Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

hve (9 minuten geleden)
@excited nr 3 - “Zijn er nog die het gevoel heb...„
Nee, ik denk dat ik zeker over de 40 weken heenga, maar we zullen zien...miracle2014 (49 minuten geleden)
@emmie.10-05 - “@HvE - “@emmie.10-05 - “@h...„
Hihi de platte knoop heb ik in mijn opleiding geleerd tijdens het knopen van een mitella hihi.emmie.10-05 (2.3 uur geleden)
morgen week 37, ik had het niet verwacht maar de weken vliegen ook nu nog voorbij. het enige verschil is dat ik het steeds spannender ga vinden! vanaf morgen mag je thuis bevallen, is hij zo goed als helemaal klaar, kan het elke dag/nacht gebeuren....voel me net eenklein kind die de dagen voor de kerst of een verjaardag afteld...alleen krijgen we nu een super cadeau natuurlijk!


emmie.10-05 (2.4 uur geleden)
@Fiona2014 - “@excited nr 3 - “Zijn er nog...„
misschien krijg je helemaal geen voorweeën, hoeft niet...ik heb het al ruim een week en dan kan het nog zo zijn dat ik langer loop als jij hahaha tjaaaaa. ik ga er maar gewoon vanuit dat ik 40 weken ga lopen ondanks alle krampen en harde buiken!

emmie.10-05 (2.4 uur geleden)
@HvE - “@emmie.10-05 - “@hve - “@e...„
normaal als je een knoop legt doet je links over links en dan nog een keer links over links (ouwe wijfen knoop), als je een knoop wil die niet los gaat moet je een platte knoop leggen, links over links, rechts over links, die gaat pas los als je het zelf wil hahaha probeer maar eens!Fiona2014 (3.3 uur geleden)
@excited nr 3 - “Zijn er nog die het gevoel heb...„
Nee totaal niet. ik ga echt de 40 weken over, dat denk ik ook omdat het mijn eerste is. Heb ook nog geen voorweeen af en toe een harde buik maar ook niet veel meer en het is ook meer doordat me kleintje die zich uitrekt ofzo. Voel me nu eindelijk happy zwanger dus ze mag van mij nog even blijven zitten2e--wondertje (3.4 uur geleden)
@3e wens - “Pfff vanacht heeft dochter lie...„
Pfff pittig dan he?! Hier is dochtee al vanaf maandag ziek oorontsteking en manlief ook vanacht ziek geworden dus het is lekker gezellig hier2e--wondertje (3.4 uur geleden)
@3e wens - “@excited nr 3 - “Zijn er nog...„
Dat gevoel heb ik ook! Maar dat had ik bij de 1e ook en die kwam met 41.1. Wel deel van mn prop verloren vanochtend, maar goed zegt nog niks......3e wens (4.1 uur geleden)
@excited nr 3 - “Zijn er nog die het gevoel heb...„
Nee hier totaal het tegenovergestelde! 41 weken, Ik kom eraan!!excited nr 3 (4.4 uur geleden)
Zijn er nog die het gevoel hebben dat het echt niet lang meer zal duren? Denk echt dat ik de 38 weken niet ga halen, voorgevoel :-)


3e wens (5.5 uur geleden)
Pfff vanacht heeft dochter lief van. 2jaar me wakker gehouden van half 1 tot half 4


