Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
36

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 36 begint bij dag 252 en loopt tot dag 259.
Het is je 37e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou
 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby
 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi


Ook belangrijk
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera


Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamadjead (5.3 uur geleden)
Joepie weer een week verder. Week 36. Tel de dagen af tot mijlpaal week 37, waarop de kleine thuis geboren mag worden.


mamavanSB (1.2 dagen geleden)
@23maart2013 - “@channie81 - “@23maart2013 -...„
O wat vervelend voor je! Beterschap en sterkte!! En vooral rustig aan, maar je zult wel niet veel anders kunnen dan dat!mamavanSB (1.2 dagen geleden)
@Anoukx - “@Vonnie25 - “Zijn er ook dam...„
Ik wil ook graag thuis bevallen. Baarkruk lijkt mij idd ook fijn, een soort logisch gebruik maken van de zwaartekracht. Toch bij mijn vorige bevalling zei VK je mag nu wel op baarkruk gaan, en toen dacht ik:`nee, ik kom echt niet van m`n bed af, haha`. Dus voor nu heb ik maar besloten om het te gaan ervaren en op het moment zelf te besluiten wat ik wel/niet wil ;)
Het was overigens toen ook prima dat ik bleef liggen hoor! Ik moest er natuurlijk niet op ;)1girl2boys (1.5 dagen geleden)
Oh 36 weken Alweer wat ben ik blij zeg! Duurt allemaal niet zo lang meer.. En eerlijk gezegd ben ik er dan ook helemaal klaaar mee! Ik wil bevallen..,, nog een weekje en dan mag het wat een fijn gevoel!
channie81 (1.6 dagen geleden)
@23maart2013 - “@channie81 - “@23maart2013 -...„
Hahaha mooie oplossing. Val maar niet!23maart2013 (1.6 dagen geleden)
@channie81 - “@23maart2013 - “@channie81 -...„
Dank u . heb iets gevonden . mijn bomma haar 2 de rolator :) kan ik men been op leggen en rollen/ duwen met mijn andere voet .23maart2013 (1.6 dagen geleden)
@Vonnie25 - “@23maart2013 - “@n.e.m. - ??...„
Dank u. Gelukkig kan ons zoontje naar de onthaalmoederchannie81 (1.6 dagen geleden)
@23maart2013 - “@channie81 - “@23maart2013 -...„
Zal dan mooi zijn als je loopgips krijgt, nogmaals veel sterkte ermee!Anoukx (1.8 dagen geleden)
@Vonnie25 - “Zijn er ook dames die hopen th...„
Ik zou ook graag thuis bevallen, nu nog precies een week voordat het mag. Vorige keer heb ik vrij lang in bad gezeten. In het begin was dat plezierig, maar uiteindelijk als hels ervaren. Maar de weeën waren zo heftig dat ik niet meer kon aangeven wat ik dan wel had gewild. Dus ik probeer nu ook nog wat te oriënteren op hoe dan wel. Maar heb dus geen ervaring met de baarkruk, ben ook benieuwd...Anoukx (1.8 dagen geleden)
@23maart2013 - “Hoi dames. Ik had nog nooit in...„
Ow, wat een onhandig moment! Beterschap!Vonnie25 (1.9 dagen geleden)
Zijn er ook dames die hopen thuis te bevallen? Ik hoop iig van wel. Zou vanaf maandag mogen dan ben ik 37 weken. Nou zit ik erg na te denken over de verschillende houdingen en denk dat een baarkruk heel fijn zal zijn. Heeft iemand hier ervaring daarmee? Ik wil zowiezo de opties van verschillende houdingen open houden en vooral naar mn lichaam luisteren op het moment dat het zover is. Maar toch handig om alles bij de hand te hebben denk ik.


