Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

lelie1980 (1.4 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@sies - “@Vlindertje12 - “...„
Had je dat gevoel de tweede keer nog steeds? Na de eerste kon ik niet wachten om weer zwanger te mogen worden en ik miste alles aan zwanger zijn. Nu ben ik heel blij dat ik kan herstellen en er weer voor mijn dochter kan zijn en mis ik zwanger zijn totaal niet. ( was ook wel een hele andere zwangerschap)lelie1980 (1.5 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@lelie1980 - “@Vlindertje12 ...„
Concreet geen idee, maar als ze zo blijven drinken vast wel deze week. Ja zo goed als. Zaterdag even de laatste dingen gehaald. Ee hadden avent flessen, maar die zijn minder geschikt voor prematuren. Dus difrax op aanraden ziekenhuis gehaald. We mogen rooming in doen in het ziekenhuis. Dan mag je op de afdeling neonatologie logeren met je.kids op de kamer. Dit leek ons overdreven. We gaan waarschijnlijk een paar uur kraamzorg kopen om wat tips te krijgen over de verzorging van een tweeling in de thuis situatie. Op de normale kraamhulp heb ik deze zwangerschap geen recht gehad door ziekenhuis opname van mij. Voor couveuse nazorg ben ik niet verzekerd. (ze hebben ook geen couveuse gezien, maar wel langdurig ziekenhuis)sies (1.8 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@sies - “@Vlindertje12 - “...„
Ik vond het zo raar en dat het maar hing. Later vond ik het zo raar dat me buik leeg was. Ik miste de schopjes. Het delen van me dochter vond ik zo lastig.babylove25 (2 uur geleden)
morgen ook 36 weken zwanger kei trots
missmarjoleintjuh (2.2 uur geleden)
@lelie1980 - “@Vlindertje12 - “@lelie1980 ...„
Weet je eigenlijk al wanneer je lieve kleintjes ongeveer naar huis mogen? Ben je er thuis helemaal klaar voor? Je krijgt dan geen kraamzorg meer zeker?missmarjoleintjuh (2.4 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@missmarjoleintjuh - “@Vlind...„
dit nachthemd hadden ze toen bij V&D. Niet het aller chiquest maar geen vreselijk ding. Hij was toevallig ook nog zwart en heb hem ook helemaal schoon gekregen!!! Na de bevalling geloof ik in een emmer laten weken en daarna zsm gewassen....missmarjoleintjuh (2.4 uur geleden)
@sies - “@Vlindertje12 - “@sies - “...„
haha, ja das de eerste keer echt ff wennen hè, dat die buik dan `weg` is....sies (4.8 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@sies - “@Vlindertje12 - “...„
Ja weer voor zwart hempdje. Maar in de verloskamers is het ook aardig warm. Eerste x wilde ik eigenlijk niet naakt zijn maar het enige wat ik kon denken was ze moet eruit en kon me niks meer schelen
Hemdje vond ik ook fijn omdat ik ze zo ook lekker meteen op me buik kon leggen en was makkelijk met aanleggen. Weet wel dat ik nog een zwangerschapsbroek in me tas had gedaan voor de terugweg. Maar ja de buik was weg dus werd hijsen haha.eagle-linda (4.9 uur geleden)
Gisteren fotoshoot gedaan in het bos, heb 1 foto op mijn profiel geplaatst.

Ik heb altijd een hekel aan foto`s en mijn man ook. Altijd een uitdaging voor degene die de foto`s maakt. Schoonzusje is het nog aan het leren, maar ik vind ze super