HvE (14.9 uur geleden)
@Fiona2014 - “@hve - “@Fiona2014 - “Vand...„
Ja ik vind het ook heerlijk! Heb vanmiddag een uur gefietst, ging allemaal wel wat trager dan normaal, maar verder geen centje last. Zo houd ik het nog wel even vol! Fijn dat het met jou ook zoveel beter gaat!HvE (14.9 uur geleden)
@emmie.10-05 - “@hve - “@emmie.10-05 - “ik...„
Tja, ik heb dus nu de ellende dat ik nooit op de scouting heb gezeten, ik mag nog flink knopen leggen gaan oefenen. Ik heb ook een heel lange draagzak, maar nu met die dikke buik knoop ik hem toch op de rug. Ben heel benieuwd hoe dat straks zal gaan. Lijkt me ook heerlijk en heel goed om de kleine ook in huis bij me te dragen tijdens het stofzuigen en dat soort zaken bijv.
Nou ja, we zien wel hoe het gaat bevallen.
Ik heb ook een kinderwagen gekocht, vooral omdat het me handig leek om spullen in te vervoeren, als ik straks een dagje met die kleine naar het museum ga, wil ik wel luiers mee kunnen nemen en de mogelijkheid hebben om de kleine even neer te leggen. Maar als het goed gaat, dan gaat de draagdoek zeker ook om ;-)miracle2014 (16.4 uur geleden)
@Floor01 - “@miracle2014 - “@Floor01 - ?...„
Ik zie er wel erg tegenop hoor, ondanks dat het mijn derde keizersnede wordt. En het feit dat we een datum hebben is fijn maar daardoor gaan de dagen zooo traag! Echt vreselijk haha., maar goed ik mag niet klagen want over 14 dagen is het al zo ver!Floor01 (17.2 uur geleden)
@miracle2014 - “@Floor01 - “@miracle2014 - ?...„
Oh ja, volgens mij wist ik dat al nu je t zegt :)miracle2014 (17.6 uur geleden)
@Floor01 - “@miracle2014 - “@Floor01 - ?...„
Ik heb al 2 x een KS gehad, vandaar dit x een geplande!Floor01 (17.7 uur geleden)
@Bunintheoven - “@Floor01 - “Pfff beetje nerv...„
Dat is ook wel spannend/interessant idd, dat verschil tussen jouw kinderen! En idd wat je zegt, ligt ook weer aan de apparatuur etc. Ben benieuwd waar onze baby`s uiteindelijk op eindigen :) wel fijn dat ze er bij jou verder wel gerust op waren iig! Bij mij waren ze ook niet enorm gealarmeerd, behalve de extra echo. Dus daar denk ik ook maar aan, zij kunnen het beter inschatten dan ik natuurlijk :) althans, daar ga ik vanuitFloor01 (17.8 uur geleden)
@miracle2014 - “@Floor01 - “Pfff beetje nerv...„
Haha oke ben wel blij dat er nog iemand is met soortgelijke metingen :) zie alleen maar berichten van gewichten rond de 2800 Gr. dus dacht dat ik een reuzenbaby verwacht :) ik kan me voorstellen dat je het wel een fijn idee vindt dat je niet langer dan twee weken hoeft te wachten! Misschien heb ik het even niet meegekregen, maar wat was de reden voor de ks als ik vragen mag? Wel fijn dat je die zekerheid vast hebt!Floor01 (17.9 uur geleden)
@Oo - “@Floor01 - “Pfff beetje nerv...„
Ja dat zat ik ook wel te denken, bij mijn zoon werd hij groter geschat, maar viel uiteindelijk ook reuze mee. Werd vooral zo nerveus door die hoofdomvang! Haha.. Nou ja we zien het wel! Dank je wel voor je reactie!Fiona2014 (18.6 uur geleden)
@hve - “@Fiona2014 - “Vandaag in wee...„
Ja bizzar he. Mensen kijken ook verbaasd als je zegt ja het gaat super hahah! Naruurlijk heb ik ook mijn beperkingen want een marathon lopen lukt niet maar rondje stad gaat prima terwijl ik eerst de supermarkt einde van de straat niet eens haalde hahah. Maar fijn dat de verbouwing goed gaat en je kan eindelijk beginnen met de kinderkamer en alle wasje draaien van je .Bunintheoven (19.8 uur geleden)
@Floor01 - “Pfff beetje nerveus geworden v...„
Die van ons werd met 33.6 geschat op ruim 2600 gram, tegenover m`n dochter die bij 39 weken geboren is met 2700 gram. Ben dus heel benieuwd. Deze wordt wel in een ander zh geboren en er zit 7 jaar tussen, dus de apparatuur meet nu wss ook anders. We gaan het wel zien. Hij zit nu iig voor zover ik weet ruim over de 3 kilo heen, omdat er bij de laatste metingen 3 dagen tussen zat en er op die 3 dagen ruim 150 gram bijgekomen is. Maar hoefde me verder geen zorgen te maken erover want het was voor hun ook geen extra reden om het later in de zw.schap nog een keer te meten.emmie.10-05 (20.6 uur geleden)
@hve - “@emmie.10-05 - “ik ben al de...„
haha tja eh,,,,, ik was altijd een fanatieke scout, knopen kan ik leggen als de beste ik heb ook een extra lang doek (manlief kan dan ook dragen) dus de knoop kan aan de voorkant, vind ik zelf ook wel zo prettig dan kan ik hem goed zien....ja lijkt mij ook heerlijk om zo`n kleintje te mogen dragen, heb wel een wandelwagen maar ald de doek bevalt dan zal de baby die weinig zienlhd (21.1 uur geleden)
Aan alle mama s alles gaat goed met ons,
Hij moet wel om de 3uur eten en krijgt beetje kv bij maar hij doet het prima voor 4 weken te vroeg te zijn.
zaterdardag mogen we met zn allen naar huis.
en idd in belgie als je zw-suiker hebt(ik had zeer lichte vorm)wordt je sowieso ingeleid en moet je in zh bevallen en wordt de kleine opgevolgd en 2x geprikt.
veel succes iedereen het komt goed!
xxx lhd


