaar is.jady77 (1.4 dagen geleden)
Ik mag vrijdag naar de vk. Dan krijg ik een liggings echo en hoop ik eigenlijk of ze ook al kan voelen of er iets verstreken of verweekt is. Ik ben sinds een paar dagen erg rustig als ik over de bevalling nadenk. Van mij mag het gaan gebeuren:ik ben er klaar voor! (oké het feit dat ik geen controle heb, zeurt nog ergens achter in mn hoofd)
@,lilly30. Hopen dat je snel een datum krijgt, zo schiet het niet op...ik kan me voorstellen dat je je enige zorgen maakt. Succes. En anders er achter aan bellen (of heeft dat geen zin?)Lilly30 (1.5 dagen geleden)
@Envyme - “@lilly30 oh jaloers, zou ook w...„
en dat gevoel van ongesteld worden heb ik ook wel maar dat komt door het indalen. Ze is nog steeds niet ingedaald en ligt nog lekker hoog.Lilly30 (1.5 dagen geleden)
@Envyme - “@lilly30 oh jaloers, zou ook w...„
nou ben net terug van de gyn en ik heb nog geen datum. het wordt ergens tussen 4 en 12 november. En 11 november ben ik 39 weken. Dus we zullen zien welke datum het wordt, want alle OK`s zijn alweer vol gepland (krijg even een deja vu naar de tijd dat ik op het einde liep van mijn dochter en er ook geen plek was). Ik hoop ook niet dat het 11 november wordt aangezien ze hier dus Sint Maarten vieren en dat lijkt me nu niet echt leuk om dan jarig te zijn. Maar goed volgende week donderdag hoop ik een datum te krijgen....nog even geduld.Envyme (1.5 dagen geleden)
@lilly30 oh jaloers, zou ook wel willen met 38 weken. Sta nu gepland op 12 november. Zal je net zien dat het 11 november komt... Alles staat nu in ieder geval wel klaar. Begint nu wel weer te rommelen, voelt alsof ik ongesteld moet worden. Hopen dat ontsluiting begonnen is want vind het wel weer mooi geweestcheyenne26 (1.6 dagen geleden)
@Femke- - “Hoe is het met de dames hier ?...„
Idd, van mij mag ze komen en soms denk ik dat het gaat gebeuren, en dan stopt het gerommel weer pfffffff.....Femke- (1.6 dagen geleden)
Hoe is het met de dames hier ? Kan voor jullie de tijd ook niet snel genoeg gaan ....


vds_charlotte (2.1 dagen geleden)
@Lilly30 - “@vds_charlotte - “Vandaag co...„
Nee inderdaad, `t is een smal ding;) ze wordt bij geboorte 2,8 geschat dus t is zeker niet alarmerend weinig :) en tenslotte is het ook maar een schatting, kan best meer ( of minder) zijn ook he... maar de gynea vindt het allemaal goed elke keer, dus ik ook dan... t is misschien maar het idee, maar t lijkt me gemakkelijker om te bevallen dan van een zwaar babytje ;)Lilly30 (2.2 dagen geleden)
@vds_charlotte - “Vandaag controle gehad bij de ...„
das niet echt zwaar. Mijn `kleine` meid weegt denk ik een kilo meer en ben morgen 36 weken :-)vds_charlotte (2.3 dagen geleden)
Vandaag controle gehad bij de gyneacoloog... Onze meid doet het nog steeds super, ze groeit goed en weegt nu 2.2 kilo... Ze is nog niet ingedaald en na een inwendig onderzoek besloot de gyneacoloog dat de kans groot is dat ik over tijd zal gaan... Achja, zolang alles maar goed gaat en onze meid gezond is :) En `t zou natuurlijk super zijn als alles natuurlijk kan gebeuren :)