lelie1980 (5.1 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@missmarjoleintjuh - “@Vlind...„
Ik heb mijn kleding wel goed schoon gekregen. Maar alles was wel katoen.lelie1980 (5.1 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@lelie1980 - “@Vlindertje12 ...„
Toen ik thuis beviel kon ik natuurlijk gewoon mijn shirt uit doen. In het ziekenhuis zat ik in een noodsituatie dus was er geen tijd. Daryl lag wel even op me maar toen moesten we Ilse er nog uit krijgen. Dat was onprettig met baby op mijn borst. Opeens moest ook het bed omgebouwd worden en renden ze met bed en al naar de ok. Na de Keizersnede was er geen tijd voor contact. Dat was boven het doek houden en naar de kinderarts en ze moest ook aan de beademing om haar te helpen ademen. Dus een uitzonderingssituatie. In een normale situatie heb je tijd zat en zelfs nu deden ze hun best bij Daryl om hem nog even op me te leggen.Vlindertje12 (5.9 uur geleden)
@missmarjoleintjuh - “@Vlindertje12 - “haaj ladies...„
Goede tip meid!! Thnx!! Maar niet een hele chique denk ik? Of heb je em gemakkelijk schoongekregen?Vlindertje12 (5.9 uur geleden)
@Leona.en.Bo - “Morgen alweer liggingsecho bee...„
jaaa... dat is herkenbaar.. je baarmoedermond schijnt dat te zijn.Vlindertje12 (5.9 uur geleden)
@maaccy - “Zo net thuis.... Nou eerst uu...„
heh wat rot dat ze je zo van het kastje naar de muur sturen!!
Snap goed dat je nog niet gerustgesteld bent.. hopelijk komt het allemaal snel goed!! Succes!!Vlindertje12 (6 uur geleden)
@lelie1980 - “@lovegin - “@lelie1980 - “...„
Hahaha kleine boefjes zijn het dus!! Met zn tweetjes heel het zike nhuis op stelten zetten.. Wel super schattig!!Vlindertje12 (6 uur geleden)
@lelie1980 - “@Vlindertje12 - “haaj ladies...„
Hahaha.. wat een toestanden inderdaad!! Heb jij nog rekening gehouden met de kleur? Net als Sies heeft gedaan?
En heb je dan wel tijd om het uit te doen vraag ik me af.. voor huid op huid contact?Vlindertje12 (6.1 uur geleden)
@sies - “@Vlindertje12 - “haaj ladies...„
tjonge haha... meteen moeder dus haha!! Je gaat dus nu weer voor een zwart hemdje?missmarjoleintjuh (6.1 uur geleden)
na een weekend 200 km van me vandaan, komt mijn man over een uurtje gelukkig weer thuis. Ben blij dat de baby nog gewoon lekker in me zit. En aankomende donderdag wordt eindelijk de vloerbedekking in de babykamer gelegd en de gordijnen opgehangen. Pfff weer een mijlpaal in het project babykamer. Zodra dat klaar is kan ik vanaf vrijdag de meubeltjes in elkaar gaan zetten en volgende week eindelijk babyspulletjes gaan wassen


missmarjoleintjuh (6.2 uur geleden)
@Vlindertje12 - “haaj ladies.. ik bekijk dat li...„
Ik heb voor de bevalling van de tweede een nachthemd gekocht met knoopjes aan de voorkant vanaf de hals totaan op de buik. Ik wil namelijk niet naakt liggen te bevallen maar vind het wel fijn dat de baby erna meteen op mn blote borst/buik kan liggen. Hiermee is met een paar seconde de knoopjes open getrokken. `beviel` me erg goed dus ook deze bevalling trek ik weer hetzelfde aan. En idd wat Lelie zegt: geen BH, das echt niet handig.
Maar ja je hebt het niet altijd voor het zeggen, bij de eerste ging het bij mij zo snel dat ik gewoon een BH en twee shirts aan had....maaccy (7.5 uur geleden)
Vandaag weer voor mijn ctg geweest. Alles is nog steeds het zelfde nog steeds meer dan tien stoppen per minuut en deden me harde buiken meer pijn. Het leven voel ik nog steeds helaas niet. Ik moet dus het nog steeds erg goed in de gaten gehouden. Veder was mijn urine wel goed. Morgen moet ik bellen zodat de afspraak bij specialist gemaakt kan worden die alles grondig gaat nakijken via een echo. En loop dus nu ook ff bij gyneceloog. Veder mag ik geen zware dingen meer doen. Ik ben benieuwd hoe we veder gaan, en ik probeer maar rustig te houden want stress helpt ook niet. Ingeval bedankt voor jullie reacties. En ik zou hier af en toe update doen vanaf dinsdag in week 37.


Leona.en.Bo (8.5 uur geleden)
Morgen alweer liggingsecho beetje laat maar mevrouw ligt toch al goed.. Alleen begint nu me rug elke x een zeurende pijn te geven en krijg ik zo nu en dan enorme druk op me kruis


snel mamma (8.7 uur geleden)
Haha krijg steeds meer het idee dat ervaiddag geen babyshower is whahaha wat kan je je dan stom voelen!! Zo eersgde foto`s! Heb gelukkig nog even lekker kunnen alapen net dus iegs uitgeruster als vanmorgen en minder gevoelige buik dankzij een lekker warme douch van 20 minuten. Denk dat mn mannetje nu echt helemaal aan het indalen is of voorweeen zijn.. We zullen zien woensdag met controle!!