miracle2014 (21.5 uur geleden)
@Floor01 - “Pfff beetje nerveus geworden v...„
Uhm vandaag was ik bij de gynaecoloog en de metingen kwamen uit op 3700 gram, ze zei dat het waarschijnlijk zo`n 3500 gram is omdat ze het niet echt nauwkeurig kon meten. Ik blij dat ik over 2 weken een geplande keizersnede krijg hoofdomvang kwam hier overeen met 40 weken trouwens.Oo (22.2 uur geleden)
@Floor01 - “Pfff beetje nerveus geworden v...„
Gisteren werd bij mij de baby geschat op 3089 gram geschat.. een beetje gelijk lopende als bij mijn eerste, uiteindelijk op 40w bevalllen met 3700 gram... maar je soms moet je die metingen met een korrel zout nemen ze durven er wel eens naast zitten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. betje1991 - een meisje! - 10 Mei 2014
 2. Bygone - een meisje! - 10 Mei 2014
 3. Deborah de Ha... - Dat is nog een verrassing! - 10 Mei 2014
 4. emmie.10-05 - Dat is nog een verrassing! - 10 Mei 2014
 5. Gemma-Nick-Ph... - een meisje! - 10 Mei 2014
 6. happymoeder89 - een meisje! - 10 Mei 2014
 7. maartjess - een meisje! - 10 Mei 2014
 8. mamm2be - een meisje! - 10 Mei 2014
 9. mammie van J - een meisje! - 10 Mei 2014
 10. Newmom2014 - een meisje! - 10 Mei 2014
 11. vlinders85 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 10 Mei 2014
 12. 2e--wondertje - Dat is nog een verrassing! - 11 Mei 2014
 13. 3e wens - een jongen! - 11 Mei 2014
 14. Amoenaaa - een jongen! - 11 Mei 2014
 15. Christina-Hil... - een meisje! - 11 Mei 2014
 16. daantjjuuh - Dat is nog een verrassing! - 11 Mei 2014
 17. ekirneh - 11 Mei 2014
 18. firstbabygirl - een meisje! - 11 Mei 2014
 19. FuNDa.B - een jongen! - 11 Mei 2014
 20. jny - een jongen! - 11 Mei 2014
 21. Justintereste... - 11 Mei 2014
 22. L4dy - 11 Mei 2014
 23. Little1 - een meisje! - 11 Mei 2014
 24. Nu online Miracle2014 - een meisje! - 11 Mei 2014
 25. MissApel - een meisje! - 11 Mei 2014
 26. Neki - 11 Mei 2014
 27. Noukjuh - een jongen! - 11 Mei 2014
 28. spin87 - Dat is nog een verrassing! - 11 Mei 2014
 29. alie22r - een jongen! - 12 Mei 2014
 30. Nu online babynmr2 - een jongen! - 12 Mei 2014
 31. BiancaKorsten - 12 Mei 2014
 32. CJ85 - een jongen! - 12 Mei 2014
 33. DeniseT - een jongen! - 12 Mei 2014
 34. Floor01 - Dat is nog een verrassing! - 12 Mei 2014