Vonnie25 (1.9 dagen geleden)
@23maart2013 - “@n.e.m. - “@23maart2013 - ??...„
Jeetje lijkt me erg lastig. Helemaal met nog een kleine thuis. Sterkte en beterschap!23maart2013 (1.9 dagen geleden)
@n.e.m. - “@23maart2013 - “@channie81 -...„
dank u .Volgende week donderdag moet ik terug een foto laten nemen en krijgik normaal wel een loopgips. Hoop ij wand zo is het echt een rampn.e.m. (1.9 dagen geleden)
@23maart2013 - “@channie81 - “@23maart2013 -...„
Wat een pech zeg, en dat zo op het einde van de zwangerschap. Hoe lang moet het gips blijven? Lijkt me lastig bevallen. Helaas geen tips voor je, sterkte en succes met hopelijk snel herstellen!23maart2013 (1.9 dagen geleden)
@channie81 - “@23maart2013 - “Hoi dames. I...„
Dank u wel. Gestoten tegen een deurstijl. Jah een gips tot bijna aan men knie. Oh ook verschrikkelijk denk ik zo een trap van een paard! Bij mij viel de pijn nogal mee. Voelde wel dat er iets mis was in men voet wand de beslissing om een foto te laten nemen nu was ook niet zo leuk. Dokter heeft mij wel verzekert dat het op deze termijn geen kwaad kan maar toen ik vroeg of zij het zou doen zei ze nee. Maar merkte aan haar dat ze dacht dat ik overdreef. Na een paar vragen zei ze ik hoor het ge wilt een foto ik zal wel ene regele ( kwam over als dan ben ik er vanaf) . Maar heb de onderkant van men voet meer gestoten en zei dacht men teen maar daar had ik geen pijn aan, het is almaal zo moeilijk uit te leggen op die momment... Toen ze mik kwam vertellen wat er aan de hand was zei ze er zelfs bij ge had gelijk (dat ik voor de foto gekozen had) dus dan kun je al raden wat ze ervoor dacht...channie81 (2 dagen geleden)
@23maart2013 - “Hoi dames. Ik had nog nooit in...„
Jeetje dat is nu extra vervelend! Hoe is het gebeurd? En heb je gips? Heb zelf jaren geleden dubbele beenbreuk gehad door een trap van een paard, rust zorgt voor de snelste genezing, sterkte ermee23maart2013 (2.3 dagen geleden)
Hoi dames. Ik had nog nooit in men leven iets gebroken tot nu toe dus... Men voet op 2 plaatsen gebroken. Echt niet handig nu ! Mag er niet op steunen. Een hele uitputtings slag als ik bv. Al naar het toilet moet en zo gehuppel/ gehink met de baby is echt niet leuk, hoop dat ze er niet te veel van merkt. . iemand misschien tips om alles wat vlotter te laten gaan zodat ik niet zo moe er van word?


channie81 (2.6 dagen geleden)
@Justme2015 - “@channie81 - “@Justme2015 - ...„
Thanx meid dat is denk ik precies wat ik ga doen, heb er ook al met de vk overgehad en die zei dat het voor de ouders vaak veel traumatischer is dan het in werkelijkheid is. Ze zegt dat de gyn stap voor stap werkt en echt wel weet tot hoever ze kan gaan terwijl de ouders dat niet weten en alles moeten ondergaan op dat moment. Ik moet er maar even met mn man voor gaan zitten dat we alles goed doorpraten en de vragen op papier zetten en dan zien we maandag wel waar het op uitkomt. Thanx voor je reactieJustme2015 (2.6 dagen geleden)
@channie81 - “@Justme2015 - “@channie81 - ...„
Ik kan me goed voorstellen dat je dan enorm op ziet tegen de bevalling. Ik zou gewoon al je angsten bespreken met de gyn. Misschien dat je dan bijvoorbeeld ook afspraken kunt maken over hoe lang ze wachten met ingrijpen enzo, waardoor je het misschien wel aan durft om op natuurlijke manier (proberen) te bevallen. Want ks is immers ook niet zonder risico`s. Maar zou gewoon eerst het gesprek met de gyn aangaan en kijken wat die te zeggen heeft.channie81 (2.6 dagen geleden)
@jels - “@channie81 - “Hallo week 36!...„
Wat fijn dat het bij jou ook makkelijk ging, hoop zo dat het bij mij ook zo gaat. Nu de bevalling dichterbij komt, krijg ik alle stress en spanning van de gyn en ook van onszelf weer voor ogen, ze kwamen destijds om de haverklap de verloskamer inrennen met 2 of 3 man omdat de beeb het niet meer fijn vond of dat mijn hartslag te ver gezakt was door de ruggeprik, kreeg ik efedrine oid ingespoten en dan was ik er weer een beetje. Uiteindelijk bij ons zoontje bloed uit het hoofdje gehaald om te zien of die zuurstoftekort had, ben je in mijn ogen al te laat, die test mislukte door te weinig bloed, toen overleg om nog een test te doen maar gelukkig werd er besloten om met spoed naar de ok te gaan. Dit alles breekt me nu een beetje op. Hopelijk een goed gesprek maandag met een begripvolle gyn die me niet weet om te praten..channie81 (2.6 dagen geleden)
@Justme2015 - “@channie81 - “Hallo week 36!...„
Ben echt bang dat ik ook geen keus heb, bij de eerste bevalling is het uitgedraaid op een spoeddkz, de ontsluiting bleef op 8cm hangen. Ze hebben dit zolang aangezien dat ze zelf op een gegeven moment bang waren voor zuurstoftekort bij de beeb, wat gelukkig niet het geval was, na 21 uur weeën te hebben gehad s`nachts met spoed naar de ok. Ik heb dit alles in een roes ervaren en me compleet overgegeven aan de gyn en het team. Maar nu de bevalling dichterbij komt zie ik er enorm tegenop, ze dringen zo op natuurlijke bevalling aan en in mijn ogen kan dit echt een gevaar voor het kindje zijn...channie81 (2.6 dagen geleden)
@n.e.m. - “@channie81 - “Hallo week 36!...„
Okay dat is super, makkelijk zkh! Geloof dat het bij ons echt anders is, raar eigenlijk dat dat zo verschilt per zkh. Bedankt voor je reactie. Ik ga afwachten tot maandagAnoukx (2.7 dagen geleden)
Ik ook verlof! Even doorbijten, maar het ging me nog redelijk goed af. Vanaf nu lekker alles gaan voorbereiden voor de baby!
En op naar een hopelijk mooie zomer