Lilly30 (2.3 dagen geleden)
@Envyme - “Van de week met gynaecoloog be...„
ik krijg ook een geplande ks. Hier doen ze het in week 38 (dochter geboren met 38+4) dus ik hoop nu ook weer op zoiets. Morgen naar de gyn en dan hoop ik de datum te horen....Lilly30 (2.3 dagen geleden)
@jady77 - “Sorry dat ik t zo zeg maar pff...„
haha vrijen is sowieso al niet meer romantisch bij ons hoor....of nou ja tis maar wat je onder romantisch verstaat. We weten van elkaar wat we lekker vinden en kunnen dat ook gewoon uitspreken....licht aan, dekens af....gaat erom dat je ervan kunt genieten toch? Voel me ook net een walvis op het droge maar het gaat nog prima....al zou ik mezelf gewoon wel weer wat mobieler willen voelen :-)wendy_28 (2.3 dagen geleden)
Nou dames woensdag weer naar de gyn. Hopelijk blijft die kleine man nog even zitten 31 oktober staat de geplande keizersnee maar ergens hoop ik dat ie eerder komt omdat ook ik het zat ben alles doet nog steeds pijn. Maar als ie blijft zitten die anderhalve week is dat ook goed. Heb zoiets van komt ie komt ie blijft ie zitten ook goed. Morgen ga ik naar 37 weken :D:D gaat snel nu.. Iedereen die bevallen is GEFELICITEERD en voor iedereen die nog zit te wachten succes duurt niet lang meer meiden


wendy_28 (2.3 dagen geleden)
@jady77 - “Sorry dat ik t zo zeg maar pff...„
hahaha herkenbaar. idd bij mijn vorige zwangerschap helemaal geen last mee gehad.. Maar nu en het rare is dat de zin er nog is komt misschien omdat ik denk van shittt straks 3 maanden niks hahaJolleke316 (2.3 dagen geleden)
Man ik wil zooooo hard bevallen. ben het kotsbeu. maar dan toch ook weer niet deze week. Want zaterdag is mijn dochtertje haar verjaardagsfeestje en dat wil ik echt niet missen!
Donderdag naar de gynaecoloog en horen wat die zegt over de pijn in mijn bekken.


Out of the Box (2.5 dagen geleden)
@Envyme - “Van de week met gynaecoloog be...„
Hier doen ze het ook niet eerder dan met 39 weken.ivm longrijping. Heb hem.gepland staan.voor 39.0 maar moet nog definitieve bevestiging krijgen, zal ik 1,5 week van.tevoren.horen geloof ik.queenys (2.6 dagen geleden)
Dank je wel.. @ biancabeeb: ja bij mij kan het ook bijna niet erger qua bevalling en precies als jij bi en grote baby. Onze kleine paste met 36 weken al niet meer op de curve qua beenlengte en dit houdt in dat hij dus meer dan 6 weken voorloopt wat dat betreft. Ik mag zo weer naar de gyneacoloog en ik heb volgens mij al een verweekte bm hals. Dus ga wel vragen of hij me kan strippen zodat er weeeen zouden kunnen ontstaan en ik mss toch eerder de ks kan krijgen, dan maar spoed hoor haha. Ze zeggen trouwens bij mij dat grote kinderen juist een grotere kans op complicaties hebben bij een ks ivm ademhaling. Behalve als je weeen hebt gehad.. Dus zit ik daar toch een soort op te hopen. Mijn ervaring met inleiding is niet best, hoop dat het jou deze keer dan beter af gaat. Ook alvast veel succes!biancabeeb (2.6 dagen geleden)
@jady77 - “@,queenys sterkte meid, balen ...„
ik heb ook om inleiding gevraagd..ook i.v.m complicaties eerste bevalling en de grote van me eerste..nu word deze ook groter geschat en heb ik nog meer last van me b.i en zie ik het dus echt niet zitten om over tijd te gaan.. bij mij heeft gynecoloog afgesproken dat er met 38,5 week word gekeken of ik al ontsluiting heb.als ik dat heb word ik met 39 weken ingeleid. heb ik dat niet willen ze nog wachten tot 40 weken..maar me gevoel zegt dat deze kleine meid wel eerder gaat komen...inleiden is voor mij beter dan afwachten..maar ik denk ook dat bij iedereen persoonlijk is.. zwaardere bevalling dan bij eerste kan bijna niet bij mij ;)Femke- (3.1 dagen geleden)
@jady77 - “Sorry dat ik t zo zeg maar pff...„
Hier een man die al maanden niet meer wil pffff...zou er een moord voor doen ondanks dat het niet romantisch zou zijn

