Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

leomed85 (3.1 uur geleden)
@cher88 - “@x...Esmeralda...x - “@cher8...„
Haha same here, heb ook gezegd dat hij maar mooi aan het hoofdeinde blijft staan. Nu waren we gister bij de vk om de bevalling en de wensen rondom de bevalling door te spreken en toen gaf vriend aan dat hij het toch wel bijzonder zou vinden om ons kindje met de geboorte aan te pakken. Dus dat `blijf bij hoofdeinde` zit er denk ik niet meer in haha. Vond en vind het wel heel bijzonder dat hij dat wil dus heb het maar geaccepteerd maar dan later geen trauma`s enzo hahahacher88 (5.5 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “@cher88 - “@x...Esmeralda......„
Nee...ik heb ook gezegd dat ie niet mag gaan kijken. Maar ik weet nou niet of het zo elegant is om je vrouw bezweet..in n charmante houding..te zien persen..hihihix...Esmeralda...x (6.5 uur geleden)
@cher88 - “@x...Esmeralda...x - “@cher8...„
Nou inderdaad!! Al adviseren andere mannen wel om niet het volle aanzicht te hebben tijdens de geboorte ;-)x...Esmeralda...x (6.6 uur geleden)
@elfa - “@x...Esmeralda...x - “@elfa ...„
Dank je wel!

x...Esmeralda...x (6.6 uur geleden)
@nevyah - “Pff wat een rot nacht gehad, d...„
O wat vervelend! Dat je niet slaapt is al vervelend, maar wanneer je je zo voelt is het helemaal vervelend... Vanmiddag even tijd voor een dutje?nevyah (6.6 uur geleden)
Pff wat een rot nacht gehad, de hele tijd last van voorweeen en misselijk.
Was even bang dat het al ging beginnen want ik heb dit met de eerste helemaal niet gehad
maar las al dat het bij de tweede heel vaak voorkomt.


elfa (7.5 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “@elfa - “@x...Esmeralda...x ...„

Mommy2be2015elfa (7.6 uur geleden)
@oem Yasmina - “We zijn dr uit. Toch de allere...„
OOh wat leuk maasallah, Harun is een mooie naam heel stoer . Gefeliciteerddleomed85 (7.9 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “@leomed85 - “@my little baby...„
Ja ik hoop echt dat hij wat eerder van zich laat horen. Al met al ben ik niet heel veel aangekomen maar loop echt met een enorme toeter rond! `S nachts ook veel rugpijn dus slapen zit er niet echt meer in. Nog een weekje en ik zeg; laat maar komen!cher88 (8.2 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “@cher88 - “Dan heb ik ook ee...„
Ja dat zegt mijn man ook. Maar ik wil nog ietsje `waardigheid` houden. Hij krijgt straks met de bevalling al genoeg te zien ben ik bang...x...Esmeralda...x (8.3 uur geleden)
@elfa - “@x...Esmeralda...x - “Vraagj...„
Ja ik weet dat het toen wel goed met ze ging, maar was toch wel erg vroeg en ze moesten nog erg lang in het ziekenhuis blijven. Weet je haar naam ook? Dan kan ik ook even een betrokken berichtje sturen.elfa (8.3 uur geleden)
@oem Yasmina - “We zijn dr uit. Toch de allere...„
OOh wat leuk maasallah, Harun is een mooie naam heel stoer . Gefeliciteerddx...Esmeralda...x (8.3 uur geleden)
@cher88 - “Dan heb ik ook een genante vra...„
Haha een spiegeltje is wel een goed idee. Ik zet mijn voet op het bad en dan een beetje vanaf de zijkant op de tast. Mijn vriend zegt steeds ik kan je wel helpen hoor, wil het ook wel voor je doen, maar dat gaat mij echt te ver hahaha. Ik vond het al erg dat ik hem laatst moest vragen mijn gympen aan te doenx...Esmeralda...x (8.3 uur geleden)
@leomed85 - “@x...Esmeralda...x - “Even e...„
Haha ja mijn vriend kan er meestal ook om lachen en zei vanmorgen ach de kussen dempte goed. Ik zag hem inderdaad vannacht met zijn kussen over zijn hoofd getrokken liggen. Na mijn zoontje is het weer weggegaan, dus daar ga ik wel een beetje vanuit hahaelfa (8.4 uur geleden)
@cher88 - “Dan heb ik ook een genante vra...„
ahahahahha spiegel is de beste optie volgens mij :D ik weet iig niks anders echt vervelendelfa (8.4 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “Vraagje: Weet iemand ook wie h...„
Week 26 was het dat haar weeen begonnen ze kreeg weeenremmers, het ging laatst nog goed met haar ze had fotos geplaatst met dr engeltje, moeilijke tijden heeft ze iig achter de rug. Ik was er ook zo benieuwd naar, en bleef dr volgen omdat k me ook zo zorgen maaktecher88 (8.4 uur geleden)
Dan heb ik ook een genante vraag...
Hoe scheren jullie je? Ik kan het al weken niet zien en pruts maar wat op de tast..en soms met een spiegeltje...