 35. Joanne27 - 12 Mei 2014
 36. ksfr - een jongen! - 12 Mei 2014
 37. leonietje - 12 Mei 2014
 38. Nc1973 - Dat is nog een verrassing! - 12 Mei 2014
 39. Nikitaa - een jongen! - 12 Mei 2014
 40. Nu online Oo - een jongen! - 12 Mei 2014
 41. piekewallie - een meisje! - 12 Mei 2014
 42. Sitah - 12 Mei 2014
 43. sketie - een jongen! - 12 Mei 2014
 44. VM - 12 Mei 2014
 45. Nu online xrosannex - een jongen! - 12 Mei 2014
 46. zenn - een meisje! - 12 Mei 2014
 47. blacksunday - een meisje! - 13 Mei 2014
 48. dema05 - een jongen! - 13 Mei 2014
 49. Duck79 - 13 Mei 2014
 50. Duif2007 - 13 Mei 2014
 51. Erica82 - 13 Mei 2014
 52. hello112 - een jongen! - 13 Mei 2014
 53. klaver-4 - 13 Mei 2014
 54. Mien84 - een jongen! - 13 Mei 2014
 55. OumHH - Dat is nog een verrassing! - 13 Mei 2014
 56. petra88 - een jongen! - 13 Mei 2014
 57. Rnee - een meisje! - 13 Mei 2014
 58. SuDo - Dat is nog een verrassing! - 13 Mei 2014
 59. Happy-me - een jongen! - 14 Mei 2014
 60. honeybaby - 14 Mei 2014
 61. J.R.NL - 14 Mei 2014
 62. jesebel - een meisje! - 14 Mei 2014
 63. Jyj - een jongen! - 14 Mei 2014
 64. mamac85 - een meisje! - 14 Mei 2014
 65. Mommynovi - 14 Mei 2014
 66. tesral - een jongen! - 14 Mei 2014
 67. Fiona2014 - een meisje! - 15 Mei 2014
 68. Nu online HvE - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2014
 69. masjamila - een meisje! - 15 Mei 2014
 70. mei~2014 - een meisje! - 15 Mei 2014
 71. Rowena-90 - 15 Mei 2014
 72. Umm Ibraheem - een meisje! - 15 Mei 2014
 73. Anne1905 - Dat is nog een verrassing! - 16 Mei 2014
 74. aukus - een meisje! - 16 Mei 2014
 75. brennie1703 - 16 Mei 2014
 76. Evy86 - 16 Mei 2014
 77. Gerainice - een jongen! - 16 Mei 2014
 78. jess. - een jongen! - 16 Mei 2014
 79. kellke - een jongen! - 16 Mei 2014
 80. liens - een jongen! - 16 Mei 2014
 81. linnepin85 - een jongen! - 16 Mei 2014
 82. ourbabygirl - een meisje! - 16 Mei 2014
 83. Petrap83 - een tweeling!een tweeling! - 16 Mei 2014
 84. Samora - een jongen! - 16 Mei 2014
 85. Shemara23 - een jongen! - 16 Mei 2014
 86. Siebel - 16 Mei 2014
 87. trotse mammy - 16 Mei 2014

De bevaldatum van leden in week 36 is van zaterdag 10 Mei 2014 tot en met vrijdag 16 Mei 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013