lelie1980 (11.3 uur geleden)
@maaccy - “Zo net thuis.... Nou eerst uu...„
goed gedaan meid!! Nu sta je in ieder geval onder controle.holtmategirl (13.4 uur geleden)
@maaccy - “Zo net thuis.... Nou eerst uu...„
Goed dat je hebt door gezet maar kan me heel goed voorstellen dat je niet helemaal gerust gesteld bent. Dat zou ik ook niet zijn geweest. Maar je word nu im de gate gehouden, en wat al gezegd werd als er echt iets niet goed was je in het ziekenhuis gebleven. Heel veel sterkte meis! En hou ons idd op dr hoogte. Dikke knuffel!bloemen (14.6 uur geleden)
@maaccy - “Zo net thuis.... Nou eerst uu...„
Zit pas in week 17 maar heb gister je verhaal gevolgd. Sterkte hoor. Goed dat je bent gegaan. Gelukkig wordt je nu goed in de gaten gehouden. Ze zullen wel het ea willen uitsluiten. Succes!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. akire - Weet het wel maar zeg het niet! - 15 Dec 2014
 2. bigbuik - 15 Dec 2014
 3. christa3006 - 15 Dec 2014
 4. ellen1512 - een meisje! - 15 Dec 2014
 5. ggg78 - een jongen! - 15 Dec 2014
 6. jolan1985 - 15 Dec 2014
 7. Judithhh - een jongen! - 15 Dec 2014
 8. Marloes Claes... - Dat is nog een verrassing! - 15 Dec 2014
 9. Moniek86 - 15 Dec 2014
 10. Scampi2010 - 15 Dec 2014
 11. -Lisaaa - een jongen! - 16 Dec 2014
 12. 1zwaluw - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Dec 2014
 13. AnneMarinka - Dat is nog een verrassing! - 16 Dec 2014
 14. Delinge - een jongen! - 16 Dec 2014
 15. Dreams - een meisje! - 16 Dec 2014
 16. Femina - 16 Dec 2014
 17. Flindertje - Dat is nog een verrassing! - 16 Dec 2014
 18. i85 - een meisje! - 16 Dec 2014
 19. juliekevd - een jongen! - 16 Dec 2014
 20. Nu online maaccy - een meisje! - 16 Dec 2014
 21. Mama van Deac... - een meisje! - 16 Dec 2014
 22. snoepke9 - Dat is nog een verrassing! - 16 Dec 2014
 23. Vera82 - Dat is nog een verrassing! - 16 Dec 2014
 24. Nu online verwonderd - een jongen! - 16 Dec 2014
 25. angel-mommy-8... - Dat is nog een verrassing! - 17 Dec 2014
 26. annne14 - 17 Dec 2014
 27. Nu online blessedmommy - een meisje! - 17 Dec 2014
 28. happywendy - 17 Dec 2014
 29. JanitaCT - een meisje! - 17 Dec 2014
 30. Kimber89 - een meisje! - 17 Dec 2014
 31. Liselotje1977 - een jongen! - 17 Dec 2014
 32. Nu online Lovegin - een jongen! - 17 Dec 2014
 33. MamaJaida - 17 Dec 2014
 34. MamaVanAnoush... - een jongen! - 17 Dec 2014
 35. mamavanRenE - een jongen! - 17 Dec 2014
 36. Mammakelly - een meisje! - 17 Dec 2014
 37. Nadineke - 17 Dec 2014
 38. rbqh - 17 Dec 2014
 39. Schipper1990 - een meisje! - 17 Dec 2014
 40. 2de-Wondertje - 18 Dec 2014
 41. Jannaa23 - een meisje! - 18 Dec 2014
 42. Snel mamma - een jongen! - 18 Dec 2014
 43. wolfvrouw2 - een meisje! - 18 Dec 2014
 44. babyboom2070 - een meisje! - 19 Dec 2014
 45. Leona.en.Bo - een meisje! - 19 Dec 2014
 46. LLotte - een meisje! - 19 Dec 2014
 47. Marisie - een jongen! - 19 Dec 2014
 48. trotse mama v... - Dat is nog een verrassing! - 19 Dec 2014
 49. zwangervande5... - 19 Dec 2014
 50. addpv - een jongen! - 20 Dec 2014
 51. babydecember - 20 Dec 2014
 52. Jo2 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 53. Nu online knuffeltje198... - een jongen! - 20 Dec 2014
 54. Lied88 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 55. Lindavk - een jongen! - 20 Dec 2014
 56. Madame89 - een jongen! - 20 Dec 2014
 57. Maria87 - een jongen! - 20 Dec 2014
 58. Mirjam5 - een jongen! - 20 Dec 2014
 59. Nyala - 20 Dec 2014
 60. tweede-ukkie - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 61. de 2e - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Dec 2014
 62. Deedee_m - een jongen! - 21 Dec 2014
 63. Eagle-Linda - een meisje! - 21 Dec 2014
 64. jacketje - een jongen! - 21 Dec 2014
 65. LauraZ - een meisje! - 21 Dec 2014
 66. Mamavan2jonge... - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 21 Dec 2014
 67. manoontje93 - 21 Dec 2014
 68. Novalie - een jongen! - 21 Dec 2014
 69. Quendi - 21 Dec 2014
 70. Roosie25 - Dat is nog een verrassing! - 21 Dec 2014
 71. Roxy81 - 21 Dec 2014
 72. Vlindertje12 - een meisje! - 21 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van maandag 15 December 2014 tot en met zondag 21 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014