elfa (8.4 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “Even een gênante vraag: zijn ...„
Heb ik ook, ik haal zelfs zo moeilijk adem dat mijn hart helemaal tekeer gaat. ik word er soms bang vanleomed85 (8.4 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “Even een gênante vraag: zijn ...„
Haha jaaa heel herkenbaar! Ik snurk blijkbaar ook enorm en regelmatig klinkt het alsof er een boom wordt omgezaagd. Partner ook al een keer op de bank gaan liggen en soms is het zo hard dat hij me wakker maakt. Hij zegt dat hij het niet erg vindt maar ik schaam me soms echt kapot. Ik word ook weleens wakker van mijn eigen lawaai ... Hopelijk trekt het na de zwangerschap weer weg!x...Esmeralda...x (8.5 uur geleden)
@cher88 - “@x...Esmeralda...x - “Even e...„
Gelukkig niet de enige duscher88 (8.5 uur geleden)
@x...Esmeralda...x - “Even een gênante vraag: zijn ...„
Jahoor. Ik ook. Word er ook zelf wakker van. De verloskundige zegt dat dat komt doordat je minder lucht hebt omdat de baby tegen je longen ligt.x...Esmeralda...x (8.9 uur geleden)
Even een gênante vraag: zijn er meer dames die snurken zo aan het eind van de zwangerschap? Ik helaas net als bij de eerste wel. Ik vind het zo super vervelend! Mijn vriend heeft al een paar keer beneden geslapen en ik stiekem ook 1x. Mag van hem niet op de bank slapen, maar doe ook geen oog dicht als ik erop lig dat hij niet wakker wordt. Ik word ook van mijzelf wakker helaas. Dus goede nachtrust zit er op het moment niet echt in helaas en een verkoudheid werkt dan ook niet echt mee :-(


x...Esmeralda...x (8.9 uur geleden)
@Dewii - “Jeeej eindelijk komt er een ei...„
Ja heel herkenbaar!! Ik denk ook af en toe met onze eigenwijze kleuter, van o jee straks nog 1 erbij... En hoe zal de bevalling gaan, kan ik dat nog een keer. Is alles goed met haar? Kan onze relatie het aan? Ik maak mij nu geen zorgen om onze relatie, maar die krijgt toch ook wel weer wat te verduren dan hihi..
Dus ja aan de ene kant mag ze nu wel komen en aan de andere kant wil ik nog even genieten van de bewegingen in mijn buik...x...Esmeralda...x (9 uur geleden)
Vraagje: Weet iemand ook wie het ook alweer was die met in de 20 weken (volgens mij 29 weken)haar kindje al heeft gekregen? Ik ben erg benieuwd hoe het met haar en haar kindje gaat. Ik moest er ineens aan denken van het weekend.


x...Esmeralda...x (9.1 uur geleden)
@my little baby - “@x...Esmeralda...x - “@leome...„
Oké, nou spannend dus. In ieder geval goed dat ze je in de gaten houden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. demi83 - Dat is nog een verrassing! - 22 Jul 2015
 2. Gooischevrouw - Dat is nog een verrassing! - 22 Jul 2015
 3. horseloverc - een jongen! - 22 Jul 2015
 4. jaidey - een meisje! - 22 Jul 2015
 5. anne.k - Dat is nog een verrassing! - 23 Jul 2015
 6. babynmr2 - een jongen! - 23 Jul 2015
 7. Debje83 - 23 Jul 2015
 8. Nu online Finley - een meisje! - 23 Jul 2015
 9. SammyElmo - 23 Jul 2015
 10. smoks - 23 Jul 2015
 11. xBloemx - 23 Jul 2015
 12. ilonahog - Dat is nog een verrassing! - 24 Jul 2015
 13. Laurav24 - 24 Jul 2015
 14. mama zwanger - Dat is nog een verrassing! - 24 Jul 2015
 15. Nu online michellescott - een meisje! - 24 Jul 2015
 16. rchll - 24 Jul 2015
 17. bellydancer - 25 Jul 2015
 18. eerste-ukkie - 25 Jul 2015
 19. emg - 25 Jul 2015
 20. mama renee - 25 Jul 2015
 21. mama2e-uk - een meisje! - 25 Jul 2015
 22. mamavan2kleut... - een meisje! - 25 Jul 2015
 23. nevyah - een meisje! - 25 Jul 2015
 24. Nina28-08 - een jongen! - 25 Jul 2015
 25. wendyk83 - een meisje! - 25 Jul 2015
 26. _Loo - een jongen! - 25 Jul 2015
 27. Babyy__ - een meisje! - 26 Jul 2015
 28. Dontworrybeha... - 26 Jul 2015
 29. elfa - een meisje! - 26 Jul 2015
 30. Joolz89 - 26 Jul 2015
 31. lokkich - 26 Jul 2015
 32. Mama van Fleu... - een meisje! - 26 Jul 2015
 33. Mamavantweeki... - een meisje! - 26 Jul 2015
 34. My little bab... - Dat is nog een verrassing! - 26 Jul 2015
 35. Oem Soumaya - een jongen! - 26 Jul 2015
 36. Asje28 - een meisje! - 27 Jul 2015
 37. babyvan2~2015 - een meisje! - 27 Jul 2015
 38. debliz - een jongen! - 27 Jul 2015
 39. Reatjuh - een meisje! - 27 Jul 2015
 40. Thessa25 - een meisje! - 27 Jul 2015
 41. tigger83 - 27 Jul 2015
 42. x...Esmeralda... - een meisje! - 27 Jul 2015
 43. 2011-2013 - Dat is nog een verrassing! - 28 Jul 2015
 44. Apin - 28 Jul 2015
 45. cher88 - een meisje! - 28 Jul 2015
 46. debbyd28 - 28 Jul 2015
 47. Dewii - een meisje! - 28 Jul 2015
 48. Duo Penotti - 28 Jul 2015
 49. IreneIrene - 28 Jul 2015
 50. JuliaMommy - een meisje! - 28 Jul 2015
 51. Louah - 28 Jul 2015
 52. Lrn - Dat is nog een verrassing! - 28 Jul 2015
 53. sjsn - een meisje! - 28 Jul 2015
 54. ThisIsCindy - een meisje! - 28 Jul 2015

De bevaldatum van leden in week 36 is van woensdag 22 juli 2015 tot en met dinsdag 28 juli 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014