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. heppy78 - een meisje! - 14 Nov 2014
 2. ikkuh01 - 14 Nov 2014
 3. mamaFINN - een tweeling!een tweeling! - 14 Nov 2014
 4. ROBINNN2107 - een meisje! - 14 Nov 2014
 5. esdaa - een meisje! - 15 Nov 2014
 6. huisjeboompje... - Dat is nog een verrassing! - 15 Nov 2014
 7. Liesj - 15 Nov 2014
 8. Lil- leef - een meisje! - 15 Nov 2014
 9. lindjelove - een meisje! - 15 Nov 2014
 10. mar550 - een jongen! - 15 Nov 2014
 11. november16 - een jongen! - 15 Nov 2014
 12. ons1stewonder... - een jongen! - 15 Nov 2014
 13. Petroesca - een jongen! - 15 Nov 2014
 14. PH - een jongen! - 15 Nov 2014
 15. samenzwanger1 - Weet het wel maar zeg het niet! - 15 Nov 2014
 16. Sugababegirl - een meisje! - 15 Nov 2014
 17. An-O-Niem - een meisje! - 16 Nov 2014
 18. Cheriindaa - een meisje! - 16 Nov 2014
 19. esther195 - een meisje! - 16 Nov 2014
 20. Francoise1989 - 16 Nov 2014
 21. happyhappyhap... - 16 Nov 2014
 22. Jolleke316 - een jongen! - 16 Nov 2014
 23. kimberleydl - 16 Nov 2014
 24. Leeuwke - een jongen! - 16 Nov 2014
 25. Lola01 - 16 Nov 2014
 26. Nerdje - een jongen! - 16 Nov 2014
 27. sanneraai - 16 Nov 2014
 28. smauser - Dat is nog een verrassing! - 16 Nov 2014
 29. work-in-progr... - 16 Nov 2014
 30. alexandra89 - een jongen! - 17 Nov 2014
 31. daffieduckiej - een jongen! - 17 Nov 2014
 32. daniquevd - een meisje! - 17 Nov 2014
 33. Es80 - 17 Nov 2014
 34. hodo - 17 Nov 2014
 35. Ilovekids - een jongen! - 17 Nov 2014
 36. Jareja - 17 Nov 2014
 37. kel31 - 17 Nov 2014
 38. lauwke - een meisje! - 17 Nov 2014
 39. liannevanleeu... - een jongen! - 17 Nov 2014
 40. mamavannikkie... - Dat is nog een verrassing! - 17 Nov 2014
 41. mirth - een meisje! - 17 Nov 2014
 42. mriek - 17 Nov 2014
 43. Out of the Bo... - een jongen! - 17 Nov 2014
 44. Ukkie-2 - een meisje! - 17 Nov 2014
 45. aapjhu - 18 Nov 2014
 46. deense - 18 Nov 2014
 47. Lexif - 18 Nov 2014
 48. Lilly30 - een meisje! - 18 Nov 2014
 49. MaMa van Dami... - een meisje! - 18 Nov 2014
 50. marielotte - 18 Nov 2014
 51. Marlies1A - een tweeling!een tweeling! - 18 Nov 2014
 52. mommyF - een meisje! - 18 Nov 2014
 53. Secrett - 18 Nov 2014
 54. Seraicha - 18 Nov 2014
 55. suzy1979 - een jongen! - 18 Nov 2014
 56. Babylove1114 - 19 Nov 2014
 57. blauwewolk201... - een meisje! - 19 Nov 2014
 58. jedrotje - een jongen! - 19 Nov 2014
 59. justc31 - een meisje! - 19 Nov 2014
 60. Yvette22 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 61. 1ebaby - een meisje! - 20 Nov 2014
 62. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 63. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 64. Mamaso - een meisje! - 20 Nov 2014
 65. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 66. vrkh - een jongen! - 20 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van vrijdag 14 November 2014 tot en met donderdag 20 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014