eefe (2.9 dagen geleden)
Ja! Ik heb verlof tot 2 november :)


Justme2015 (2.9 dagen geleden)
@n.e.m. - “@Justme2015 - “@n.e.m. - “...„
Dat is idd lekker. Maar ik heb er nog 4 weken vakantie achteraan geplakt, dus ook genoeg tijd na de bevalling . Was allang blij dat ik deze keer überhaupt m`n verlof gehaald heb, vorige keren kwam ik al eerder in ziektewet. Dit is voor mij idd ook de derde.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 36:

 1. Esther-977 - een meisje! - 11 Mei 2015
 2. FlipChick - een meisje! - 11 Mei 2015
 3. Julissa - 11 Mei 2015
 4. mOmmy92 - een meisje! - 11 Mei 2015
 5. Olenka - 11 Mei 2015
 6. Quaaque - een meisje! - 11 Mei 2015
 7. San27 - 11 Mei 2015
 8. Shadowtje - een jongen! - 11 Mei 2015
 9. Stephaniee89 - een meisje! - 11 Mei 2015
 10. vonnie25 - een meisje! - 11 Mei 2015
 11. XxXNatasXxX - Dat is nog een verrassing! - 11 Mei 2015
 12. Jufk - 12 Mei 2015
 13. Kimsie - een meisje! - 12 Mei 2015
 14. mamamoon - 12 Mei 2015
 15. natashaa - een jongen! - 13 Mei 2015
 16. oensje - 13 Mei 2015
 17. SylviaBr - een meisje! - 13 Mei 2015
 18. Wonder2015.2 - een jongen! - 13 Mei 2015
 19. channie81 - een jongen! - 14 Mei 2015
 20. Jels - een meisje! - 14 Mei 2015
 21. Lisette-88 - een jongen! - 14 Mei 2015
 22. Mamma2015 - een jongen! - 14 Mei 2015
 23. meentje - 14 Mei 2015
 24. Moontjuhs - een meisje! - 14 Mei 2015
 25. n.e.m. - Dat is nog een verrassing! - 14 Mei 2015
 26. nijntje2013 - 14 Mei 2015
 27. Anoukx - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 28. Beeb_ - een meisje! - 15 Mei 2015
 29. debbie88 - 15 Mei 2015
 30. frunezotje - een meisje! - 15 Mei 2015
 31. ikila - 15 Mei 2015
 32. Karin02 - 15 Mei 2015
 33. Marieke2013 - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 34. Nora79 - Dat is nog een verrassing! - 15 Mei 2015
 35. 1girl2boys - een jongen! - 16 Mei 2015
 36. Baby-FM - een meisje! - 16 Mei 2015
 37. LKS - een jongen! - 16 Mei 2015
 38. ruby123 - 16 Mei 2015
 39. SparklinRisje - 16 Mei 2015
 40. wolchu - 16 Mei 2015
 41. zonnestral - een meisje! - 16 Mei 2015
 42. DenYou - een meisje! - 17 Mei 2015
 43. Kathie - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2015
 44. Liefde is - 17 Mei 2015
 45. liesterr - een meisje! - 17 Mei 2015
 46. MamaDjead - 17 Mei 2015
 47. Miracle insid... - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2015
 48. nato - een jongen! - 17 Mei 2015
 49. post - een meisje! - 17 Mei 2015
 50. saartje007 - 17 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 36 is van maandag 11 Mei 2015 tot en met zondag 17 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014